Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.

De 10 Beste Mobiele Airco Voor 2024

  Als mensheid hebben wij het de afgelopen zomers alleen maar warmer zien worden, met alle gevolgen van dien. Op zich maakt dit voor de mensen die langs de evenaar wonen niet heel veel verschil, maar voor ons als Hollanders heeft dit desastreuze gevolgen voor onze productiviteit.

  Nou leven we in Nederland ook met een hoge luchtvochtigheid. Juist dat in combinatie met de warme temperaturen zorgt voor zweet. Gelukkig kunnen we onszelf naar de technologie keren voor de oplossing. De airconditioning bestaat al wat langer, maar de mobiele airco’s zijn relatief nieuw.

  Table could not be displayed.

  Door de mobiliteit brengt het natuurlijk wat voordelen met zich mee. Namelijk, je hoeft niet meerdere airco’s te kopen. Neem simpelweg de beste mobiele airco mee naar de ruimte waar je naartoe gaat. In combinatie met de juiste zonwering is zal de beste mobiele airco een absolute lifesaver voor de warmere dagen in het jaar.

  In dit artikel bespreken we diverse modellen die beschikbaar zijn op de markt zodat jij de beste mobiele airco kunt kopen en de zomer heelhuids doorkomt.

  De 10 Beste Mobiele Airconditioner Voor Mobiel Gebruik

  1. Suntec Wellness Impuls 2.0+

  Suntec Wellness Mobiele lokale Airconditioner Impuls 2.0+

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  7000BTU – 12000BTU (afhankelijk van het model)

  We kicken deze lijst af met de Impuls 2.0+. Dit model zorgt voor een aangename verkoeling bij hoge temperaturen in ruimten tot 25 m². Warme lucht stijgt op. Wanneer een airco de koude lucht niet verdeelt over de gehele ruimte zal de warme lucht in de kamer blijven.

  Dankzij de twee ventilatiestanden en de maximale luchtcirculatie wordt de koude lucht goed verdeeld over de gehele ruimte. Ook is er gedacht aan de stijl. Het is neutraal van kleur voor een tijdloos ontwerp. Het past in zowat in elke ruimte.

  Ook is het natuurlijke koelmiddel geheel vrij van giftige en schadelijke stoffen, waardoor het zeer milieuvriendelijk is. Tot slot heeft het naast een krachtige koelfunctie ook een ontvochtigings- en ventilatiefunctie. Dit draagt bij aan de veelzijdigheid van het apparaat zodat je het in elk jaargetij gebruiken kunt

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Gelijkmatige luchtcirculatie
  • Ecologisch
  • 3-in-1: het hele jaar door te gebruiken

   

  2. Tristar Mobiele Airconditioner

  Tristar Mobiele Airconditioner

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  12000BTU

  Deze unit zal je zomer ook een stuk aangenamer maken. Dankzij de 3-in-1 functionaliteit dient het je niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Het heeft namelijk ook een ontluchtings- en ventilatorfunctie. Ecologische ontwikkelingen zijn populair bij aircofabrikanten.

  Zo proberen ze om de beste mobiele airco te ontwikkelen. Dit model heeft een laag energieverbruik en valt in de energie-efficiëntieklasse A. Het koelvermogen bedraagt ruimtes tot 100m3.

  Tristar realiseert zich dat gebruikers niet altijd de airco de hele dag of nacht willen gebruiken, maar slechts een gedeelte om de ruimte koel te krijgen. Daarom is dit model uitgerust met een slimme timer waarop jij kunt instellen wanneer de airco niet meer hoeft te verkoelen.

  Doe dit bijvoorbeeld een uur voordat je naar bed gaat, om in een verfrissende kamer te slapen. Tot slot is dit model te bedienen met een afstandsbediening. Handig voor wanneer je de bank niet wilt af wil komen op die hete zomerdag.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Verkoeling tot 100m3
  • Digitale timer
  • Op afstand te bedienen

   

  3. Whirlpool – Mobiele Airco PACW212CO

  WHIRLPOOL - MOBIELE AIRCO PACW212CO - 12000BTU

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  12000 BTU

  Deze stevige unit zal je goed van pas komen in de zomer. Het heeft de kracht om ruimtes tot 35m2 optimaal te verkoelen voor een plezierige ervaring. Verouderde mobiele airco’s staan berucht bekend om het energieverbruik en de milieuonvriendelijkheid.

  Hier hoef jij je geen zorgen over te maken met het model van Whirlpool. Het valt namelijk onder de energie-efficiëntieklasse A, zodat jij je huis kunt verkoelen zonder je schuldig te voelen over de impact die je hebt op het milieu.

  Het produceert een geluid van 51 decibel, wat erg acceptabel is voor nachtgebruik. Mocht jij als gebruiker willen slapen met de airco, dan is het goed om te weten dat het je niet wakker zal houden met herrie. Ook de Whirlpool heeft een witte, tijdloze uitstraling zodat het gemakkelijk bij het interieur van je woonkamer, slaapkamer of kantoor past.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • 51 decibel
  • Energie-efficiënte klasse A
  • Verkoelt tot 35m2

   

  4. DeLonghi PAC EX120 SILENT

  DeLonghi PAC EX120 SILENT

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  11500BTU

  Dit strakke, moderne model zal zeker niet misstaan bij het interieur van je kantoor of huis. De zwarte finish is tijdloos en elegant, wat je interieur juist complimenteert. Deze mobiele airco is optimaal om ruimtes tot 110m3 te verkoelen.

  Het verkoelt door gebruik te maken van R290. Dit is een milieuvriendelijke verkoelingsstof die niet schadelijk is voor je gezondheid en het milieu, maar tegelijkertijd wel optimaal is voor het verkoelen van je huis.

  Het produceert een geluid van 65db en heeft ook een stille functie voor de schone slapers. Het model is beloond met een energie-efficiëntielabel A en weegt 32 kilogram. Tot slot is het afgewerkt met een mooie zwarte finish en een gebruikersvriendelijk digitaal beeldscherm waarop alle relevante informatie af te lezen is.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Optimale verkoeling voor ruimtes tot 110m3
  • R290 koelvloeistof: milieuvriendelijk en functioneel
  • 65db + stiltemodus

   

  5. Olimpia Splendid Dolceclima Compact R290

  Olimpia Splendid Dolceclima Compact R290

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  8000BTU – 10000BTU (afhankelijk van het model)

  Dit compacte model is zeer mobiel. Het is slechts 70 centimeter hoog en 35 centimeter breed. Het is ook slechts 998 gram. Dit neemt niet veel ruimte in beslag en daarom is dit model dus ook zeer toegankelijk voor mensen met een appartement of kleiner huis.

  Het is uitgerust met diverse modi. Het heeft een ventilatormodus, ontvochtigingsmodus, automodus, slaapmodus en turbomodus. Jij hebt dus ruime keuze om een modus te bepalen die jou aanstaat.

  Net als nummer 3 op onze lijst van de mobiele airco, opereert dit model ook met R290 koelvloeistof. Dit is natuurlijk, milieuvriendelijk materiaal wat ook niet schadelijk is voor je gezondheid, maar tegelijkertijd optimaal is om je huis te verkoelen.

  Het is uitgerust met een LCD-beeldscherm waarop jij in één oogopslag alle relevante informatie afleest. Het is te bedienen op afstand. Tot slot heeft het een timer van 12 uur.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Compacte airconditioning (70cm x 35cm)
  • R290 koelvloeistof
  • Diverse modi

   

  6. TROTEC Lokale Airconditioner PAC 2010 SH

  TROTEC Lokale Airconditioner PAC 2010 SH

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  7000BTU

  Dit model zit boordevol technologie waar jij van kunt profiteren om hete dagen door te komen. Ten eerste heeft het een koelcapaciteit van 26m2 / 65m3. Het valt in de energie-efficiëntieklasse A. Met de 4-in-1 oplossing is het een optimaal apparaat voor een perfect ruimteklimaat.

  Naast dat deze mobiele airco je ruimte verkoelt, fungeert het ook als verwarmer op koude winterdagen.  Om energie te besparen, schakelt de compressor uit zowel bij het koelen als verwarmen wanneer de gewenste temperatuur in de kamer bereikt is.

  Pas als de temperatuur weer af- of toeneemt zal de compressor automatisch aanslaan om de perfecte temperatuur te herstellen. Je kunt met de 24-uurs timer de in- en uitschakeltijd bepalen. Een uurtje voordat je gaat slapen of gedurende het tripje naar de supermarkt. Bepaal het zelf. Dit is wellicht de beste mobiele airco.

  Tot slot is dit model afgewerkt met een witte finish voor een tijdloze uitstraling. Dit past gemakkelijk in elke woonkamer of op kantoor.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Mobiele airco en verwarmer
  • 4-in-1 oplossing
  • Automatische in- en uitschakeling voor temperatuurregeling

   

  7. Inventum AC901 – Mobiele airco

  Air Cooler Airconditioning Ventilator

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  7000BTU

  Dit modelletje is aantrekkelijk geprijsd en geschikter voor de wat kleinere ruimtes. Het heeft een watertankcapaciteit van 3L. Het is uitgerust met een multifunctioneel bedieningspaneel.

  Hiermee kun jij in één oogopslag eenvoudig zien wat de functies zijn en wat je precies moet doen om de temperatuur te regelen. Dit draagt bij aan de gebruikersvriendelijkheid van de Air Cooler.

  Dit model is een verkoeler en luchtvochtiger in één, wat je met het bedieningspaneel kunt instellen. Dankzij de wieltjes is het zeer mobiel en rol je het gemakkelijk naar andere kamers toe.

  Andere modellen zijn soms solide units, die je moet tillen. De wieltjes maken dit model dus zeer gebruikersvriendelijk voor senioren of mensen met een lichamelijke beperking. Het heeft drie windsnelheden. Hoog, gemiddeld en laag. Daarnaast is het uitgerust met geluidsdemping, zodat je je niet gaat storen aan geluidsoverlast.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Mobiele airco met wieltjes
  • Drie modi
  • Multifunctioneel bediengingspaneel

   

  8. SAUBER 9000  Mobiele airco

  Cooling Koeling Mobiele Airconditioning

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

   

  Deze unit heeft een watertankcapaciteit van maar liefst 8 liter voor een langdurige gebruikerservaring zonder de tank te moeten bijvullen. Het is uitgerust met een handige filter dat stof en vuil filtert in de lucht, zodat het tegelijkertijd de lucht koelt en schoonmaakt.

  Dit resulteert in frisse, schone lucht om in te ademen. Het heeft drie verschillende modi, dus kies de stand naar jouw voorkeur. Het heeft natuurlijke wind, slaapwind en standaardwind. Per stand zit er verschil in de geluidsproductie, dus jij kunt per stand kijken welke jou het meest aanstaat.

  Dit model is ook beveiligd tegen stroomuitval en watergebrek, zodat jij verzekerd bent van een veilige gebruikerservaring. Persoonlijk vinden wij dit een zeer belangrijke additie omdat vele gebruikers zich wellicht zorgen kunnen maken over de elektronische veiligheid van een mobiele airco.

  Het is uitgerust meet een eenvoudig, gebruikersvriendelijk bedieningspaneel zodat jij niet met je handen in je haren zit wanneer je het apparaat wilt inschakelen op een hete zomerse dag.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • 8L watertankcapaciteit
  • Luchtreiniger en verkoeler
  • Beveiliging tegen stroomuitval en watergebrek

   

  9. ArcticPro 7000BTU Sky Line Mobiele Airco

  NIAIS Draagbare Airconditioning Ventilator

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  7000BTU

  Wellicht is dit de beste mobiele airco voor droge weersomstandigheden. De fabrikanten laten expliciet weten dat dit model optimaal werkt in warme, droge klimaten waarbij de luchtvochtigheid laag is.

  De luchtcirculatie is geoptimaliseerd voor een gelijkmatige verdeling over de gehele ruimte. Dankzij de vier wieltjes aan de onderkant rol je dit modelletje overal naartoe zonder moeite. Het heeft een stiltemodus die je kunt gebruiken als je slaapt of als je je wilt concentreren tijdens je studie of werk.

  Het gebruikt waterverdampingstechnologie. Voeg simpelweg zuiver water toe met wat ijsblokjes in de watertank en het blaast een comfortabele en koele wind jouw kant op om je te voorzien van optimale verkoeling. Dit modelletje is zeer aantrekkelijk geprijsd.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Waterverdampingstechnologie
  • Optimale luchtcirculatie
  • Perfect in droge, warme weersomstandigheden

   

  10. TROTEC PAE 29

  Huang Da Airco Mobiele Air Cooler

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Dit laatste model op onze lijst van ‘de beste mobiele airco’ is de PAE 29 van TROTEC. Dit verfijnde torenmodel is uitgerust met een makkelijk afleesbaar digitaal beeldscherm voor een optimale gebruikerservaring. Het heeft een handige timer waarmee jij de in- en uitschakeltijd kunt bepalen om energie te besparen.

  Daarnaast is het uitgerust met drie verschillende modi waar jij uit kunt kiezen om de beste gebruikerservaring te realiseren. Zo heeft het een normale modus voor dagelijks gebruik, een natuurlijk briesje voor wat achtergrondgeluid en een slaapmodus. De drie standen hebben een verschillende decibelproductie, dus jij kunt zelf bepalen welke stand je inschakelt op welk moment.

  Dit model heeft een ruime oscillatiehoek, zodat het een groot gedeelte van de ruimte verkoelt. Intern zitten ook diverse beveiligingssystemen die het beveiligen tegen oververhitting en andere vormen van elektronische schade die gevaarlijk kunnen zijn. Omdat de behuizing stabiel blijft, zal de torenconstructie ook rechtop blijven staan en niet omvallen.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • 360 oscillatiehoek
  • Drie modi
  • Gebruikersvriendelijk controlepaneel

   

  Mobiele Airco Kopersgids

  Als we het hebben over de beste mobiele airco dan zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. Hieronder staan de factoren beschreven.

  Vermogen

  Een eerste element is of je de airco alleen wil gebruiken om te koelen of ook om te verwarmen. In ons artikel bespreken we beide modellen. Een basis luchtwarmtepomp voldoet om in het tussenseizoen een ruimte even wat op te warmen, waardoor je cv uit kan blijven.

  Wil je je warmtepomp ook als alternatief voor je centrale verwarming? Dan heb je een toestel nodig waarvan ook bij koudere buitentemperaturen het vermogen behouden blijft.

  Geluid

  De mobiele airco’s van tegenwoordig zijn veel stiller dan de airco’s van vroeger. De wat goedkopere airco’s maken vaak wat meer geluid. Raadpleeg altijd het label waar de Db-productie op vermeld staat. Toestellen die juist bedoeld zijn voor de slaapkamer zijn vaak stiller.

  Energiezuinigheid

  Ook de energie-efficiëntie van de mobiele airco is essentieel. Kijk dus welk energielabel het draagt. Basismodellen hebben meestal een energielabel A+. De betere systemen – met een lager energieverbruik en minder impact op het milieu – hebben A++ of zelfs A+++. Naast de aankoopprijs kan dit dus ook invloed hebben om de maandelijkse energierekening. Wederom raden wij je aan het label te raadplegen voor meer informatie m.b.t. het stroomverbruik.

  Opties

  Wil je dat je airco net dat ietsje meer kan en perfect beantwoordt aan jouw comforteisen? Je kunt natuurlijk voor een model kiezen met heel veel functies of een simpele airco die enkel verkoelt. Zo zijn er modellen die geluidsarm zijn, met extra zuiveringsopties en energiebesparende standen, die ook warmte geven.

  Sommige kan je zelfs ver weg van huis met je smartphone of tablet bedienen zodat je altijd in een aangename temperatuur thuiskomt. Daarnaast zijn er systemen die over bepaalde detectiesensoren beschikken en zo automatisch in- en uitschakelen afhankelijk van de temperatuur.

   

  Veel Gestelde Vragen

  Hoe kies je nou het juiste formaat voor een mobiele airconditioner?

  De classificatie van een airconditoner wordt in BTU of KW gemeten en je moet weten hoeveel je daarvan nodig hebt om je kamer te koelen. Hieronder staat  een tabel waarin je heel gemakkelijk af kunt lezen hoeveel BTU/KW er vereist is.

  Kamer afname BTU
  Vierkante voeten
  100 t/m 150 9 t/m 14 8,000
  150 t/m 250 14 t/m 23 9,000
  250 t/m 300 23 t/m 28 10,000
  300 t/m 350 28 t/m 33 12,000
  350 t/m 400 33 t/m 37 14,000
  400 t/m 450 37 t/m 42 18,000
  450 t/m 500 42 t/m 60 25,000

  Hoe werkt een mobiele airco?

  De werking van een mobiele airco is te vergelijken met deze van je koelkast of diepvries. Het onttrekt de warmte van een ruimte en voert deze af. Voor je koelkast betekent dit de keuken maar voor een airco wordt de warme binnenlucht van de ruimte waarin de airco gepositioneerd is gewoon afgevoerd.

  De afgevoerde lucht wordt vervangen door koele lucht die wordt aangemaakt door de airco. Dit kan met koelvloeistof gaan zoals R290 of met ijswater.

  Als de lucht afkoelt, zal ook het aanwezige water in de lucht condenseren. De airco voert dit water ook af of slaat het op in een reservoir. Een lage luchtvochtigheid zal ook direct een aangenamer gevoel geven. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe sneller je gaat zweten.

  Natuurlijk verschilt de werking van model tot model, maar dit is in principe hoe airco’s functioneren. Voor meer informatie m.b.t. jouw airco raadpleeg je de gebruikershandleiding.

  Wat betekent BTU/KW van een mobiele airconditioner?

  Ze bedoelen daar het ‘koelvermogen’mee. Het BTU/KW geeft aan hoe effectief de airco in het koelen van een ruimte is.

  Hoeveel kost het om een mobiele airconditioner te hebben?

  Als je een mobiele airconditioner hebt aangeschaft dan komen er maandelijkse kosten bij., Als je hem bijvoorbeeld gedurende 6 uur aan laat staan dan zou het gemiddeld 40 euro per maand zijn. Het hangt er ook van af van of mensen het een langere gebruiken of dat ze een grotere ruimte hebben.

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.

  by and