Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
een 6 persoons tent opgezet naast een prachtig meer

10 Beste 6-Persoons Tenten om Online te Kopen

  Als je het type persoon bent dat graag geregeld een lang weekend in een grote groep kampeert, dan kunnen 6-persoons tenten een geweldige manier zijn om iedereen onderdak te bieden.

  Je bespaart door de aankoop van een enkele tent in plaats van meerdere kleine tenten. Aangezien dit een van de meest gewilde maten is en er zoveel beschikbare modellen zijn, hoe weet je dan zeker welke de beste 6-persoons tent is?

  #1
  High Peak Tent Bozen 6.0 6P | 11837
  #2
  Highlander Outdoor Oak 6 Family Tunnel Tent, Blauw
  #3
  Bestway Pavillo™ Family Dome 6 Tent, 490 x 380 x 195 cm, voor 6 personen
  High Peak Tent Bozen 6.0 6P | 11837
  Highlander Outdoor Oak 6 Family Tunnel Tent, Blauw
  Bestway Pavillo™ Family Dome 6 Tent, 490 x 380 x 195 cm, voor 6 personen
  -
  -
  -
  #1
  High Peak Tent Bozen 6.0 6P | 11837
  High Peak Tent Bozen 6.0 6P | 11837
  -
  #2
  Highlander Outdoor Oak 6 Family Tunnel Tent, Blauw
  Highlander Outdoor Oak 6 Family Tunnel Tent, Blauw
  -
  #3
  Bestway Pavillo™ Family Dome 6 Tent, 490 x 380 x 195 cm, voor 6 personen
  Bestway Pavillo™ Family Dome 6 Tent, 490 x 380 x 195 cm, voor 6 personen
  -

  grote tenten:

  Elke fabrikant biedt een andere stijl, maat en verschillende toeters en bellen met verschillende prijzen.

  Er zijn 6-persoons pop-up tenten, instanttenten en traditionele stokmodellen, gemengd met verschillende topmerken zoals Kelty, Coleman, Ozark Trail en nog veel meer waardoor het kiezen er moeilijk wordt. Ze worden bijna allemaal als de beste kampeertent in zijn klasse beschouwd.

  Het kan zelfs voor de meest ervaren kampeerders onder ons verwarrend worden. Gelukkig voor jou biedt dit artikel recensies voor 6-persoons tenten, een kopersgids en veelgestelde vragen. Je krijgt hierdoor een allesomvattend overzicht van wat er momenteel op de markt is.

  Laten we aan de slag gaan.

  De 10 Beste Beoordelingen voor 6-Persoons Tenten

  1. High Peak Durban 6 tent

  High Peak Durban 6 tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Durban 6 tunneltent van High Peak is een royale 6-persoons familietent met twee ingangen, een vast kuipgrondzeil, horramen aan de achterkant en twee slaapcabines.

  Deze tunneltent van High Peak heeft een royale leefruimte van 300 bij 380 cm, of maar liefst 11 m2. Genoeg ruimte dus om je bagage op te bergen, een tafel en stoelen neer te zetten en eventueel een kookstel te plaatsen. Bij wat minder mooi weer is de tent groot genoeg om een dagje in door te brengen.
  De Durban 6 heeft een grote binnentent die optioneel met een scheidingswand in twee slaapcabines verdeeld kan worden. Zo ontstaat er een slaapruimte voor twee en een voor vier personen. Je kunt de slaapindeling dus zelf bepalen.

  Het leefgedeelte is via een grote voordeur en een zij-ingang te bereiken. De voordeur kan als luifel gebruikt worden door deze met de twee bijgeleverde luifelstokken omhoog te zetten. Daarbij zorgen de horramen en -deuren in de leefruimte voor een aangenaam leefklimaat. Ook de achterkant van de tent beschikt over twee grote horramen voor een optimaal slaapcomfort.

  De gehele Durban 6 is van een vast kuipgrondzeil voorzien. Zowel de slaapcabine als het leefgedeelte blijven hierdoor droog en vrij van insecten. Bovendien kun je door de twee transparante ramen heerlijk naar buiten kijken. Wanneer je wat extra privacy wilt, dan kunnen deze ramen ook afgedekt worden. Verder is de slaapcabine van handige opbergzakken en een lamphouder voorzien.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Zelf in te delen slaapcabines
  • Beschikt over een luifel
  • Veel leefruimte

   

  2. Highlander Oak 6 tent

  Highlander Oak 6 tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Highlander Oak 6 is een ruime familietent met tunnelvorm, biedt plek aan zes personen en heeft de uitstraling van een klein huisje.

  De overkapping aan de voorzijde en de luifel aan de zijkant zorgen voor extra leef- en opslagruimte. Vanwege al deze eigenschappen is de Highlander Oak 6-persoons tent een comfortabele gezellige familietent, die ideaal is voor wanneer je met een groep mensen voor een wat langere tijd op één plek verblijft.

  In het slaapcompartiment van de Highlander Oak 6-persoons tunneltent is plaats voor zes personen en is met behulp van een gordijntje te scheiden. Zo maak je er min of meer twee aparte slaapvertrekken van en bekom je ook wat extra privacy en comfort. Het complete slaapcompartiment is 220 centimeter lang en 380 centimeter breed.

  De hoogte van het slaapvertrek is 200 centimeter, wat betekent dat de meeste mensen dus volledig rechtop kunnen staan in deze tent. De buitentent is 540 x 400 x 205 centimeter (lengte x breedte x hoogte). De tent weegt in zijn geheel 19,8 kilo.

  De binnen- en buitentent van de Highlander Oak 6 tunneltent bestaan uit 190T ademend polyester. De buitentent is daarnaast gecoat met polyurethaan, wat voor waterbestendigheid zorgt. De waterkolom is 3000 millimeter. Een tent van polyester blijft dus ook onder natte omstandigheden goed presteren. Polyester droogt ook nog eens snel. Het materiaal van de Highlander Oak is brandvertragend. De tentstokken zijn van staal en glasvezel gemaakt.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • 3000 mm waterbestendigheid
  • Ideaal voor een grote groep
  • Veel leefruimte

   

  3. Pavillo Family Dome 6

  Pavillo Family Dome 6

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Pavillo Family Dome 6 is een 6-persoons tunneltent met veel ruimte in de tent. Hij bestaat uit een binnentent met twee aparte slaapcabines en een ruime voortent. Het tentdoek heeft een waterdichte coating (waterkolom 2000 mm) waardoor kamperen in een gematigd klimaat, met wind en regenbuien, geen probleem is.

  Veel ruimte: de ruime trekkerstent is geschikt voor maximaal 6 personen. De tent kan in slechts 25 minuten worden opgebouwd, ideaal voor op de camping. Doordacht design: de 6-persoons tent beschikt over een slaapruimte, die indien nodig in twee ruimtes kan worden onderverdeeld en hij heeft een grote voortent.

  Veilig materiaal: de dubbellaagse tunneltent bestaat uit brandvertragend polyester met waterdichte naden. Hij is voor elk outdoor-avontuur geschikt. Praktische extra’s: met 2 ingangen, 3 ramen en 1 insectennet zorgt de 6-persoons tent voor een perfecte ventilatie. Er zijn 6 zakken als extra opbergmogelijkheid aanwezig.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • In 25 minuten op te zetten
  • Slaapruimte te scheiden
  • Veel opbergruimte

   

  4. High Peak Como 6.0 Koepeltent

  High Peak Como 6.0 - Koepeltent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De High Peak koepeltent Como 6.0 is van een aluminium coating voorzien. De coating versterkt het buitendoek, reduceert de warmte tot  17% en heeft een UV-zonbeschermingsfactor 80 (UV-norm 801).

  De Como 6.0 is een veelzijdige familietent waarbij de slaapcabines gescheiden zijn en tegenover elkaar liggen. Dit geeft meer ruimte en comfort. De tent is dus ideaal voor een vakantie met kinderen of vrienden.

  Het koepelvormig woongedeelte met stahoogte is van een gaasvenster en een helder folievenster voorzien die beiden over een afdekflap beschikken. De topventilatie en 2 permanente ventilaties zorgen in alle weersomstandigheden voor een constante luchtcirculatie en een rustgevende slaap. Hou voor een doeltreffende werking de ventilaties daarom ook altijd open.

  De zeer stabiele 5 mm staal-grondpennen buigen bij een harde ondergrond niet door.  De buitentent wordt eerst opgebouwd en dan wordt de binnentent erin gehangen, zodat wanneer het regent de binnentent droog blijft. De naden zijn getapet om lekkages te voorkomen.

  De verduisterde XL binnentent zorgt voor een rustgevende slaap en zijn met de High Peak Vario Vent Control uitgerust. De muskieteningang houdt vervelende insecten uit de tent en kan van binnenuit met een afdekflap variabel bediend worden. Deze kun je in het daarvoor bestemde vak opbergen. De 2 hoge ventilaties luchten de binnentent ook bij gesloten Vario Vent Control. De extra opbergzakken aan de binnenkant en de lamphouder zorgen voor extra comfort.

  De Como 6.0 is een perfecte 6-persoons tent en biedt veel ruimte voor kampeerspullen. Geweldig voor jonge gezinnen of vrienden die van een vakantie op de camping willen genieten.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Aluminium coating
  • Verduisterde binnentent
  • Veel opbergruimte

   

  5. Pavillo tent Sierra Ridge Air Pro 6-persoons tent

  Pavillo tent Sierra Ridge Air Pro 6

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Pavillo 6-persoonstent Sierra Ridge Air Pro is een betrouwbare tent met een opblaasbaar frame en luifel. Dankzij het AIRFRAME luchtbuissysteem is deze tent ongelooflijk makkelijk op te zetten. Met de handpomp heb je de tent in slechts ongeveer 15 minuten opgezet.  De 6-persoons tent richt zich met het snelle opzetten op gebruiksgemak.

  Er zijn in de tent ook veel opbergvakken voor je spullen aanwezig. Deze tent beschikt over een insectennet, wat ervoor zorgt dat insecten en ander ongedierte buiten je tent blijven. De buitenkant van de tent is gemaakt van polyester en het grondzeil van 100% polyethyleen.

  Daarnaast biedt de tent ook veel extra bescherming, omdat deze windvast, waterdicht en brand vertragend is. Op deze manier zul je je in deze tent van Pavillo zeker veilig voelen. De tent wordt geleverd in een draagtas, zodat je de tent heel eenvoudig mee op reis kunt nemen.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • 5000 mm waterbestendigheid
  • Snel op te zetten
  • Veel opbergruimte

   

  6. NOMAD Dogon 4 (+2) Air Twill

  NOMAD Dogon 4 (+2) Air Twill

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Dogon 4 (+2) Air biedt voldoende ruimte voor gezinnen met 4 personen en met een totale oppervlakte van 20,4 m² is Nomads hoogwaardige tunneltent bijzonder ruim en snel op te zetten. Met een hoogte van 2,5 meter kan je in de Dogon zonder problemen rechtop staan. Dankzij de royale indeling met een slaapcabine, die naar wens verder kan worden gescheiden en een grote woonkamer, biedt hij bij slecht weer voldoende ruimte.

  Dankzij de vast te ritsen ondervloer beschermt hij ook de binnentent tegen vuil. Vooral in de binnentent is de uitgebreide uitrusting duidelijk zichtbaar. De ruime zijvakken bieden extra opbergruimte en de grote ramen en meerdere toegangsdeuren laten veel daglicht binnen.

  De tenten van de serie Air en Lightweight behoren tot het topassortiment van Nomad en bevatten zeer hoogwaardige DAC-stokken. Voordelen hiervan zijn de bijzondere stabiliteit en duurzaamheid. Deze DAC-stokken zijn “groen geanodiseerd”, wat betekent dat het productieproces met minimaal waterverbruik, minimale milieuvervuiling en lucht- en watervervuiling plaatsvindt.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Hoogte van 2,5 meter
  • DAC-stokken
  • Veel opbergruimte

   

  7. Coleman Ridgeline 6 Plus Tent

  Coleman Ridgeline 6 Plus Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Ridgeline tenten hebben dankzij de centrale koepelconstructie een leefruimte met een goede stahoogte. De twee tegenover elkaar gelegen slaapcabines garanderen maximale privacy en door de tunnelconstructie is de tent bijzonder windstabiel waardoor de tenten bijzonder geschikt zijn voor een langer verblijf op de camping.

  Dat dee tent snel moet worden opgezet kunnen is geen probleem met het Easy Set Up System. Coleman tenten hebben een kleurcodering op de kanalen, stokken en palen voor de stabilisatie van de tent. Ze worden vaak met de binnen- en buitentent tegelijkertijd opgezet. De vakantie begint dus al met het opzetten van de tent.

  Als het weer niet meewerkt, dan moet de tent voor een optimaal comfort van binnen droog blijven. Daarom zijn Coleman tenten met het WeatherTec+ systeem uitgerust. Dit systeem is in de loop der jaren verder verfijnd en combineert verschillende tenteigenschappen, zoals bijvoorbeeld waterbescherming op ritsen, gelaste tenthoeken en vloeren, weerbestendige materialen of geoptimaliseerde stokkenstructuren.

  De drijfgeleiders van glasvezelstangen bevinden zich aan de buitenkant. De afzonderlijke segmenten zijn door een elastische band met elkaar verbonden en kunnen snel in elkaar gezet worden.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Goede stahoogte
  • Makkelijk op te zetten
  • WaetherTec+ systeem

   

  8. Marmot Limestone 6 persoons tent

  Marmot Limestone 6 persoons tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Met bijna 26 vierkante meter aan ruimte is het 6-persoons Limestone-model van Marmot uitzonderlijk. Ze zijn niet goedkoop, maar ze zijn ook zeker niet bedoeld voor beginners of voor mensen die af en toe gebruik willen maken van hun tent. Deze tent is voor ervaren kampeerders en degenen die weten hoe ze het meeste uit een kwaliteitstent kunnen halen.

  Als je wat geld wilt investeren in iets dat zich op de lange termijn terugbetaalt, dan is deze tent ideaal. Met een waterbestendigheid van 1500 mm op de buitentent en een vloer van 3000 mm, houdt hij je in bijna alle weersomstandigheden van boven naar beneden kurkdroog. Het is dan ook een tent voor alle seizoenen.

  Hij is in respectievelijk 4p en 8p verkrijgbaar en eigenlijk is er in afmetingen niet veel verschil. De 8p variant heeft alleen een iets ander lay-outontwerp.

  Beide hebben de optie om hem met of zonder footprint te kopen. Dit is afhankelijk van je behoeften. Maar ze worden allemaal met een volledige set-up uitrusting en draagtas geleverd, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om hem meteen op te zetten. De palen zijn ook kleurgecodeerd om de montage te vergemakkelijken. De tent heeft geen instant pitch, maar is ook niet veeleisend om op te zetten.

  Met een gewicht van slechts 8 kilo voor het 6-persoons model beschouwen we het als lichtgewicht. Hij is dus perfect om met een redelijk grote groep mee op pad te nemen.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • 1500 mm waterbestendigheid
  • Lichtgewicht 8 kilo
  • Optie voor kopen van een footprint

   

  9. Coleman Oak Canyon 6 Tunneltent

  Coleman Oak Canyon 6 Tunneltent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Coleman Oak Canyon 6 is een prachtige tunneltent voor het hele gezin. De polyester gezinstent biedt ruimte voor maximaal 6 personen en heeft een vastgestikt kuipgrondzeil (met opstaande randen) in het hele leefgedeelte zodat water en ongedierte buiten de tent worden gehouden.

  De extra ingang aan de rechterzijde maakt de leefruimte eenvoudig te betreden. Door een mix van stalen en glasfiber stokken combineert de Coleman Oak Canyon 6 een stabiele constructie met een aangenaam verblijf. Samen met de mesh-tunnelsleuven is de Coleman Oak Canyon tent ook erg gemakkelijk op te zetten en dankzij de reflecterende scheerlijnen is het risico op struikelen minimaal.

  Met een breedte van 4.5 meter biedt het leefgedeelte voldoende ruimte om een tafel en stoelen te plaatsen. De gescheiden slaapcabines zijn van een speciaal, donker polyester gemaakt, gemakkelijk te bevestigen en bieden je voldoende bewegingsvrijheid.  Ze bieden uitstekende verduisterende eigenschappen wat ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen. Deze moeten immers al vaak naar bed als het buiten nog licht is. De donkere cabines zorgen ook voor een meer aangenaam klimaat in de slaapruimtes.

  Misschien wel de belangrijkste verbetering aan deze nieuwe serie Coleman gezinstenten is het gebruik van tentdoek met een hogere waterkolom. De waterkolom is bij deze tenten namelijk 4500 mm. Kort gezegd is deze tent een stuk beter tegen regen bestand dan tenten met een waterkolom van slechts 3000 mm.

  Ondanks het formaat, de verbetering in kwaliteit en luxe snufjes is het totaalgewicht van de tent beperkt gebleven tot ca. 27 kg. In de meegeleverde draagtas is de Oak Canyon 6 overal gemakkelijk mee naar toe te nemen.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • 4500 mm waterbestendigheid
  • Verduisterde slaapcabines
  • Veel leefruimte

   

  10. Eureka Spring Creek 6 TP

  Eureka Spring Creek 6 TP

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Spring Creek 6 TP is een van Eureka’s scherp geprijsde familietenten. Het alles in een opzet systeem met een ingenaaide vloer maakt dat de de tent gemakkelijk op te zetten is. De slaapcabine kan met een scheidingsgordijn snel in drieën verdeeld worden. De tent biedt ruimte aan maximaal 6 personen.

  De geïntegreerde luifel biedt bescherming tegen de zon of regen en biedt veel opslagruimte. De gaaspanelen in de voordeur, ventilatieopening boven het zijraam en een grote ventilatieopening aan de achterkant van de tent bieden diverse ventilatie mogelijkheden.

  De binnentent heeft afsluitbare gaaspanelen in de deuren. Dankzij de kleurgecodeerde aluminium stokken is de tent eenvoudig op te zetten en ze zijn sterk en duurzaam. Deze 6-persoons tent is ook in ademend technisch katoen(BTC) verkrijgbaar.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Snel op te zetten
  • Slaapruimte te scheiden met gordijnen
  • Meerdere ventilatie mogelijkheden

   

  Gids voor kopers – Hoe kies je een 6-persoons tent?

  Als je nog in de onderzoeksfase zit, dan kan iets kopen heel stressvol zijn. Hier is een korte handleiding voor de belangrijke dingen waar je op moet letten. Zo zorg je ervoor dat je de beste 6-persoons tent voor je behoeften krijgt.

  Stijl en design

  Er zijn een paar verschillende ontwerpen van tenten die je tegen zult komen.

  Instant pop-up tenten

  Pop-up tenten, of instant-tenten, worden klaar voor gebruik uit hun draagtas / tas gehaald. Ze zijn voorgemonteerd en voor het grootste deel hoef je alleen hun telescopische poten uit te schuiven, ze overeind te zetten en vervolgens voor beveiliging met haringen vast te zetten. Heel eenvoudig dus en het kan binnen een minuut worden gedaan. Veel kampeerders zijn dol op dit type tenten. Veel mensen komen namelijk na het werk op hun kampeerterrein aan en het is dan veel gemakkelijker om in het donker een pop-uptent op te zetten dan een tent die je helemaal in elkaar moet zetten. Ze zijn ook geweldig voor de wat oudere kampeerders, omdat de gebruiksvriendelijkheid van de pop-up en het gebrek aan fysieke arbeid geschikt zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen.

  Kubustenten, koepeltenten, geassembleerde tenten

  Kubustenten zijn ontworpen om de ruimte te maximaliseren, met wanden van 90 graden (of daar bij in de buurt) waardoor je in het hele interieur dezelfde volledige hoogte hebt. Koepeltenten zijn heel gebruikelijk en geven je veel ruimte, met een stevig frame in “X” vorm van glasvezel- of aluminium dat de tent ondersteunt. Deze tenten moeten vanaf de grond af worden opgebouwd, wat voor sommige mensen een onaantrekkelijke optie kan zijn. Ze vereisen echter niet veel werk en kunnen tussen de 5 en 10 minuten volledig worden opgezet. In sommige gevallen kunnen ze budgetvriendelijker zijn dan pop-up tenten, omdat ze wel in elkaar gezet moeten worden.

  Waterdichtheid

  Regen uit je tent houden is heel belangrijk als je de tent voor het kamperen in 3 seizoenen wilt gebruiken. De meeste fabrikanten zullen hun tenten met een polyurethaancoating van 1500 mm waterdicht maken. Een aantal van hen zal echter alleen het absolute minimum van 600 mm gebruiken. Zoek naar tenten met een badkuipvloer, ramen die dichtgeritst kunnen worden, volledig getapete naden op de buitentent en de tent zelf. Ze maken namelijk allemaal een groot verschil om je droog te houden. Sommige modellen hebben zelfs omgekeerde stiksels, ritssluitingen en luifels met een buitentent om de ramen te bedekken als het regent.

  Bonus kenmerken

  Nu velen van ons tegenwoordig van onze digitale apparaten afhankelijk zijn, komen er steeds meer tenten met een elektrische poort die kan worden gebruikt om de tent van stroom te voorzien om op te laden. Het is ook een leuke functie als je tijdens het kamperen een elektrische kachel wilt gebruiken. Tenten met vestibules zijn een andere aantrekkelijke optie, omdat je deze extra ruimte kunt gebruiken om je spullen en laarzen op te bergen. Op die manier blijft de binnenkant van de tent schoon en vrij van obstakels.

  Sommige 6-persoons tenten hebben een aparte afgeschermde ruimte. Dit geeft je een ruimte om buiten te kunnen ontspannen, terwijl je in een insectenvrije omgeving zit. Deze kunnen als het weer het toelaat ook als extra slaapruimte dienst doen. Alle tenten worden met een ruimte voor opslag geleverd. Er zijn ook meerdere vakken waarin je je apparaten kunt plaatsen. Sommige zijn hoger in de tent geplaatst waardoor Netflix-streaming mogelijk is wanneer je ligt.

  Prijs

  6-persoons tenten zijn niet goedkoop, maar er zijn goede deals te vinden. Velen zijn rond de € 170, waarbij de prijs stijgt naarmate de kwaliteit en het aantal functies toenemen. Je kunt goedkope 6-persoons tenten voor ongeveer € 100 vinden, een goede kwaliteitstent heb je voor ongeveer € 170 – 210 en een hoge kwaliteit voor € 340+.

   

  Veelgestelde vragen

  Hoe groot is een 6-persoons tent?

  Een 6-persoons tent heeft niet één specifieke maat die elke fabrikant volgt, maar ze bieden over het algemeen tussen de 27 en 30 vierkante meter aan ruimte. Ze hebben vaak een hoogte van 182 -213 centimeter, om een breed scala aan lichaamsafmetingen te accommoderen.

  Hoe duur is een 6-persoons tent?

  De prijs is altijd afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte materialen, evenals functionaliteit en eigenschappen. Er zijn grote 6-persoons tenten die bij € 100 beginnen en er zijn duurdere die wel meer dan € 340 kunnen kosten. Je kan echter voor tussen de € 170 – 210 een fatsoenlijke tent krijgen.

  Zijn ze waterdicht?

  Je moet altijd de specificaties zorgvuldig controleren voordat je je tent koopt. Voor het grootste deel zullen fabrikanten hun tentdoek, vloeren en buitentent met een polyurethaancoating tussen 600 en 1500 mm waterdicht maken. Alles wat daarboven zit is een duidelijk teken van kwaliteit en gaat lang mee.

  Hoe zet je een 6-persoons tent op?

  Als je 6-persoonstent een pop-up voorgemonteerde tent is, dan hoef je hem alleen maar uit de draagtas te halen, de poten uit te trekken, de tent omhoog te brengen en vervolgens met haringen vast te zetten. Als je tent niet gemonteerd is, dan zijn ze niet zo moeilijk op te zetten. Ze kosten alleen wat meer tijd.

  De meeste hebben stokken van aluminium of glasvezel die elkaar in een “X” -vorm kruisen voor een stevige ondersteuning van het frame. Daarna bevestig je de tent met een reeks clips en gespen aan de stokken. Zodra dat is gebeurd, moet de tent worden vastgezet en moet er indien nodig een buitentent worden bevestigd. Niet overdreven ingewikkeld, maar tijdrovend.

  Hoeveel mensen passen er in een 6-persoons tent?

  Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Natuurlijk passen er in een 6-persoons tent 6 personen. Zolang ze maar een gemiddeld lichaamsbouw hebben en als een blikje sardientjes naast elkaar gaan liggen, maar ze zullen het niet bepaald comfortabel hebben. Idealiter is het maximale aantal mensen dat je in deze tenten zou moeten laten slapen 3-4. Je moet namelijk nog steeds spullen opbergen, misschien een luchtbed of twee neer kunnen leggen en toch voldoende bewegingsruimte hebben.

  Als je een stel bent of met een vriend kampeert, dan zou dit perfect zijn. Je hebt dan namelijk heel veel ruimte voor jezelf.

   

  Conclusie Over 6-Persoons Tenten

  We hopen dat dit artikel een antwoord heeft gegeven op veel van de vragen die je over tenten voor meerdere personen had. Het kopen van de juiste 6-persoons tent voor jouw situatie hoeft geen ontmoedigende taak te zijn.

  Je kunt deze nieuw verkregen informatie nu gebruiken om je familie en vrienden jarenlang onvergetelijke kampeerervaringen te bezorgen.

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.

  by and