Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
De Beste 5g Telefoons

De 10 beste 5G telefoons in 2024

  De beste 5G telefoons leveren veel snellere downloads, lagere latentie en nog veel meer

  De beste 5G-telefoons zijn er, dankzij technologische innovaties,  nu in alle prijsklassen. Deze lijst bevat echter bijna altijd de beste telefoons van de beste telefoonfabrikanten. Maar het echte verhaal is dat goedkopere apparaten nu ook routinematig 5G ondersteunen.

  Betekent dit dat dit nu het moment is om van je volgende telefoon een 5G-ready apparaat te maken? In veel opzichten heb je niet veel keus – de meeste telefoons met verschillende prijzen bevatten 5G, of je er nu wel of niet om vraagt. Koop een telefoon en je hebt vrijwel zeker een 5G model om uit te kiezen.

  De echte vraag is wat je van de beste 5G telefoons kunt verwachten als je er eenmaal een hebt die van jezelf is. Je zult hogere snelheden zien, zeker, zo niet zo snel als wat 5G voorstanders aanhaalden voordat 5G-netwerken in 2019 online kwamen. Bekijk onze 5G gids om te zien wanneer 5G bij jou beschikbaar is.

  Aan de andere kant bieden onze favoriete 5G telefoons meer dan alleen snellere downloads. De beste 5G telefoons hebben uitstekende camera’s, grote schermen en supergrote batterijen.

  Samsung en Google hebben de pool van 5G telefoons uitgebreid en de nieuwe iPhone 13-reeks van Apple voegt nog vier modellen aan de mix toe. Als gevolg hiervan staat er nu een nieuwe kampioen bovenaan de ranglijst van de beste 5G telefoons.

  #1
  Apple iPhone 13 Pro Max (256 GB) - Sierra Blue
  #2
  Apple iPhone 13 (256 GB) - Middernacht
  #3
  Apple iPhone 13 mini (128 GB) - blauw
  Apple iPhone 13 Pro Max (256 GB) - Sierra Blue
  Apple iPhone 13 (256 GB) - Middernacht
  Apple iPhone 13 mini (128 GB) - blauw
  -
  -
  #1
  Apple iPhone 13 Pro Max (256 GB) - Sierra Blue
  Apple iPhone 13 Pro Max (256 GB) - Sierra Blue
  -
  #2
  Apple iPhone 13 (256 GB) - Middernacht
  Apple iPhone 13 (256 GB) - Middernacht
  #3
  Apple iPhone 13 mini (128 GB) - blauw
  Apple iPhone 13 mini (128 GB) - blauw
  -

  Wat zijn de beste 5G telefoons?

  De iPhone 13 Pro Max springt naar de top van de beste 5G telefoons, dankzij een grote batterij die de levensduur van de batterij verlengt dan voorheen. Maar de supergrote iPhone biedt andere voordelen, zoals een nog betere 5G ondersteuning dan de iPhone 12-reeks van vorig jaar en een snel vernieuwend scherm.

  Elk van de nieuwe iPhones zou een goede keuze zijn als je naar de beste 5G telefoon op zoek bent, aangezien alle vier de modellen veel verschillende 5G-netwerken ondersteunen. De iPhone 13 is bijzonder aantrekkelijk, dankzij de prijs van ongeveer € 690. Als je de voorkeur aan Android- boven iOS-apparaten geeft, dan raden we de Galaxy S21 Ultra of de Galaxy Note 20 Ultra aan. Beide telefoons werken met elk type 5G-netwerk en hebben grote OLED-schermen. De S21 Ultra doet het in onze batterijtest  echter iets beter.

  Als je een van de best presterende camera’s op een 5G telefoon wilt, overweeg dan de Google Pixel 5a, een nieuwe telefoon van minder dan € 435 van Google met 5G-connectiviteit. Kijk voor een nog lagere prijs naar de Galaxy A32 5G. Zowel de Pixel 5a 5G als de Galaxy A32 5G zijn geweldige back-to-school-opties en bieden 5G-snelheden zonder te diep in de buidel te hoeven tasten. In het geval van de Pixel krijg je ook een van de beste cameratelefoons die er zijn.

  De 10 beste 5G telefoons die je nu kunt kopen

  1. iPhone 13 Pro Max

  Iphone 13 Pro Max

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste 5G telefoon die je kunt kopen

  Schermgrootte: 6,7 inch | Processor: A15 Bionic | Grootte / gewicht: 16 x 7,8 x 0,8 cm / 241 gram | Levensduur batterij (uur:min): 12: 16 | Ondersteunde 5G-netwerken: AT&T, T-Mobile, Verizon

  De iPhone 13 Pro Max is de beste 5G telefoon die beschikbaar is na het vervangen van onze vorige keuze, de iPhone 12 Pro Max. Hoe goed die telefoon ook was, de iPhone 13 Pro Max verbetert hem op alle belangrijke manieren, ook diegene die belangrijk zijn voor 5G.

  Net als zijn voorganger biedt de iPhone 13 Pro Max uitgebreide 5G-ondersteuning. Maar een grotere batterij betekent dat de nieuwe Apple-telefoon langer meegaat als hij is opgeladen – meer dan 12 uur in onze tests, wat een van de langst meegaande telefoons is die momenteel op de markt zijn.

  De iPhone 13 Pro Max gaat zo lang mee, ook al heeft Apple een dynamisch aanpassend scherm toegevoegd, wat op andere apparaten een energiezuiger is gebleken. Hier, met behulp van de efficiënte A15 Bionic-chipset, gedijt de iPhone 13 Pro Max.

  De nieuwe telefoon weegt iets meer dan het oudere model van Apple. Maar met alle verbeteringen en de uitgebreide 5G-ondersteuning is de iPhone 13 Pro Max een apparaat waar 5G-enthousiastelingen dol op zullen zijn.

  Lees onze volledige review van de iPhone 13 Pro Max.

  Redenen om te kopen

  • Uitstekende batterijduur
  • Helderder scherm met snelle verversingssnelheid
  • Superieure prestaties

  Redenen om het te vermijden

  • Vrij groot
  • Batterij zou sneller kunnen opladen

   

  2. Samsung Galaxy S21 Ultra

  Samsung Galaxy S21 Ultra

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste 5G telefoon van Samsung

  Schermgrootte: 6,8 inch | Processor: Snapdragon 888 | Grootte / gewicht: 16,5 x 7,5 x 0,9 cm / 229 gram | Levensduur batterij (uur:min): 11: 25 | Ondersteunde 5G-netwerken:  AT&T, T-Mobile, Verizon

  De Samsung Galaxy S21-reeks is de eerste met Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 888 system-on-chip in de VS, wat betekent dat elk van de drie nieuwe telefoons – de Galaxy S21, Galaxy S21 Plus en Galaxy S21 Ultra – elk beschikbaar 5G-netwerk in dit land ondersteunt. We geven de voorkeur aan de Galaxy S21 Ultra, niet alleen omdat hij ongeveer € 175 minder kost dan het vergelijkbare S20-model van vorig jaar, maar omdat hij ook lang meegaat op een lading.

  De Galaxy S21 hield het tijdens onze batterijtest bijna 11,5 uur vol, hoewel het scherm op een verversingssnelheid van 60 Hz was ingesteld. Het inschakelen van de instelling waarmee de telefoon de verversingssnelheid dynamisch kan aanpassen, verbruikt wel wat stroom, maar zelfs met die modus ingeschakeld, overleefde de S21 Ultra nog steeds de gemiddelde smartphone. Dat is een goede kwaliteit om in een 5G telefoon te hebben, net als het uitgebreide scherm van de S21 Ultra en S Pen-ondersteuning.

  Lees onze volledige Samsung Galaxy S21 Ultra review.

  Redenen om te kopen

  • Dynamisch 6,8-inch AMOLED-scherm
  • Goede levensduur van de batterij
  • S Pen-ondersteuning

  Redenen om het te vermijden

  • Geen oplader in de doos
  • Geen kaartsleuf voor een microSD-kaart

   

  3. iPhone 13

  Iphone 13

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een meer betaalbare 5G iPhone

  Schermgrootte: 6,1 inch | Processor: A15 Bionic | Grootte / gewicht: 14,7 x 7,1 x 0,8 inch / 181 gram | Levensduur batterij (uur:min): 10: 33 | Ondersteunde 5G-netwerken: AT&T, T-Mobile, Verizon

  De iPhone Pro-modellen van Apple krijgen de luxere functies, maar de standaard iPhone 13 is een manier om voor minder van een geweldige 5G telefoon te genieten. Verbeteringen in de hele iPhone 13-reeks – een grotere batterij, een kleinere inkeping en bredere 5G-ondersteuning dan voorheen – zijn hier te zien, maar voor een lage prijs van rond de € 690.

  In tegenstelling tot eerdere modellen hoef je geen opslagruimte op te offeren. De iPhone 13 heeft 128 GB in het basismodel, het dubbele van wat Apple vroeger bood. Dat en een enorme verbetering van de levensduur van de batterij ten opzichte van de iPhone 12 maakt dit een ideale 5G telefoon.

  Lees onze volledige review van de iPhone 13.

  Redenen om te kopen

  • Veel verbeterde batterij
  • Uitgebreide 5G-ondersteuning
  • Helderder scherm

  Redenen om het te vermijden

  • Geen 120Hz-scherm
  • Langzamer opladen dan rivalen

   

  4. iPhone 13 mini

  Iphone 13 Mini

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Beste compacte 5G telefoon

  Schermgrootte: 5,4 inch | Processor: A15 Bionic | Grootte / gewicht: 13,2 x 6,4 x 0,8 cm / 141 gram | Levensduur batterij (uur:min): 8: 41 | Ondersteunde 5G-netwerken: AT&T, T-Mobile, Verizon

  De meeste van de beste 5G telefoons zijn meestal aan de grote kant, maar de iPhone 13 mini niet. Net als zijn voorganger van een jaar geleden, wordt de iPhone 13 mini in een handheld-formaat geleverd dat minder dan 142 gram weegt. Toch biedt het voldoende ondersteuning voor 5G om met banden op alle grote providers te werken.

  Apple heeft de batterijcapaciteit van de iPhone 12 mini vergroot, zodat de iPhone 13 mini langer meegaat als hij is opgeladen. De levensduur van de batterij is nog steeds onder het gemiddelde in vergelijking met andere telefoons, maar weinig andere telefoons werken op een chip die zo krachtig is als de A15 Bionic-chipset van Apple.

  Lees onze volledige review van de iPhone 13 mini.

  Redenen om te kopen

  • Lage prijs
  • Uitstekende A15 Bionic-chipset
  • Uitstekende camera’s

  Redenen om het te vermijden

  • Levensduur van de batterij nog steeds onder het gemiddelde voor een telefoon
  • Geen snelle verversingssnelheid op het scherm

   

  5. iPhone 13 Pro

  Iphone 13 Pro

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Apple’s Pro-functies voor minder in een 5G telefoon

  Schermgrootte: 6,1 inch | Processor: A15 Bionic | Grootte / gewicht: 14,7 x 7,1 x 0,8 cm / 202 gram | Levensduur batterij (uur:min): 10:33 | Ondersteunde 5G-netwerken: AT&T, T-Mobile, Verizon

  Apple’s iPhone 13 Pro is een geweldige keuze voor mensen die de beste functies van Apple’s telefoonlijn willen, maar ofwel niet voor de iPhone 13 Pro Max willen betalen of niet van het grote formaat houden. Dit jaar is er weinig verschil tussen de iPhone 13 Pro-modellen, dus je kunt de topfuncties van Apple krijgen in een telefoon met een 6,1-inch scherm dat ongeveer € 85 minder is dan de iPhone 13 Pro Max van rond de € 950.

  Dat betekent dat iPhone 13 Pro-bezitters, dankzij een grotere batterij en de energiezuinigheid van Apple’s At15 Bionic-chipset, van uitgebreide 5G-ondersteuning en een langere batterijduur kunnen profiteren. Je krijgt ook een dynamisch verfrissend scherm dat indien nodig voor een soepelere screening tot 120 Hz kan opschalen. Dat alles wordt in een relatief slank ontwerp van rond de 200 gram geleverd dat gemakkelijk mee te nemen is.

  Lees onze volledige review van de iPhone 13 Pro.

  Redenen om te kopen

  • Uitstekende batterijduur
  • Helderder scherm met snelle verversingssnelheid
  • Uitgebreide 5G-ondersteuning

  Redenen om het te vermijden

  • Snel opladen beperkt tot 20 W

   

  6. OnePlus 9 Pro

  Oneplus 9 Pro

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Snelst opladende 5G telefoon

  Schermgrootte: 6,7 inch | Processor: Snapdragon 888 | Grootte en gewicht: 16,3 x 7,4 x 0,9 cm / 196 gram | Levensduur batterij (uur:min): 10:40 | Ondersteunde 5G-netwerken: T-Mobile, Verizon (low-band)

  De OnePlus 9 Pro heeft twee functies die doorgaans de levensduur van de batterij van een telefoon belemmeren: 5G-connectiviteit en een scherm dat een verversingssnelheid van 120 Hz kan bieden voor soepeler scrollen en meer meeslepende games. Beide kunnen veel batterijvermogen verbruiken, maar dat was niet het geval toen we de OnePlus 9 Pro en zijn 4.500 mAh-batterij testten. De telefoon ging meer dan 10,5 uur mee, zelfs met de hogere schermverversingssnelheid ingeschakeld.

  Dat komt omdat de OnePlus 9 Pro een dynamisch verfrissend scherm heeft dat de snelheid helemaal aanpast tot 1 Hz voor statische activiteiten en alleen 120 Hz haalt wanneer je van een sneller verfrissend scherm profiteert. En wanneer het tijd is om op te laden, dan zet de OnePlus 9 Pro de standaard voor snel opladen, zowel draadloos als met een bekabelde verbinding.

  Een Snapdragon 888-chipset en veel RAM betekent dat de OnePlus 9 Pro wat betreft prestaties elke Android telefoon kan evenaren. De telefoon komt naar T-Mobile, waar hij met het 5G-netwerk van Uncarrier zal werken. Verizon heeft de OnePlus 9 Pro ook voor zijn 5G-netwerk gecertificeerd, waarbij de telefoon gebruik kan maken van de landelijke en ultrabreedbandnetwerken van Verizon. De goedkopere OnePlus 9 werkt alleen met landelijke 5G en niet met snellere Ultra Wideband verbindingen.

  De OnePlus 9 Pro begint bij ongeveer € 840, maar momenteel is de enige versie die beschikbaar is in de VS de editie van rond de € 925 met meer RAM en opslag (12 GB / 256 GB) dan het 8 GB / 128 GB-basismodel.

  Redenen om te kopen

  • Prachtig 120Hz-scherm
  • Uitstekende prestatie
  • Waanzinnig snel bedraad en draadloos opladen

  Redenen om het te vermijden

  • Werkt niet met AT&T 5G

   

  7. Galaxy A32 5G

  Galaxy A32 5g

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste budget 5G telefoon van dit moment

  Schermgrootte: 6,5 inch | Processor: Afmeting 720 | Grootte / gewicht: 16,4 x 7,6 x 0,9 cm / 205 gram | Levensduur batterij (uur:min): 11:39 (adaptief), 12:22 (60 hz) | 5G-netwerken ondersteund: AT&T, T-Mobile, Verizon

  5G is zelfs onder de € 260 beschikbaar. Een zo’n apparaat is de Galaxy A32 5G, een stevige telefoon die je bij elke provider aan kunt melden en sub-6 Ghz-ondersteuning krijgt. Je kunt de Galaxy A32 via AT&T of T-Mobile kopen of een ontgrendeld model naar Verizon brengen. En voor een bedrag van rond de € 245 kom je misschien in de verleiding om dat te doen.

  Als we één grote klacht tegen de Galaxy A32 zouden moeten indienen, zouden we het doen voor het ondermaatse 720p LCD-scherm. Met 6,5 inch is dat een lage pixeldichtheid en je kunt het duidelijk zien als je dichtbij genoeg kijkt. Maar de twee hoofdcamera’s werken prima voor iets in deze prijsklasse, veel beter dan de directe concurrent van de A32, de OnePlus Nord N200 5G.

  Pak de Galaxy A32 als je de beste goedkope 5G telefoon nodig hebt. Het zal je helemaal niet verbazen, maar het klaart de klus.

  Redenen om te kopen

  • Lage prijs
  • Vier jaar beveiligingspatches
  • Geweldige levensduur van de batterij
  • Vernieuwingsfrequentie van 90Hz

  Redenen om het te vermijden

  • Ondermaats HD-scherm

   

  8. Samsung Galaxy Note 20 Ultra

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Geweldig voor 5G gaming

  Schermgrootte: 6,9 inch | Processor: Snapdragon 865 Plus | Grootte / gewicht: 16,5 x 7,7 x 0,8 cm / 208 gram | Levensduur batterij (uur:min): 10:15 | Ondersteunde 5G-netwerken: AT&T, T-Mobile, Verizon

  De Galaxy Note 20 Ultra blijft de meest veelzijdige telefoon met groot scherm van Samsung en dat geldt ook voor de benadering van 5G. Deze 6,9-inch phablet werkt met elk beschikbaar 5G-netwerk en het dynamische 120Hz-scherm past de verversingssnelheid aan om de levensduur van de batterij te verlengen, terwijl het ook soepeler scrollen en meer meeslepend gamen levert.

  Het is het gaming-aspect van de Note 20 Ultra dat het een van de beste 5G telefoons maakt en niet alleen omdat het op een krachtige Snapdragon 865 Plus-chipset draait. De Galaxy Note 20 Ultra werkt met Microsoft’s xCloud-gamestreaming zodat je meer dan 100 Xbox-games op je telefoon kunt spelen. Met 5G-connectiviteit zou gameplay een genot moeten zijn.

  Je betaalt iets meer voor de Galaxy Note 20 Ultra dan voor sommige andere 5G telefoons van Samsung, zoals de Galaxy S20 Plus. Zelfs de Galaxy S21 Ultra is goedkoper voor een bedrag van rond de € 1035. Maar je zult merken dat het de premium prijs zeker waard is, vooral nu Samsung in 2022 een nieuw Galaxy Note-model overslaat.

  Redenen om te kopen

  • Streamt Xbox-games
  • Goede levensduur van de batterij
  • Dynamisch 120Hz-scherm

  Redenen om het te vermijden

  • Duur
  • Grote camerabult op de achterkant

   

  9. Google Pixel 5a

  Google Pixel 5a

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste 5G cameratelefoon

  Schermgrootte: 6,43 inch | Processor: Snapdragon 765G | Grootte / gewicht: 15,5 x 7,4 x 0,8 cm / 184 gram | Levensduur batterij (uur:min): 9:45 | 5G-netwerken ondersteund: AT&T, T-Mobile Verizon

  5G telefoons zijn in prijs gedaald, dus je zult goedkopere opties vinden dan de Pixel 5a van rond de € 390. Maar je zult er niet veel vinden die zowel mobiele fotografie als de nieuwste middenklasse telefoon van Google aankunnen.

  In tegenstelling tot de Pixel 4a en Pixel 3a, heeft de Pixel 5a twee camera’s aan de achterzijde: een 16 MP ultragroothoeklens en een 12,2 MP hoofdcamera. Dat geeft de nieuwe telefoon extra flexibiliteit en in combinatie met de sterke punten van Google op het gebied van computationele fotografie, kun je er zeker van zijn dat je uitstekende foto’s van deze telefoon van minder dan rond de € 435 krijgt.

  De Amerikaanse versie van de Pixel 5a werkt met zowel sub-6GHz als mmWave-gebaseerd 5G, dus je zou de telefoon op elk netwerk moeten kunnen gebruiken. En Google heeft een stevige batterij meegeleverd, zodat hij langer meegaat tussen oplaadbeurten dan bij eerdere Pixel-modellen.

  Redenen om te kopen

  • Prachtig scherm voor de prijs
  • Uitstekende groothoek/ultrabrede camera’s
  • IP67 waterbestendigheid

  Redenen om het te vermijden

  • Oudere chipset

   

  10. Samsung Galaxy S21 Plus

  Samsung Galaxy S21 Plus

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een geweldige Samsung 5G-telefoon voor minder dan € 865

  Schermgrootte: 6,7 inch | Processor: Snapdragon 888 | Grootte / gewicht: 16,2 x 7,6 x 0,8 cm / 200 gram | Levensduur batterij (uur:min): 9: 41 (adaptief) / 9:53 (60 Hz) | 5G-netwerken ondersteund: AT&T, T-Mobile, Verizon

  De Galaxy S21 Plus, die eerder dit jaar werd uitgebracht, kwam voorbij en verraste iedereen. Voor ongeveer € 175 minder dan zijn voorganger, vinkt de S21 Plus veel van de vakjes af. Het is een grote, mooie telefoon met een prachtig 120Hz-scherm en de beste Qualcomm-processor tot nu toe, de Snapdragon 888.

  Vanaf een bedrag van ongeveer € 865 voor het 128 GB-model, is de Galaxy S21 Plus een kracht om rekening mee te houden, zelfs als het enkele van de grote functies van de Galaxy S21 Ultra mist. Als 5G telefoon heb je echter de nieuwste Qualcomm X60 5G-modem en heb je toegang tot alle 5G-banden die je nodig hebt. Elk van de drie providers werkt, inclusief het mmWave-netwerk van Verizon.

  Als je een kleinere telefoon wilt, dan is de reguliere Galaxy S21 ook een goede keuze. Het is eigenlijk de Galaxy S21 Plus in een compacter frame voor ongeveer € 690.

  Redenen om te kopen

  • Scherm heeft een verversingssnelheid van 120 Hz
  • Indrukwekkende zoomfunctie
  • Ondersteunt alle 5G-netwerktypes
  • Prachtig ontwerp

  Redenen om het te vermijden

  • Batterijduur is middelmatig

   

  Hoeveel moet ik voor een 5g smartphone betalen?

  De prijs blijft een belangrijke onderscheidende factor en het zal nog meer worden naarmate er later dit jaar goedkopere 5G telefoons worden uitgerold. In 2019 moest je voor een vlaggenschip 5G telefoon ergens tussen de € 600 en € 1040 betalen. Zelfs met de Galaxy Z Fold 3 die ongeveer € 1470 kost – een prijs die meer met het opvouwbare ontwerp dan met de 5G-ondersteuning te maken heeft – begint de prijsklasse voor 5G telefoons te dalen met meer 5G-modellen die voor rond de € 435 of minder beschikbaar zijn.

  Hoe we 5G telefoons testen

  Om telefoons met 5G-connectiviteit te testen, gaan we ermee het veld in om met de Speedtest.net-app downloadsnelheden te meten. Waar mogelijk vergelijken we die snelheid met een vergelijkbare telefoon op hetzelfde draadloze netwerk om te proberen de verbetering die 5G te bieden heeft te meten. We nemen ook nota van hoe de telefoon presteert wanneer 5G-dekking niet beschikbaar is.

  Aangezien zoveel van die 5G-prestaties van het draadloze netwerk afhangt en niet van de telefoon zelf, hechten we meer belang aan de criteria waarop we alle telefoons beoordelen. We voeren op elke telefoon een reeks benchmarks uit – zowel synthetische benchmarks als tests uit de echte wereld, zoals het transcoderen van een 4K-video naar 1080p en timen hoe lang het duurt.

  Ons lab meet ook de helderheid en kleurnauwkeurigheid van het display van elke telefoon. Onze batterijtest bepaalt de levensduur van een lading door via een LTE-netwerk eindeloos webpagina’s te streamen. We laden vervolgens de telefoons op om te zien hoe snel ze in intervallen van 15 minuten worden opgeladen.

  Om de cameraprestaties te meten, maken we foto’s onder verschillende omstandigheden en vergelijken we de resultaten met foto’s die door camera’s in dezelfde prijsklasse zijn gemaakt.

  Voor 5G telefoons houden we ook rekening met de prijs van het toestel ten opzichte van vergelijkbare LTE-handsets.

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.

  by , and