Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
een paar gloednieuwe Sony over-ear hoofdtelefoons tentoongesteld

De 10 Beste Over-Ear Koptelefoon in 2024

  De beste over-ear koptelefoon zou je eerste keuze moeten zijn, als je op zoek bent naar een koptelefoon die comfortabel is, fantastisch geluid produceert en active noise cancellation (ANC) levert.

  Bij in-ear modellen ontbreekt het op deze gebieden aan niets, vooral niet bij de beste draadloze oordopjes, maar over-ear-koptelefoons zijn zwaar gewatteerd en rusten op je hoofd in plaats van op je gehoorgang, dus ze kunnen gemakkelijker langdurig gedragen worden.

  Hun grotere drivers helpen ook bij het reproduceren van het volledige frequentiespectrum, voor een uitstekende geluidskwaliteit over een breed geluidsbeeld. En doordat ze zich om je hele oor sluiten, kunnen ze een uitstekende afdichting voor een effectievere ANC vormen. Lees verder voor onze lijst met de beste over-ear koptelefoons die we hebben getest en kijk hoe ze je muziek aangenamer kunnen maken.

  #1
  Bose Noise Cancelling Koptelefoon 700, Triple Midnight
  #2
  Bose QuietComfort® oordopjes met ruisonderdrukking, volledig draadloze Bluetooth-oordopjes met spraakbediening, hoogwaardige ruisonderdrukking en oplaadcase, zwart
  #3
  Apple AirPods Max - Zilver
  Bose Noise Cancelling Koptelefoon 700, Triple Midnight
  Bose QuietComfort® oordopjes met ruisonderdrukking, volledig draadloze Bluetooth-oordopjes met spraakbediening, hoogwaardige ruisonderdrukking en oplaadcase, zwart
  Apple AirPods Max - Zilver
  -
  -
  #1
  Bose Noise Cancelling Koptelefoon 700, Triple Midnight
  Bose Noise Cancelling Koptelefoon 700, Triple Midnight
  -
  #2
  Bose QuietComfort® oordopjes met ruisonderdrukking, volledig draadloze Bluetooth-oordopjes met spraakbediening, hoogwaardige ruisonderdrukking en oplaadcase, zwart
  Bose QuietComfort® oordopjes met ruisonderdrukking, volledig draadloze Bluetooth-oordopjes met spraakbediening, hoogwaardige ruisonderdrukking en oplaadcase, zwart
  -

  Wat zijn de beste over-ear koptelefoons?

  De titel van de beste over-ear koptelefoon gaat nu naar de Sony WH-1000XM4. Of het nu om een heldere geluidskwaliteit, effectieve ANC of de lange batterijduur gaat, de WH-1000XM4 is een briljante alleskunner die niet te duur is.

  Op de tweede plaats staat de Bose 700. Deze heeft bijna allemaal dezelfde kwaliteiten als de WH-1000XM4 en de noise cancellation technologie is zelfs nog beter. De Bose is echter meestal duurder.

  Dan hebben we de Apple AirPods Max, een erg prijzige, maar veelzijdige over-ear koptelefoon die een goede geluidskwaliteit met een aantal zeer geavanceerde EQ- en surround sound-functies combineert.

  De 10 beste over-ear koptelefoon die je vandaag kunt kopen

  1. Sony WH-1000XM4

  Sony WH-1000XM4

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Over het algemeen de beste over-ear koptelefoon

  Grootte en gewicht: 25,2 x 7,7  x 18,4 cm, 253 gram | Levensduur batterij (geschat): 30 uur (ANC aan), 38 uur (ANC uit) | Bluetooth-bereik: 12 meter

  Speciale kenmerken: Active noise cancellation, aanpasbare EQ, multipoint-technologie

  De Sony WH-1000XM4 is een koptelefoon van topklasse. Het klinkt fantastisch, kan heel goed met een enorm scala aan tracks en genres overweg en is comfortabel om urenlang te dragen. Andere hoogtepunten zijn onder meer de omgevingsgeluidscontrole om te horen wat er om je heen gebeurt en de ‘speak-to-chat’-functie om muziek automatisch te pauzeren wanneer je spreekt.

  En hoewel het ANC misschien niet de beste in zijn klasse is, dempt Sony’s noise-cancelling nog steeds meer dan voldoende achtergrondgeluid om je te helpen om je op je muziek of oproep te concentreren. De batterijduur is ook uitstekend: we hebben 29 uur afspeeltijd na één keer opladen gehaald en dat was met de ANC aan. Schakel hem op rustigere plekken uit en hij gaat nog langer mee.

  • Uitstekend geluid en noise cancellation
  • Tal van functies via de Sony Connect Headphones-app
  • Geweldige aanraakbediening
  • De gesprekskwaliteit kan verbeterd worden

   

  2. Bose 700

  Bose 700

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste over-ear koptelefoon voor noise-cancelling

  Grootte en gewicht: 20,3 x 16,5 x 5 cm, 249 gram | Levensduur batterij (geschat): 20 uur (NC aan) | Bluetooth-bereik: 9 meter

  Speciale kenmerken: instelbare active noise cancellation, aanpasbare EQ, oplaadcase (optioneel)

  Niemand doet zo goed aan active noise-cancelling als Bose. De vervanger voor een andere set ANC van topkwaliteit, de Bose QuietComfort 35 II, de Bose 700 voegt een gelikt nieuw ontwerp, handige capacitieve aanraakbedieningen en een nog betere geluidskwaliteit toe.

  Wat het ANC zo geweldig maakt, is niet alleen de doeltreffendheid ervan, maar ook de hoeveelheid controle die Bose je erover geeft. Via de mobiele app zijn er tot 11 verschillende niveaus om uit te kiezen: je kunt dus een vleugje omgevingsgeluid laten binnenkomen als je naar aankondigingen wilt luisteren of veilig in het verkeer wilt zijn. Of je kunt het op volle kracht zetten en allerlei soorten geluiden dempen waar een normaal ANC moeite mee kan hebben, zoals spraak.

  • Instelbare ANC-niveaus
  • Glad, aantrekkelijk ontwerp
  • Uitstekende noise cancelling bij oproepen en muziek
  • Duur

   

  3. Apple AirPods Max

  Apple AirPods Max

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste over-ear koptelefoon voor iPhone-gebruikers

  Grootte en gewicht: 18,8 x 16,7 x 8,3 cm, 385 gram | Levensduur batterij (geschat): 20 uur (ANC aan) | Bluetooth-bereik: 10 meter

  Speciale kenmerken: ANC, Ruimtelijke Audio, audio delen, Siri

  Hoewel de AirPods Max vrij duur zijn, heb je het gevoel dat je krijgt waar je voor betaalt: de constructie van aluminium en mesh is luxe en comfortabel, terwijl geluidskwaliteit en ANC-effectiviteit bovenaan staan.

  Apple heeft de AirPods Max ook van een aantal geavanceerde functies voorzien. Zoals Adaptive EQ, dat de geluidsuitvoer aanpast aan de manier waarop de AirPods Max op je hoofd is geplaatst: frequenties worden aangepast om rekening met de pasvorm van de oorschelpen en de grootte van je oren te houden.

  Er is ook Ruimtelijke Audio, een zeer indrukwekkende versie van digitaal surround-geluid, maar aangezien deze functie een recent iOS- of Mac-apparaat vereist om te werken, zijn de AirPods Max het meest voor bestaande Apple-fans geschikt.

  • Luxe ontwerp
  • Uitstekende noise cancellation
  • Ruimtelijke Audio klinkt geweldig
  • Heel duur

   

  4. Sennheiser HD 4.50 BTNC

  Sennheiser HD 4.50 BTNC

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Betrouwbare, allround ANC, over-ear koptelefoon

  Grootte en gewicht: 25,9 x 18 x 9,9 cm, 238 gram | Levensduur batterij (geschat): 19 uur (NC aan), 25 uur (NC uit) | Bluetooth-bereik: 9 meter

  Speciale kenmerken: ANC, ondersteuning digitale assistent

  Het zou geen verrassing moeten zijn om audiospecialist Sennheiser op onze lijst met beste over-ear koptelefoons te zien. De HD 4.50 BTNC is een koptelefoon die perfect de standaard van het bedrijf voor hoge geluidskwaliteit laat zien. Het is ook betaalbaar, vooral gezien het feit dat het met active noise-cancelling wordt geleverd.

  De noise cancelling van de HD 4.50 BTNC werkt niet zo goed als die van de Bose 700, maar voor minder dan € 165 is het nog steeds een goede deal. Het comfortabele, simplistische ontwerp en de slimme bediening bewijst ook dat de Sennheiser HD 4.50 BTNC een ideale keuze is als je je eerste over-ear ANC-koptelefoon met een beperkt budget wilt proberen.

  • Hoogwaardig Sennheiser-geluid
  • Aantrekkelijk en comfortabel ontwerp
  • Gebruikersvriendelijke bediening
  • ANC presteert in vliegtuigen niet goed

   

  5. Bowers & Wilkins PX7 Carbon Edition

  Bowers & Wilkins PX7 Carbon Edition

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Dure maar mooi klinkende over-ear koptelefoon

  Grootte en gewicht: 7,8 x 17,5 x 22,1 cm, 309 gram | Levensduur batterij (geschat): 30 uur (ANC aan), 33 uur (ANC uit) | Bluetooth-bereik: 10 meter

  Speciale kenmerken: ANC, Ambient-modus, Soundscapes-profielen

  Niet veel over-ear koptelefoons zijn zo goed gemaakt als de Bowers & Wilkins PX7 Carbon Edition. Dit gaat niet alleen over stijl: de geluidskwaliteit komt echt met het allerbeste overeen en de ANC-technologie is ook behoorlijk goed.

  Het is duur en kost veel meer dan de Bose 700 of Sony WH-1000XM4, maar er is zeker een gevoel dat het die prijs heeft verdiend. De soundstage is serieus breed en voegt aan de nummers die het nodig hebben drama toe en hoewel er geen EQ-aanpassingsopties zijn, is het geluid goed uitgebalanceerd, dus je hebt ze niet nodig. Er is ook een unieke en plezierige “Soundscapes” functie die natuurgeluiden kan mengen om je te helpen ontspannen.

  • Breed en dynamisch geluidsbeeld
  • Companion-app met handige functies
  • Lange batterijduur
  • Lastige connectiviteit
  • Koolstofvezelontwerp is niet voor iedereen

   

  6. Microsoft Surface Headphones 2

  Microsoft Surface Headphones 2

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste over-ear koptelefoon voor productiviteit

  Grootte: 20,4 x 19,5 x 4,8 cm | Gewicht: 290 gram | Levensduur batterij (geschat): 20 uur (NC aan) | Bluetooth-bereik: 243 meter | Ondersteuning voor digitale assistenten: Ja

  Microsoft is misschien niet de eerste naam waar je bij audio aan denkt, maar de Surface Headphones 2 is een leuke verrassing. Het klinkt allebei beter en kost minder dan zijn voorganger, de originele Surface Headphones en het compenseert een gemiddelde batterijduur met zeer snel opladen: we gingen in minder dan een uur van leeg naar volledig opladen.

  De Surface Headphones 2 is misschien ook een goede keuze als je veel Windows gebruikt. Het vereist een Microsoft 365 abonnement, maar er is een unieke spraakdicteerfunctie die de ingebouwde microfoons gebruikt om in Word of Outlook je spraak om te zetten in tekst. Ideaal voor thuiswerkers en freelancers, bloggers etc.

  • Instelbare ANC-niveaus
  • Kan met 10 apparaten tegelijk gekoppeld worden
  • Slimme bediening
  • Lagere batterijduur dan concurrenten
  • De Surface Audio-app heeft meer functies nodig

   

  7. Jabra Elite 45h

  Jabra Elite 45h

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een betaalbare over-ear koptelefoon die lang meegaat

  Grootte en gewicht: 18,5 x 15,4 x 4,8 cm, 65 gram | Levensduur batterij (geschat): 50 uur | Bluetooth-bereik: 10 meter

  Speciale kenmerken: aanpasbare EQ, multipoint-technologie, soundscapes-modus

  Er zijn veel goede redenen om de Jabra Elite 45h te kopen. Er is de prijs, die lager is dan bijna alle op deze lijst; er is de aanpasbare EQ; en er is de serieus indrukwekkende batterijduur van 50 uur.

   

  Hoewel dit geen ANC-functie heeft, gaat het uitstekende energiebeheer van de Elite 45h verder met zijn snellaadmogelijkheden: slechts 15 minuten opladen gaf ons genoeg energie voor 10 uur afspeeltijd. Je kunt ook met maximaal 8 verschillende apparaten tegelijk verbinding maken, waardoor het ontbreken van een 3,5 mm-poort wordt gecompenseerd.

  • Gepersonaliseerd geluid via Jabra Sound + -app
  • Klein en geavanceerd ontwerp voor op het oor
  • Beste batterijduur in zijn klasse
  • Geen geluidsisolatie

   

  8. Urbanista Miami

  Urbanista Miami

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Betaalbare en duurzame ANC koptelefoon

  Grootte en gewicht: 20,5 x 16,7 x 8,9 cm, 309 gram | Levensduur batterij: 40 uur (ANC aan); 50 uur (ANC uit) | Bluetooth-bereik: 10 meter

  Speciale kenmerken: ondersteuning digitale assistent

  Wat de Urbanista Miami aan mooie functies mist, wordt in waarde en levensduur meer dan goedgemaakt. Urbanista belooft 40 uur batterijduur met ANC en in onze eigen tests heeft de Miami deze belofte meer dan waargemaakt.

  En laten we niet vergeten dat de Miami voor een ANC koptelefoon inderdaad zeer betaalbaar is. Als je gewoon noise cancellation en goed geluid wilt en je niks geeft om 3D-audio, bijbehorende app of dynamische EQ-trucjes van duurdere modellen, dan is dit een geweldige manier om veel geld te besparen. Wees gewaarschuwd dat de pasvorm vrij strak is, dus het is het beste om ze elke keer in periodes van een paar uur te dragen.

  • Uitstekende batterijduur
  • ANC- en transparantiemodi
  • Hoge geluidskwaliteit
  • Strakke pasvorm
  • Zwakke windweerstand

   

  9. Bose QuietComfort 35 II

  Bose QuietComfort 35 II

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Kwaliteit Bose ANC voor een lagere prijs

  Grootte en gewicht: 18 x 17 x 8,1 cm, 232 gram | Levensduur batterij (geschat): 20 uur (ANC aan), 40 uur (ANC uit) | Bluetooth-bereik: 9 meter

  Speciale kenmerken: Active noise cancellation, speciale digitale assistent-knop, Music Share

  Als je een Bose ANC-over-ear koptelefoon wilt, dan moet je logischerwijs gewoon de Bose 700 kopen. En dat is prima, maar hoewel de QuietComfort 35 II is vervangen, is het nog steeds een zeer capabele set – en is hij veel goedkoper dan het nieuwere model.

  Dit betekent dat het een slimme route biedt naar noise cancellation, comfort en audiokwaliteit van Bose-kwaliteit. Het is ook verre van verouderd. Je krijgt nog steeds moderne functies, zoals geïntegreerde Google Assistent-ondersteuning en het ANC kan tussen de instellingen Hoog en Laag worden omgeschakeld, dus je hebt nog steeds een zekere mate van controle over hoe sterk het dempende effect is.

  • Goede noise cancellation
  • Helder, breed geluid
  • Kan in bedrade modus met ANC ingeschakeld luisteren
  • Google Assistant-integratie kan verbeterd worden

   

  10. Focal Clear

  Focal Clear

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Bedrade over-ear koptelefoon voor serieuze audioprofessionals

  Grootte en gewicht: 10,1 x 24,6 x 24,8 cm, 451 gram | Levensduur batterij (geschat): N/A | Bluetooth-bereik: N/A

  Speciale kenmerken: verwijderbare 3,5 mm kabel

  Als je een audioliefhebber bent en op zoek bent naar een hifi-koptelefoon voor thuis, dan zal de Focal Clear zeker kwaliteit leveren – als je het je kunt veroorloven. Deze ultra-premium koptelefoon maakt van een ontwerp met open achterkant gebruik, dat voorkomt dat er druk in de oorschelpen wordt opgebouwd en het geluid nadelig beïnvloedt.

  Zoals elke koptelefoon met open achterkant, is alles waar je naar luistert met de Focal Clear hoorbaar voor de mensen om je heen en is er ook niet veel isolatie van achtergrondgeluid. Daarom is het een over-ear koptelefoon die je het beste thuis kunt gebruiken, zodat je zonder enige afleiding in de geweldige geluidskwaliteit kunt verdwalen.

  • Vervormingsvrij geluid
  • Verbluffend ontwerp
  • Uitstekende audioweergave
  • Heel duur
  • Ontwerp met open achterkant niet ideaal voor openbaar gebruik

   

  Hoe je de beste over-ear koptelefoon voor jezelf kiest

  Als je een koptelefoon koopt, dan heb je het al gemakkelijker gemaakt door voor een koptelefoon voor over het oor te kiezen, vanwege de enorme markt voor koptelefoontypen. Maar er kan nog steeds veel keuze in het ontwerp zijn, dus je moet nog steeds op factoren letten zoals de vorm van de hoofdband of de hoeveelheid oorschelpvulling om te beoordelen hoe comfortabel ze zitten. Wees niet bang om koptelefoons af te wijzen die je ook niet mooi vindt.

  Geluidskwaliteit is duidelijk belangrijk. Hieronder lees je meer over hoe we dit testen, maar je moet overwegen of je een gebalanceerde geluidsopstelling verkiest of er voor een kiest dat het beste met een bepaald deel van het frequentiespectrum werkt. Elektronische fans geven misschien de voorkeur aan zware bassen. Dat gezegd hebbende, veel over-ear koptelefoons hebben mobiele apps waarmee je de EQ naar wens aan kunt passen.

  Bedenk ook hoeveel batterijduur je nodig hebt. Een over-ear koptelefoon kan tussen de 20 en 60 uur aan afspeeltijd leveren, dus je hoeft nooit te vaak op te laden, hoewel langer natuurlijk meestal beter is. Houd er rekening mee dat ANC de levensduur van de batterij verkort wanneer het wordt ingeschakeld, omdat het de ingebouwde microfoons permanent van stroom moet voorzien.

   

  Hoe we de beste over-ear koptelefoons testen

  We testen elke koptelefoon grondig op basis van verschillende factoren en passen een consistente testaanpak toe, zodat vergelijkingen met andere koptelefoons betrouwbaar en eerlijk zijn.

  In dit geval is elke over-ear koptelefoon in de loop van een week 2 uur achter elkaar gebruikt. Hierdoor kan de tester zowel de geluidskwaliteit in een mix van genres en volumes opnemen, als zien hoe comfortabel de koptelefoon is wanneer deze gedurende lange tijd wordt gedragen.

  We hebben naar hiphop, rock, jazz, klassiek, pop en meer geluisterd om te zien hoe elk paar presteert en waar mogelijk hebben we hetzelfde met films, podcasts en games gedaan.

  We testen ook de effectiviteit van functies zoals noise-cancelling in praktijksituaties en zullen ervoor zorgen dat de claims van de fabrikant over de levensduur van de batterij en het Bluetooth-bereik kloppen. De bouwkwaliteit, het installatiegemak en eventuele besturingsschema’s – inclusief die waarbij een app betrokken is – zullen ook beoordeeld worden.

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.