Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Apple Watch Series 6 Review

Apple Watch Series 6 Review 2023

  De Apple Watch Series 6 biedt voor dezelfde prijs monitoring van het zuurstof in het bloed, een helderder scherm en een snellere chip.

  De Apple Watch Series 6 is de beste smartwatch die je op dit moment kunt kopen. Nu in zijn zesde versie, heeft de koning van wearables gebruikers tevreden gesteld met soepele prestaties, hoogwaardige aanraakinterface en eenvoudige installatie. Alles aan de Apple Watch-ervaring is naadloos en dat is een belangrijke reden waarom het bijna de helft van de markt in handen heeft.

  Wat is er dus nieuw? De Apple Watch 6 biedt voor het eerst monitoring van het zuurstof in het bloed (SpO2), een helderder always-on display, een always-on hoogtemeter en een snellere chip. Rivaliserende smartwatch-fabrikanten lijken met hun producten grotere stappen voorwaarts te zetten, terwijl Apple aan het langzame, maar gestage proces vasthoudt.

  De watchOS 7-software-update biedt ook enkele handige tools, waaronder Apple Watch-slaapregistratie. Er zijn ook veel nieuwe wijzerplaten en horlogebandjes.

  Als je van de Series 4 of ouder naar de Apple Watch 6 upgradet, dan zorgt de combinatie van vernieuwde hardware, software en accessoires voor een aanzienlijke upgrade. Maar als je een upgrade vanaf de serie 5 uitvoert, dan merk je misschien niet genoeg verschil om het geld waard te zijn.

  In deze Apple Watch 6 recensie wordt uitgelegd hoe Apple aan de top blijft en waarom het de startprijs van ronde de € 325 rechtvaardigt.

  Apple Watch Series 6 (GPS, 44-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
  Apple Watch Series 6 (GPS, 44-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
  -
  Apple Watch Series 6 (GPS, 44-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
  Apple Watch Series 6 (GPS, 44-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
  -

  Apple Watch 6 review: wat we leuk vinden

  Apple Watch 6 review: wat we leuk vinden

  • Bloed zuurstof-app: ik ben blij te kunnen melden dat ik een meting van 99% zuurstof in mijn bloed heb ontvangen (meer dan 95% wordt als normaal beschouwd) en dat de bloed zuurstof-app vrij nauwkeurig is. Het biedt een korte samenvatting van het zuurstof in het bloed en het helpt gebruikers bij het nemen van on-demand metingen.
  • Helderder always-on display: binnenshuis is het duidelijk dat het scherm van de Apple Watch 6 helderder is dan dat van de Apple Watch 5, zoals geadverteerd. Buiten, in direct zonlicht, valt het verschil minder op. Toen ik echter naar enkele afbeeldingen die naast elkaar stonden terugkeek, leek het inderdaad alsof het scherm van de Apple Watch 6 in helderder scheen.
  • Nieuwe wijzerplaten en complicaties van derden: Apple heeft geheel nieuwe wijzerplaten gelanceerd die ervoor zorgen dat je afscheid neemt van Infographic. Ik ben een fan van het gedurfde ontwerp van de typograaf, hoewel de opties Stripes, Memoji en Artist ook geweldig zijn om je persoonlijkheid te laten zien. De klassieke modulaire wijzerplaten zijn echter beter dan ooit dankzij extra ondersteuning voor complicaties van derden.

  Apple Watch 6 review: wat we niet leuk vinden

  Apple Watch 6 review: wat we niet leuk vinden 

  • Dezelfde batterijduur: de Apple Watch 6 heeft een rating van 18 uur, net als de Apple Watch 5 en Apple Watch 4 en Apple Watch 3. Misschien krijgen we een betere batterij op de serie 7, dat hopen we in ieder geval.
  • Solo hardloop-band: de rekbare band klonk als een geweldige vervanger voor de traditionele sportband, maar uiteindelijk ben ik snel terug naar de klassieke band teruggegaan. Ik denk dat ik misschien de verkeerde maat Solo hardloop heb (je hebt een meetlint nodig om het jouwe te vinden), maar ik vind het nog steeds niet prettig om het over mijn hand te trekken. En het lijkt erop dat ik niet de enige ben die problemen heeft.

  Apple Watch 6 prijs en beschikbaarheid

  Apple Watch 6 prijs en beschikbaarheid

  De Apple Watch 6 begint ongeveer bij € 325 voor het model met alleen GPS en zit rond de € 410 voor de GPS + Cellular-variant. Het grotere model van 44 mm begint bij ongeveer € 350.

  Een ding om op te merken, de Apple Watch 6 wordt als onderdeel van de nieuwe duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf niet met een stroomadapter geleverd.

  Apple Watch 6 review: ontwerp en ‘always-on display’

  Apple Watch 6 review: ontwerp en always-on display

  De Apple Watch 6 ziet er net zo uit als de laatste paar Apple Watch-modellen, unieke vorm, Digital Crown en alles. Het ziet er net zo elegant uit als we zouden verwachten – er zijn nog steeds weinig concurrerende smartwatches die zo mooi om je pols zijn als een Apple Watch.

  Wat betreft de behuizing, de Apple Watch 6 wordt in exclusieve blauwe en productrode behuizingen geleverd. Ik ben er een grote fan van dat de Apple Watch kleurrijker is, hoewel het zilver, goud en spacegrijs nog steeds gestroomlijnd is.

  Apple zegt dat de always-on instelling deze keer meer dan twee keer zo helder is en uit wat we tijdens onze tests hebben gezien klopt dat ook. Het is niet de moeite waard om technisch het verschil in helderheid te meten, maar het ziet er in zij-aan-zij vergelijkingen zeker scherper uit dan de Series 5.

  Apple Watch 6 review: monitoring van zuurstof in het bloed (SpO2)

  Apple Watch 6 review: monitoring van zuurstof in het bloed (SpO2)

  Sensoren voor zuurstof in het bloed kunnen het zuurstofverzadigingsniveau van je bloed meten. Als een vorm van pulsoximetrie stelt SpO2-monitoring in de Apple Watch 6 gebruikers in staat om hun concentraties zuurstof in het bloed te kennen met 15 seconden on-demand metingen, evenals achtergrondcontroles.

  Apple zegt dat een meting van 95% -100% als ideaal wordt beschouwd. Onder normale niveaus van zuurstofconcentraties in het bloed zijn vaak indicatief voor onderliggende gezondheidsproblemen zoals slaapapneu. Het kan ook een symptoom van stille hypoxie zijn, een levensbedreigende aandoening die de effecten van luchtwegaandoeningen kan escaleren.

  Apple is zeker niet het eerste bedrijf dat SpO2-monitoring in zijn gezondheidsfuncties integreert, maar je kunt er zeker van zijn dat als het klaar is om zijn eigen implementatie vrij te geven, het bedrijf gelooft dat het goed is. Ik registreerde 99% van 100% zuurstofconcentraties in het bloed, die met de metingen overeenkwamen die ik van een traditionele, vingergebaseerde saturatiemeter kreeg.

  Apple Watch 6 review: slaapregistratie

  Apple Watch 6 review: slaapregistratie

  We hebben dankzij de watchOS 7-bèta een aantal weken met de slaaptracking van Apple Watch doorgebracht. Het is niet zo gedetailleerd als de snooze-monitoring software van Fitbit, maar het toont met succes het voordeel aan van het stellen van slaapdoelen en het creëren van een bedtijdroutine.

  Zoals je ongetwijfeld zal herkennen, doordat we de afgelopen maanden voornamelijk thuis hebben moeten doorbrengen heeft dit ons slaapschema vernietigd. Maar Apple Watch-slaapregistratie herinnert ons eraan om elke avond op hetzelfde tijdstip te ontspannen voordat we naar bed gaan, waardoor het maken van je eigen slaapschema veel gemakkelijker wordt.

  Apple Watch 6 review: andere watchOS 7-functies en Apple Fitness Plus

  Apple Watch 6 review: andere watchOS 7-functies en Apple Fitness Plus

  Apple leidt de race voor de beste fitnesstrackers in zijn vooraf ingestelde trainingsbibliotheek. De watchOS 7-update voegt Dance, Functional Strength Training, Core Training en Cool Down activity tracking aan de Apple Watch toe.

  Voor het einde van dit jaar komt voor Apple Watch-klanten Apple Fitness Plus beschikbaar. De aanstaande trainingsabonnementdienst biedt 10 soorten lessen die door echte instructeurs worden gegeven. Apple Fitness Plus kost ongeveer € 8,50 per maand of € 65,50 per jaar, hoewel Apple Watch 6-kopers 3 maanden gratis krijgen.

  Een timer voor het wassen van de handen, mobiliteitsstatistieken en het delen van wijzerplaten behoren tot de andere opmerkelijke watchOS 7-upgrades. Ik vind niet dat de timer voor handen wassen goed presteert. De mobiliteitsstatistieken zijn uitstekend om oudere gebruikers te helpen zaken als loopsnelheid, paslengte en stapasymmetrie in de gaten te houden. Het delen van wijzerplaten is netjes, hoewel ik tegenwoordig niet dicht genoeg bij iemand kom om hun scherminstellingen te zien.

  Apple Watch 6 review: levensduur van de batterij

  Apple Watch 6 review: levensduur van de batterij

  De Apple Watch 6 heeft dezelfde batterijduur van 18 uur als de Apple Watch Series 5, Series 4 en Series 3 ervoor. Hoewel ik, zoals verwacht, op dagen dat ik GPS-geleide trainingen deed niet eens een volledige 18 uur kreeg. We hadden op dit gebied heel graag wat verbetering gezien, maar voorlopig is de dagelijkse verandering nog nodig.

  Het goede nieuws is dat de Apple Watch 6 in 90 minuten volledig opgeladen kan worden. Het kost mijn Apple Watch 5 bijna 2 uur om volledig op te laden.

  Apple Watch 6 review: oordeel

  Ja, er is niet veel verschil tussen de Apple Watch 5 en de Apple Watch 6, maar de SpO2-monitor is een hulpmiddel dat je misschien de moeite waard vindt, vooral met het groeiende bewustzijn over persoonlijke gezondheid.

  Dankzij de schone software, het slanke ontwerp en de eenvoudige ecosysteemintegratie, blijft Apple met geleidelijke Apple Watch-upgrades wegkomen. Het kan gebruikers niet schelen of Apple niet de eerste is die elke functie ontdekt, zolang het gemak er is.

  De concurrentie is echter overtuigender dan ooit. De Samsung Galaxy Watch 3 en Fitbit Sense zijn slechts enkele van de recente Apple Watch-alternatieven met SpO2 en ECG die het overwegen waard zijn. Zelfs de Apple Watch SE van rond de € 230 – een ietwat eenvoudige versie van de Apple Watch 6 – is aantrekkelijk, hoewel je veel van de toonaangevende Apple-functies zult missen.

  Conclusie

  De Apple Watch Series 6 lijkt misschien een stapsgewijze upgrade, maar de introductie van monitoring van het zuurstof verandert alles. En het helderdere always-on display is welkom.

  VOOR

  • Bloedzuurstof (SpO2) app
  • Nieuwe kleurrijke behuizing
  • Helderder always-on display
  • Sneller opladen

  TEGEN

  • Dezelfde batterijduur van 18 uur
  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.