Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.

10 Beste Carport Beoordeeld Voor 2024

  Carports en opslagtenten zijn een betrouwbare, economische en robuuste methode om je voertuig beschut neer te zetten en te beschermen wanneer een echte gemetselde overkapping simpelweg niet beschikbaar is of voor het gezin te duur is om aan te laten bouwen.

  Niet alleen dit, maar kleinere modellen kunnen ook uitstekende carport opslagtenten voor in de tuin of buitenwerkplaats zijn.

  Auto tenten lijken qua uiterlijk op hun kleinere broers, de partytent, maar zijn in grootte, sterkte en weerbaarheid  ten opzichte van de buitenelementen superieur en ze hebben een veel uitgebreider fabricageproces ondergaan dan carport opslagtenten.

  #1
  TOOLPORT Robuuste weidetent 3,3x6 m weerbestendig PVC-zeil 800N beschutting opslagtent, groen
  #2
  Carport 3,3 x 6 m Garagetent ca. 550 g/m² PVC-zeil beschutting opslagtent grijs
  #3
  vidaXL Garagetent 2,4x3,6 m PVC groen
  TOOLPORT Robuuste weidetent 3,3x6 m weerbestendig PVC-zeil 800N beschutting opslagtent, groen
  Carport 3,3 x 6 m Garagetent ca. 550 g/m² PVC-zeil beschutting opslagtent grijs
  vidaXL Garagetent 2,4x3,6 m PVC groen
  -
  -
  -
  #1
  TOOLPORT Robuuste weidetent 3,3x6 m weerbestendig PVC-zeil 800N beschutting opslagtent, groen
  TOOLPORT Robuuste weidetent 3,3x6 m weerbestendig PVC-zeil 800N beschutting opslagtent, groen
  -
  #2
  Carport 3,3 x 6 m Garagetent ca. 550 g/m² PVC-zeil beschutting opslagtent grijs
  Carport 3,3 x 6 m Garagetent ca. 550 g/m² PVC-zeil beschutting opslagtent grijs
  -
  #3
  vidaXL Garagetent 2,4x3,6 m PVC groen
  vidaXL Garagetent 2,4x3,6 m PVC groen
  -

  Een aantal van de modellen in deze lijst zijn draagbaar, wat betekent dat je ze waar en wanneer nodig mee kunt nemen.

  We zullen een paar metalen en vaste versies toevoegen, meestal op aluminiumbasis, die naar onze mening met betrekking tot kwaliteit en prijs waardig zijn.

  Een ding om te onthouden als het om garagetenten, metalen carports en draagbare garages gaat, de prijs varieert enorm. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden, die we in de kopersgids zullen bespreken, die deze prijssprongen zouden moeten helpen verklaren.

  10 beste carports beoordeeld

  1. Toolport Carport Garagetent 3.3 x 6m

  Toolport Carport Garagetent 3.3 x 6m

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze krachtige, volledig gesloten garagetent is in 2 kleurkeuzes te verkrijgen en voor elke kleur in 3 maatopties, dat zijn dus in totaal 6 modellen om uit te kiezen. We zijn dol op de 3×6 omdat deze een solide optie biedt als je een groter gebied moet bestrijken, maar met hetzelfde kwaliteitsniveau als de kleinere carportoverkappingen.

  Frame

  De buisopslag heeft een 2-inch stalen frame dat met een hoogwaardige zwarte poedercoating is gecoat. Dit versterkt het frame en verhoogt de weerstand tegen weersinvloeden. Het staal is van 15 gauge industriële kwaliteit, dus het is ontworpen om roest en corrosie te weerstaan. De buizen zijn vierkant van vorm en omringen het hele frame. Het frame zelf bestaat uit 5 ribben die op gelijke afstand van ongeveer 1,5 meter van elkaar zijn geplaatst en een solide structuur vormen.

  Wind- / sneeuwclassificatie

  De windsnelheidsindex is tot 80 mph getest en een sneeuwbelasting van 43psf. Dat gezegd hebbende, moeten we altijd proberen om de sneeuw zo veel mogelijk te verwijderen om het onnodige gewicht op het dak te verlichten.

  Hoes

  De hoes is met een drielagige hoes van RipStop-stof gemaakt. Gebruikmakend van een zware 9 ounce PSM-hoes, die volledig waterdicht is en ook een vervagingsblokkerend membraan heeft. De UV-beschermde, schimmelwerende en antiverouderingseigenschappen zijn in het gebruikte materiaal duidelijk zichtbaar, een stuk van topkwaliteit.

  Kenmerken

  De voetplaten zijn van staal, in tegenstelling tot sommige van de polyethyleen luifels, die meestal van plastic zijn. Een glijdend dwarsrailsysteem is opnieuw ontworpen, versterkt en geoptimaliseerd om de afdekking beter op het frame te laten aansluiten. Er zijn twee deuren met ritssluiting aan de voorkant en de achterkant van de luifel, ideaal voor ventilatie.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Getest bestand tegen wind / sneeuw / hagel
  • Voor- en achteringangen
  • Drievoudig gelaagde RipStop-hoes

   

  2. Toolport Carport Opslagtent 3x6m

  Toolport Carport Opslagtent 4x8m

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een extreem stoere carport opslagtent van Toolport. Als je bekend bent met dit merk, dan weet je dat ze kwaliteitsproducten maken, gespecialiseerd in veel gebieden, waaronder grote opslagtenten en schuilplaatsen. Het model van 4×8 meter is absoluut een betaalbaar stuk dat een bovengemiddelde beschutting voor je voertuig kan bieden.

  Gebakken

  Het 1-3 / 8 inch stalen frame heeft een ingebrande beschermlaag, dit staat erom bekend de weerbaarheid en hechting aan het stalen frame te vergroten. Het frame profiteert van meerdere jaren extra bescherming tegen roest en corrosie, ook blijft het afbrokkelen en afbladderen gedurende een langere tijd op afstand. Dit is waar je een rendement op je investering begint te zien.

  Drievoudige laag

  Gebruikmakend van een polyethyleen hoes die van geavanceerde engineering profiteert. Met een drielaags ripstop-materiaal is het niet alleen extern, maar ook intern UV-beschermd. Dit creëert een dubbele blokkade en helpt ook om vervaging tegen te gaan door een dikkere beschermende barrière rond het materiaal te hebben. Het heeft ook schimmelwerende eigenschappen, dus als het vochtig of nat is door regen of ochtenddauw, dan zal er zich geen mos en schimmel ophopen.

  Stabiliteit

  Uitgerust met gepatenteerde stabilisatoren, dit helpt om het bij harde wind stabiel te houden, zodat het stevig op de grond blijft staan. Net als sommige van de andere modellen, heeft het ook het ratched-tite-spansysteem, waardoor de hoes stevig op het frame wordt bevestigd. Er is ook een deurpaneel aanwezig, voor gemakkelijke toegang tot het frame van de opslagtent. Ten slotte is een leuke functie om toe te voegen het eenvoudige schuifvergrendelingssysteem. Het werkt op een dwarsrailsysteem dat voor een continue aantrekking van de hoes zorgt en na verloop van tijd niet losraakt.

  Grootte en vorm

  Het is vermeldenswaard dat ze ook een 3x4m, 3x6m, 4x6m, 4x8m en voor die grote evenementen zelfs een enorme 6x12m hebben. Deze zijn in 3 verschillende kleurontwerpen verkrijgbaar. Ze hebben allemaal een puntdak voor maximale regenbestendigheid, waardoor het snel naar de zijkanten wordt afgevoerd.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Gepatenteerde stabilisatoren
  • Cross Rail Locking-systeem
  • Ratchet Tite hoes

   

  3. VidaXL Garagetent

  VidaXL Garagetent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Dit compacte, maar robuuste model van VidaXL wordt in 3 kleine maten geleverd en is waarschijnlijk een van de beste keuzes als je een kleinere auto hebt die een overkapping nodig heeft of voor een fiets, aanhanger, grasmaaier of quad. Bovendien kan hij ook als opslagtent of werkplaats dienst doen.

  Gesloten

  Volledig omsloten om een betere bescherming aan de elementen te bieden, dit in tegenstelling tot open garagetenten. Het heeft echter de mogelijkheid om de ritsdeuren los te maken, voor het geval je een buitenevenement bijwoont en je het voor een betere zichtbaarheid wilt openen. Het is eenvoudig op te zetten en weer tot een compact formaat in te klappen dat gemakkelijk in de auto / vrachtwagen kan worden opgeborgen.

  Waterdicht

  Met een hoes van polyethyleen, zorgt dit ervoor dat er geen water de stof binnendringt. Het staat ook geweldig zijn mannetje tegen de wind, het is bekend dat het tegen wind tot 70km uur per uur bestand is.

  Frame

  Behandeld met een 1-1 / 2 inch resistente coating. Deze poedercoating beschermt het frame tegen afbrokkelen en afbladderen, gaat tevens corrosie tegen waardoor deze natuurlijke overlast voorkomen wordt. De poedercoating versterkt ook de stabiliteit van het frame, wat bij het beschermen van voertuigen essentieel is. De poten zijn van voetsteunen voorzien waardoor verankering in de ondergrond veel gemakkelijker wordt.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Kan ook als opslagloods dienst doen
  • Optie om volledig te sluiten
  • 3 maatkeuzes

   

  4. Toolsport Carport Garagetent 2.4 x 3.6m

  Toolsport Carport Garagetent 2.4 x 3.6m

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een nieuwe en verbeterde versie van oudere modellen, en een grotere versie van zijn voorganger, de Toolport 2.5×3.6m opslagtent, blijft een populaire carportluifel, gezien de verscheidenheid aan functies, hoogwaardige materialen en verschillende maatopties. Laten we het eens wat beter bekijken.

  Waarde

  Ze bevatten het frame en de hoes zoals verwacht, maar ze hebben voor en achter ook een deurpaneel met ritssluiting. De gepatenteerde stabilisatieblokken worden ook meegeleverd, samen met een verankeringsset. De set bevat 4 x 15 inch vijzelankers met 8 voetplaten, die van staal zijn en niet van plastic. Je kunt de vijzels via de voeten verankeren om de autoluifel te stabiliseren. Er worden ook ratels meegeleverd die het stuk stevig en veilig aan elkaar bevestigen.

  Gepatenteerd

  Gebruikmakend van 2 vormen van gepatenteerde technologie. De eerste is het designframe, het is een gepatenteerd alpine design. Het doel van dit octrooi is om een eenvoudig montageproces te bieden, wat aan de hand van de eenvoudige boutverbindingen duidelijk wordt. Alle frameverbindingen volgen dezelfde methode.

  Verbeteringen

  Met meer staal om het frame te versterken en minder verbindingen in de opstelling, verkort het de installatietijd, zorgt in het algemeen voor een efficiëntere structuur. Meer staal staat echter gelijk aan een zwaardere luifel, wat goed is voor de stabiliteit, maar niet zozeer voor de wendbaarheid.

  Hoes

  Gebruikmakend van een polyethyleen hoes die drielaags is met RipStop-stof. Het is tijdens de fabricage UV-behandeld, dus je hoeft geen verdere coating aan te brengen. Polyethyleen is een waterdicht materiaal waardoor je goed beschermd bent tegen regen.

  Frame

  Het frame is zo sterk als een 1-3 / 8 inch staal, dat met Dupont poedercoating is gecoat, een sterke beschermer voor stalen frames. Veerkrachtig in de strijd tegen roest en corrosie. Het ontwerp bestaat uit de basis van de luifel met 6 ‘ribben’ die langs de structuur zijn uitgelijnd die 4 voet uit elkaar staat. Deze scheiding zorgt voor een stevige kooi-achtige opslagplaats, met een waterdichte hoes strak over de bovenkant. Perfect om je daktent af te dekken terwijl je stilstaat of buiten het seizoen.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Drievoudig gelaagde RipStop-hoes
  • Dunpont poedercoating
  • Robuust frame in ribbenkaststijl

   

  5. Sediamo Carport Partytent 8×4

  Sediamo Carport Partytent 8x4

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een uit een hele reeks garagetenten van Sediamo, een populair bedrijf in outdoor producten dat enkele kwaliteitsproducten maakt. Deze heeft vanwege het strakke en simplistische ontwerp, de uitzonderlijke prijsstelling en de respons van de gebruiker op verschillende sites een bestseller-prijs ontvangen.

  Veelzijdig

  Er is ook een volledig gesloten optie die met volledige zijwanden met geïntegreerde ramen wordt geleverd. Dit is handig als een lichter interieur gewenst is, bijvoorbeeld voor gebruik als opslag en kleinere voertuigen.

  Stabiel

  Met behulp van een 1-1 / 2 inch stalen frame is het zeker een beetje omslachtig, maar dit is in termen van carports niet negatief, het helpt bij harde wind. De 8 stalen poten kunnen op beton of zachte grond worden verankerd en beslaan 345 vierkante meter. Het frame heeft een witte poedercoating die tegen natuurlijke gevaren zoals roest en corrosie beschermt, wat meestal gebeurt na intensief buiten te hebben gestaan.

  Waterdicht

  De hoes is met dubbel polyethyleen gemaakt en is UV- en waterbestendig, waardoor het zonlicht niet binnendringt en het mag zelfs bij intensief gebruik niet vervagen. In het geval van de gesloten versie hebben de zijwanden dezelfde beschermende eigenschappen als de hoes.

  Opzetten

  Een eenvoudige installatie en de instructies zijn goed ingedeeld, hoewel het bij het opzetten behoorlijk zwaar kan zijn om te verplaatsen. Het is opvouwbaar en kan na elk gebruik vrij gemakkelijk worden gedemonteerd, zodat het naar het volgende evenement kan worden vervoerd. Er zitten op elk van de 8 poten stalen voeten, waarmee je ankers in de grond kunt slaan om het vast te zetten. Ten slotte wordt het zeildoek door middel van stevige bungee-koorden aan het frame bevestigd, die op die manier de hoes stevig vastzetten.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Economisch geprijsd
  • Diverse ontwerp- en maatopties
  • Stabiel en waterdicht

    

  6. Lizzely Garden & Living Carport Opslagtent 5x10m

   Lizzely Garden & Living Partytent 5x10m

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De 3×6, 4×8 en 5×10 meter opties van deze garagetent zijn allemaal online beschikbaar en zijn best-sellers op de markt geworden. Simpelweg omdat geen enkel ander bedrijf zulke enorme afmetingen, met een productie van topkwaliteit als deze maakt.

  Deze garagetenten zijn door gebruikers met positieve recensies goed ontvangen en kunnen voor grote feesten worden gebruikt; trouwfeesten, grote sociale evenementen (commercieel en persoonlijk) en je kunt ook de zijkanten verwijderen en de tent als opslag voor voertuigen gebruiken.

  Frame

  Met een gegalvaniseerd stalen frame is hij zwaar belastbaar, maar ook een draagbare optie, die indien nodig verplaatst kan worden. Een stabiele structuur die van een veerbelast vergrendelingssysteem gebruikmaakt dat de structuur strak houdt. Het frame is van 1,5 inch staal gemaakt dat is gegalvaniseerd om roest en corrosie te voorkomen en die een algehele bescherming tegen weersinvloeden biedt.

  Hoes en zijwanden

  De stof is zwaar, met een 180g polyethyleen geweven afdekking. Dit is ook aan de zijwanden te zien, die de carport opslagtent rondom bescherming biedt. Wanneer de opslagtent volledig is omsloten dan is zijwind geen enkel probleem. De UV-stralen van de zon zullen vanwege het UV-beschermde membraan ook niet door dit materiaal kunnen dringen.

  Ramen

  De zijwanden zijn van vensters met ramen in roosterstijl voorzien die langs de zijkant van de luifel lopen, wat voor een esthetisch uiterlijk zorgt, wat tijdens sociale evenementen erg handig is. Het helpt ook om wat natuurlijk licht naar binnen te laten.

  Set

  Met bungee-ballen voor het vastbinden van de luifel, zij- en eindwanden voor de overkapping en een set LED-lampjes, heeft het helemaal geen verkeerde waarde. Ze stellen echter voor dat je je eigen verankeringsset aanschaft om dit op te zetten.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Esthetische ramen in roosterstijl
  • Gegalvaniseerd stalen frame
  • Vergrendelingssysteem met veer

   

  7. Lizzely Garden and Living Carport Tent 3x9m

  Lizzely Garden and Living Carport Tent 3x9m

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Ons volgende model van Lizzely, een bestseller op Bol, is een zware carport  met sterke waterdichtheid. Met zijwanden inbegrepen en een ontwerp met ramen, kan het indien nodig gemakkelijk ook als luifel voor evenementen worden gebruikt.

  Polyetheen

  Door gebruik te maken van een polyethyleen hoes die voor extra bescherming is versterkt, voelt het als canvas aan. Een scheurvast membraan, gecombineerd met UV-beschermend materiaal, zorgt voor een industriële kwaliteit die tegen zware weersinvloeden bestand is.

  Palen

  De structuur is stevig en solide, omdat er stalen connectoren in het raamwerk zijn verwerkt, geen kunststof. Dit werkt om onder druk van harde wind enz. verdraaiing en spanning tegen te gaan. Het frame is van staal met een diameter van 38 mm, wat dikker is dan de meeste modellen. Het is ook met een resistente poedercoating gecoat om tegen de natuurlijke vijanden van staal, roest en corrosie te beschermen.

  Waarschuwing

  Gezien de sterke canvas-achtige hoes, zou het, als het aan hevige sneeuwval zou worden blootgesteld, vanwege zijn robuustheid het gewicht kunnen opvangen, in plaats van dat het eraf zou glijden. Dit veroorzaakt een probleem, dus je moet het regelmatig verwijderen of het gebruik onder deze weersomstandigheden vermijden.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Frame met poedercoating
  • Sterke polyethyleen hoes
  • Meerdere garantie-opties

   

  8. Carport Guardini Kopenhagen Aluminium Antraciet

  Carport Gardini Kopenhagen Aluminium

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Als je een permanente garage tent overweegt in plaats van de tijdelijke modellen met poly-bedekking, dan is er een van metaal veel geschikter voor de klus. In dit geval is het gegalvaniseerde stalen model van Guardini geschikt. Gespecialiseerd in hoogwaardige en robuuste carport opslagtenten voor opslag, boten, voertuigen, etc.

  Kwaliteitsbescherming

  Gegalvaniseerd staal biedt bescherming die de goedkopere, tijdelijke garagetenten niet kunnen evenaren. Om deze reden is er een aanzienlijk prijsverschil te zien. De garagetent heeft een beproefde windsnelheidsindex tot 160 km/u.

  Overmatige blootstelling, roest en erosie zijn dankzij het staal van industriële kwaliteit  geen probleem. Zaken als afbrokkelen en afschilferen zullen ook geen reden tot bezorgdheid zijn, omdat het van dit soort kwaliteit materiaal is gemaakt. Het heeft ook een geteste sneeuw- of grondbelasting van 35psf, waardoor bescherming tijdens winterse sneeuwbuien mogelijk is. Een echte schuilplaats voor 4 seizoenen.

  Frame

  Een 29 gauge gegalvaniseerd stalen dak omringt de bovenkant van de carport en hangt over het frame en vouwt zich over de rand van de constructie. Door het paneel lopen horizontale panelen met een afgeronde dakrand.

  Dit houdt het compact en stevig aan elkaar vast, waarbij het dak het frame stevig op zijn plaats omsluit en het creëert tegelijkertijd een natuurlijke afvoer voor regen. De afgeronde dakranden op het dak maken het met een hogedrukslang eenvoudig schoon te maken, waarbij vuil en viezigheid er meteen vanaf worden geblazen.

  Opzetten

  Door gebruik te maken van een slip-fit framewerksysteem, wordt de montage eenvoudiger. We gaan dit echter niet mooier maken dan het is, het is om eerlijk te zijn geen gemakkelijke installatie. Vooral als het de eerste keer is dat je iets van deze aard opzet.

  De robuuste stalen panelen zijn niet licht van gewicht, dus er zijn 2 tot 3 personen nodig. Bovendien moet elk paneel geboord worden en op zijn plaats worden gemonteerd. Goed gepositioneerde voeten zijn de basis van een goede bouw, dus zorg ervoor dat je deze op de juiste plaats zet voordat je verder gaat. Inderdaad meer werk dan andere modellen, maar in termen van een vaste overkapping is het eindresultaat veel beter.

  Belangrijkste kenmerken:

  • 4 seizoenen gecertificeerd
  • Mooi esthetisch ontwerp
  • Gegalvaniseerd staal biedt weerstand tegen roest en corrosie

  Let op:

  • Licht veeleisende opstelling, kan niet alleen gedaan worden.

   

  9. Garagetent Merkloos Easy-Up

  merkloos Easy-up partytent - 3x6 m

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een van de best verkochte autotenten online, de draagbare garagetent van Merkloos. Met behoorlijke afmetingen van 3×6 meter, 2-4 kleurkeuzes in wit en zwart en een zeer eenvoudige montage, is het voor een korte termijn optie een uitstekende keuze.

  De prijs is waarschijnlijk wat de meeste kopers aantrekt, een economische optie voor een snelle schuilplaats en het is niet al te veeleisend om op te zetten.

  Het frame is redelijk sterk met een stalen frame met een poedercoating en het beschikt over 6 steunpoten. Het frame is van een compressievergrendeling voorzien om het strak te houden en er zijn accessoires die bevestigd kunnen worden, maar dit zijn extra aankopen.

  De hoes is van polyethyleen gemaakt dat van goede kwaliteit is, met een waterbestendigheid en bescherming tegen vervaging, het zal alles wat eronder staat goed beschermen. Je kunt met dit product ook van UV- en schimmelwerende beschermingselementen profiteren.

  Omdat het een openluchtmodel is, mist het bescherming vanaf de zijkanten, het heeft namelijk geen zijwanden.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Anti-schimmel dekking
  • UV beschermd
  • Eenvoudige montage

   

  10. Rockford Polycarbonaat Carport

  Rockford Polycarbonaat Carport

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze prachtige garagetent van Rockford (ook verkocht door Palram), is ideaal voor diegenen die voor ons huis of op het land een permanente, vaste en veilige opslagplaats willen. Het voordeel van een vaste carport is het voordeel van luxe ontwerpen en stabielere constructies, waarbij van betere materialen en techniek gebruik is gemaakt.

  Doe het zelf

  Je kunt deze met 2 personen zonder speciaal gereedschap of assistentie opzetten. Basisgereedschap en een bekwame geest is alles wat je nodig hebt om deze elegante opslagplaats binnen een dag op te zetten. Er zit ook een minimale inhoud in de montage. Veelzijdigheid in de vorm van verplaatsbare steunbalken, zodat je ze dienovereenkomstig kunt positioneren. Een ding dat voor de onervaren mensen misschien veeleisend is, is het bevestigen van de ankers aan beton. Dit zou wat boren vereisen om de ankers erin te laten passen.

  Polycarbonaat

  Polycarbonaat bestaat uit een van de sterkste vormen van polymeer en is supersterk en staat algemeen als bijna onbreekbaar bekend. Het heeft ook een onbreekbare veiligheidsfunctie en het maakt alleen gebruik van nieuwe materialen, wat betekent dat het een grotere weerbaarheid tegen de elementen heeft, geen last van vervaging of kleurverlies zal hebben. Bovendien is de Poly een dubbele wand van 6 mm, die tegen 100% van de UV-stralen beschermt. Deze UV-bescherming voorkomt hoge temperaturen en verkleuring van de lak op het voertuig.

  Kenmerken

  Ten eerste hebben ze een ingebouwde dakgoot, dit is eigenlijk zowel op de gebogen als op het platte dak. Met het afvoerontwerp voorkomt het een ophoping van water. Door het gegalvaniseerde staal dat is beschermd en gecoat, is het frame voor zwaar gebruik roest-, afbladderend, afschilferend en corrosiebestendig.

  Maten en vormen

  In 2 ontwerpstijlen en 3 verschillende maten. Ze lijken op elkaar, maar de daken hebben een gebogen en plat ontwerp.

  Het gebogen dak heeft vanwege de hoek een natuurlijk vermogen om water en regen af te voeren. Water zal ook van het platte dak weglopen vanwege het oppervlak van polycarbonaten, maar is minder efficiënt.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Efficiënt dakgootsysteem
  • Onbreekbaar en breukvast
  • Levenslang product

   

  Veelgestelde vragen en gids

  Hoeveel kost een garagetent?

  De prijsklasse is enorm, van ongeveer € 250 – € 2500. Dit komt door een reeks factoren. Ten eerste zit het in de kwaliteit van het ontwerp. Een standaard stalen standaard met 6 poten zal aan de goedkopere kant zijn. In tegenstelling tot een gegalvaniseerd stalen frame van industriële kwaliteit, zal een frame met ribben en kwaliteitsbevestigingen aan de bovengrens zitten.

  Elke effectieve, gepatenteerde technologie zal de prijs ook enigszins verhogen. De hoes is van polyethyleen, massief staal of polycarbonaat en heeft ook invloed op de prijs, waarbij staal over het algemeen het duurst is. Tot slot leiden grotere afmetingen natuurlijk tot een hoger prijskaartje. Meer poten, een groter volume aan materialen en onderdelen zullen de prijs opdrijven.

  Hoe een garagetent te versterken?

  Gezien het belang van de garagetent, willen we er goed voor zorgen en zij zullen op hun beurt je eigendom beschermen. Ten tweede zijn ze niet bepaald goedkoop, dus we willen ze indien mogelijk versterken om meer duurzaamheid en kracht voor de toekomst te geven. De meeste problemen van gebruikers komen van mensen die ze bestellen, ze opzetten en buiten laten staan. Dit is een slecht idee, je moet ze wat extra bescherming geven, vooral als het gebied aan slechte weersomstandigheden onderhevig is.

  We hadden het hierboven over verankering, dit is cruciaal. Ik denk dat als je genoegen neemt met wat er bij het pakket is meegeleverd, dat het riskant kan zijn.

  Probeer indien mogelijk een stevige verankeringskit te kopen die een betere stabiliteit tegen wind kan bieden. Extra ankers en banden kunnen nooit kwaad, en het wordt aanbevolen.

  Ten tweede, zijwanden, als je een open autoluifel hebt en je voertuig wegzet, bedenk dan dat schuin zonlicht en regen binnen zullen dringen. Na verloop van tijd kan de lak van het voertuig slijten, overweeg daarom zijwanden, want die bieden rondom bescherming.

  Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met de kwaliteit van je hoes of zijwanden, overweeg dan om een extra zeildoek over de bovenkant toe te voegen of een zeildoek als zijwanden te gebruiken. Een zeil dat boven het dak hangt en op het dak is vastgemaakt, kan een sterke dubbele laag creëren, die eventuele regenval zal tegenhouden. Billboard zeil is bijzonder sterk en duurzaam en presteert voor deze functie zeer goed.

  Een extra coating van waterdichtheid en UV-spray kan voor de polyethyleen hoezen geen kwaad. Bovendien zal het af en toe coaten van de frames met een roest- en corrosiespray helpen om de originele coating ‘bij te vullen’. Dit is een goede manier om de bescherming op zijn best te houden, zonder dat het de kans krijgt om af te nemen.

  Hoe maak je een garagetent schoon?

  Het schoonmaken van de garagetent is een vrij eenvoudige taak. Je kunt op degene met metalen daken een hogedrukslang of hogedrukreiniger gebruiken om vuil of bladeren van het oppervlak te blazen. Voor het polyethyleen is het afspoelen ook voldoende. Indien mogelijk kun je de hoes verwijderen en een chemisch vriendelijke vloeistof gebruiken om de stof te reinigen.

  Vermijd schoonmaakvloeistoffen met een hoog bleek- of zuurgehalte, dit kan de beschermende coating waarmee de hoes is vervaardigd verpesten en je uiteindelijk zonder bescherming laten zitten. Zorg ervoor dat je voor luifelmaterialen de juiste reinigingsvloeistoffen gebruikt.

  Houd er ook rekening mee dat als je het na het reinigen weer opbergt, bijvoorbeeld voor transport, dat het absoluut kurkdroog moet zijn voordat je het opbergt. Als het vochtig is, dan kan het na verloop van tijd schimmel en meeldauw ontwikkelen die de oorspronkelijke beschermende coating aantasten.

  Als je bij het openen fouten of defecten opmerkt of ziet, stuur het dan direct terug. Defecten kunnen van tijd tot tijd met ingewikkelde kaders gebeuren en een goed bedrijf zal je met een garantie dekking hebben gegeven.

  Kan ik een draagbare airconditioner in mijn garagetent bevestigen?

  Absoluut, er zouden meer dan voldoende ophangmogelijkheden aan het frame moeten zitten, anders kun je er zelf een lus aan bevestigen en het op die manier bevestigen.

  Houd er rekening mee dat als je het gebruikt om te verwarmen in plaats van af te koelen, er condensatie op kan treden, dus het met een antischimmelspray inspuiten is dan wel een heel goed idee. Veel luifels zullen deze bescherming al hebben, maar sommige niet en je wilt er niet pas achter komen als het al te laat is, dus neem de nodige voorzorgsmaatregelen.

  Moet ik een metalen of draagbare carport opslagtent gebruiken?

  Opnieuw verwijst dit terug naar het beoogde gebruik. Maar voor een eenvoudig antwoord raden we zeker aan om voor elke vorm van permanente en vaste schuilplaats een metalen dak te gebruiken. De draagbare carport opslagtenten van polyethyleen zijn geweldig, maar ze zijn in termen van stabiliteit en bescherming niet met de metalen carport opslagtenten te vergelijken. Het prijsverschil vertelt ook hetzelfde verhaal. Ze hebben ook een natuurlijke weerstand tegen roest en corrosie, gezien de materialen van industriële kwaliteit die bij de fabricage worden gebruikt.

  Verplaatsbare carport opslagtenten zijn een uitstekende economische keuze, ook als je onderweg bent en de overkapping het hele jaar door op verschillende locaties nodig hebt. Ze hebben meer aanpassingsmogelijkheden met kleuren, zijwanden met ramen en extreem grote afmetingen, waardoor ze meer bescherming bieden, wat in het Shade Tree-assortiment duidelijk is.

   

  Conclusie

  Kortom, carport opslagtenten zijn een uitstekende schuilplaats als je je voertuig, voorraad, boot, vrachtwagen, showauto of zelfs in sommige gevallen grote sociale evenementen moet beschermen. De prijsklasse is enorm, evenals de kenmerken en functies, waardoor er een enorme keuze is om de juiste pasvorm voor je voertuig te vinden.

  We hopen dat dit bij het kiezen van het beste model voor jou heeft geholpen, maar als je nog steeds niet zeker bent en meer wilt weten, dan kun je hier onze kopersgids raadplegen. Als je op zoek bent naar iets minder exorbitant qua uiterlijk, formaat en niet te vergeten de prijs, bekijk dan onze partytent- of tuinhuis-gids, dit kan het alternatief zijn dat je zoekt als hier niets je opvalt.

  nv-author-image

  Lien D'Hollander

  Expertise: Veelzijdige Expert in Gezondheid, Reizen, Sport, en Outdoor, Gepubliceerd op BestReviews.nl en Diverse Platforms, Uitgebreide Educatieve Achtergrond en Certificeringen
  Job: Productonderzoeker en Tester

  Onze business pro, Lien, is gespecialiseerd in de gezondheids-, reis-, sport- en outdoorindustrie. Ze creëert briljante content die uit haar hobby's, passies en substantiële werkervaring voortkomt. Ze heeft een goed oog voor het juiste product en kent door haar ruime reiservaring de markt in diverse landen. Haar recensie-inhoud is zeker het vermelden waard.

  by and