Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Beste Bluetooth Luidsprekers

De Beste Bluetooth Luidsprekers in 2024

  De beste bluetooth luidsprekers die je kunt kopen, voor iedereens budget

  Er zijn letterlijk honderden modellen van bluetooth luidsprekers op de markt, maar er zijn er slechts enkelen die je echt goede geluidskwaliteit leveren om te genieten van je favoriete deuntjes. De luidsprekers die je zuurverdiende geld wel waard zijn, hebben een lange batterijduur, een praktisch ontwerp (draagbaar of mooi ontwerp voor op de koffietafel), en beschikken over een geluidskwaliteit die kan tippen aan die van de beste hoofdtelefoons.

  Of je nu een beperkt budget hebt of niet, wij hebben een lijst samengesteld van de beste bluetooth luidsprekers die aan je eisen voldoen, maar ook je zuurverdiende centen waard zijn. Bepaalde functies leiden tot een hogere prijs, zoals ingebouwde digitale assistentie (bijv. Alexa, Google Assistant) of ondersteuning voor AirPlay, maar zoals enkele van de beste waterbestendige luidsprekers hebben aangetoond, kan je met een beperkt budget toch een luidspreker kopen met goede specificaties die ook tegen een stootje kan. Neem een kijkje naar de beste bluetooth speakers die wij voor je hebben uitgekozen.

  De beste soundbars voor je woonkamer

  Wat is de beste bluetooth luidspreker?

  De UE Megaboom 3 voert ons lijstje van beste bluetooth luidsprekers aan. Deze draagbare en robuuste luidspreker levert een krachtige bas en een vol stemgeluid, en kan bovendien worden gekoppeld aan oudere modellen uit de Megaboom en Boom series voor een oorverdovend stereogeluid. Met een volledig opgeladen batterij kan je 20 uur lang genieten van je muziek, en dit is meer dan voldoende voor tuinfeestjes of roadtrips.

  Onze favoriete luidspreker voor zij met een beperkt budget is de Anker Soundcore 2. Voor een voordelige prijs krijg je een robuuste luidspreker met een luid geluidsvolume, maar met compacte afmetingen. De Soundcore 2 is een beetje te klein voor tuinfeestjes, maar is ideaal om mee te nemen op reis en past in elke laptop- of sporttas. De batterij gaat 24 uur mee en dus kan je de hele dag genieten van muziek.

  Als je een veel hoger budget hebt, kan je overwegen om een meerprijs te betalen voor de Sonos Move, de eerste draagbare luidspreker van het merk Sonos met zowel wifi als bluetooth, en nog een heleboel andere functies. Wij zijn echter nog grotere fans van de nieuwere en kleinere Sonos Roam, die beschikt over veel van dezelfde functies van zijn grotere broer, maar aan een lagere prijs.

  Als je op zoek bent naar iets specifieks of gewoon wilt weten wat de beste bluetooth luidspreker is op basis van prestaties en prijs, neem dan een kijkje naar de onderstaande lijst met onze favoriete bluetooth luidsprekers.

  De beste bluetooth luidsprekers op dit moment

  1. UE Megaboom 3

  Ue Megaboom 3 Bluetooth luidspreker

  Ue Megaboom 3 Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste bluetooth luidspreker op dit moment.

  Afmetingen en gewicht: 22,6 x 8,6 x 8,6 cm, 900 gram | Batterijduur (fabrikant): 20 uur | Waterbestendig: Ja | Maximaal geluidsniveau: 90 decibel | Spraakbesturing: Neen

  De UE Megaboom 3 is de beste bluetooth luidspreker die je op dit moment kunt kopen, dankzij de uitstekende geluidskwaliteit, lange batterijduur en zijn robuust ontwerp waardoor hij geschikt is om mee op reis te nemen. De grote, indrukwekkende draagbare speaker bezorgt de luisteraars een rijk geluid in alle richtingen met gedetailleerde hoge tonen en bevredigende lage tonen. Het maximale geluidsniveau is 100 decibel. De Megaboom 3 beschikt over de beschermingsgraad IP67 en dus is hij bestendig tegen waterspatten en zelfs een val in het zwembad.

  De Megaboom 3 is aan de grotere kant in vergelijking met andere draagbare luidsprekers, en in tegenstelling tot veel van zijn concurrenten, biedt hij geen ondersteuning voor Alexa of Google Assistant, en mist hij ook andere slimme functies. Maar als dat voor jou niet belangrijk is en je belang hecht aan geluidskwaliteit en robuustheid, dan is de Megaboom 3 de beste luidspreker die je voor die prijs kunt kopen. Je kunt hem ook koppelen aan oudere modellen uit de Megaboom en Boom series om in stereo te genieten van je muziek.

  Redenen om te kopen:

  • Sterk basgeluid en mooi stemgeluid
  • Goede batterijduur
  • Kan gekoppeld worden met oudere modellen uit de Megaboom en Boom series voor stereogeluid

  Redenen om te vermijden:

  • Groot en zwaar om te dragen
  • Geen spraakbesturing

   

  2. Anker Soundcore 2

  Anker Soundcore 2 Bluetooth luidspreker

  Anker Soundcore 2 Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste bluetooth luidspreker onder € 45

  Afmetingen en gewicht: 16,5 x 5,3 x 4,5 cm, 357 gram | Batterijduur (fabrikant): 24 uur | Waterbestendig: Ja | Spraakbesturing: Neen

  De Anker Soundcore 2 is de beste bluetooth luidspreker voor mensen met een beperkt budget. Voor minder dan € 45 levert deze kleine luidspreker een luid, evenwichtig geluid. Bovendien beschikt de Soundcore 2 over de beschermingsgraad IPX7 waardoor hij bestendig is tegen water, stof en sneeuw.

  De batterij van de Soundcore 2 gaat maar liefst 24 uur lang mee, dankzij de uitmuntende batterijtechnologie van Anker. De dubbele neodymium drivers van de Soundcore 2 zorgen ervoor dat je in elke omgeving een krachtig geluid krijgt.

  Het compacte ontwerp van de Soundcore 2 (16,5 x 5,3 x 4,5 cm) zorgt ervoor dat hij perfect in je tas past voor een korte roadtrip, en hij is beschikbaar in een prachtige blauwe of rode kleur, naast de standaard strakke zwarte kleur. De lage prijs betekent dat je je misschien ook minder zorgen hoeft te maken als hij een beetje beschadigd raakt.

  Redenen om te kopen:

  • Goede batterijduur
  • Waterbestendig

  Redenen om te vermijden:

  • Niet geschikt voor grote ruimtes

   

  3. Sonos Roam

  Sonos Roam Bluetooth luidspreker

  Sonos Roam Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste slimme bluetooth luidspreker met Wifi

  Afmetingen en gewicht: 16,7 x 6,0 x 6,0 cm, 425 gram | Batterijduur (fabrikant): 10 uur | Waterbestendig: Ja (IP67) | Spraakbesturing: Ja (Alexa en Google Assistant)

  Voortbouwend op het succes van de Sonos Move, is de Sonos Roam een slimme luidspreker voor thuis en een krachtige bluetooth luidspreker voor onderweg. Hij is echter veel draagbaarder, maar ook veel betaalbaarder dan de Move, en de functie “Auto TruePlay” past het geluid automatisch aan de omgeving aan, of je nu in een lawaaierig stadspark luistert of op een pittoreske, rustige camping.

  De batterijduur van 10 uur had beter gekund, maar hij is snel opgeladen via USB-C of draadloos opladen. Als je terug thuis bent van je uitstap, zou de Sonos Roam zich vanzelf weer moeten toevoegen aan je Sonos-systeem thuis.

  De Sonos Roam biedt je ook de keuze om je huidige soundtrack door te geven aan de dichtstbijzijnde Sonos-luidspreker. Of je kan de Roam met je meenemen doorheen het huis en de spraakbesturing en streamingdiensten naar elke kamer in je huis meenemen, zolang de luidspreker verbonden is met je wifinetwerk.

  Redenen om te kopen:

  • Licht
  • Uitgebreide aansluitingsmogelijkheden
  • Automatisch geluid aanpassen dankzij “Auto TruePlay”

  Redenen om te vermijden:

  • Geen bluetooth multipoint
  • Teleurstellende batterijduur

   

  4. UE Wonderboom 3

  Ue Wonderboom 2 Bluetooth luidspreker

  Ue Wonderboom 2 Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste draagbare bluetooth luidspreker onder € 80

  Afmetingen en gewicht: 9,53 x 9,53 x 10,4 cm, 570 gram | Batterijduur (fabrikant): 14 uur | Waterbestendig: Ja | Spraakbesturing: Neen

  Laat je niet afschrikken door de afmetingen van de UE Wonderboom 3. Deze kleine luidspreker heeft een ongelofelijk geluidsvolume in een kleine cilinder van ongeveer 10 centimeter. De luidspreker produceert een heerlijke bas, evenwichtige middentonen en een heldere zang. De luidspreker kan tot 30 minuten onder water worden gehouden, en is bovendien stofbestendig, waardoor hij de perfecte metgezel is voor een uitstapje naar het zwembad, het strand of het park.

  Andere belangrijke kenmerken van de UE Wonderboom 3 zijn een indrukwekkende batterijduur van 14 uur en de mogelijk om twee Wonderbooms met elkaar te verbinden voor een meeslepend stereogeluid. Als je op zoek bent naar een compacte luidspreker die gemakkelijk mee te nemen is en je budget ongeveer € 80 bedraagt, is de Wonderboom 3 de perfecte keuze. Bevestig de Wonderboom aan je tas of rugzak met een karabijnhaak, en je kan hem overal mee naartoe nemen.

  Redenen om te kopen:

  • 360° graden stereo geluid
  • Heerlijke bas voor een kleine luidspreker
  • Water en stofbestendig en drijvend
  • draadloos bereik van 40 meter

  Redenen om te vermijden:

  • Geen app
  • Geen aanduiding van resterende batterij

   

  5. JBL Go 3

  Jbl Go 3 Bluetooth luidspreker

  Jbl Go 3 Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste weersbestendige bluetooth luidspreker

  Afmetingen en gewicht: 8,6 x 6,8 x 4,0 cm, 210 gram | Batterijduur (fabrikant): 5 uur | Waterbestendig: Ja | Spraakbesturing: Neen

  De Go 3 is een compacte luidspreker en het enige wat nog kleiner is dan de Go 3 is misschien wel zijn prijskaartje. Zelfs de Anker Soundcore 2 kan niet tippen aan het prijskaartje van de Go 3. Ondanks zijn lage prijs, heeft de Go 3 een beschermingsgraad IP67. Dat betekent dat de luidspreker voor 30 minuten volledig ondergedompeld kan blijven, en bovendien is de Go 3 ook volledig stofbestendig.

  De batterijduur bedraagt 5 uur en dit is redelijk teleurstellend, maar tijdens onze tests konden we toch 10 uur uit de kleine luidspreker persen als we niet te gek deden met het volume. Er zijn betere alternatieven op de markt als je een luidspreker voor een grotere ruimte zoekt, maar als persoonlijke, draagbare luidspreker is de Go 3 zeker een aanrader.

  Redenen om te kopen:

  • Beschermingsgraad IP67
  • Licht en compact
  • Bijzonder budgetvriendelijk

  Redenen om te vermijden:

  • Niet de beste geluidskwaliteit

   

  6. JBL Charge 5

  Jbl Charge 5 Bluetooth luidspreker

  Jbl Charge 5 Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste waterbestendige bluetooth luidspreker

  Afmetingen en gewicht: 22,1 x 9,6 x 9,4 cm, 816 gram | Batterijduur (fabrikant): 20 uur | Waterbestendig: Ja | Spraakbesturing: Neen

  De JBL Charge 5 brengt slecht een paar wijzigingen aan in de formule van de Charge 4, maar dankzij de betere geluidskwaliteit en de nog sterkere constructie van de luidspreker mag de Charge 5 niet ontbreken op onze lijst van beste bluetooth luidsprekers. De beschermingsgraad IP67, die duidt op een hoge mate van stofbestendigheid en waterbestendigheid, is ongeveer de beste die je voor een draagbare bluetooth luidspreker kunt krijgen.

  De app van JBL is niet zo goed uitgewerkt als bijvoorbeeld de app van de UE Megaboom 3 en de Sonos Move die over veel meer functies beschikken. De Charge 5 beschikt echter wel over enkele trucjes, met als belangrijkste dat hij ook kan dienen als powerbank voor smartphones en tablets. Is je batterij bijna leeg wanneer je muziek streamt in de tuin of in het park? Sluit je smartphone of tablet gewoon aan op de Charge 5 om je toestel op te laden.

  Redenen om te kopen:

  • Volledige vocalen
  • Rijke bas
  • Goede batterijduur

  Redenen om te vermijden:

  • App met beperkte functies

   

  7. LG XBoom Go PL7

  Lg Xboom Go Pl7 Bluetooth luidspreker

  Lg Xboom Go Pl7 Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De stijlvolste bluetooth speaker

  Afmetingen en gewicht: 24,6 x 9,9 x 9,9 cm, 1.415 gram | Batterijduur (fabrikant): 24 uur | Waterbestendig: Ja (IPX5) | Spraakbesturing: Neen

  Elke bluetooth luidspreker op deze lijst heeft een geweldige geluidskwaliteit en functionaliteit, maar alleen de LG XBoom Go PL7 beschikt over een adembenemende Ledverlichting. Deze unieke bluetooth luidspreker beschikt over volledig aanpasbare LED-ringen aan beide zijden. Dit zorgt voor dat tikkeltje extra flair tijdens je zwembadfeestjes of jamsessies.

  De XBoom Go PL7 is meer dan alleen maar mooi. De geluidskwaliteit van de Xboom is vergelijkbaar met dat van de beste bluetooth luidsprekers in deze prijsklasse. De Xboom levert evenwichtige bas en aangename hoge tonen.

  De luidspreker heeft een beschermingsgraad IPX5, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken voor waterspatten. Bovendien gaat de batterij 24 uur mee, en dit alles samen zorgt ervoor dat de XBoom Go PL7 een geweldige bluetooth luidspreker is die er net zo goed uitziet als hij klinkt.

  Redenen om te kopen:

  • Strakke hoge tonen en gedefinieerde bas
  • Goede batterijduur
  • Leuke ledverlichting

  Redenen om te vermijden:

  • Geen ingebouwde spraakbesturing
  • Beperkte mogelijkheden om geluid aan te passen

   

  8. Sonos Move

  Sonos Move Bluetooth luidspreker

  Sonos Move Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste bluetooth luidspreker voor buitenshuis

  Afmetingen en gewicht: 23,8 x 16,0 x 12,7 cm, 3.000 gram | Batterijduur (fabrikant): 10 uur | Waterbestendig: Ja (IPX56 tegen waterspatten) | Spraakbesturing: Ja (Alexa en Google Assistant)

  De Sonos Move is misschien niet zo draagbaar als de nieuwere Roam, maar het is nog steeds een van de beste bluetooth luidsprekers op de markt. De Move beschikt over het goed afgestemde geluid en de vele functies van de Sonos One, maar heeft ook een batterij die 10 uur meegaat in een draagbaar (zij het vrij lomp) ontwerp.

  Wij vonden dat de Move een helder geluid levert met een aangenaam basgeluid en heldere zang. De luidspreker werkt met alle belangrijke streamingdiensten, waaronder Spotify en Apple Music, ondersteunt Apple AirPlay 2 en kan naadloos overschakelen tussen bluetooth en Wifi.

  De Sonos Move ondersteunt Alexa en Google Assistant en dus kan je met je stem de weersvoorspelling opvragen en je slimme toestellen thuis bedienen. Dankzij de functie “TruePlay” stemt de luidspreker het geluid automatisch af op waar je ook luistert, of je nu een feestje geeft op het dak of lekker aan het swingen bent in je slaapkamer.

  De Bose Portable Home Speaker is een andere optie voor krachtig, geluid met spraakbesturing on-the-go. Lees onze vergelijking van de Sonos Move en Bose Portable Home Speaker om te zien welke luidspreker het best bij je past.

  Redenen om te kopen:

  • Zeer goede geluidskwaliteit
  • Ingebouwde automatische “TruePlay” functie
  • Eenvoudig overschakelen tussen bluetooth en Wifi

  Redenen om te vermijden:

  • Prijskaartje
  • Beperkte functies in bluetooth-modus

   

  9. Trevi XF 600 KB

  Trevi XF 600 KB Bluetooth luidspreker

  Trevi XF 600 KB Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste bluetooth luidspreker voor liefhebbers van bas

  Afmetingen en gewicht: 24 x 23 x 58 cm, 2 kg | Batterijduur (fabrikant): 4 uur | Waterbestendig: Neen | Spraakbesturing: Neen

  De Trevi Xfest XF 600 KB is een draagbare luidspreker die u gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De luidspreker heeft een vermogen van 30 Watt en biedt een heldere en krachtige geluidskwaliteit. Met de ingebouwde Bluetooth-technologie kunt u draadloos verbinding maken met uw smartphone, tablet of laptop om muziek af te spelen. De luidspreker heeft ook een USB-poort en een microSD-kaartsleuf, zodat u muziek kunt afspelen vanaf andere apparaten. Het apparaat is robuust en waterbestendig, wat betekent dat u het ook buiten kunt gebruiken zonder u zorgen te maken over eventuele schade.

  Redenen om te kopen:

  • Helder en krachtig geluid
  • Gemakkelijk mee te nemen dankzij het draagbare ontwerp
  • Bluetooth-connectiviteit maakt draadloos afspelen mogelijk
  • USB-poort en microSD-kaartsleuf bieden extra opties voor muziek afspelen
  • Robuust en waterbestendig ontwerp maakt het ideaal voor gebruik buitenshuis

  Redenen om te vermijden:

  • De batterijduur van de luidspreker is niet erg lang
  • Het apparaat is aan de zware kant, waardoor het soms lastig kan zijn om het mee te nemen

   

  10. JBL Flip 6

  JBL Flip 6 Bluetooth luidspreker

  JBL Flip 6 Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste bluetooth luidspreker met Google Assistant

  Afmetingen en gewicht: 24x 69 x 2,5 cm, 550 gram | Batterijduur (fabrikant): 12 uur | Waterbestendig: Ja | Spraakbesturing: Ja

  De JBL Flip 6 is een draagbare Bluetooth-luidspreker die geschikt is voor gebruik binnen- en buitenshuis. Met zijn stevige ontwerp en waterdichte behuizing kan hij tegen een stootje en kan hij zelfs onder water worden gebruikt. De luidspreker heeft een batterijduur van maximaal 12 uur en kan worden opgeladen via USB-C. Dankzij de ingebouwde microfoon kan de JBL Flip 6 ook worden gebruikt voor handsfree bellen. De geluidskwaliteit is helder en gebalanceerd, met een goede bas. De luidspreker kan worden gekoppeld met andere JBL-luidsprekers voor een nog groter geluid.

  Redenen om te kopen:

  • Stevig en waterdicht ontwerp
  • Lange batterijduur van 12 uur
  • Heldere geluidskwaliteit met goede bas
  • Kan worden gekoppeld met andere JBL-luidsprekers
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

  Redenen om te vermijden:

  • Geen equalizer-instellingen beschikbaar
  • Geen handsfree belfunctie

   

  11. Tribit XSound

  Tribit XSound Bluetooth luidspreker

  Tribit XSound Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste bluetooth luidspreker die zowel goedkoop als waterbestendig is

  Afmetingen en gewicht: 19,2 x 9,3 x 7,2 cm, 380 gram | Batterijduur (fabrikant): 24 uur | Waterbestendig: Ja (IPX7) | Spraakbesturing: Ja

  De Tribit XSound draagbare luidspreker is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige geluidskwaliteit in een compact formaat. Deze luidspreker heeft een strak ontwerp en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De luidspreker is gemakkelijk te gebruiken en verbindt snel via Bluetooth met je smartphone, tablet of laptop. Het heeft ook een indrukwekkende batterijduur van maximaal 24 uur. De Tribit XSound kan ook gebruikt worden als een speakerphone met de ingebouwde microfoon, wat handig is voor zakelijke gesprekken. Het apparaat heeft echter geen NFC en er is geen app om de instellingen aan te passen.

  Redenen om te kopen:

  • Hoogwaardige geluidskwaliteit in een compact formaat.
  • Verschillende kleuren beschikbaar.
  • Gemakkelijk te gebruiken en verbindt snel via Bluetooth.
  • Indrukwekkende batterijduur van maximaal 24 uur.
  • Kan gebruikt worden als een speakerphone met de ingebouwde microfoon.

  Redenen om te vermijden:

  • Geen NFC-verbinding.
  • Geen app om de instellingen aan te passen.

   

  12. ULTIMATE EARS HYPERBOOM

  Ue Hyperboom Bluetooth luidspreker

  Ue Hyperboom Bluetooth luidspreker

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste bluetooth luidspreker voor feestjes

  Afmetingen en gewicht: 36,3 x 19,0 x 19,0 cm, 5.900 gram | Batterijduur (fabrikant): 24 uur | Waterbestendig: Ja (IPX4) | Spraakbesturing: Neen

  Ben je op zoek naar een indrukwekkende luidspreker? De UE Hyperboom is de beste bluetooth luidspreker voor feestjes, dankzij zijn enorme afmetingen, en hoog geluidsvolume met veel bas. Deze grote luidspreker meet maar liefst 35 centimeter en heeft een sterk en evenwichtig geluid dat ideaal is voor barbecues en tuinfeestjes.

  De Hyperboom heeft ook een robuuste constructie en dankzij de beschermingsgraad IPX4 kan hij waterspatten overleven. De batterij gaat maar liefst 24 uur mee, zodat je de hele dag en nacht kunt luisteren naar je favoriete liedjes. De Hyperboom beschikt over bluetooth en een hoog geluidsvolume, en dus is dit volgens ons de ultieme luidspreker om een grote buitenruimte te voorzien van muziek.

  Redenen om te kopen:

  • Rijk en evenwichtig geluid
  • Hoog geluidsvolume
  • Goede batterijduur

  Redenen om te vermijden:

  • Duur
  • Echt groot en zwaar

   

  Hoe kies je de beste bluetooth luidspreker voor jou

  Er zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een bluetooth luidspreker. Ten eerste moet je beslissen of je een luidspreker met of zonder batterij wilt. Enkele luidsprekers zonder batterij zoals de Amazon Echo (4e generatie) beschikken ook over een bluetooth-verbinding, maar deze luidsprekers moeten altijd in de buurt van een stopcontact gebruikt worden. Kies voor een luidspreker met een oplaadbare batterij als je overal waar je maar wil naar muziek wilt luisteren.

  Vervolgens moet je beslissen of je een bluetooth luidspreker met spraakbesturing wilt of niet. Als je van plan bent om je luidspreker in de tuin te gebruiken, kan het handig zijn dat de luidspreker over Google Assistant of Alexa beschikt. Op die manier kan je de muziek met behulp van je stem veranderen, in plaats van de audio via je telefoon te bedienen. Deze slimme functies werken niet buiten het wifibereik van je huis, dus kies voor een bluetooth luidspreker zonder spraakbesturing als je de luidspreker vooral op het strand of andere plekken buiten zult gebruiken

  Hoe testen wij de beste bluetooth luidsprekers?

  Elke luidspreker op deze lijst is naar onze mening de beste bluetooth luidspreker wegens een of meer opvallende functies, maar elk product moet wel voldoen aan de basisvereisten tijdens onze tests om in aanmerking te komen voor onze lijst. We besteden meerdere uren aan het luisteren naar muziek, het voeren van gesprekken, en het ronddragen van elke luidspreker om ervoor te zorgen dat deze geweldig klinkt in alle muziekgenres, een solide gesprekskwaliteit biedt en bestand is tegen lichte stootjes of waterspatten.

  Als een luidspreker over slimme functies beschikt, schakelen we de ondersteunde assistent in om te zien hoe hij het doet in vergelijking met andere slimme luidsprekers op onze lijst. We gebruiken hem om slimme apparaten te bedienen, door afspeellijsten te bladeren en antwoorden te krijgen op andere veelvoorkomende vragen.

  We testen ook de batterijduur, waarbij we de batterij van elke luidspreker na een volledige oplaadbeurt uitputten om te zien hoe lang hij meegaat onder realistische omstandigheden. Een slimme luidspreker die is verbonden met wifi moet minstens 10 uur meegaan, terwijl een standaard bluetooth luidspreker ongeveer 20 uur moet meegaan. De meeste mensen willen weten hoeveel speeltijd ze kunnen verwachten als hun luidspreker meegaat op een roadtrip of daguitstapje.

  Bluetooth luidsprekers FAQ

  1. Wat zijn Bluetooth-luidsprekers?

  Bluetooth-luidsprekers zijn draagbare luidsprekers die draadloos verbinding maken met Bluetooth-apparaten zoals smartphones, tablets en laptops. Ze gebruiken Bluetooth-technologie om muziek en andere audio-inhoud draadloos te streamen vanaf het gekoppelde apparaat.

  2. Wat is het bereik van Bluetooth-luidsprekers?

  Het bereik van Bluetooth-luidsprekers kan variëren, afhankelijk van het model en de fabrikant. Meestal hebben Bluetooth-luidsprekers een bereik van ongeveer 10 meter (30 voet) tot 30 meter (100 voet).

  3. Hoe koppel ik mijn apparaat met een Bluetooth-luidspreker?

  Om een apparaat te koppelen met een Bluetooth-luidspreker, moet je eerst de Bluetooth-functie op het apparaat inschakelen. Vervolgens zoek je naar beschikbare Bluetooth-apparaten en selecteer je de Bluetooth-luidspreker waarmee je wilt koppelen. Afhankelijk van het apparaat kan het koppelingsproces enigszins verschillen.

  4. Kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd worden gekoppeld aan een Bluetooth-luidspreker?

  Sommige Bluetooth-luidsprekers ondersteunen het koppelen van meerdere apparaten tegelijkertijd, terwijl andere dat niet doen. Het is belangrijk om de specificaties van de luidspreker te controleren om te zien of deze functie beschikbaar is.

  5. Wat is de levensduur van de batterij van Bluetooth-luidsprekers?

  De levensduur van de batterij van Bluetooth-luidsprekers varieert afhankelijk van het model en het volume waarmee je luistert. Over het algemeen hebben Bluetooth-luidsprekers een batterijduur van enkele uren tot meer dan 20 uur.

  6. Zijn Bluetooth-luidsprekers waterdicht?

  Sommige Bluetooth-luidsprekers zijn waterdicht of waterbestendig, terwijl andere dat niet zijn. Als je van plan bent om je luidspreker te gebruiken bij het zwembad of op het strand, dan is het de moeite waard om te kiezen voor een waterdichte of waterbestendige luidspreker.

  7. Kunnen Bluetooth-luidsprekers worden gebruikt om oproepen te beantwoorden?

  Sommige Bluetooth-luidsprekers ondersteunen het beantwoorden van oproepen, terwijl andere dat niet doen. Als je van plan bent om je luidspreker ook te gebruiken als handsfree apparaat voor telefoongesprekken, moet je controleren of deze functie beschikbaar is op het model dat je overweegt.

  nv-author-image

  Sofie Van Gorkum

  Expertise: Productbeoordelingen, Consumentenadvies, Duurzaamheid

  Sofie van Gorkum is een ervaren onderzoeker en editor gespecialiseerd in huishoudelijke producten. Afgestudeerd in rechten aan de Universiteit Leiden, heeft ze zich ontwikkeld tot een deskundige op het gebied van productbeoordelingen, consumentenadvies en duurzaamheid. Met haar unieke combinatie van juridische kennis en passie voor consumentenwelzijn, biedt Sofie diepgaande inzichten en betrouwbare recensies, gericht op een breed Nederlands publiek.