Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
een vrouwelijke kampeerder zat glimlachend in een 4 persoons tent

10 Beste 4 Persoons Tenten Voor 2024

  4-persoons tenten voor gezinnen of kleine groepen zijn enkele van de beste soorten tenten om mee te kamperen, die in onze huidige markt te vinden zijn. Ze zijn ideaal voor het gebruik door 2 personen als je naar wat meer ruimte op zoek bent en tegelijk bieden ze genoeg plaats aan 4 personen om in slaapzakken te slapen.

  Een geweldige 4-persoons tent geeft jou en je kampeermaatjes een comfortabele en veilige ruimte om over het leven te praten, spelletjes te spelen en rustig te slapen om energie voor de volgende dag op te doen.

  #1
  MSR Elixir 4 Tent V2 green + Footprint 10333 green
  #2
  Pavillo Sierra Ridge Air X 4 tent, opblaasbare tunneltent met airframe, voor 4 personen, enorme 485 x 270 x 200 cm
  #3
  Coleman Groene iglotent Kobuk Valley 3 Plus voor 3 personen
  MSR Elixir 4 Tent V2 green + Footprint 10333 green
  Pavillo Sierra Ridge Air X 4 tent, opblaasbare tunneltent met airframe, voor 4 personen, enorme 485 x 270 x 200 cm
  Coleman Groene iglotent Kobuk Valley 3 Plus voor 3 personen
  -
  -
  -
  #1
  MSR Elixir 4 Tent V2 green + Footprint 10333 green
  MSR Elixir 4 Tent V2 green + Footprint 10333 green
  -
  #2
  Pavillo Sierra Ridge Air X 4 tent, opblaasbare tunneltent met airframe, voor 4 personen, enorme 485 x 270 x 200 cm
  Pavillo Sierra Ridge Air X 4 tent, opblaasbare tunneltent met airframe, voor 4 personen, enorme 485 x 270 x 200 cm
  -
  #3
  Coleman Groene iglotent Kobuk Valley 3 Plus voor 3 personen
  Coleman Groene iglotent Kobuk Valley 3 Plus voor 3 personen
  -

  grote tenten:

  Wie op zoek is naar een tent om te backpacken of wandelen, kan een versie voor 4 personen gebruiken wanneer ze meer ruimte nodig hebben. Een 1 of 2 persoontent kan gewoon soms niet comfortabel zijn als je te lang bent. Of wanneer je je honden meeneemt hebben die natuurlijk ook hun ruimte nodig om te bewegen.

  Er zijn er een aantal die redelijk licht van gewicht zijn, zodat je ze gemakkelijk op je rug kunt dragen of het gewicht met anderen kunt delen. Dit zorgt ervoor dat je na een lange dag wandelen goed kunt ontspannen zonder dat je je geplet voelt.

  kleine tenten:

  De tenten zijn meestal waterdicht en met een afneembare buitentent uitgerust, ze beschermen je tegen de elementen op een manier die kleinere tenten niet kunnen. Met zo’n overgroot aanbod op de huidige markt, zal onze gedetailleerde beoordeling je door de beste 4-persoons tenten begeleiden die tegenwoordig te koop zijn.

  We hebben deze lijst op basis van hun hoogwaardige kwaliteit, draagbaarheid, ontwerp en extra functies bepaald.

  soorten tenten:

  10 Beste 4 Persoons Tent Beoordeeld

  1. MSR Elixir 4 V2

  MSR Elixir 4 V2

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Elixir 4 van MSR is een lichtgewicht tent met een zeer ruime leefruimte. Deze nieuwste versie heeft een Extreme Shield Coating. Dit is de allerbeste coating die ook nog eens drie maal langer mee gaat dan standaard coatings.

  Wat ook nieuw is, is een nog ruimere vestibule met 35% meer opslagruimte. De Elixir 4 biedt voldoende ruimte voor vier volwassenen met hun slaapmatten. Met de twee vestibules en twee toegangen is deze trekkerstent absoluut prettig om in te vertoeven. De tent heeft glow-in-de-dark ritsen en een makkelijk vindbare rode vestibuledeur.

  De unieke opzet van de stokken optimaliseert de hoofdruimte. De ruime binnentent is deels van een mesh weefsel gemaakt, wat voor voldoende ventilatie zorgt om condensvorming te minimaliseren en wat een aangenaam leefklimaat realiseert. De zelfdragende constructie stelt je ook in staat om de tent op te zetten wanneer het nauwelijks mogelijk is om een haring in de grond te krijgen.

  Met de meegeleverde footprint bescherm je niet alleen de bodem van de binnentent, maar deze maakt het ook mogelijk de tent zonder de binnentent op te zetten. Dan heb je een zeer minimalistisch en lichtgewicht onderdak.

  Een andere optie is om de buitentent slechts deels over de binnentent te doen. Zo ben je ‘s nachts goed afgeschermd tegen de wind, maar kun je toch bij het zicht op de sterrenhemel wegdromen. Dankzij de diverse steekvakken in de binnentent op je voldoende opbergruimte, handig voor bril, zaklamp etc.

  Kenmerken:

  • Op te zetten zonder haringen te gebruiken
  • Ruime vestibule
  • Veel opbergruimte

   

  2. Pavillo Sierra Ridge Air 4 Persoons

  Pavillo Sierra Ridge Air 4 Persoons

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Pavillo Sierra Ridge Air 4-persoons tent is een betrouwbare tent met een opblaasbaar frame en luifel in de kleur zilver met rood. Dankzij het AIRFRAME luchtbuis systeem is deze tent ongelooflijk makkelijk op te zetten. Met de handpomp heb je de tent in nog geen 8 minuten opgeblazen.

  De buitenkant van de tent is gemaakt van polyester, PU3000 mm, en het grondzeil is van 100% polyethyleen. De tent bestaat uit 2 lagen: de buitentent en de uitneembare binnentent. De buitentent is waterbestendig gecoat zodat het PU3000 mm kan weerstaan. Het materiaal is daarnaast brandvertragend.

  De binnentent heeft 4 zakken voor het opbergen van persoonlijke spullen. De twee ramen aan de voorzijde en een raam in de achterkant, zijn van gaas voorzien voor de ventilatie,

  De tent wordt compleet met hogedrukpomp, haringen en een draagtas geleverd.

  Kenmerken:

  • Tent staat binnen 8 minuten
  • Voldoende opbergruimte
  • Voldoende ventilatie

   

  3. Coleman Kobuk Valley 4 Plus Koepeltent

  Coleman Kobuk Valley 3 Plus Koepeltent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze koepeltent is van stevig polyester gemaakt en beschikt over de innovatieve Coleman Blackout slaapkamers. Deze donkere slaapcabines zorgen voor comfortabele overnachtingen en beschikken over goede ventilatiemogelijkheden.

  De afsluitbare voorbouw heeft een vast grondzeil met opstaande randen. De tent zelf heeft een waterkolom van 4500 mm en is met de glasfiber stokken eenvoudig op te zetten, waardoor de bijzettent licht in gewicht blijft. Het buitendoek is een stuk beter tegen regen bestand dan tenten met een waterkolom van 3000 mm.

  Het voorgedeelte heeft een vast PE grondzeil met opstaande randen, waardoor je spullen ook in het voorgedeelte droog opgeborgen kunnen worden. De tent heeft een brede oprolbare vooringang en door de grote raampanelen beschikt de voorbouw over een mooie lichtinval.

  Het voorgedeelte is ook ideaal om grote kampeerspullen, buiten het slaapvertrek, droog op te kunnen bergen. De tent wordt compleet met transporthoes, scheerlijnen en haringen geleverd.

  Kenmerken:

  • Door de verduisterende binnentent blijft het overdag tot wel 5 graden koeler
  • Veel opslagruimte door voortent
  • Stahoogte van 1,30 meter

   

  4. High Peak Tauris 4 Tunneltent

  High Peak Tauris 4 Tunneltent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Tauris 4 is een windstabiele vis-à-vis tunneltent met een waterkolom van 4000 mm en biedt plaats aan 4 personen. De 2 tegenover elkaar liggende slaapcompartimenten zijn ideaal voor een vakantie met kinderen of met vrienden. Je kan ook slechts één slaapcabine ophangen zodat de leefruimte wordt vergroot.

  De buitentent wordt eerst opgebouwd en dan wordt de binnentent erin gehangen, met als grote voordeel dat bij regen de binnentent droog blijft. De muggengaasdeuren bieden een optimale ventilatie en een goede bescherming tegen insecten.

  De 8 organizers, 4 opbergvakken in de binnentent en lampenhouder verhogen het comfort. De leefruimte beschikt over een folievenster, muggengaasvenster en uitneembaar, eenvoudig te reinigen grondzeil. Bovendien kan de deur van de ingang kan als zonneluifel gebruikt worden (luifelstokken meegeleverd), wat ideaal is op warme dagen. De 2 tegenover elkaar liggende vario ventilaties zorgen ook bij regenachtig weer voor een goede luchtcirculatie en een rustgevende slaap. Hou de ventilaties daarom ook altijd open.

  De tent beschikt over sterke ritssluitingen en reflecterende scheerlijnen voor meer zichtbaarheid. De zeer stabiele 5 mm stalen grondpennen buigen niet door bij een harde ondergrond. Voor het afspannen van de tent en het vastzetten van de scheerlijnen zorgen speciale 5mm stalen grondpennen met haken voor een betere grip in de grond.

  De afdekflap van de ritssluitingen heeft een regengoot die het binnendringen van water verhindert. De binnentent is met de High Peak Vario Vent Control uitgerust: de muskieteningang houdt vervelende insecten uit de tent en kan van binnenuit variabel bediend worden aan de hand van een afdekflap. Deze berg je makkelijk op in het daarvoor bestemde vak.

  Kenmerken:

  • Zonneluifel
  • Stevige grondpennen
  • Goede ventilatie

   

  5. Coleman Cook 4 Tunneltent

  Coleman Cook 4 Tunneltent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De coleman cook 4 tunneltent is een zeer ruime en extra hoge 4-persoons tent. Deze veelzijdige tent heeft 2 slaapcompartimenten met tussenschot en een royale leefruimte van 2 x 1,40 meter. Deze tent is door het ‘quick and easy set-up’ systeem eenvoudig op te zetten.

  De buitentent is van polyester met PU coating, getapete naden en een waterkolom van 3000 mm. De buitenkant van de tent is gemaakt uit brandvertragend en UV-werend materiaal en de binnentent uit ademend polyester. Daarnaast beschikt de tent over een duurzaam en sterk PE grondzeil.

  De tent beschikt over afsluitbare mesh ventilatieopeningen met een afstandhouder en over ritsen met een dubbele runner. De tent wordt compleet met transporthoes, scheerlijnen en haringen geleverd. Ingepakt heeft de tent een afmeting van (lxbxh): 59x29x29 centimeter.

  Kenmerken:

  • Zeer makkelijk op te zetten ruime 4-persoons familie tunneltent
  • 3000mm waterkolom
  • Ademend polyester

   

  6. Coleman Darwin Plus 4 Tent

  Coleman Darwin Plus 4 Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Coleman Darwin 4 plus tent heeft de volgende eigenschappen: deze Coleman tent is een 4-persoons tent die makkelijk op te zetten is. Je begint met de binnentent en hangt daar de buitentent overheen. Door de flexibele tentstokken staat de tent in slechts 5 tot 10 minuten overeind.

  De Darwin 4 plus bestaat uit een tent met een kleine voortent en een binnentent waar vier personen naast elkaar kunnen slapen met een maximale hoogte van 1.30 meter. Deze tent is voorzien van een ingenaaid grondzeil en getapete naden.

  De Darwin 4 plus is voorzien van ventilatiepunten in de nok, aan de zijkanten en in de binnentent zodat de tent op warme en vochtige dagen goed geventileerd kan worden. De geknikte tentstok aan de voorzijde geeft de Darwin serie niet alleen zijn herkenbare look maar zorgt er ook voor dat er niet teveel spanning op de voorste tentstok komt te staan.

  Kenmerken:

  • Makkelijk op te zetten
  • Hoogte van 1,30 meter
  • Goede ventilatie

   

  7. Easy Camp Tornado 400 Tent

  Easy Camp Tornado 400 Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Tornado 400 is een opblaasbare tent. Allereerst worden de twee buizen van de tent met de (meegeleverde pomp opgeblazen om vervolgens de tent te kunnen straktrekken met de 8 scheerlijnen. Dankzij de eenvoudige constructie kan de tent makkelijk en snel opgezet worden.

  De tent heeft voldoende slaapruimte voor 4 personen die verdeeld is over twee compartimenten. Het slaapgedeelte is met een dichte deur of een muskietennet af te sluiten. De voorruimte is ook afsluitbaar en daardoor ideaal voor het opbergen van bagage. Het kuipgrondzeil is bovendien uitneembaar, en daardoor dus makkelijk schoon te maken.

  De Tornado 400 heeft daarnaast alles wat je van een merktent mag verwachten. Ventilatieopeningen, ophangpunten voor verlichting, opbergvakken, waterdichte voeringen en een windbestendige constructie. Een ideale tent voor een klein gezin of voor beginnende kampeerders.

  Kenmerken:

  • Waterkolom buitentent: 3000 mm
  • 3 binnenzakken
  • Snel op te zetten

   

  8. Coleman Tourer Instant Tent

  Coleman Tourer Instant Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Één van de bestsellers. Deze tent heeft een direct opzetten ontwerp, waardoor de montage ervan in slechts enkele minuten gedaan is. Met voorgemonteerde stokken kun je deze tent uitvouwen, verlengen en in de grond bevestigen.

  De tent is met dubbel dik materiaal vervaardigd wat helpt om de ongewenste warmte binnenin te verminderen, tegen hevige UV-stralen te beschermen en hij is tegen normale weersomstandigheden zoals wind en regen bestand.

  Voor nog meer bescherming tegen weersinvloeden is hij met een WeatherTec-systeem gebouwd. Dit betekent dat het stiksel strak is gelast met gepatenteerde hoeken en een badkuipvloer. Waterlekkages worden hierdoor praktisch geëlimineerd.

  Deze tent is ideaal voor een stel of een gezin met jonge kinderen. We denken dat je er matrassen van volledige grootte en een twin-size matras in kunt krijgen en daarnaast toch nog wat ruimte hebt voor apparatuur – zelfs een queensize luchtbed zou heel goed passen.

  De tent is waarschijnlijk een beetje te zwaar om mee te backpacken, maar hij is geweldig om met de auto mee te kamperen.

  Kenmerken:

  • 150D polyester getapete naden
  • 150 centimeter hoogte in het midden
  • Uitbreidbare draagtas inbegrepen

   

  9. Outwell Encounter Earth tent

  Outwell Encounter Earth tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Outwell Earth 4 is een 4-persoons tunneltent, die zeer snel en eenvoudig opgezet kan worden. De Earth 4 biedt een royale voorruimte en slaapruimte voor actieve kampeerders, maar is ook zeker als bijzettent op de camping te gebruiken.

  Dankzij een betrouwbaar ontwerp biedt de tent een goede ventilatie en een licht interieur. De grote bergruimte met een afneembaar opstaand grondzeil biedt veel ruimte, bescherming en flexibiliteit.

  De ventilatie aan de achterzijde van de tent gaat, via een luchtstroom, de condensatie tegen. De binnentent heeft een integraal, volledig afgedicht grondzeil voor tochtvrije nachten zonder rondkruipende insecten

  De vooraf bevestigde en verstelbare binnentent maakt het opzetten snel en eenvoudig. Als het nodig is dan kan de binnentent gemakkelijk en snel worden verwijderd. De ‘Power Mesh’ stoksleuven, die van een sterk lichtgewicht materiaal zijn gemaakt, vormen een duurzame sleuf die ongevoelig is voor wind. In de binnentent zijn opbergvakken van gaas aanwezig, zodat je op een veilige en handige manier kleine spullen op kan bergen.

  Kenmerken:

  • Voorgemonteerde fluorescerende scheerlijnen zorgen voor een snelle opbouw en veiligheid
  • Goede ventilatie tegen condensatie
  • Veel ruimte

   

  10. Big Agnes Big House

  Big Agnes Unisex's Big House Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Dankzij de kleurgecodeerde riemen en gespen is deze tent opzetten kinderspel en kan dit moeiteloos door slechts één persoon worden gedaan. We beschouwen deze tent dankzij het duurzame frame met 4 aluminium stokken en gecoat polyester materiaal als een tent voor 3 seizoenen.

  Alle naden zijn stevig getapet om het waterdicht te maken, wat op regenachtige dagen een enorm voordeel is. Het interieur is vrij ruim en biedt plaats aan 4 personen in slaapzakken. Maar voor meer comfort raden we niet meer dan 2-3 volwassenen aan.

  Er zijn 2 deuren die met hoogwaardige ritsen soepel openen. Deze deuren hebben ook gaasramen, zodat de tent kan ademenen verluchten. Deze deuren kun je ook met de stormflappen volledig dichtritsen om meer warmte aan de binnenkant toe creëren. .

  Aan de binnenkant bieden veel vakken meer ruimte, zodat je veel van je bezittingen op kunt bergen in plaats van ze op de grond te leggen. De welkomstmat ziet er mooi uit en is ook handig om je voeten af te vegen voordat je naar binnen gaat.

  Kenmerken:

  • Waterdichte vloer
  • Verkrijgbaar in goud/wit en groen
  • 1500 mm polyurethaan coating

   

  Hoe een 4-persoons tent te kiezen

  Hoeveel mensen? Overweeg de grootte

  Ik weet dat we het over tenten speciaal voor 4 personen hebben, maar ze zijn niet allemaal precies even groot. Ze kunnen allemaal sterk variëren, afhankelijk van het merk en het ontwerp. Enkele populaire stijlen hiervoor kunnen koepels, hutten en pop-ups zijn. Sommige hebben schuine zijkanten, sommige hebben rechte wanden, dus de binnenafmetingen kunnen totaal anders zijn.

  Bepaal het aantal mensen dat de tent zal gebruiken en ga van daaruit verder. We raden aan dat ze het meest geschikt zijn voor 2 personen of voor een gezin van 4 personen waarvan er 2 kinderen zijn. Je kunt er natuurlijk 4 slaapzakken in leggen, maar je zult niet veel bewegingsruimte hebben of veel spullen binnen op kunnen bergen, wat erg lastig kan zijn.

  Waterdicht en windbestendig materiaal

  Klimaat is een grote factor als je buiten leeft. Je wilt iets dat tegen regen, wind en misschien zelfs tegen stof of zand bestand is, dit is afhankelijk van waar je naartoe reist.

  Om het gemakkelijker te maken, volgt hier een vereenvoudigde lijst van zaken waar je op moet letten om je tegen normale weersomstandigheden te beschermen:

  • Waterdicht materiaal voor de tent en buitentent
  • Gelaste of afgedichte naden, zelfs omgekeerde naden werken heel goed
  • Badkuip vloeren
  • Zware ritsen
  • Mesh inzetstukken
  • Een duurzaam frame, zoals stalen stokken met glasvezel

  Ruimte voor backpacken

  Hoewel ze niet alleen voor backpackers zijn bedoeld, heeft iedereen ruimte nodig om zijn kampeeruitrusting op te bergen. Je kan je spullen nooit buiten laten liggen, dus een voortent van de buitentent is een geweldige eigenschap op rekening mee te houden. Het biedt niet alleen meer bescherming tegen het klimaat, maar het zorgt ook voor veel meer ruimte, omdat je je tassen niet binnen op hoeft te ruimen.

  We raden ook aan om op zoek te gaan naar opbergvakken, inclusief een dakhok dat op het dak is aangesloten. Je wilt een tent die het meeste uit de ruimte haalt die je hebt, zeker als je met 4 personen bent.

  Wandelen of met de auto reizen? Gewicht is belangrijk

  Als je met je auto tussen locaties reist, dan is het gewicht van de tent geen probleem. Als je echter een enthousiaste backpacker bent, dan heb je iets nodig dat licht en gemakkelijk mee te nemen is. We denken dat alles van 2,5 – 4,5 kg geschikt is om op je rug mee te nemen, maar zorg ervoor dat je iemand anders bij je hebt om de andere benodigdheden te dragen

  Het maakt niet uit of je loopt of rijdt, we vinden het belangrijk dat een tent een eigen draagtas met duurzame en comfortabele handvatten heeft. Het maakt alles gewoon zoveel eenvoudiger, omdat je het niet in je eigen tas hoeft te stoppen of een apart hoesje hoeft te kopen.

   

  Veelgestelde vragen

  Hoe groot is een 4-persoons tent?

  Uit ons onderzoek hebben we vastgesteld dat 4-persoonstent telkens een iets andere maat hebben, afhankelijk van het merk en de stijl.

  Voor de basisgrootte variëren ze meestal van 2,28 meter x 2,43 meter tot 2,43 meter x 2,74 meter.

  De middenhoogte is afhankelijk van het type tent.

  Cabineversies zijn meestal tussen 1,76 meter en 2,13 meter lang. Koepeltenten hebben over het algemeen lagere nokhoogtes, maar het is mogelijk om enkele met een hogere nokhoogte te vinden. Ze kunnen variëren van 1,65 meter tot meer dan 1,80 meter.

  Past er een queensize matras in een 4-persoons tent?

  4-persoons tenten staan er om bekend dat er kleinere matrassen zoals een tweepersoons of twee losse matrassen in passen, maar slaapzakken zijn de meest populaire slaapmethode.

  Dat gezegd hebbende, kun je in een tent met basisafmetingen van 2,13 tot 2,74 meter een queensize luchtbed plaatsen. Als de tent kleiner is dan wordt het erg krap.

  Hoe duur is een 4-persoons tent?

  Nogmaals, dit hangt af van het merk en de stijl. Als je voor het eerst gaat kamperen, dan denken we dat het voldoende is om een eenvoudige pop-up versie te nemen die ongeveer € 50 – € 60 zou moeten kosten.

  Als je vaak op avontuur wilt gaan, dan heb je er waarschijnlijk een nodig met een lange levensduur, die € 130 en meer zou gaan kosten.

  Voor meer professionele of doorgewinterde kampeerders kan de hoogste kwaliteit tent oplopen tot € 430. Je krijgt echt waar je voor je geld en deze gaan lang mee.

   

  Conclusie Over 4 Persoons Tenten

  We hopen dat onze uitgebreide gids je inzicht heeft gegeven in de beste 4-persoons tenten die je tegenwoordig kunt vinden. Met hun geniale ontwerpen en doordachte kenmerken kan een tent voor 4 personen je de beste ervaring tijdens het kamperen geven.

  Hoewel we ons tot de beste opties hebben beperkt, is het belangrijk om de juiste voor jezelf te vinden. Het hangt allemaal af van hoe en waarom je de tent gaat gebruiken. Lees verder om te ontdekken hoe je de juiste voor jezelf kunt kiezen.

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.

  by and