Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
een nieuwe zwarte koptelefoon naast een smartphone op een tafel

10 Beste Draadloze Koptelefoons in 2024

  De beste draadloze koptelefoons (wireless headphones) kunnen serieuze sonische kracht leveren zonder de ergernis van hangende kabels te hebben. Van een bedrade naar een draadloze koptelefoon overschakelen heeft duidelijke voordelen als je tijdens het sporten naar muziek wilt luisteren, maar zelfs als je pendelt, een ontspannen wandeling maakt of gewoon zit, kun je ons vertrouwen als we zeggen: als je eenmaal draadloos bent, dan is het moeilijk om weer naar bedraad terug te gaan.

  Het is waar dat je de garantie van een vaste verbinding opgeeft en zonder je telefoon die stroom levert, moet je ook rekening met de levensduur van de batterij houden. Maar dit zijn kleine problemen, vooral als je bedenkt dat de meeste koptelefoons sterke Bluetooth-verbindingen hebben en batterijen die dagenlang gebruikt kunnen worden. Als je nog niet overtuigd bent, lees dan verder om erachter te komen wat de beste draadloze koptelefoons te bieden hebben.

  #1
  Bose Noise Cancelling Koptelefoon 700, Triple Midnight
  #2
  Bose QuietComfort® oordopjes met ruisonderdrukking, volledig draadloze Bluetooth-oordopjes met spraakbediening, hoogwaardige ruisonderdrukking en oplaadcase, zwart
  #3
  Apple AirPods Max - Zilver
  Bose Noise Cancelling Koptelefoon 700, Triple Midnight
  Bose QuietComfort® oordopjes met ruisonderdrukking, volledig draadloze Bluetooth-oordopjes met spraakbediening, hoogwaardige ruisonderdrukking en oplaadcase, zwart
  Apple AirPods Max - Zilver
  -
  #1
  Bose Noise Cancelling Koptelefoon 700, Triple Midnight
  Bose Noise Cancelling Koptelefoon 700, Triple Midnight
  -
  #2
  Bose QuietComfort® oordopjes met ruisonderdrukking, volledig draadloze Bluetooth-oordopjes met spraakbediening, hoogwaardige ruisonderdrukking en oplaadcase, zwart
  Bose QuietComfort® oordopjes met ruisonderdrukking, volledig draadloze Bluetooth-oordopjes met spraakbediening, hoogwaardige ruisonderdrukking en oplaadcase, zwart

  Wat zijn de beste draadloze koptelefoons?

  Bovenaan onze lijst staat de Sony WH-1000XM4, die toevallig ook de beste keuze op onze beste lijst met noise-cancelling koptelefoons is. Ze produceren geluid van topkwaliteit dat via de Sony Headphones Connect-app kan worden gepersonaliseerd, die ook toegang tot een reeks andere coole functies geeft die de luisterervaring verbeteren. Hun actieve noise cancellation is van het hoogste niveau en verschillende connectiviteitsopties zorgen voor een eenvoudige koppeling tussen apparaten.

  Op nummer 2 staat de Bose 700. Bose heeft zijn adaptieve microfoonsysteem bijgewerkt om kampioen ANC te leveren dat via een mobiele app op 11 verschillende niveaus kan worden aangepast. De verbeteringen in ANC-circuits verbeteren ook de geluids- en gesprekskwaliteit, waardoor deze noise-cancellers fenomenale allround prestaties krijgen.

  Op nummer 3 staat de Apple AirPods Pro, die de categorie draadloze oordopjes met verrassend goede noise cancellation heeft gedomineerd. Nieuwere functies zoals de knijpbewegingen en handsfree “Hey Siri” -ondersteuning maken het bedienen van deze parelwitte hangers een fluitje van een cent, terwijl de kenmerken van de serie, zoals de 24-uurs oplaadcase en onmiddellijke iOS-connectiviteit intact blijven. Op dezelfde manier goed uitgerust is de Apple AirPods Pro, Cupertino’s dure, maar zeer succesvolle eerste poging tot een over-ear, actieve noise-cancelling koptelefoon.

  Recensies van de 10 beste draadloze koptelefoons

  1. Sony WH-1000XM4

  Sony WH-1000XM4

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste draadloze koptelefoons in het algemeen

  Grootte en gewicht: 25,25 x 7,70  x 18.47 cm, 253 gram | Levensduur batterij (geschat): 30 uur (ANC aan), 38 uur (ANC uit) | Bluetooth-bereik: 12 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  De Sony WH-1000XM4 is de beste draadloze koptelefoon die er is. Het dreunende en ruimtelijke geluid van Sony loopt voorop en reproduceert een volledig frequentiebereik, zodat je elk laag, midden en hoog geluid kunt voelen dat uit de 40 mm-drivers komt.

  Je hebt de luxe om het geluid op je gehoor af te stemmen door de EQ aan te passen of door een keuze uit een verscheidenheid aan presets in de Sony Headphones-app te maken, die meer coole functies dan uitgebreide functionaliteit heeft.

  Als je echt op zoek bent naar noise cancellation, komt de WH-1000XM4 naast de Bose 700 het dichtst bij elite ANC in de buurt. De connectiviteitsopties (Bluetooth 5.0, NFC, multipoint-technologie) en aanraakbediening werken ook allemaal soepel.

  Er is aan het ontwerp niet veel veranderd en dat is prima, aangezien de koptelefoon er nog steeds scherp uitziet, hoewel we zouden willen dat de gesprekskwaliteit was verbeterd.

  • Beste geluid in meerdere categorieën
  • Krachtige ANC en ambient luistermodi
  • Boordevol functies
  • Verbazingwekkende draadloze prestaties
  • Oproepkwaliteit heeft werk nodig

   

  2. Bose 700

  Bose 700

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een van de beste draadloze koptelefoons met Active Noise Control (ANC)

  Grootte en gewicht: 20,32 x 16,51 x 5 cm, 249 gram | Levensduur batterij (geschat): 20 uur (NC aan) | Bluetooth-bereik: 9 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  De Bose 700-koptelefoon heeft de lat voor koptelefoons met active noise cancelling hoger gelegd, waardoor geluiden van buitenaf effectief worden gedempt, terwijl je tegelijkertijd duidelijk verstaanbaar bent wanneer je met iemand aan de telefoon spreekt of een digitale assistent oproept. De 700 verliezen ook niet aan audiokwaliteit, ze bieden een schoon, gebalanceerd geluid met een aantal indrukwekkende, intuïtieve technische hoogstandjes.

  Op dit moment is dit het enige model dat met 11 niveaus van noise cancellation is ontworpen om dingen stil te houden zonder vervorming aan je muziek toe te voegen en de modus voor volledige transparantie is eveneens indrukwekkend. De levensduur van de batterij is standaard 20 uur, maar je kunt extra geld aan de reisoplaadcase uitgeven die 40 uur extra speeltijd biedt en de blikjes in stijl beschermt.

  Iedereen die zijn werk vanuit huis koptelefoon wil upgraden, wil misschien ook naar de Bose 700 UC kijken, een nieuwe versie die de uitstekende microfoonprestaties van het origineel behoudt en is geprogrammeerd om met cloudservices van derden te werken, zoals Microsoft Teams, Google Hangouts Meet en Zoom om virtuele samenwerkingen te verbeteren.

  • Glad, aantrekkelijk ontwerp
  • Instelbare ANC-niveaus
  • Nauwkeurige, gebalanceerde audio
  • Slimme, intuïtieve knoppen en aanraakbedieningen
  • Duur

   

  3. Apple AirPods Pro

  Apple AirPods Pro

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste AirPods die je kunt kopen

  Grootte en gewicht: 6,10  x 4,32 x 2,29 cm, 249 gram | Levensduur batterij (geschat): 4,5 uur (ANC aan) | Bluetooth-bereik: 9 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  De ruisonderdrukkende draadloze oordopjes van Apple hebben hun hype zeker waargemaakt. De meest opvallende nieuwe functie is active noise cancellation, die verrassend effectief is om lawaaierige pendelaars het zwijgen op te leggen en achtergrondgeluiden tijdens telefoongesprekken te minimaliseren. De toevoeging van oordopjes maakt een enorm verschil voor zowel de stabiliteit in het oor als de geluidskwaliteit. De uiteinden zorgen voor een veilige, strakke afdichting waardoor muziek voller klinkt.

  Apple heeft ook een adaptieve EQ ontwikkeld die automatisch de lage en middenfrequenties op je oorvorm afstemt. Apple heeft bovendien de iOS 14-update uitgebracht die twee nieuwe functies introduceert: automatisch tussen Apple-apparaten schakelen en ruimtelijke audio om een soundscape in 3D-dimensie te creëren.

  Handen? Dat is zo 2020. Dankzij de H1-chip van Apple biedt de AirPods Pro nog meer handsfree Siri-integratie. Je krijgt bovendien de vrijwel onmiddellijke koppeling en stabiele verbindingen die we nu van een Apple-audioproduct verwachten. En met de nieuwe krachtsensoren die in de opnieuw ontworpen stelen zijn ingebed, hoef je je smartphone misschien nooit meer aan te raken wanneer je deze koptelefoon gebruikt.

  • Modern, functioneel ontwerp
  • Effectieve active noise cancellation
  • Uitgebreide, gebruiksvriendelijke bedieningselementen
  • Naadloze iOS-connectiviteit
  • De levensduur van de batterij kan langer

   

  4. Apple AirPods Max

  Apple AirPods Max

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste draadloze koptelefoon voor over het oor voor iOS-gebruikers

  Grootte en gewicht: 18,8 x 16,76 x 8,38 cm, 385 gram | Levensduur batterij (geschat): 20 uur (ANC aan) | Bluetooth-bereik: 10 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  De kleinere AirPods Pro zijn een veel goedkopere route naar Apple-koptelefoons, aangezien deze AirPods Max maar liefst rond de € 450 kosten. Toch krijg je waar je voor betaalt en puur technisch gezien zijn de eerste over-ear koptelefoons van Apple absoluut fantastisch.

  Er is active noise cancelling, die ongeveer net zo goed als de beste op de markt werkt. Er is Spatial Audio, dat een opvallend surround-geluidseffect creëert als je je hoofd beweegt. Er is een uitstekende bouwkwaliteit, de comfortabele oorschelpvulling van traagschuim, de gezonde levensduur van de batterij – de lijst gaat maar door. Het is vermeldenswaard dat als je ooit naar bekabeld luisteren wilt overschakelen, je een afzonderlijke Lightning-kabel van ongeveer € 30 moet kopen, maar als je alleen Bluetooth gebruikt, is deze koptelefoon een uitstekende iOS-metgezel.

  • Luxe ontwerp
  • Uitstekende ruisonderdrukking
  • Spatial Audio klinkt geweldig
  • Duur

   

  5. Sennheiser CX 400BT

  Sennheiser CX 400BT

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Betaalbare draadloze oordopjes met eersteklas geluidskwaliteit

  Grootte en gewicht: 2,54 x 2,29 x 2,29 cm, 5,67 gram (per dopje) | Levensduur batterij (geschat): 7 uur, 20 uur (met oplaadcase) | Bluetooth-bereik: 10 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  De Sennheiser CX 400BT zit ergens tussen goedkope koptelefoons van lage kwaliteit en griezelig dure premium oordopjes. Ze hebben het beste van beide: betaalbaar en toch tot een prachtig afgestelde audio-uitvoer in staat, dit zijn oordopjes die je niet uit wilt doen. Vooral omdat ze zo comfortabel zijn.

  Het is vermeldenswaard dat je geen ANC krijgt of enige vorm van waterbestendigheid of zweetbestendigheid, dus ze zijn niet perfect voor lange afstanden of om naar de sportschool te dragen. Maar als oordopjes voor algemeen gebruik zijn ze van grote waarde.

  • Fantastisch geluid
  • Goed uitgeruste app
  • Fatsoenlijke levensduur van de batterij
  • Zeer comfortabel
  • Geen active noise cancellation (ANC)
  • Geen waterbestendigheid of zweetbestendig

   

  6. Samsung Galaxy Buds Pro

  Samsung Galaxy Buds Pro

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste draadloze hoofdtelefoon voor Samsung Galaxy-fans

  Grootte en gewicht: 2.03 x 1,78 x 2,03 cm, 5,67 gram (per dopje) | Levensduur batterij (geschat): 5 uur (ANC aan), 8 uur (ANC uit), 18 uur (met oplaadcase en ANC aan), 28 uur (met oplaadcase en ANC uit) | Bluetooth-bereik: 9 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  De Samsung Galaxy Buds Pro bestaat gedeeltelijk om je te verleiden om een Galaxy-smartphone te kopen: alleen recente Samsung-handsets met OneUI 3.1 hebben toegang tot de meest interessante functies van de Galaxy Buds Pro, zoals het 360 Audio-surroundgeluid.

  Dat gezegd hebbende, er valt hier genoeg te genieten, zelfs als je de Galaxy-lijn niet hebt gekocht. De geluidskwaliteit en ANC zijn beide merkbaar beter dan op de vorige Galaxy Buds Live en dit is het eerste paar Samsung-oordopjes met volledige, IPX7-gecertificeerde waterdichtheid. De levensduur van de batterij zou beter kunnen zijn, maar het is niet slechter dan die van de AirPods Pro en deze kosten minder, tenzij je de oordopjes van Apple in de uitverkoop ziet.

  • Verbeterd ontwerp
  • Volledige waterdichtheid
  • Hoge gesprekskwaliteit
  • Veel features
  • Sommige functies werken alleen met Samsung Galaxy-smartphones
  • ANC is verbeterd, maar is nog steeds niet de beste

   

  7. Anker Soundcore Liberty Air 2

  Anker Soundcore Liberty Air 2

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste draadloze koptelefoon voor goedkope in-ear ANC

  Grootte en gewicht: 3,81 x 2,29 x 2,29 cm, 11,34 gram (per dopje) | Levensduur batterij (geschat): 5 uur (ANC aan), 8 uur (ANC uit), 18 uur (met oplaadcase en ANC aan), 26 uur (met oplaadcase en ANC uit) | Bluetooth-bereik: 9 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  De geluidskwaliteit begint een beetje dreunend, maar je kunt ofwel de handige aangepaste EQ-regelaars gebruiken om de bas te balanceren of de slimme HearID-functie gebruiken. Dit geeft je een korte gehoortest en stemt de uitvoer op jouw resultaten af, nog een verrassend hoogwaardige functie die je op dergelijke betaalbare oordopjes kunt vinden.

  De Anker Soundcore Liberty Air 2 Pro ziet er misschien saai uit, maar als goedkope route in active noise-cancelling oordopjes zijn ze moeilijk te verslaan. Ten eerste werkt het onderdukkende effect, in tegenstelling tot veel andere goedkope ANC dopjes behoorlijk goed – en je kunt tussen de modi Binnen, Buiten en Transport wisselen om het het beste bij je omgeving te laten passen.

  • Effectief ANC
  • Redelijk geprijsd
  • Gepersonaliseerd geluid
  • Concurrerende batterijduur
  • Onaantrekkelijk ontwerp
  • Kan na een tijdje onaangenaam worden

   

  8. Jabra Elite Active 75t

  Jabra Elite Active 75t

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste draadloze oordopjes in het algemeen

  Grootte en gewicht: 2,03 x 1,78 x 1,52 cm, 5,67 gram (per dopje) | Levensduur batterij (geschat): 7,5 uur; 28 uur (met oplaadcase) | Bluetooth-bereik: 9 meter | Speciale kenmerken: ANC, waterdichtheid, ondersteuning voor digitale assistenten

  Als je naar een paar echt draadloze oordopjes op zoek bent die de juiste balans tussen persoonlijk comfort, geluid en sportieve functies bieden, voeg dan de Jabra Elite Active 75t aan je winkelwagentje toe. Qua ontwerp zijn ze 22% kleiner dan hun voorganger, de veelgeprezen Elite Active 65t en robuuster. Jabra heeft ook IP57-certificering toegevoegd om ze in maximaal 1 meter water volledig waterdicht te maken.

  Audio is een ander kenmerk van de Elite Active 75t en levert een gedetailleerd en levendig geluid dat muziek een levendige aanwezigheid geeft. Doordat de oordopjes op Bluetooth 5.0-technologie werken, verbruiken ze minder stroom, zodat je er meer uit kunt halen als ze volledig opgeladen zijn.

  Gebruikers kunnen ook twee apparaten tegelijk koppelen en vanaf een grote afstand (tot 10 meter) draadloos naar muziek luisteren. En net toen je dacht dat het niet mogelijk was, heeft Jabra een gratis draadloze ANC-update uitgebracht die voor zowel de Elite Active 75t als de Elite 75t active noise cancellation  biedt. De resultaten zijn behoorlijk indrukwekkend.

  • Evenwichtig geluid
  • Slank, stevig en waterdicht ontwerp
  • Langere batterijduur dan alle AirPods-modellen
  • Actieve en passieve ruisonderdrukking
  • Kan bij maximaal volume extreem luid worden

   

  9. Bose QuietComfort Earbuds

  Bose QuietComfort Earbuds

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste draadloze oordopjes met noise-cancelling

  Grootte en gewicht: 3,81 x 2,54 x 2,97 cm, 8,5 gram (per dopje) | Levensduur batterij (geschat): 6 uur, 18 uur (met oplaadcase) | Bluetooth-bereik: 9 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  Een nieuwe echte draadloze ANC-koning is in de vorm van de Bose QuietComfort Earbuds ontstaan. De nieuwste oordopjes van het merk bieden de beste noise cancellation op de markt. Komt bijna met de prestaties van zijn over-ear-tegenhanger, de Bose 700 overeen en minimaliseert omgevingsgeluid op een extreem hoog niveau.

  Je kunt ANC in de Bose Connect-app aanpassen en de Transparantiemodus inschakelen, die met noise cancellation combineert om het beste van twee werelden te bieden, terwijl de muziek op de achtergrond aan blijft staan. Het geluid is dynamisch en rijk, waardoor luisteraars een volle sonische smaak van opnames krijgen. Het enige dat indrukwekkender is dan de noise cancellation, is de gesprekskwaliteit, aangezien de knoppen luide en heldere gesprekken produceren, zelfs op de luidste instellingen.

  Was de levensduur van de batterij maar beter geregeld, want er is geen manier om zowel de ANC- als de transparantiemodus tegelijkertijd uit te schakelen, wat de gemiddelde speeltijd van de QuietComfort Earbuds sterk beïnvloedt. De oplaadcase levert je in vergelijking met de case van de AirPods Pro  ook niet veel op.

  • Toonaangevende ANC
  • Evenwichtig geluid
  • Uitstekende gesprekskwaliteit
  • Bluetooth 5.1
  • De levensduur van de batterij kan beter

   

  10. Master & Dynamic MW08

  Master & Dynamic MW08

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste draadloze koptelefoon voor liefhebbers van oordopjes

  Grootte en gewicht: 2,03 x 2,03 x 2,54 cm, 5,67 gram (per dop) | Levensduur batterij (geschat): 10 uur (ANC aan), 12 uur (ANC uit), 42 uur (met oplaadcase) | Bluetooth-bereik: 9 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  De Master & Dynamic MW08 mist misschien de vele bonusfuncties die je bij de AirPods Pro krijgt, maar dit is nog steeds een uitstekend paar echte draadloze oordopjes. Hun geluidsuitvoer is diep, rijk en gedetailleerd en zelfs als active noise cancellation is ingeschakeld, presteren deze oordopjes beter dan die van Apple op het gebied van batterijduur.

  Het helpt ook dat Master & Dynamic een van de beste oordopjes ooit heeft ontworpen. Elk is van eersteklas materialen gemaakt zoals keramiek en roestvrij staal, terwijl de knoppen een prettig tactiel alternatief voor aanraaksensoren bieden. De MW08 zijn ook waterbestendig en voldoen aan de IPX5-norm.

  • Stijlvol, duurzaam ontwerp
  • Fantastisch geluid
  • Active noise cancellation (ANC)
  • Fatsoenlijke levensduur van de batterij
  • Duur

   

  Hoe je de beste draadloze koptelefoon voor jezelf kiest

  Het belangrijkste waar je bij de beste draadloze koptelefoons op moet letten is de levensduur van de batterij. De meeste apparaten hebben een verwachte batterijduur of het aantal uren dat volgens het bedrijf op een lading kan worden gehaald. De meeste draadloze oordopjes hebben een levensduur van 5 tot 8 uur, terwijl Bluetooth-koptelefoons ongeveer 25 uur of langer meegaan.

  Een andere belangrijke factor is het ontwerp – afhankelijk van hoe je ze graag draagt, wil je misschien een on-ear, over-ear of in-ear draadloze koptelefoon gebruiken.

  Laten we de accessoires niet vergeten. Mocht je een draadloze koptelefoon aan willen schaffen, kijk dan eens naar de accessoires die in de verpakking zitten. Zoek eerst een aux-kabel, draagtas, oplaadkabel en een gebruikershandleiding.

  Als je in een paar echt draadloze oordopjes geïnteresseerd bent, zorg er dan voor dat je een handvol extra oordopjes, oplaadkabel, gebruikershandleiding en vooral een oplaadcase ontvangt. Omdat oordopjes een kortere batterijduur hebben dan over-ear koptelefoons, is de kans groot dat je ze onderweg op moet laden.

   

  Hoe we de beste draadloze koptelefoons en oordopjes testen

  Om je te helpen de schat van de troep te scheiden wanneer je een koptelefoon koopt, evalueren we de volgende criteria: ontwerp, comfort, functies, prestaties en waarde. We voeren een gedetailleerd beoordelingsproces uit en vergelijken producten met vergelijkbare pasvorm, functies en prijzen.

  Elk paar wordt in de loop van een week 2 uur per keer gedragen. Tijdens deze testperiode evalueert ons team comfort, gebruiksgemak en natuurlijk audiokwaliteit. We luisteren naar verschillende voorbeeldtracks die een aantal genres bestrijken, waaronder hiphop, rock, jazz, klassiek en R&B, en we evalueren het volume, de helderheid en de volheid.

  Qua features testen we de effectiviteit van actieve noise cancelling, bluetooth-bereik en batterijduur. Voor de fitnessgerichte modellen testen we hoe bestand ze tegen zware trainingen zijn, waarbij we zowel beoordelen hoe goed ze tijdens het sporten passen als hoe goed ze omgevingsgeluid van zaken als vallende gewichten en fitnessapparaten verwerken. We testen elke functie voor koptelefoons met apps en het gemak van de installatie.

  Zodra we onze tests hebben voltooid, beoordelen we de koptelefoons op basis van ons beloningssysteem, dus producten bovenaan de lijst presteren over het algemeen beter dan de opties onderaan de lijst.

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.

  by , and