BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
een man met 4 nieuwe Apple Watch-modellen in zijn handen

De Beste Apple Watch in 2021 | Series 6 vs. SE vs. 3

Hoe je de beste Apple Watch voor jezelf kiest of het nu de Apple Watch 6, Apple Watch SE of Apple Watch 3 is

Wat is de beste Apple Watch? Het antwoord op die vraag hangt af van wat je in je smartwatch zoekt. Wil je een apparaat hebben die je conditie volgt? Een verlengstuk van je iPhone? Of iets dat je in geval van nood kan helpen?

De Apple Watch kan al deze dingen, maar sommige modellen doen het beter dan andere. Ondanks de beperkte zichtbare verschillen tussen de jaarlijkse vernieuwingen van Apple, heeft elke Apple Watch generatie verschillende voordelen waardoor het elk jaar een van de beste smartwatches is. De beste Apple Watch wordt altijd beter.

#1
Apple Watch Series 6 (GPS, 40-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
#2
2020 Apple Watch SE (GPS, 40-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
#3
Apple Watch Series 3 (GPS, 38‑mm) - Kast van Zilverkleurig Aluminium Wit Sportbandje
Apple Watch Series 6 (GPS, 40-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
2020 Apple Watch SE (GPS, 40-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
Apple Watch Series 3 (GPS, 38‑mm) - Kast van Zilverkleurig Aluminium Wit Sportbandje
#1
Apple Watch Series 6 (GPS, 40-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
Apple Watch Series 6 (GPS, 40-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
#2
2020 Apple Watch SE (GPS, 40-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
2020 Apple Watch SE (GPS, 40-mm) kast van zilverkleurig aluminium - Wit sportbandje
#3
Apple Watch Series 3 (GPS, 38‑mm) - Kast van Zilverkleurig Aluminium Wit Sportbandje
Apple Watch Series 3 (GPS, 38‑mm) - Kast van Zilverkleurig Aluminium Wit Sportbandje

Apple heeft zeven versies van zijn smartwatch gemaakt, maar er worden er momenteel slechts drie door Apple verkocht: de Apple Watch Series 6, de Apple Watch SE en de Apple Watch Series 3 uit 2017. Misschien kun je de Apple Watch Series 5 nog vinden als winkeliers bezig zijn om hun voorraad op te ruimen, evenals de gereviseerde Apple Watch Series 4.

Gebruikte modellen van de Apple Watch Series 2 en de originele Apple Watch kunnen online circuleren, aangezien mensen ook willen upgraden. Maar geen van beide generaties wordt door de nieuwste watchOS-software-updates ondersteund, dus ze zijn in vergelijking met nieuwere versies vrij beperkt.

Wat is momenteel de beste Apple Watch?

De beste Apple Watch is de nieuwste Apple Watch – de Series 6. De Apple Watch 6 profiteert niet alleen van de activiteitstrackingsensoren van Apple, de door de FDA goedgekeurde ECG-monitor, een ‘always-on’-display en een speciale App Store, maar het is ook de eerste Apple Watch met een bloedzuurstoflezer. Hij kan ook in slechts 90 minuten worden opgeladen.

De meeste van deze functies krijg je niet op de Apple Watch SE, maar het is nog steeds een goede vervanging voor de Apple Watch Series 5 en de beste Apple Watch voor nieuwe gebruikers. Het begint bij ongeveer € 280 en voor een bedrag van rond de € 300 biedt het het goedkoopste toegangspunt tot een Apple Watch met LTE. Bovendien profiteert het van de beste Apple Watch-apps en watchOS 7 slaaptracking-tools en nieuwe wijzerplaten.

Hetzelfde als de Apple Watch Series 3, zelfs na drie jaar is het nog steeds verkrijgbaar. De Series 3 begint ouder te worden, maar voor zijn prijskaartje van rond de € 180 kan het veel. Het heeft GPS, fitnesstracking en is zwembestendig, dus het is in onze ogen nog steeds de beste budget-Apple Watch. Houd er echter rekening mee dat Apple de Apple Watch 3 met de optie LTE heeft stopgezet.

De beste Apple Watches beoordeeld

1. Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 wit review

Bekijk hier de prijzen – BOL     Bekijk hier de prijzen – Amazon

De beste Apple Watch in het algemeen

Scherm: 40 mm, 44 mm | Hartslag: Ja | GPS: Ja | LTE: optioneel | Levensduur batterij: 18 uur | Zwembestendig: Ja | Muziekopslag: 32 GB

De Apple Watch Series 6 is op dit moment de beste Apple Watch. Het draagt bij aan alles wat we zo leuk vonden aan de Series 5, zoals het always-on display en gezondheidsfuncties, met een nog helderder scherm en toegevoegde bloedzuurstof (SpO2) -lezer. Bovendien wordt de Apple Watch voor het eerst in kleur geleverd – de exclusieve blauwe en productrode afwerkingen zijn geweldige opties.

Hoewel we graag hadden gezien dat de Apple Watch de batterijduur van 18 uur had verbeterd, profiteert de Series 6 van sneller opladen. Je kunt het in slechts 90 minuten volledig opladen, wat handig is als je het ‘s nachts wilt dragen. Ja, de Apple Watch 6 heeft dankzij watchOS 7 ook slaapregistratie. De nieuwste software voegt ook nieuwe wijzerplaten, mobiliteitsstatistieken en een automatische timer voor het wassen van de handen toe.

 • Helderder always-on display
 • Snel opladen
 • Watch OS 7 geïntegreerd
 • Nog steeds slechts 18 uur batterijduur

 

2. Apple Watch SE

Apple Watch SE

Bekijk hier de prijzen – BOL     Bekijk hier de prijzen – Amazon

De beste Apple Watch voor beginners

Scherm: 40 mm, 44 mm | Hartslag: Ja | GPS: Ja | LTE: optioneel | Levensduur batterij: 18 uur | Zwembestendig: Ja | Muziekopslag: 16 GB

De Apple Watch SE is een hybride van de Apple Watch Series 5 (die inmiddels is stopgezet) en de Apple Watch Series 3. De smartwatch die rond de € 230 kost heeft niet alle functies van de Series 6, maar valt door zijn snelle chip en veiligheidsfuncties nog steeds op. Het biedt ook een LTE-optie, waardoor het een goede keuze voor diegenen is die Family Setup willen uitproberen.

Wanneer je tussen de Apple Watch 6 en de Apple Watch SE kiest, dan is je uiteindelijke beslissing of je rond de € 100 extra uit wilt geven voor een helderder scherm met een display met een always-on optie, een ECG-monitor en een SpO2. Als die tools niet belangrijk voor je zijn, dan is de SE de beste Apple Watch-optie voor jou.

 • Enorme app-bibliotheek
 • Groot scherm
 • Responsief
 • Geen always-on display, ECG

 

3. Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3 wit

Bekijk hier de prijzen – BOL     Bekijk hier de prijzen – Amazon

De beste Apple Watch met een beperkt budget

Scherm: 38 mm, 42 mm | Hartslag: Ja | GPS: Ja | LTE: Nee | Levensduur batterij: 18 uur | Zwembestendig: Ja | Muziekopslag: 8 GB (16 GB voor LTE)

Als je de beste Apple Watch voor minder dan € 165 wilt, dan is de 38 mm Apple Watch Series 3 met GPS de beste Apple Watch voor jou. Het wordt niet alleen nog steeds door Apple verkocht, maar het bedrijf is het ook met jaarlijkse software-updates blijven moderniseren. En ja, het wordt door de nieuwste watchOS 7-software ondersteund.

De Apple Watch Series 3 is een van de beste goedkope smartwatches en beste fitnesstrackers die er zijn. Het biedt veel van dezelfde fitness-tracking- en functies voor de gezondheid van het hart die we aan de Series 5 en 6 geweldig vinden, waardoor het een uitstekende keuze is als je naar een veelzijdige trainingspartner op zoek bent. Hoewel het geen ECG-sensor heeft, kan de Series 3 passief je hartslag volgen en je een melding sturen als het een onregelmatig hartritme detecteert.

 • Uitstekende fitness-trackingfuncties
 • Apple Music-streaming met LTE
 • Betaalbaar
 • Geen always-on display of ECG-monitor

 

Hoe je de beste Apple Watch voor jezelf kiest

Het kiezen van de beste Apple Watch hoeft geen moeilijke beslissing te zijn. In de meeste gevallen komt het neer op de nieuwste Apple Watch 6 versus Apple Watch SE. We raden je aan om de Series 6 te kopen als je rond de € 330 te besteden hebt voor het always-on display en geavanceerde gezondheidssensoren. De Apple Watch SE is misschien een betere optie voor nieuwe gebruikers.

Als je niet tussen Apple Watch 6 versus Apple Watch 3 of Apple Watch SE versus Apple Watch 3 kunt kiezen, dan komt het erop aan of je een smartwatch wilt hebben die de komende jaren door updates wordt ondersteund. Hoewel de lage prijs van de Series 3 aantrekkelijk is als je op zoek bent naar een capabele fitnesstracker die met je iPhone kan worden geïntegreerd, kan deze mogelijk niet veel langer de nieuwste software-updates bijhouden.

Welke je ook kiest, je profiteert van de watchOS 7-software-update, wat betekent dat alle drie de horloges verschillende functies gemeen hebben.

Zou je een Apple Watch met LTE aan moeten schaffen?

Bepaalde modellen van de Apple Watch Series SE en Apple Watch 6 ondersteunen LTE-service. LTE-compatibele modellen kosten tussen de € 45 tot € 85 extra, maar het is belangrijk om te weten dat de kosten voor het vrijgeven van je Apple Watch van je iPhone daar niet eindigen. Je zal een maandelijks bedrag aan je mobiele provider moeten betalen om de telefoonloze functies van je horloge te ondersteunen.

We nemen onze iPhones nog steeds overal mee naartoe, dus we hebben nog niet het gevoel gehad dat LTE een must voor Apple Watch-gebruikers is. Hoewel, naarmate de Apple Watch meer zelfbesturing krijgt, er meer situaties kunnen zijn waarin het zinvol is om je telefoon thuis te laten. Het hebben van LTE heeft ook een veiligheidsvoordeel: als je telefoon het niet meer doet of zoekraakt, dan kan je Apple Watch je in contact houden.

 

Apple Watch-vergelijking: Series 6 versus Watch SE versus Series 3

Prijs (iedereen, kijk hier in je Apple-winkels voor de juiste prijzen)

Zonder dit erg verwarrend te maken, volgt hier een uitsplitsing van de prijzen van Apple Watch Series 6, SE en Series 3 op basis van wat op de website van Apple beschikbaar is:

Alleen gps

 • Apple Watch Series 6: vanaf € 375-450 (40 mm)
 • Apple Watch SE: vanaf € 290-320 (40 mm)
 • Apple Watch Series 3: vanaf € 210-250 (38 mm)

GPS en LTE / mobiel

 • Apple Watch Series 6: vanaf € 375-450 (40 mm)
 • Apple Watch SE: vanaf € 290-320 (40 mm)
 • Apple Watch Series 3: N/A

Dus wat vertellen deze cijfers ons? Nou, de prijzen voor de Apple Watch van het hoogste niveau zijn niet echt veranderd.

De Series 3 blijft voor dezelfde prijs verkrijgbaar om het de meest betaalbare optie te maken en de SE is veel goedkoper dan de Series 6, maar nog steeds een sprong voorwaarts van de Series 3.

Ontwerp

Apple Watch-ontwerpen

Laten we het over de afmetingen van de behuizing hebben voordat we op de materialen, banden en al het andere ingaan.

De grootte van de behuizing is iets dat de Series 3 van de Series 6 en de SE onderscheidt.

De Series 3 biedt behuizing opties van 38 mm en 42 mm, terwijl de Series 6 en SE beide grotere behuizingen van 40 mm en 44 mm bieden. Die grotere zorgen voor grotere schermen met een hogere resolutie die meer gegevens over apps of wijzerplaten bevatten.

We waarderen de sprong in schermgrootte in de meest recente horloges van Apple en als het idee om meer schermruimte te hebben om mee te spelen je aanspreekt, dan zijn de Series 6 en de SE degene die je moet kiezen.

De Series 6 is de enige van deze drie Apple Watch-modellen met een always-on display.

Als het om de materialen gaat die voor die behuizingen worden aangeboden, is de Series 3 net als de SE van aluminium.

De Series 6 wordt in een keuze uit aluminium, roestvrij staal of titanium aangeboden, waarbij de laatste 2 opties veel duurder zijn dan de aluminium Series 6.

Kleuropties voor Apple Watch:

 • Serie 6: blauw, goud, rood, grafiet, space grey, zwart, zilver
 • Serie 3: zilver, space grey
 • SE: space grey, zilver, goud

Al deze horloges werken op dezelfde manier. Je hebt een touchscreen-display dat met de Digital Crown overeenkomt.

Die kroon mist op de Series 3 echter de hoogwaardige aanraakfeedback die op de nieuwere horloges is opgenomen.

Er is op de 3 ook minder opslagruimte en de 8 GB ziet er in vergelijking met de 32 GB die je op de Series 6 en de SE krijgt klein uit.

Alle modellen bevatten ingebouwde luidsprekers en microfoons om ondersteuning voor zaken als Siri te ontgrendelen, hoewel de SE en de Series 6 een nieuwe versie van die opstelling bevatten om verbeterde prestaties te bieden.

Als het op banden aankomt, dan heeft Apple ervoor gezorgd dat zijn nieuwere banden met oudere modellen kunnen werken. Je kunt dus verwachten dat er voor alle drie deze modellen nieuwe Sport- en hardloop-banden beschikbaar zijn voor gebruik.

Als je om waterbestendigheid geeft (en dat doen we zeker), dan is het goede nieuws dat al deze horloges tot 50 meter zwembestendig zijn en speciale functies voor het volgen van zwemmen bevatten.

Kiezen of je voor GPS of een LTE / Cellular Apple Watch gaat, is  voor de Series 6 en de SE gemakkelijker te doen. Hoewel je LTE-versies van de Series 3 kunt vinden, biedt Apple die optie niet zelf via zijn eigen website.

Smartwatch functies

apple Smartwatch functies

Als we het over smartwatch-functies hebben, dan hebben we het over zaken als communicatie, wijzerplaten, apps en muziekfuncties.

De nieuwste watchOS 7-update van Apple is met alle drie de horloges compatibel en biedt de nieuwste software-upgrades.

Die kernfuncties blijven bij de drie horloges consistent.

Dat omvat Apple Pay, ondersteuning voor diensten zoals Apple Music en biedt toegang tot de Apple App Store.

Er zijn functies die alleen in de Series 6 en de SE zijn opgenomen.

Zoals de nieuwe Family Setup, die bij het gebruik van telefoonversies van de Watch de Watch kindvriendelijkere functies geeft. Die ondersteuning bestaat niet op de oudere Series 3.

Als je hoopt dat de Apple Watch in een noodsituatie van nut kan zijn, dan bieden de Series 6 en de SE meer in die situatie.

Ze ondersteunen allebei Apple’s Emergency SOS-functies, internationale noodoproepen en valdetectie. De Series 3 biedt in vergelijking alleen de Emergency SOS-ondersteuning.

We hebben het over luidsprekers en microfoons gehad, die op alle modellen aanwezig zijn. Op de Series 6 en de SE zijn die luidsprekers 50% luider en ontgrendelt de microfoon de noise-app.

Met alles wat de Apple Watch belooft, vertrouwt hij op componenten om alles soepel te laten verlopen. Met de Series 6 krijg je Apple’s nieuwe S6-chip, die blijkbaar 20% sneller is dan de S5-chip in de Watch SE. De Series 3 is op een oudere S3-processor gebaseerd.

De Series 6 en de SE hebben ook de W3-chip van Apple in vergelijking met de draadloze W2-chip in de Series 3.

De Series 6 is het enige horloge van de drie met de nieuwe U1-chip van Apple. Het kan worden gebruikt om autosleutels te vervangen of om andere apparaten te vinden die in de toekomst de U1-chip kunnen bevatten.

Functies voor het volgen van sport en fitness

apple watch Functies voor het volgen van sport en fitness

Met elk nieuw model heeft Apple de mogelijkheid van zijn smartwatch verbeterd om je fitnesstracker en sporthorloge in één te zijn.

We hebben gezien dat zwemtracking is toegevoegd, een van de beste ecosystemen voor het volgen van fitness en je hebt talloze apps tot je beschikking om je de vrijheid te geven om hardloopsessies, fietstochten en andere activiteiten bij te houden.

De komst van watchOS 7 biedt ook meer functies, waaronder native slaaptracking en betere functies voor kernsporten zoals hardlopen, fietsen en zwemmen.

Als je naar de belangrijkste sensoren kijkt die deze functies ontgrendelen, dan krijg je een ingebouwde GPS en een optische hartslagmeter.

Als je graag buiten wandelt of hardloopt, dan vind je alleen op de Series 6 en de SE een kompas. Alle drie hebben ze een hoogtemeter om de hoogte te meten, maar alleen de nieuwere Series 6 en SE horloges beschikken over een always-on hoogtemeter.

Apple heeft ook zijn nieuwe Fitness + workout-abonnementsservice geïntroduceerd, waarbij de Watch centraal staat in hoe het allemaal werkt en activiteiten bijhoudt.

Of je nu een Series 6, SE of Series 3 hebt, je kunt gelijk gebruik maken van de service wanneer deze actief is.

Functies voor het monitoren van de gezondheid

Functies voor het monitoren van de gezondheid

Apple heeft de mogelijkheden van zijn horloges om de gezondheid te monitoren gepromoot, vooral met de meest recente modellen en je zult enkele verschillen zien tussen wat deze drie horloges bieden.

Als je uiteindelijk de meest complete gezondheidsmonitoring wilt, dan moet je voor de Series 6 gaan. Dat levert je een ECG op voor het nauwkeurig volgen van de gezondheid van je hart en de nieuwe SpO2-sensor, die volgens Apple voor fitness- en welzijnsdoeleinden gebruikt zal worden.

De 3 hebben gemeen dat het mogelijk is om meldingen voor een hoge en lage hartslag te geven, evenals voor onregelmatige hartslagritmes.

Je hebt ook toegang tot apps van derden die hoogwaardige gezondheidsinzichten kunnen bieden, zelfs als die grotere sensoren ontbreken.

Levensduur batterij

apple watch Levensduur batterij

Als het om de levensduur van de batterij gaat, dan is het heel eenvoudig om de cijfers uit te leggen. Apple heeft tot 18 uur in de originele Apple Watch gemeld en dat is niet veranderd.

Wat op basis van onze ervaring is veranderd, is dat elke nieuwe Apple Watch erin is geslaagd om die batterijprestaties te optimaliseren met meer functies, zonder onder de 18 uur te komen.

Het loopt op pure cijfers echter nog steeds achter op smartwatches van onder meer Samsung, Garmin en Fitbit.

 

Welke Apple Watch moet je kiezen?

Dus wat is de belangrijkste informatie als we naar de details van de Series 6, Watch SE en de Series 3 kijken?

Kies de Series 6 als…

We zouden zeggen dat als je serieuze gezondheidsmonitoring of een trendy stijl belangrijk vindt en de beste prestaties wilt behalen, je dan de Series 6 wilt hebben.

Kies voor Apple Watch SE als…

De Watch SE misschien enkele van die grote gezondheidsfuncties mist, maar het komt wel op de meeste andere punten met de Series 6 overeen, waaronder sporttracking en kernfuncties van smartwatches. En het nieuwere ontwerp en het grotere scherm betekent dat je een veel betere ervaring krijgt dan met de Series 3, die er ouderwets en hoekig uitziet. We denken niet dat je op de lange termijn spijt van de extra € 65 zult hebben.

Kies de Series 3 als…

Als je een iPhone-gebruiker bent die naar Amazfit of andere budget-smartwatches kijkt en je kunt / wil niet meer betalen, dan is de Series 3 nog steeds een geweldige smartwatch.

Het is een solide smartwatch met uitstekende fitnesstracking en sportmogelijkheden.

Je zult het grotere scherm, serieuze gezondheidskenmerken en algemene prestatieverbeteringen missen – maar het is ondanks dat hij drie jaar oud is nog steeds een uitstekende keuze.

Lees verder? Bekijk onze top activity trackers voor uw beste Garmin horloge modellen die dit jaar beschikbaar zijn

nv-author-image

Sofie Van Gorkum

Afgestudeerd in de rechten en met een passie voor schrijven. Sofie is gespecialiseerd in schoonheidsproducten, huis en keukenproducten en elektronicaproducten. Ze maakt graag met een kritische blik en uitgebreide kennis van haar industrieën content over haar favoriete dingen. Ze filtert het slechte uit het goede.

by , and