Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
een man die buiten een 1 persoonstent opzet

10 Beste 1 Persoons Tenten om te Kamperen 2024

  Soms wil je er gewoon even helemaal tussenuit.

  Met de steeds toenemende stress van het moderne, snelle leven, is tijd doorbrengen en het opnieuw verbinden met de natuur een uitstekende manier om je batterijen op te laden.

  Veel mensen kamperen het liefst in eenzaamheid, omdat ze dan alleen met hun gedachten kunnen zijn, om over het leven kunnen reflecteren, terwijl ze ontspannen en rustig van het adembenemende landschap om hen heen genieten.

  1-persoons tenten kunnen door iedereen worden gebruikt, maar ze zijn het gunstigst voor degenen die met een rugzak op naar hun bestemming wandelen. Voor hen zijn dit de beste tenten.

  #1
  MSR Elixir 2 Tent - Groen V2
  #2
  Hubba NX - Lichtgewicht Solo Tent - Groen
  #3
  One Man Recon Coyote tent, dubbellaags, waterdicht, lichtbruin
  MSR Elixir 2 Tent - Groen V2
  Hubba NX - Lichtgewicht Solo Tent - Groen
  One Man Recon Coyote tent, dubbellaags, waterdicht, lichtbruin
  #2
  Hubba NX - Lichtgewicht Solo Tent - Groen
  Hubba NX - Lichtgewicht Solo Tent - Groen
  #3
  One Man Recon Coyote tent, dubbellaags, waterdicht, lichtbruin
  One Man Recon Coyote tent, dubbellaags, waterdicht, lichtbruin

  soorten tenten:

  1-persoons tenten zijn licht van gewicht (slechts een paar kilo), eenvoudig te monteren en in een kleine zak op te bergen die in een rugzak kan worden gegooid en gemakkelijk in de natuur kan worden getransporteerd.

  Met een overvloed aan functies die erop gericht zijn om je kampeerervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen (bijv. waterdichtheid, hoogwaardige frames, gaasschermen), kan in je eentje kamperen een luxe ontsnapping op het randje zijn.

  Dit artikel geeft een overzicht van enkele van de beste 1-persoons tenten die tegen betaalbare en soms budgetprijzen beschikbaar zijn.

   

  10 Beste Kleine Tenten Voor 1 Persoon

  1. MSR Elixir 1 Tent

  MSR Backpacking-tent MSR Elixir

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Elixir 1 van MSR is een lichtgewicht tent met een zeer ruime leefruimte. Deze nieuwste versie heeft een Extreme Shield Coating. Dit is de allerbeste coating die ook nog eens drie maal langer mee gaat dan de standaard coatings. Wat ook nieuw is, is dat deze tent ook nog over ruimere vestibule beschikt voor maar liefst 35% meer opslagruimte.

  De Elixir 1 biedt voldoende ruimte voor een volwassene met een slaapmat. Nu met een glow-in-de-dark rits en een rode vestibule deur die gemakkelijk te vinden is. De unieke opzet van de stokken optimaliseert de hoofdruimte.

  De ruime binnentent is deels van een gaasstof gemaakt, wat voor voldoende ventilatie zorgt om condensvorming te minimaliseren en een aangenaam leefklimaat te realiseren.

  De zelfdragende constructie staat je toe de tent ook op te zetten wanneer het nauwelijks mogelijk is een haring in de grond te krijgen. Met de meegeleverde footprint bescherm je niet alleen de bodem van de binnentent.

  De footprint zorgt er namelijk ook voor dat je een zeer minimalistisch en lichtgewicht onderkomen zonder binnentent kunt creëren. Een andere optie is de buitentent slechts deels over de binnentent te doen. Zo ben je ´s nachts goed beschermd tegen de wind, maar kun je toch bij het zicht op de sterrenhemel wegdromen.

  In de binnentent is een opbergvak aanwezig waar je je bril, zaklamp etc. op kunt bergen.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Minimalistisch op te zetten
  • Xtreme Shield coating
  • Glow-in-the-dark-rits

   

  2. MSR Hubba NX Superlichte 1 Persoons tent

  MSR Hubba NX Superlichte 1 Persoons tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Hubba NX-1 is een premium tent die je in de lente, zomer of herfst warm en droog houdt. De binnenruimte van 5,4 vierkante meter en een piekhoogte van 0,90 cm zullen voor de meeste solo-kampeerders net voldoende ruim zijn. De voorruimte van 2,7 vierkante meter geeft je ruimte om je rugzak en laarzen op te bergen.

  Uiterst lichtgewicht met een gewicht van iets minder dan 1,13 kg, verpakt tot 45 x 15 cm voor gemakkelijk transport. De tent heeft een minimalistisch ontwerp met verenigde Easton Syclone-stokken en kleurgecodeerde clips voor het snel op kunnen zetten. Het bevat ook de MSR-naaldpennen die je waarschijnlijk in eerdere modellen hebt gezien.

  Een apart gekochte footprint geeft je tent ook een iets langere levensduur. De grijze buitentent vermindert de hitte van de zonnestralen en heeft een Xtreme Shield Waterproof coating.

  Dit verlengt de waterbestendigheid terwijl de badkuipvloer ‘s nachts vocht buiten houdt. Een oprolbare deur met dubbele ritssluiting maakt de toegang gemakkelijk en er is een opbergvak met verbindingspunten aanwezig om uitrusting in op te bergen.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Ultra lichtgewicht van 1,13 kg
  • Xtreme Shield Waterproofing houdt water buiten
  • 3 jaar garantie

   

  3. Mil-Tec 1-Persoons Tent Recon

  Mil-Tec 1-Persoons Tent Recon

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Solo-kampeerders zullen veel van deze vakkundig gebouwde 1-persoons tent van Mil-tec gebruik maken, omdat deze tegen veel verschillende temperaturen en weerspatronen bestand is. Uitgepakt uit zijn 55 x 17 cm koffer, heeft hij een gewicht van 2,6 kg en hij bestaat uit een dubbellaagse polyester stof voor een uitstekende bescherming tegen de elementen.

  Zowel de buitenste als de binnenste laag bestaan uit 190T polyester, met een respectievelijk 1200 mm en 800 mm waterdichte coating, en het grondzeil heeft een duurzamer 210D oxford polyester met 1500 mm waterdichtheid.

  3 glasvezelstokken met stootkoorden verkorten de montagetijd tot slechts 2 minuten, en voor de veiligheid zijn er aluminium haringen en afneembare scheerlijnen aanwezig.

  Met een piekhoogte van 78 cm meet de binnenruimte 241 x 134 (inclusief voorruimte), wat voldoende zou moeten zijn voor de meeste kampeerders en hun uitrusting. Een badkuipvloer helpt vocht en vuil uit de tent te houden en de oproldeur kan met de ritssluiting worden aangepast wanneer je de schuilplaats moet ventileren.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Dubbellaagse, waterdichte 1-persoons tent
  • Lichtgewicht van 2,6 kg
  • Duurzaam gebouwd met zware vloer

    

  4. Highlander Blackthorn Tent 1 XL

  Highlander Blackthorn Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Highlander Blackthorn 1 is een budget 1-persoons tent en heeft de volgende eigenschappen: Deze Highlander tent is een lage 1-persoons tent die makkelijk op te zetten is. Door de flexibele tentstokken staat de tent in slechts 5 minuten overeind. De tent is voorzien van een compressiezakje, zodat alles na afloop weer klein opgeborgen kan worden.

  Zowel de binnen- als de buitenkant van de tent is van 190T ademend polyester gemaakt en beschikt over een waterdichte PU coating. De onderzijde is van duurzaam polythyleen gemaakt en de tentstokken van glasvezel om te tent extra licht te maken.

  De Blackthorn 1 is een tent met een hele kleine voortent, een binnentent waar één persoon in kan slapen (geschikt voor mensen tot 1.80 m) en heeft een hoogte van 0.75 meter. Deze tent is van een ingenaaid grondzeil en getapete naden voorzien.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Compact in te pakken
  • Snel op te zetten
  • Licht van gewicht

   

  5. Nordisk Telemark 1 ULW Tent

  Nordisk Telemark 1 ULW Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Het gewicht van deze tent ligt ruim onder de 1 kg om op deze manier het meeslepen van kilo’s tijdens je vakantie heel laag houden.

  Zijn lage gewicht heeft hij met name te danken aan het gesiliconiseerde nylon tentdoek van slechts 10 denier dik. In de binnentent zijn er een opbergzakje, ophanghaakjes, ventilatieopeningen en een raam met gaas voor de ventilatie aanwezig.

  Met slechts 1 aluminium DAC-stok en 4 haringen is hij zeer gemakkelijk op te zetten. De hoekstokken zitten al in de tent en de scheerlijnen zijn met één hand op te spannen en te vergroten zo het gebruiksgemak.

  Als bijzondere eigenschap is het mogelijk om 3 van de hoekstokken te gebruiken om dan met de laatste van de deur een luifeltje te maken. In combinatie met de variabel aan te passen grootte van de slaapcabine kun je een ruimtelijk paleisje creëren.

  Ondanks zijn lage gewicht zijn er geen toegevingen gedaan op vlak van kwaliteit, functie of comfort. Alles is goed doordacht en dat maakt het een prettige tent om in te verblijven.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Makkelijk op te zetten
  • Optie om een luifel te maken
  • Licht van gewicht

   

  6. Snugpak Stratosfeer 1 Persoon Onderdak

  Snugpak Stratosfeer 1 Persoon Onderdak

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze 1-persoons bivaktent is veel kleiner dan een standaard tent, maar wel met alle nodige kenmerken. De tent wordt met zeven ultralichte stangen van aluminium geleverd (zes voor de tent en één als reserve). De stangen zijn bedoeld om een ruime luifel rond het hoofd te creëren, waardoor er voldoende ruimte is om je te bewegen en er een goede ademende toegang aanwezig is.

  De Stratosfeer kan in zijn eigen compressiezak worden verpakt en weegt verpakt (inclusief haringen) iets meer dan 1 kg, waardoor hij licht en praktisch is. Er is een volledige ritssluiting met een rollaway No-See-Um-Mesh-muskietennet aan de voorkant van de kap en een ventilatiegedeelte met gaas aan de achterkant aanwezig.

  De Snugpak tenten zijn van een hydrostatische kop met een nominale waarde van 5000mm voorzien, die bestand zijn tegen alle weerselementen.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Lichtgewicht
  • Klein, maar wel de kenmerken van een echte tent
  • Bestand tegen de elementen

   

  7. MSR Access 1 Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Stabiel, betrouwbaar en gezellig, dat is een bondige samenvatting van de Access 1 Tent van MSR. De tenten van de Access reeks zijn speciaal ontwikkeld om aan de eisen van uitdagende wintertochten te voldoen.

  Het materiaal dat aan de buitenkant gebruikt is bestaat uit nylon met een DuraShield PU- en siliconencoating. Dat is niet alleen waterafstotend, maar ook uitermate scheurbestendig. In combinatie met het flexible Easton syclone frame levert dat goede weerstand tegen storm op.

  Vooral boven de boomgrens, op grotere hoogtes, kan de sneeuw zich ‘s nachts flink opstapelen, wat voor de stabiliteit van elke tentconstructie een uitdaging is. Daarom heeft MSR de Access 1 van een frameconstructie voorzien die vooral in het midden van de tent veel steun biedt, omdat zich daar normaal gesproken de meeste sneeuw ophoopt.

  Omdat naast al deze technische nuances ook het comfort niet mag ontbreken, beschikt de 1-persoons tent bovendien over een bijzonder grote voortent, die nog eens twee derde van het slaapgedeelte bedraagt. Daar kun je dan het grootste deel van je persoonlijke uitrusting opbergen, zodat er in de binnentent meer ruimte overblijft.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Goed tegen sneeuw bestand
  • Grote voortent
  • Goed voor tochten in de winter

   

  8. Eureka Solitaire Tent

  Eureka Solitaire Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze tent is ontworpen met 3 seizoenen kamperen in het achterhoofd, de Solitaire bivak-tent van Eureka is een uitstekende optie voor solo-avonturiers. Met een ultra lichtgewicht van 0,90 kg en 255 gram, kan de tent binnen een paar minuten gemonteerd worden en biedt ze beschutting voor je spullen in de handige voorruimte met een hoogte van 71 cm en een oppervlakte van 6 vierkante meter.

  De muren en het dak zijn gemaakt van 50D niet doorschijnend gaas, dat insecten buiten de tent houdt en tegelijkertijd voor uitstekende ventilatie zorgt. De tent wordt aan de bovenkant met een ritssluiting gesloten. De tent wordt ook met haringen en scheerlijnen geleverd om hem aan de grond te bevestigen.

  Wees gerust, je kunt tijdens slecht weer goed slapen, aangezien de volledig bedekkende buitentent en badkuipbodem allebei een 75D polyester met 1200 mm waterbestendige coating hebben om jou en al je spullen droog te houden. In de tent zijn er een paar opbergvakken, een zaklamplus en de hele tent kan in een draagtas van 42 x 12,7 cm worden opgeborgen, zodra je er klaar mee bent.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Bivy Style backpacking tent met voorruimte
  • 1200 mm waterdichte coating op buitentent en vloer
  • Gaaswanden en plafond zorgen voor uitstekende ventilatie

   

  9. Hornet 1P Ultralichtgewicht Tent

  Hornet 1P Ultralichtgewicht Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Als je op zoek bent naar een hoogwaardige 1-persoons tent voor backpacken, dan is deze optie van Nemo wellicht iets voor jou. Voor gebruik in 3 seizoenen is de Hornet een ultralichte tent van 0,9 kg. Het biedt solo kampeerders 6,7 vierkante meter aan slaapruimte, een badkuipvloer en een aparte voorruimte om je spullen droog te houden.

  De luifel is uit 10D ripstop nylon muggengaas samengesteld (dat condensatie vermindert en de insecten buiten houdt). Wit gaas zorgt voor privacy, terwijl het zwarte gaas op het dak en in het midden tijdens het sterren kijken heel handig is.

  De tent is structureel stevig door de DAC Featherlite-stokken die op een enkel knooppunt aansluiten. Je kunt de hoofdruimte in de tent vergroten nadat je de ripstop nylon buitentent hebt bevestigd, die de zijwanden naar buiten kunnen trekken en een uitstekende 1200 mm waterdichtheid biedt.

  Verpakt in een zak met een inhoud van 48 x 10 cm, wordt deze tent met een levenslange garantie tegen fabricage- en materiaalfouten geleverd, waardoor dit een aantrekkelijke optie is.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Premium hoge kwaliteit met 6,7 vierkante meter ruimte
  • Muggengaas design met uitstekende waterdichtheid op buitentent- en badkuipvloer
  • Levenslange garantie tegen fabricagefouten

   

  10. Big Agnes Unisex’s Copper Spur Tent

  Big Agnes Unisex's Copper Spur Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Copper Spur HV is een ultralichte backpacktent van 1,13 kg en is in een grijs / oranje of olijfgroene versie verkrijgbaar. Uitpakken uit een 40 x 10 cm opbergtas, tweederde van de tent is met gaas uitgerust om ervoor te zorgen dat je geen problemen hebt met ventilatie, terwijl je de vervelende beestjes buiten kunt houden.

  Big Agnes maakt gebruik van een sterk 4-wegs naafontwerp met DAC Featherlite-stokken en lichtgewicht plastic clips voor een eenvoudige montage. De grote dubbele ritsdeur zorgt voor soepel en gemakkelijk in- en uitstappen. In de tent heb je veel ruimte met 6 vierkante meter slaapruimte en een hoogte van 96 cm.

  Wanneer je de buitentent bevestigt, ontstaat er een extra voorruimte van 2,7 vierkante meter voor opslag. De buitentent en badkuipvloer is van ripstop nylon gemaakt en heeft een waterdichtheid van 1200 mm om te voorkomen dat de elementen van buiten de tent binnen kunnen komen.

  Alle naden zijn met oplosmiddelvrije polyurethaan tape behandeld voor een milieubewuste, anti-vocht functie. Plafondzakken helpen bij het netjes houden van het interieur, een ventilatieopening aan de bovenkant van de buitentent is ontworpen om de circulatie te maximaliseren. Er kan een snelle tent in minimalistische opstelling worden bereikt door alleen de buitentent en een afzonderlijk gekochte footprint te gebruiken.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Ultralicht en ruim
  • Volledig waterdicht met badkuipvloer en getapete naden
  • Kan in Fast Fly Minimalist-configuratie gebruikt worden

   

  Hoe Een 1-persoons Tent Te Kiezen

  Grootte

  1-persoon tenten zijn niet zo groot, omdat ze zijn ontworpen om een enkele persoon te huisvesten. Bepaalde modellen bieden echter iets meer hoogte en / of breedte, wat het verschil kan maken wanneer je posities moet aanpassen of van kleding moet wisselen.

  Voorruimtes kunnen een overdekte opslagruimte buiten de tent creëren, wat handig is voor het opbergen van je spullen en laarzen, zodat je geen vuil in het slaapgedeelte meeneemt. Het is ook belangrijk om op de lengte van de schuilplaats te letten, omdat verschillende modellen niet geschikt zijn voor mensen van meer dan 1,82 m lang.

  Materialen

  Je wilt er zeker van zijn dat je tent van hoogwaardige materialen is gemaakt. Dit betekent dunne stof die zowel lekbestendig als waterbestendig is, licht in gewicht, maar toch bestaande uit duurzame glasvezel of aluminium stokken voor het frame.

  Lichtgewicht modellen die zo compact zijn als een kleine draagtas zijn uitstekende opties voor backpackers en wandelaars, omdat ze gedurende lange afstanden met een tent op hun rug moeten reizen.

  De meeste tenten worden geleverd met scheerlijnen en haringen, maar veel kampeerders kiezen ervoor om de haringen afzonderlijk te kopen, omdat de meegeleverde haringen vaak van slechte kwaliteit zijn.

  Kenmerken

  Hoewel tenten voor één persoon klein zijn, zijn er essentiële kenmerken die moeten worden opgenomen om de tijd die je buiten doorbrengt aangenamer te maken.

  Omdat je je tent in minimaal in 3 seizoenen wilt gebruiken, heb je er een nodig die een waterdichte buitentent biedt. Een minimum van 1200 mm waterbestendige coating op de stof is een goed niveau voor afgelegen kamperen.

  Badkuipvloeren voorkomen dat grondwater naar binnen sijpelt en getapete naden voorkomen lekkage. De buitentent zou ook een voorruimte moeten bieden, aangezien tenten voor één persoon een tikje aan de “gezellige” kant kunnen zijn, dus elk beetje extra ruimte die kan worden gebruikt om spullen op te bergen is welkom.

  Functioneel gezien zijn tenten met veel gaas je beste vriend, die zorgen namelijk voor een goede ventilatie zodat je het tijdens het slapen niet benauwd krijgt, en als je een tent met binnenzakken kunt vinden, dan kun je benodigdheden zoals je apparaten en nachtlicht er veilig in bewaren.

   

  1 Persoons Tent vs Bivy Tent

  In je zoektocht naar de perfecte 1-persoons tent kom je zeker als optie bivaktenten tegen.

  Laten we het heel even hebben over hoe ze verschillen:

  • Een bivaktent is een klein, lichtgewicht buitenverblijf dat op een bivakzak lijkt.
  • Bivakzakken zijn geïsoleerde, waterdichte tassen waar je tijdens het kamperen of bergbeklimmen in slaapt.
  • De bivaktent heeft de vorm en functionaliteit van de bivakzak en combineert het met traditionele kenmerken van een tent zoals een framesteun en een buitentent.
  • Bivaktenten verschillen van traditionele 1-persoons tenten, doordat ze zijn ontworpen om alleen in te liggen of hooguit een beetje te kunnen staan.
  • Traditionele tenten geven je wat meer hoofdruimte om rechtop te zitten en je om te kleden.

   

  Veelgestelde Vragen

  Wat is de lichtste 1-persoons tent?

  Een van de lichtste 1-persoons tenten die momenteel verkrijgbaar is, is de Nemo Hornet Elite. Ze is gemaakt uit extreem lichtgewicht nylon polyester stof, waardoor dehele tent slechts een gewicht van ongeveer 0,5 kg heeft.

  Hoeveel weegt een 1-persoons tent?

  Dit is afhankelijk van het type materiaal waaruit de tent is opgebouwd: de stof, maar ook de stokken van glasvezel of aluminium (sommige gebruiken zelfs staal), de haringen en de draagtas. Het meest voorkomende gewicht is ongeveer 1,36 kg, gemiddeld gegeven na 50-80 modellen te hebben bekeken.

  Hoeveel kost een 1-persoons tent?

  Budget 1-persoons tenten beginnen rond de € 70, met premium modellen rond de € 438. Je kunt een 1-persoons tent van zeer goede kwaliteit voor tussen de € 130 en € 220 vinden.

  Hoe een 1 persoons tent op te zetten?

  1-persoons tent kan vrij eenvoudig worden opgezet met behulp van een reeks kleine stokken die aan elkaar vergrendelen om het frame te maken, waarbij het tentdoek aan de palen wordt geklipt en een buitentent over de hele structuur wordt bevestigd voordat je hem neerzet en de tent uittrekt.

  Zijn ze waterdicht?

  Ja, de meeste (zo niet alle) 1-persoons tenten bieden uitstekende waterdichtingsfuncties, zoals een waterbestendige coating van minimaal 1200 mm op de stof, een badkuipvloer en getapete naden. Vooral degenen die vandaag in onze lijst worden genoemdzijn betsand tegen een bovengemiddelde regenval.

   

  Conclusie Over 1 Persoons Tenten

  Met zoveel goede opties die er beschikbaar zijn, is het duidelijk om te zien dat je niet hoeft te vrezen om in je eentje op pad te gaan, maar je het juist moet omarmen. Met dergelijke kwaliteits tenten kun je met volledige bescherming en warmte diep doordringen in wat de natuur te bieden heeft.

  grote tenten:

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.

  by and