man met behulp van een massage-apparaat in de sportschool

10 Beste Massage Apparaat Aanbevolen Door Specialisten

De mens van tegenwoordig brengt over het algemeen een derde van de dag door in een zithouding, dat betekent dat sommige spieren verkrampt kunnen geraken omdat je langdurig in een onnatuurlijke, incorrecte zithouding zit.

Natuurlijk weten de meesten wel hoe je goed zou moeten zitten, maar vaak naarmate de dag vordert zakt onze houding wat in en juist dit heeft negatieve gevolgen voor ons postuur. Aan de andere kant, voor atleten of voor mensen die een lichamelijk zwaar beroep uitoefenen is een massage apparaat ook zeker geen slechte investering.

Een massage apparaat stimuleert bloedcirculatie, kan pijn verlichten en voorkomt of verhelpt blessures. Eén ding is zeker, een massage apparaat voelt heerlijk aan en naast de fysieke voordelen brengt een massage apparaat ook mentale voordelen met zich mee.

Een goed postuur stimuleert bijvoorbeeld je zelfvertrouwen en jezelf goed voelen in je lichaam zorgt voor een gezonde mindset.

In dit artikel informeren wij je over diverse massage apparaten die wij functioneel en goed vinden. Als je wat pijn ervaart of gewoon geïnteresseerd bent in het kopen van een massage apparaat voor jezelf of iemand die je kent, lees dan verder voor meer informatie.

10 Beste Massage Apparaten Die u Thuis Kunt Gebruiken

1. Hypervolt massagegun by Hyperice

Hypervolt massagegun by Hyperice

 

Bekijk Hier De Prijzen

Dit massage apparaat wordt geleverd met verschillende opzetstukken, ieder met zijn eigen specialiteit. Je krijgt de standaard bal, voor kleinere spiergroepen en de grote  kogel, voor grotere spiergroepen, denk hierbij bijvoorbeeld aan je benen.

De platte kop is goed voor ieder deel van het lichaam en de vork is bedoeld voor je nek. Het apparaat heeft een stille werking zodat het je omgeving niet stoort. De batterij gaat ongeveer 4-6 uur mee voordat je deze moet opladen.

Belangrijkste Kenmerken:

 • Diverse opzetstukken
 • Veelzijdige gebruikerservaring
 • 4-6 uur batterijduur

 

2. Back Massage Apparaat

Back Massage Apparaat

Bekijk Hier De Prijzen

Wederom, net als nummer 4, is dit een niet-gemotoriseerd alternatief om je te masseren. Met dit massage apparaat train jij zwakke spieren die vaak over het hoofd gezien worden, denk aan je onderrug of je zij.

Vaak tast een incorrecte zithouding ook deze spier negatief aan en door dit apparaat te gebruiken train jij je spieren en zorg je dat het uithoudingsvermogen van deze spieren aanzienlijk verbeterd wordt. Zo stimuleer jij je postuur en herstel je de natuurlijke symmetrie in je lichaam.

Belangrijkste Kenmerken:

 • Train je zwakke spieren
 • Herstel de lichamelijke symmetrie
 • Lichte constructie

 

3. Trigger Point Massage Bal

Trigger Point Massage Bal

Bekijk Hier De Prijzen

Dit accessoire is optimaal om jezelf te masseren op een specifieke plek, waar je met een machine wellicht wat minder goed bij kunt komen, Daarom is Deze bal geoptimaliseerd om je plaatsgebonden behandelingen te geven.

Rol eenvoudig de bal over de pijn heen en het maakt het allemaal wat losser. Deze massage bal is optimaal om te gebruiken voor je heup en schouder.

Belangrijkste Kenmerken:

 • Optimaal voor heup en schouder
 • Hygiënisch materiaal
 • Plaatsgebonden behandeling

 

4. Naipo Massage Apparaat

Naipo Massage Apparaat

Bekijk Hier De Prijzen

Het Naipo massage apparaat wordt geleverd met maar liefst 6 verschillende opzetstukken voor een veelzijdige gebruikerservaring. Deze opzetstukken hebben ieder een specialiteit en dienen gebruikt te worden voor blessures in die richting.

De krachtige motor die het massage apparaat aandraait zorgt voor veel rotaties per minuut zodat je een intense, snelle behandeling kunt ervaren. De optionele warmte-stand kun je activeren wanneer je niet alleen een massage wilt krijgen, maar ook je spieren wilt opwarmen, denk bijvoorbeeld aan een warming-up voordat je gaat sporten.

Belangrijkste Kenmerken:

 • Warming-up stand
 • 6 diverse opzetstukken
 • Krachtige motor

 

5. Body Volt Triggerpoint-Percussie Spiermassage

Body Volt Triggerpoint-Percussie Spiermassage

Bekijk Hier De Prijzen

Het massage apparaat van Body Volt zorgt voor een goede, gezonde bloedcirculatie en voorkomt blessures als geen ander. Na 10 minuten ervaar jij al een verschil en merk je hoe de sessie de lichamelijke symmetrie herstelt en blessures verhelpt.

Het doordringende kopstuk zorgt voor diep contact waardoor de blessure of pijn tot op de oorzaak gemasseerd wordt voor een optimaal resultaat. Dankzij het ontwerp is het ook mobiel zodat jij het kunt meenemen naar je kantoor, op vakantie of waar dan ook. Over het algemeen beschouwen wij dit apparaat als functioneel en gebruikersvriendelijk.

Belangrijkste Kenmerken:

 • Snelle werking
 • Doordringend kopstuk
 • Mobiel ontwerp

 

6. Northwall Wireless Massage Pistool

 

BigTron Wireless Massage Pistool

Bekijk Hier De Prijzen

De Northwall Wireless Massage Apparaat komt met 5 verschillende koppen die jij naar voorkeur gemakkelijk kunt monteren op het massage pistool, zo heb je altijd wel een massagekop die jouw pijn kan verhelpen. De verschillende opzetstukjes zijn ook geoptimaliseerd voor verschillende doeleinden.

Het handvat is ergonomisch ontworpen zodat je het makkelijk vast kunt houden en de batterij biedt je een langdurige massagesessie van maar liefst 4 uur lang voordat je het weer moet opladen. Tot slot heeft dit massageapparaat ook geluiddempende technologie, zodat je het ’s avonds kunt gebruiken zonder iemand te storen. Dit is ook een goede nekmassageapparaat voor mensen die op kantoor werken.

Belangrijkste Kenmerken:

 • 5 verschillende opzetstukken
 • Ergonomisch ontwerp
 • Langdurige gebruikerservaring

 

7. MM Brands Massage Gun

BigTron Massage Gun

Bekijk Hier De Prijzen

Het massage pistool van MM Brands wordt geleverd met 6 verschillende opzetstukken om je te voorzien van een veelzijdige gebruikerservaring. Dankzij de opzetstukken kun jij kiezen en testen welke goed is voor jouw blessure, ook heeft het 5 snelheden die jij kunt instellen naar voorkeur.

Dit ontwerp heeft een ergonomisch handvat en weegt slechts 1600 gram waardoor het ook gebruikersvriendelijk maakt voor senioren. Afhankelijk van de intensiteit van je sessie kan de batterij 4-6 uur meegaan voordat je het moet opladen. De machine is geoptimaliseerd voor sportliefhebbers die blessures willen voorkomen.

Belangrijkste Kenmerken:

 • 6 verschillende opzetstukken
 • 5 snelheidsmodi
 • 4-6 uur batterijduur

 

8. N Massage-Apparaat Voor Wervelkolom

N Massage-Apparaat Voor Wervelkolom

Bekijk Hier De Prijzen

Laat het feit dat dit een niet-gemotoriseerd accessoire is je niet afleiden van de perfecte werking van de Spine Corrector. Met de Spine Corrector train jij zwakke spieren die vaak ongetraind blijven omdat ze makkelijk vergeten worden. Dit is een ontspanningsmethode, zoals bijvoorbeeld een massagestoel.

Denk aan de spieren in je zij of onderrug, dit zijn ook vaak de spieren die aangetast worden door een incorrecte zithouding. Het ergonomische ontwerp zorgt voor een goede gebruikerservaring en laat jou je postuur corrigeren. Het is ook gemaakt van licht PE materiaal waardoor je het gemakkelijk mee kunt nemen. Met dit apparaat herstel jij de symmetrie in je lichaam. 

Belangrijkste Kenmerken:

 • Train zwakke spieren
 • Herstel de lichamelijke balans
 • Licht PE materiaal

 

9. SOC Professionele Pulserende Massager

SOC Professionele Pulserende Massager

Bekijk Hier De Prijzen

Dit model wordt geleverd met 6 diverse massagehoofden waardoor jij voorzien bent van een veelzijdige gebruikerservaring. Zo kun jij als gebruiker experimenteren met de diverse kopstukken en ontdekken welke zorgt voor de beste ervaring om jouw blessure te verhelpen of voorkomen.

Ook heeft het 6 verschillende snelheidsmodi, al ben je in voor een intensere sessie, stel je dit simpelweg in en laat je het apparaat zijn werk doen. De batterij gaat maar liefst 7 uur lang mee voordat je deze moet opladen met de meegeleverde oplader en dit model produceert ook niet veel geluid zodat het niet storend is voor de omgeving.

Belangrijkste Kenmerken:

 • 6 verschillende opzetstukken
 • 6 snelheidsmodi
 • 7 uur batterijduur

 

10. Bonheur Massage Gun

Bonheur Massage Gun

Bekijk Hier De Prijzen

De Bonheur massage gun wordt geleverd met 6 verschillende opzetstukken, zodat jij kunt testen welke het lekkerst werkt voor jouw blessure en zo kan ook iedere spiergroep behandeld worden.

Ook heeft dit massage apparaat 6 verschillende snelheidsmodi zodat jij de intensiteit kunt kiezen afhankelijk van je voorkeur. Het toestel is geproduceerd met geluidsdempende materialen waardoor het apparaat amper geluid produceert wanneer het in werking is zodat je jouw omgeving niet stoort.

Belangrijkste Kenmerken:

 • 6 verschillende opzetstukken
 • 6 verschillende snelheidsmodi
 • Geluidsdempende werking

 

 

Veelgestelde Vragen

Hoe gebruik ik een massage gun?

 1. Het is sowieso een goed idee om het massage apparaat te activeren voordat je het op je lichaam plaatst, om een idee te krijgen van de intensiteit en hardheid van het apparaat. Doe je dit niet, dan kan je je lichaam per ongeluk een schok geven en blauw plekken veroorzaken.
 2. Start met de laagste snelheid en bouw gelijkmatig op, je hoeft niet direct met de snelste snelheid te beginnen. Wanneer jij met een lage snelheid begint weet je zeker dat het geschikt is voor jouw blessure, maar met een snelle snelheid heb je die garantie niet.
 3. Wat voor snelheid je ook gebruikt, je wilt het over je lichaam laten zweven. Hardhandig het apparaat je lichaam in duwen werkt juist tegenstrijdig en kan de blessure alleen maar verergeren. Druk zachtjes op het apparaat en laat vooral het massage pistool zijn werk doen.
 4. Neem de tijd, een behandeling kost nou eenmaal tijd, dus probeer er niet doorheen te racen. Probeer te genieten van de behandeling en kom volledig tot rust want als jij niet tot rust komt, bestaat er een kans dat de spieren nog aangespannen zijn, waardoor het massage pistool niet goed werkt. Kom volledig tot rust en neem de tijd om een zo goed mogelijk resultaat te behalen met je massage pistool.

 

Hoelang moet ik een massage pistool gebruiken?

Meer is niet altijd beter, zeker niet als het gaat om het verhelpen van een blessure. Je moet absoluut de tijd nemen, maar dit geldt niet voor alle doeleinden. De richtlijnen zijn als volgt:

 • Spieractivatie – 30 seconden: Dit kan betekenen dat je snel het massage pistool wilt gebruiken voor een sportsessie. Om je spieren dan een klaar-voor-de-start te geven gebruik je 30 seconden het massage pistool op de desbetreffende spier(en).
 • Spier reactivering– 15 seconden: Over het algemeen is reactiveren minder inspannend dan activering, omdat je spieren al geactiveerd zijn. Om je spieren te reactiveren, bijvoorbeeld voor je volgende set, gebruik je voor 15 seconden het massage pistool.
 • Herstel en pijnvermindering – 2 minuten: Na een work-out kun je wel eens pijn ervaren of bestaat het risico dat er een blessure optreedt. Om dit te verhelpen gebruik je voor 2 minuten het massage pistool op de desbetreffende plek. Natuurlijk is het niet direct na 1 keer weg, maar je kunt al wel aanzienlijk verschil merken na slechts 1 behandeling. Doe dit routinematig om een zo snel mogelijk herstel te ervaren.

 

Hoe gebruik ik de bijgeleverde opzetstukken?

Vaak worden de massage pistolen geleverd met diverse opzetstukken die ieder een speciale functie vervullen. Dan moet je natuurlijk wel op de hoogte zijn van hoe je deze het beste kunt gebruiken, om fouten te voorkomen, hier bespreken we de meest meegeleverde opzetstukken.

De grote bal

De grote bal is het meest gebruikte opzetstuk voor de massage gun, afhankelijk van de fabrikant is het gemaakt van een dicht rubber of gehard schuim. Het is speciaal ontworpen om behandelingen te bieden voor de grotere spiergroepen van het lichaam. Natuurlijk kun je dit doen met een kleinere bal, maar door de grootte van de spiergroep is een grote bal handiger en veelzijdiger dan de kleine.

De platte kop

De platte kop is een geweldig multifunctioneel opzetstuk van de borstspieren tot de bilspieren kan de platte kop een andere ervaring leveren dan de grote bal. De platte kop heeft geen scherpe punten, waardoor het zeer gebruikersvriendelijk is en zorgt voor een plezierige gebruikerservaring.

De kogel

Dit is het beste te gebruiken voor plaatsgebonden behandelingen of knopen in een spier. Dit opzetstuk is geweldig om je echt te concentreren op een bepaalde plek van het lichaam, bijvoorbeeld delen van de schouders of verschillende bevestigingspunten van ligamenten.

De vork

De vork is optimaal om de wervelkolom (ruggengraat) te behandelen. Door de vork masseer jij de spieren van de wervelkolom, zonder het bot aan te tasten. Het kan ook worden gebruikt voor andere plaatsen zoals de kuitspieren of langs de achilles.

Zo heeft ieder opzetstuk een eigen specialiteit waar jij van kunt profiteren. Uiteraard is niet ieder opzetstuk relevant voor jou, maar zelfs als je geen blessure hebt op een bepaalde plek kun jij het opzetstuk wat geoptimaliseerd is voor die spiergroep preventief gebruiken en ter versterking van de desbetreffende spieren.

 

Kan ik een massage pistool gebruiken na een sportsessie?

Na een heftige work-out heb jij waarschijnlijk behoefte aan een lekkere massage om jezelf te kunnen ontspannen. Door direct gebruik te maken van een massage pistool na je work-out kun jij aanzienlijk het herstelproces van je spieren bevorderen.

Denk er echter wel aan dat je spieren al zeer geactiveerd zijn en dat elke overige stimulatie ook tegendraads zou kunnen werken. Ga daarom zo zorgvuldig mogelijk te werk en houd jezelf aan de 2-minuten-regel, waarbij je het massage apparaat niet langer dan 2 minuten gebruikt om het herstel van je spieren te bevorderen. Alles boven de 2 minuten zou kunnen zorgen voor te veel stimulatie en wekt juist blessures op.

 

Conclusie

Massage apparaten zijn essentieel voor jouw herstelproces en de algemene zorg voor je lichaam. Voorkom blessures en verkrampingen, stimuleer de bloedcirculatie en behoudt je mobiliteit op latere leeftijd dankzij een massage apparaat. Hopelijk ben jij nu geïnformeerd over de diverse massage apparaten op de markt. Happy hunting!

nv-author-image