Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
een 5-persoons Coleman-tent in een veld

10 Beste 5 Persoons Tenten Voor 2024

  Voor kampeerders die het buitenleven met iets meer slaapruimte dan de gemiddelde beschutting willen ervaren, is een 5-persoons tent perfect voor kleine gezinnen die wat extra ademruimte nodig hebben.

  Met een gemiddelde van 24 vierkante meter aan ruimte, zouden er in het ideale geval 2-3 volwassenen in moeten kunnen slapen, of een klein gezin van 4 personen.

  #1
  HIGHLANDER Sycamore 5 tent voor volwassenen, uniseks, groen, 5 man
  #2
  High Peak 10322 tent, grijs, eenheidsmaat
  #3
  Husky familietent Boston 5-persoons 500 cm polyester groen
  HIGHLANDER Sycamore 5 tent voor volwassenen, uniseks, groen, 5 man
  High Peak 10322 tent, grijs, eenheidsmaat
  Husky familietent Boston 5-persoons 500 cm polyester groen
  -
  -
  -
  #1
  HIGHLANDER Sycamore 5 tent voor volwassenen, uniseks, groen, 5 man
  HIGHLANDER Sycamore 5 tent voor volwassenen, uniseks, groen, 5 man
  -
  #2
  High Peak 10322 tent, grijs, eenheidsmaat
  High Peak 10322 tent, grijs, eenheidsmaat
  -
  #3
  Husky familietent Boston 5-persoons 500 cm polyester groen
  Husky familietent Boston 5-persoons 500 cm polyester groen
  -

  Als je het aantal kampeerders in dit bereik houdt, dan bieden deze tenten een zee aan ruimte die door het toevoegen van matrassen of kleine tafels volledig kan worden benut.

  Ze geven je de ruimte om je kampeerspullen op te bergen en toch tijdens ochtendroutines of als het ‘s middags regent  vrij te kunnen bewegen.

  Deze tenten zijn voornamelijk gericht op het kamperen op de camping, maar aangezien sommige minder dan 9 kilo wegen, kan jeze ook meenemen om op kleine wandelingen naar afgelegen locaties te gaan als je je daar sterk genoeg voor voelt.

  Hieronder geven we recensies voor de beste tenten voor modellen voor 5 personen, een koopgids en een gedeelte met veelgestelde vragen die alles uitleggen wat je moet weten en je helpen bij je zoektocht naar je volgende aankoop voor buitenshuis.

   

  10 Beste 5-persoons kampeertenten

  1. Highlander Sycamore 5

  Highlander Sycamore 5

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze Sycamore tent van Highlander is een comfortabele 5-persoons tent met tunnelmodel. Deze tunneltent heeft twee slaapcompartimenten, twee grote ingangen en een grondzeil dat aan de tent vastgenaaid zit. Dit grondzeil is gemaakt van polyethyleen.

  De Highlander Sycamore 5 is een eenvoudig op te zetten familietent die je in  ongeveer een kwartier opzet. De binnentent en buitentent zijn van 190T ademend polyester gemaakt. De buitentent is voorzien van een coating van polyurethaan, die ervoor zorgt dat de tent waterafstotend is. De waterkolom is 3000 millimeter. Dit betekent dat het doek pas water doorlaat als er een druk op komt te staan die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 3 meter hoog.

  Een tent van polyester zal dus ook bij vochtige omstandigheden goed blijven presteren. Daarnaast droogt polyester snel. Het materiaal van deze tent is brandvertragend.

  De Highlander Sycamore famillietent beschikt over twee slaapcompartimenten. Het ene slaapvertrek biedt plaats aan twee personen, het andere aan drie personen. De breedte van het 2-persoons slaapcompartiment is 105 centimeter en dat  van het 3-persoons slaapcompartiment is 195 centimeter. De hoogte is bij beide slaapcompartimenten 190 centimeter. De lengte 220 centimeter.

  De buitentent van de Highlander Sycamore wordt door stevige tentstokken uit glasvezel bij elkaar gehouden. De tent beschikt verder over ventilatiegaten, die ervoor zorgen dat er frisse lucht doorgelaten wordt.

  Belangrijkste Kenmerken

  • In een kwartier op te zetten
  • Stahoogte in slaapcabines van 190 centimeter
  • Waterkolom van 3000mm

   

  2. High Peak Nevada 5.0 Nimbus

  High Peak Nevada 5.0 Nimbus

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De High Peak koepeltent Nevada 5.0 is van een aluminium coating voorzien. De coating versterkt het buitendoek, reduceert de warmte met 17% en heeft een UV-zonbeschermingsfactor van 80 (UV-norm 801).

  De voortent biedt bergruimte en de weerbestendige ingang zorgt ervoor dat het slaapgedeelte ook bij erg slecht weer droog blijft. De functionele, zijwaarts te openen ingang, laat zich makkelijk opzij oprollen. De naden zijn getapet om lekkages te voorkomen.

  De tent is verder met heldere folievensters en 2 permanente ventilaties uitgerust die in alle weersomstandigheden voor een constante luchtstroom zorgen. Hou voor een doeltreffende werking de ventilaties daarom ook altijd open. De neongroene boorden, scheerlijnen en stokken blijven ook in de avondschemering goed zichtbaar. De zeer stabiele 5 mm stalen grondpennen buigen zelfs bij een harde ondergrond niet door.

  De verduisterde binnentent zorgt voor een rustgevende slaap en is uitgerust met de High Peak Vario Vent Control. De muskieteningang houdt vervelende insecten uit de tent en kan van binnenuit aan de hand van een afdekflap bediend worden. Deze afdekflap kan je ook makkelijk opbergen in het daarvoor voorziene vak.

  De 2 hoge ventilaties luchten de binnentent ook bij gesloten Vario Vent Control. De extra opbergzakken aan de binnenkant en de lamphouder zorgen voor extra comfort.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Ruimte voor 4 tot 5 personen
  • Snel en gemakkelijk op te zetten
  • Ideaal voor weekendkamperen

   

  3. Husky Familietent Caravan 17

  Husky Familietent Caravan 17

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Caravan 17 bestaat uit maar liefst 17 vierkante meter en combineert een comfortabele 5-persoons slaapkamer en een voortent die als slaapplaats voor meer personen kan worden gebruikt zonder alle opslagruimte in beslag te nemen. De ruime voortent is voorzien van een volledig ingenaaid grondzeil dat met de buitentent is verbonden, wat voor een extra bruikbare ruimte zorgt.

  Naast de hoofdingang heeft de Caravan 17 ook een zijdeur wat het naar binnen en naar buiten gaan vereenvoudigt. De combinatie van duurzame stalen palen en lichtere durale palen maakt de hele constructie veerkrachtig en stabiel en houdt het gewicht redelijk. De tent is voor langdurig kamperen ontworpen en heeft dus voldoende opbergruimte en is voorzien van een stroomvoorziening. Dit model is met een extra schuilplaats bij de ingang uit te breiden.

  De buitentent is van goed getest 185T polyester met een PU-coating gemaakt. Dit kwaliteitsmateriaal is duurzaam en tegen verschillende weersomstandigheden bestand. De PU-coating beschermt het interieur bovendien tegen water. De slaapkamer is van een combinatie van doorlatend nylon 185T en een klamboe gemaakt. Deze materialen zijn zeer duurzaam en lichtgewicht en tegelijkertijd ademend.

  Alle naden zijn met een waterdichte tape getapet die bescherming biedt tegen regen en de levensduur verlengt. Het grondzeil is van gelaagd polyethyleen gemaakt. Het heeft een stevige structuur waardoor het zeer resistent is. Het grondzeil in de voortent is volledig vastgenaaid aan de buitentent en vormt een compact deel en maakt de tent comfortabel beschut.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Extra ruimte in de voortent
  • Voor familie of grote groep vrienden
  • Voor langdurig kamperen

   

  4. High Peak Santiago 5 tent

  High Peak Santiago 5 tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De High Peak koepeltent Santiago 5 is een grote en prijsgunstige familie tent voor 5 personen met veel ruimte in de voortent, waar je beschermd zit tegen regen, zon en wind. Daarnaast heeft deze tent in de voortent een vrije stahoogte van 175 cm. In de slaapruimte bedraagt de  stahoogte zelfs 190 cm.

  De voortent biedt met 2 ingangen en 2 ramen een erg comfortabele woonruimte. Het blijft licht zelfs als de deuren gesloten zijn. Aan de voorkant kan de deur van de ingang als zonneluifel worden gebruikt, de luifelstokken hiervoor worden meegeleverd.

  De buitentent heeft een waterdichtheid van 3000 mm, wat een perfecte bescherming tegen hevige regen biedt en ook de naden zijn getapet. De extra ventilatie en het raam met muggengaas en de binnentent van ademend polyester zorgen voor een goede vochtafvoer.

  Het grondzeil is in de tent ingenaaid wat het binnendringen van vuil en ongedierte beperkt. Het muggengaas in de binnentent voorziet je van extra comfort. Er zijn 5 opbergvakken in de tent aanwezig.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Hoge stahoogte
  • Gunstige prijs
  • Zonneluifel

   

  5. Coleman Raleigh 5 Tent

  Coleman Raleigh 5 Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Coleman Raleigh 5 is een lichtgewicht polyester gezinstent voor 4 tot 5 personen. Het tentdoek is licht in gewicht, heeft een waterkolom van 3000 mm en maakt dat de tent compact genoeg is om overal mee naartoe te nemen.

  Met zijn slimme ontwerp biedt de Raleigh 5 de voordelen van zowel een tunnel- als een koepeltent. Het grote koepelvormige leefgedeelte heeft een comfortabele stahoogte tot 2 meter en is ideaal voor wanneer het weer je in de steek laat. Het vaste PE grondzeil heeft opstaande randen en houdt het water en ongedierte altijd buiten de deur. Het grote raam en de brede ingang zorgen daarnaast altijd voor voldoende licht.

  De grote slaapcabine is eenvoudig te bevestigen en heeft een afmeting van 265 x 210 cm. Met een handige scheidingswand kan deze ruimte verder onderverdeeld worden in twee cabines gesplitst van 110 en 155 centimeter breed.

  Met 5 personen in de Coleman Raleigh 5 kamperen is best erg knus, maar zeker niet onmogelijk. Met 4 personen zorgen deze slaapcabines altijd voor fijne overnachtingen en voldoende ruimte om je bagage op te bergen.

  Door goed te ventileren kun je het in de polyester tent aangenaam houden. In een handige draagtas weegt deze tent slechts 13 kg. Dankzij de reflecterende scheerlijnen is de kans op struikelen minimaal.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Lichtgewicht
  • Voordelen van zowel een koepel als een tunneltent
  • Slaapcabines zijn zelf te splitsen

   

  6. Summit Pinnacle Dome 5-Persoons Tent

  Summit Pinnacle Dome 5-persoons Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze 5-persoons tent is gemakkelijk op te zetten in een iglo-model. De procedure is simpel: je pakt de tent uit, zet hem op en even later kun je de tent met ademende binnentent al klaarmaken voor de nacht.

  Het materiaal van de tent bestaat uit gecoat polyester en heeft ook een grondzeil. Voor de ingang en de zijramen hangt een vliegennet tegen ongedierte. Dit vliegennet is waterdicht en brandvertragend. Aan de binnenkant zit een vak voor het opbergen van persoonlijke spullen zoals bijvoorbeeld je telefoon.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Snel op te zetten
  • Gecoat materiaal
  • Voorzien van horren

   

  7. Easy Camp Tornado 500 Tent

  Easy Camp Tornado 500 Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze kwalitatief hoogwaardige Easy Camp Tornado 500 5-persoons opblaasbare tent is zeer geschikt voor grotere gezinnen die willen kamperen. De tent heeft twee buizen die met de meegeleverde pomp opgeblazen kunnen worden. Vervolgens wordt de tent door de 8 scheerlijnen strak getrokken. Door de eenvoudige constructie kan de tent zo makkelijk en snel opgezet worden.

  De tent heeft voldoende slaapruimte voor 5 personen en deze slaapruimtes zijn over twee compartimenten verdeeld. De slaapgedeelten zijn met een dichte deur of een muskietennet af te sluiten.

  De voorruimte is bijzonder ruim en heeft twee openingen. Beide openingen zijn ook afsluitbaar en daardoor ideaal voor het opbergen van bagage of als leefgedeelte. Het kuipzeil is bovendien uitneembaar, en dus makkelijk schoon te maken.

  De Tornado 500 heeft daarnaast alles wat je van een merktent mag verwachten. Ventilatieopeningen, ophangpunten voor verlichting, opbergvakken, waterdichte voeringen en een windbestendige constructie. Een ideale tent voor een gezin of beginnende kampeerders.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Snel op te zetten
  • Ruime voortent
  • Veel opbergruimte

   

  8. High Peak Durban 5 Tunneltent

  High Peak Durban 5 Tunneltent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Durban 5 tunneltent van High Peak is een royale gezinstent met twee ingangen, een vast kuipgrondzeil, horramen aan de achterkant en twee slaapcabines.

  Deze tunneltent van High Peak heeft een royale leefruimte van 250 bij 320 cm. Er is genoeg ruimte om je bagage op te bergen, een tafel en stoelen neer te zetten en eventueel een kookstel op te zetten. Bij wat minder mooi weer is de tent dus groot genoeg om een dagje binnen door te brengen.

  De Durban 5 heeft een grote binnentent die optioneel met een scheidingswand in twee slaapcabines verdeeld kan worden. Zo ontstaat er een slaapruimte voor twee en een voor drie personen. Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je de slaapindeling dus zelf bepalen.

  Het leefgedeelte is via een grote voordeur en een zij-ingang te bereiken. De voordeur kan als luifel gebruikt worden door deze met de twee bijgeleverde luifelstokken omhoog te zetten. Daarbij zorgen de horramen en -deuren in de leefruimte voor een aangenaam leefklimaat. Ook de achterkant van de tent bevat twee grote horramen voor een optimaal slaapcomfort.

  De gehele Durban 5 is van een vast kuipgrondzeil voorzien. Zowel de slaapcabine als het leefgedeelte blijven hierdoor droog en vrij van insecten. Bovendien kun je door de twee transparante ramen heerlijk naar buiten kijken. Wanneer je wat extra privacy wilt, dan kunnen deze ook afgedekt worden. Verder is de slaapcabine van handige opbergzakken en een lamphouder voorzien.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Ruime gezinstent
  • Goede ventilatie
  • Luifel aanwezig

   

  9. Coleman Rocky Mountain 5 Plus tent

  Coleman Rocky Mountain 5 Plus tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze 5-persoons tent van Coleman heeft zoveel ruimte dat hij met een kleine hut kan wedijveren en is een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een familietent voor als je met de auto gaat kamperen.

  De tent is in 3 secties verdeeld, er zijn 2 slaapkamers van respectievelijk 11 en 14 vierkante meter die beiden een hoogte van iets minder dan 1,82 meter hebben. Een extra 16 vierkante meter aan ruimte voor de slaapkamers stelt je in staat om een tafel en stoelen in de kamer te plaatsen die van PVC-ramen voorzien is en van waar uit je van de natuurlijke omgeving kan genieten.

  De waterdichtheid van 4500 mm voorkomt dat je doorweekt raakt en een luifel boven de voordeur helpt het vocht van de ingang van de tent weg te leiden.

  Het grondzeil is van een volledig gelast polyethyleen materiaal gemaakt dat ook waterafstotend is. In de tent zijn de slaapkamers van verduisteringsramen, een no see um mesh deur en achterpaneel voor bescherming tegen insecten en een goede ventilatie voorzien.

  Met een gewicht van iets minder dan 17 kilo is deze tent een beest, maar hij kan in een transporttas van 68,5 x 33 x 30 worden ingepakt om je te helpen hem gemakkelijk naar je camping te dragen.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Uitstekende tunneltent voor gezinnen
  • Tweepersoonskamers met verduisterende ramen voor een ononderbroken slaap
  • Hoogwaardige waterdichtheid van 4500mm

   

  10. Coleman Cortes 5 Plus Tent

  Coleman Cortes 5 Plus Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Ben je op zoek naar een mooie familie tent voor 5 personen? Dan is de Coleman Cortes 5-persoons de tent voor jouw vakantie. Deze Coleman Cortes 5 Plus is een uitstekende twee seizoenstent voor actieve gezinnen.

  De tent beschikt over een grote slaapcabine waar je met 5 personen kan overnachten. Door de ruime voortent heb je tijdens slecht weer ook genoeg ruimte om te leven.

  Het luifeltje kan makkelijk opgezet worden zodat je hier bij een felle zon lekker de schaduw op kan zoeken. Je kan de tent via de voorkant en via de beide zijkanten in en uitstappen.

  De Cortes 5 Plus is perfect voor de toerende kampeerders of voor korte verblijven. Met de aanwezige opbergvakken kun je je tent gemakkelijk opgeruimd en georganiseerd houden.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Snel op te zetten
  • Ruime voortent
  • Veel opbergruimte

   

  Hoe een 5-persoons tent te kiezen

  Als je dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de beste 5-persoons tent die aan je behoeften voldoet. Houd rekening met het volgende wanneer je tenten vergelijkt.

  Grootte

  In de meeste modellen passen 5 personen als ze naast elkaar liggen, maar idealiter werken ze beter voor 2-3 personen of kleine gezinnen (2 volwassenen met 1 of 2 kinderen). Een veel voorkomende maat die je zult zien, is een basis van ongeveer 24 vierkante meter, hoewel sommige tenten een extra vestibule-ruimte hebben, of kamers waarin je kunt zitten, wat de grootte van de tent kan verdubbelen. In het ideale geval wil je iets dat ongeveer een hoogte heeft van 1,82 meter, zodat het in- en uitstappen van de tent eenvoudig is en je niet veel gebrukt hoeft te doen als je in de tent bent.

  Materialen

  De materialen van de meeste tenten gebruiken verschillende types polyester taffeta, met een duurzamer polyester oxford voering voor op de vloer. Omdat tenten veel voetverkeer hebben, staat een betere vloerconstructie meestal gelijk aan een langere levensduur.

  PRO TIP: Gebruik een footprint onder de vloer om de levensduur van je tent te verlengen.

  Wat het frame betreft, veel bedrijven gebruiken glasvezelstokken met schokkoorden die een uitstekende sterkte en flexibiliteit hebben, en sommige modellen voegen voor extra ondersteuning ook stalen poten toe. De meeste fabrikanten streven ernaar om de tent zo licht mogelijk te houden, omdat ze willen dat deze draagbaar genoeg is om hem zonder veel moeite te vervoeren.

  Kenmerken

  De tenten van vandaag beschikken over tal van kenmerken: grote deuren, binnenzakken en lofts, UV-bescherming, waterdichtheid (door middel van coatingmiddelen en getapete naden), mesh-ramen voor ventilatie en hoogwaardige ritsen, om er maar een paar te noemen.

  Prijs

  Tenten worden op basis van hun grootte, de kwaliteit van de materialen en het aantal kenmerken dat ze hebben geprijsd. Budgetmodellen beginnen vanaf € 85 – € 125, met high-end modellen die tegen de € 340 aanzitten, zoals onze topkeuze in de Taurus. Je kunt echter voor een bedrag van ongeveer € 170 – € 210 nog steeds een zeer goede kwaliteit krijgen.

   

  Veelgestelde vragen

  Welke groepsgrootte moet je bij een 5-persoons tent aanhouden?

  5-persoons tenten zijn geschikt voor 5 personen, maar als je mensen comfortabel wilt laten slapen, dan is het het beste om hem met niet meer dan 2 tot 3 personen te gebruiken. Er wordt rekening gehouden met een luchtbed (of twee), bewegingsruimte en opbergruimte voor alle spullen die je in de tent moet bewaren.

  Hoe zet je een 5-persoons tent op?

  Vrijstaande tenten worden met stokken geleverd die met elkaar in verbinding staan en het frame vormen, ze staan voor een sterke ondersteuning meestal in een X-vorm. De luifel klikt vervolgens op het frame vast. De buitentent wordt dan over het frame bevestigd voor bescherming tegen regen. De hele structuur ten slotte heeft 4 hoekpunten die met haringen worden vastgezet om de tent op de grond te bevestigen.

  Er zijn ook scheerlijnen aan de buitenmuren aanwezig en die moeten ook met haringen worden vastgezet. Dit helpt om de tent verder tegen harde wind te beveiligen, waarbij sommige modellen scheerlijnen aan hun verstelbare ventilatieopeningen hebben bevestigd om de luchtstroom te verbeteren.

  Hoe verterk ik een 5-persoons tent?

  Afgezien van het toevoegen van zwaardere haringen aan je tentopstelling (de meeste meegeleverde haringen zijn een beetje dun), kun je je tent verder waterdicht maken door een waterbestendige spray op de ritsen en waterbestendige tape op de naden te gebruiken. Sommige modellen bieden deze functies, maar als je tent dat niet heeft, dan is het een goedkoop doe-het-zelf-project dat het verschil tussen een droge of niet zo droge kampeertrip kan maken.

  Hoe groot is een 5-persoons tent?

  5-persoons tenten zijn er in een paar verschillende maten, maar het gemiddelde is ongeveer 24 vierkante meter, met een hoogte van 1,52 tot 1,82 meter. Sommige modellen kunnen extra ruimte met extra kamers bieden, die hun vloeroppervlak tot ongeveer 39 vierkante meter uitbreiden.

   

  Conclusie 5 Persoons Tenten

  De tenten in onze toplijst bieden veel ruimte en voorzieningen voor een aantrekkelijke prijs. Dit zijn ideale tenten voor een klein gezin dat hun volgende vakantie in de natuur wil doorbrengen.

  Met de informatie die in dit artikel wordt gedeeld, zou je geen problemen moeten hebben om er een te vinden die je jarenlang plezier zal opleveren.

  nv-author-image

  Sofie Van Gorkum

  Expertise: Productbeoordelingen, Consumentenadvies, Duurzaamheid

  Sofie van Gorkum is een ervaren onderzoeker en editor gespecialiseerd in huishoudelijke producten. Afgestudeerd in rechten aan de Universiteit Leiden, heeft ze zich ontwikkeld tot een deskundige op het gebied van productbeoordelingen, consumentenadvies en duurzaamheid. Met haar unieke combinatie van juridische kennis en passie voor consumentenwelzijn, biedt Sofie diepgaande inzichten en betrouwbare recensies, gericht op een breed Nederlands publiek.