Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.

De 10 Beste Polaroid Instant Cameras Voor 2024

  Een instant camera uit het eindeloze aanbod kiezen, is niet altijd makkelijk. Sommige modellen hebben de trend om te lang op de markt te blijven hangen, nadat ze voor het eerst werden uitgebracht en ze zijn in vergelijking met gewone digitale camera’s ook gewoon moeilijker te “begrijpen”.

  Het goede nieuws over instant camera’s is dat ze een stuk goedkoper zijn dan digitale camera’s. En, ook gewoon veel leuker (én hipper). Maar wat is een instant camera nu precies? Digitale camera’s maken namelijk ook direct foto’s, toch?

  Nou, meestal verwijzen Polaroid camera’s naar de camera’s die een instant afdruk van je foto’s maken, direct vanaf de instant camera zelf.

  #1
  instax mini 9 - Blush Rose
  #2
  Polaroid Snap Instant Snap Digitale Camera, met Zink Zero Ink Technologie, Wit
  #3
  instax mini LiPlay, Elegant Black, instant mini camera, smartphoneprinter
  instax mini 9 - Blush Rose
  Polaroid Snap Instant Snap Digitale Camera, met Zink Zero Ink Technologie, Wit
  instax mini LiPlay, Elegant Black, instant mini camera, smartphoneprinter
  -
  -
  #2
  Polaroid Snap Instant Snap Digitale Camera, met Zink Zero Ink Technologie, Wit
  Polaroid Snap Instant Snap Digitale Camera, met Zink Zero Ink Technologie, Wit
  -
  #3
  instax mini LiPlay, Elegant Black, instant mini camera, smartphoneprinter
  instax mini LiPlay, Elegant Black, instant mini camera, smartphoneprinter

  Wat we doorgaans als een instant camera omschrijven beslaat een breed spectrum, gaande van goedkope toestellen en vrolijke speelgoedcamera’s, tot de duurdere, meer geavanceerde polaroid camera’s die je zelfs in staat stellen om lenzen te verwisselen.

  Vandaag de dag bestaan er zelfs hybride modellen die zowel analoge als digitale opnamen bieden, zo combineer je het beste van beide werelden.

   

  10 Beste Polaroid Instant Camera’s Om Te Kopen

  1. Fujifilm Instax Mini 9

  Fujifilm Instax Mini 9 white

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Toen Fujifilm de leuke en betaalbare Instax Mini 9 uitbracht, intussen enkele jaren geleden, kwam die met weinig veranderingen ten op zichte van zijn voorganger, de Mini 8. Het belangrijkste verschil tussen beiden is de toevoeging van de selfiespiegel.

  Bovendien krijg je er ook een clip-on macro-adapter bij die erg handig is om close-up foto’s te maken. Dat de Instax Mini 9 in verschillende kleuren beschikbaar is, is eveneens mooi meegenomen. Uit onze ervaring, vinden we deze polaroid camera geschikt voor op feestjes, festivals en dagjes uit.

  De erg lichte instant camera ziet er hip en rondvormig uit zonder scherpe hoeken, waardoor het een erg vriendelijke uitstraling heeft. Zoals we al vertelden is deze instant camera in verschillende kleuren beschikbaar waaronder kobaltblauw, flamingo roze, ijsblauw en smokey wit. Let wel, voor deze camera heb je de Fuji Instax Mini Colorfilm nodig en deze zit niet bij de camera geleverd.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Handige selfiespiegel
  • Clip-on macro-adapter voor close-up foto’s
  • Werkt met Fujifilm Instax Mini-Film

   

  2. Polaroid Snap Instant Camera

  Polaroid Snap Instant Camera

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Wat ik het leukst aan deze gemoderniseerde instant camera vind, is dat je gewoon zonder gedoe kunt fotograferen. Er is geen scherm om je foto in te kaderen, maar bovenop zit een kleine pop-up zoeker die ook de camera aanzet.

  Na 2 seconden is hij klaar om te gebruiken en kun je gewoon op de ontspanknop drukken en je afdruk maken. Dat is het! Helemaal links bovenaan zit een knop waarmee je tussen normale, zwart-witte en vintage sepia-patronen kunt wisselen.

  Er is ook een knop die de klassieke Polaroidrand aan je afdruk toevoegt, en deze polaroid camera beschikt over een handige 10 seconden zelfontspanner. Wij vinden de Snap zeer goed voor wat het is: een betaalbare instant-print camera op zakformaat. Ik zou het niet als mijn enige camera willen hebben, en het zou gemakkelijk in die categorie van gadgets die je een paar keer gebruikt kunnen vallen.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Gebruiksklaar in 2 seconden
  • Verschillende patronen: normaal, zwart/wit, sepia, vintage
  • Zelfontspanner

   

  3. Fujifilm Instax Mini LiPlay

  Fujifilm Instax Mini LiPlay Polaroid

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De handige LiPlay is een hybride polaroid camera. In tegenstelling tot de meeste andere instant camera’s kun je je beelden op een LCD-scherm bekijken en beslissen of je ze wel of niet af wilt

  drukken. Dit maakt een einde aan het verspillen van film. Mijn favoriete eigenschap van het LCD-scherm is echter niet de mogelijkheid om zoveel te bekijken als de animatie die gebeurt als je afdrukt: Het scrolt je beeld van het scherm af met bijna exact dezelfde snelheid als de eigenlijke afdruk uit de camera.

  Een leuke touch die de overgang van digitaal naar de echte wereld directer en leuker maakt. De beelden zijn indrukwekkend scherp, beter dan de resultaten die we van de Mini 90 heb gekregen.

  Het ontwerp is strak en eenvoudig. Er zijn drie knoppen die bepalen welke visuele effecten (indien aanwezig) op het beeld worden toegepast. De opties variëren van harten tot geweien tot een tiental andere overlays.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Compacter dan de meeste andere instant camera’s
  • Neemt geluid op tijdens maken van foto
  • Kun je koppelen aan je gsm

   

  4. Polaroid OneStep Instant Camera

  Polaroid Now Everything Box

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze OneStep+ is een evolutie van de OneStep 2 en maakt via Bluetooth een draadloze verbinding met de Polaroid Originals-app. Met deze instant camera is het mogelijk om bij het maken van je instant-foto’s zes creatieve tools te gebruiken.

  De functies die deze polaroid camera in vergelijking met zijn voorganger OneStep2 heeft, zijn heel wat uitgebreider, zoals functies voor dubbele belichting, licht schilderen, maar ook het handmatig bedienen is een extra pluspunt.

  Het toestel is iets duurder dan zijn voorganger, maar als je bedenkt hoeveel meer creatieve functies het toestel heeft, is het vast en zeker de moeite waard om aan te schaffen. Met de geweldige portretlens kun je van nog veel dichterbij, schitterende beelden maken en je foto’s een blurry effect geven.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Hippe, gekende Polaroid design
  • Vele creatieve functies
  • Portretlens

   

  5. Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

  Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Fujifilm is de ontwikkelaar van enkele polaroid camera’s die van het populaire Instax Mini-filmformaat gebruik maken. Geen enkele is zo aantrekkelijk als de Instax Mini 90 Neo Classic.

  Zeker wat betreft de functies: een oplaadbare batterij en volledig automatische belichting, iets wat je niet in de Instax Mini 9 vindt. Deze Mini 90 kost iets meer, maar als je net zoveel geeft om hoe je camera eruit ziet als om de beelden die je ermee kunt schieten, dan kan de Mini 90 de centen waard zijn.

  Volgens ons is het de best uitziende instant camera die er is. Hij ziet er ook gewoon cool uit, heeft een tweekleurige retro-afwerking, zilveren accenten en je kunt tussen zwart of bruin leer kiezen.

  De Mini 90 werkt als een point-and-shoot polaroid camera, ideaal voor feestjes en avonturen, waarbij gasten die snapshots maken misschien geen deskundige fotografen hoeven te zijn.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Volledige automatische belichting
  • Point-and-shoot camera
  • Keuze tussen bruin of zwart leer

   

  6. Fujifilm Instax Mini 11

  Fujifilm Instax Mini 11

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Fujifilm Instax Mini 11 komt ten op zichte van zijn voorganger met vele verbeteringen zoals een nieuwe ‘Selfie Mode’ en een betere automatische belichting. Maar in tegenstelling tot zijn broers en zussen, de Mini 25/26, Mini 70 en Mini 90, zijn er geen extra creatieve belichtingsmodi of speciale functies.

  Maar toch is de instant camera eenvoudig te bedienen en in staat om in verschillende lichtomstandigheden prachtige beelden te produceren. De Instax Mini 11 is zeer makkelijk te gebruiken, waardoor het een geweldige keuze voor kinderen is.

  Dit model is door de nieuwe automatische scèneherkenning perfect voor op donkere feestjes, op festivals of een daguitstap (na de coronacrisis!). Je kunt met deze polaroid camera dankzij de selfiespiegel aan de voorzijde van de camera nu ook selfies nemen.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Automatische sceneherkenning
  • Selfiespiegel
  • Close-up modus

   

  7. Fujifilm Instax Mini 70

  Fujifilm Instax Mini 70

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Mini 70 is Fujifilms middenklasse polaroid camera en behoort tot de kleinste, lichtste instant camera’s op de markt. Hij circuleert al sinds 2015 op de markt en hoewel hij wat licht is op opvallende kenmerken, is hij zeer eenvoudig te gebruiken.

  De Mini 70 is zowel een lust voor het oog (is ook in 6 kleuren beschikbaar) als comfortabel om vast te houden. Hij is van plastic gemaakt, maar voelt zeer goed gebouwd aan. De polaroid camera wordt in de verticale richting gehouden, wat handig is om portretten te maken.

  De sluiter bevindt zich aan de voorzijde van de camera en dat is even wennen. De Instax Mini 70 wordt door twee CR2-batterijen gevoed, waarmee je tot 400 opnames (40 filmpakketten) kan maken. Hij ziet er cool uit en is licht. Het enige wat ontbreekt is een echte belichtingscompensatie, maar voor de prijs is de Mini 70 een winnaar.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Verschillende settings zoals Macro, Landschap en Timer
  • Foto’s lijken op de klassie Polaroid-foto’s
  • Handige selfiespiegel

   

  8. Fujifilm Instax Wide 300

  Fujifilm Instax Wide 300

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Wat ons meteen opviel bij het vergelijken van foto’s gemaakt met de Instax Wide 300 met foto’s van andere instant camera’s, is dat de kleuren opvallend veel levendiger zijn. Bij vele andere polaroid camera’s lijken de kleuren wat in elkaar over te vloeien, en dat geeft de foto’s een minder levend beeld.

  De Instax Wide 300 behoudt daarentegen een mooie kleurverzadiging waardoor je foto’s er filmisch uit gaan zien. Zoek je naar de beste foto’s uit een instant camera, om creatieve beelden mee te schieten, dan vinden wij dit toestel alvast ideaal.

  De optische zoeker met geïntegreerde beeldlijnen is perfect voor beeldcompositie en de ingebouwde teller toont het aantal foto’s die je nog kunt maken. Een betrouwbare en toch simpele instant camera die zonder veel gedoe schitterende afbeeldingen maakt, dat is wat deze Instax Wide 300 kan.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Haarscherpe, levendige beelden
  • Optische zoeker met geïntegreerde beeldlijnen
  • Ingebouwde teller

   

  9. Polaroid Snap Touch

  Polaroid Snap Touch

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Polaroid Snap Touch is een leuke, betaalbare polaroid camera met een ingebouwde printer, en maakt leuke foto’s met smartphone-beeldkwaliteit. Het merk Polaroid staat synoniem voor camera’s die na het indrukken van de sluitertoets een afgewerkt beeld afdrukken.

  Vroeger betekende dit een uniek fotootje dat zich voor je ogen ontwikkelde. Maar deze instant camera gebruikt geen film. Het legt beelden digitaal vast en drukt ze op verzoek met behulp van warmtegevoelig papier af, geen inkt dus om je zorgen over te maken.

  De instant camera is van 13 megapixel en een 3.5 inch LCD-touchscreen voorzien. De polaroid camera is erg plezierig in gebruik, is compact en ziet er modern uit.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Degelijke behuizing
  • Zeer goede balans tussen prijs/kwaliteit
  • 13 megapixel en 3.5 inch LCD-touchscreen

   

  10. Polaroid 300 Instant Cam

  Polaroid 300 Instant Cam

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Er is iets aantrekkelijk eigenaardigs aan het uiterlijk van de Polaroid 300 instant camera. Of het nu om de bolle bochten of de komische kleuren gaat, het is vrij moeilijk om naar deze polaroid camera te kijken zonder een beetje te glimlachen; net zo voordelig voor de fotograaf als het onderwerp.

  De polaroid camera is in zwart, blauw en rood  verkrijgbaar, en hoewel het een beetje schaars is op de algemene kenmerken, is het waarschijnlijk het gebrek aan toeters en bellen dat Polaroids ultieme aantrekkingskracht is.

  Er zijn vier scène-instellingen die je via de bovenste draaiknop kunt kiezen, variërend van ‘binnenshuis’ tot ’fijn’, afhankelijk van het omgevingslicht en de opnamesituatie. Er is geen batterij om je zorgen over te maken, want alle stroom wordt uit de filmcassette getrokken, die voor de afwerking van ISO 800 glansfolie gebruik maakt.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Soberheid is grootste troef
  • Werkt zonder batterij
  • 4 scène-instellingen

   

  Top 10 Tips Voor et Gebruik Van Polaroid Camera’s

  Maak aanzienlijk betere foto’s met je instant of polaroid camera dankzij onze tien onderstaande tips, voor een betere fotokwaliteit! Instant fotograferen is bijzonder in trek, maar weten hoe je je camera ten volste kunt gebruiken, is doorslaggevend om betere foto’s te maken.

  1. Vermijd te kleine objecten in de frame – Onze eerste tip is dat je beter geen te kleine objecten in het frame kan gebruiken, om te voorkomen dat ze niet zichtbaar zijn. Ideaal gesproken wil je niet meer dan 2 meter van je onderwerp af staan, tenzij je probeert om een landschap of architectuur in de foto op te nemen. Ga dichterbij staan als je een betere foto wilt.
  2. Behoud afstand wanneer je selfies neemt en vermijd een selfie-fail – De meeste instant camera’s hebben een minimale focusafstand van 30 of 60 cm, wat ongeveer hetzelfde is alsof je bij het nemen van een selfie een camera op armlengte vasthoudt. Maak je onscherpe foto’s? Dan is dit wellicht niet aan cameratrilling of gebrek aan licht te wijten, maar aan het feit dat de lens gewoonweg te dicht bij het onderwerp staat. Houd dus rekening met de afstand.
  3. Gebruik natuurlijk licht waar mogelijk – Deze tip is vanzelfsprekend in fotografie in het algemeen, maar vooral bij instant fotografie waar doorgaans een combinatie van hoge ISO-film en een automatisch openspringende flash tot vervelend overbelichte foto’s kan leiden. Maar goed, door te experimenteren kun je veel verwezenlijken. Deactiveer de flash en gebruik natuurlijk licht, zelfs binnen. Dat zorgt voor veel betere foto’s.
  4. Goede onderwerpen voor instant fotografie – Close-up portretten zijn meestal het favoriete onderwerp voor instant fotografie, omdat het onderwerp geschikt is voor kleinere afmetingen van instant prints. Maar ook landschappen zijn ideaal als onderwerp, al kan je wellicht beter voor een groter formaat kiezen als dat is waar je naar zoekt.
  5. Gebruik hetzelfde onderwerp uit verschillende hoeken – Je wil je geld niet aan mislukte instant prints verspillem, wees dus slim met vanuit welke hoek je je onderwerp benadert en kies niet zomaar voor een hoek. Hier gelden opnieuw de standaard principes binnen de fotografie.
  6. Vermijd vingers voor de lens of een bedekte flash – Bij kleinere camera’s komt het vaak voor dat vingers voor de lens verschijnen, waardoor vele foto’s gewoon verloren gaan. Doordat kleinere instant camera’s vaak geen grip hebben is het een vaak voorkomend probleem. Maar met ervaring kan je dit vermijden. Hetzelfde geldt voor het bedekken van de flash, wat vaak bij kleine camera’s voorkomt. Oefening baart kunst!
  7. Gebruik instant fotografie om het ijs te breken – Als je een fotograaf bent dan is het handig om de persoon van wie je een foto maakt, een voorproefje van de foto te geven, door hen een instant print aan te bieden. Zo hebben ze een idee van hoe de foto er uitziet. Gebruik je instant camera op dezelfde manier. Door iemand een print van je foto te geven kan je het ijs met je publiek breken.
  8. Probeer spontaan te zijn – De beste foto’s worden genomen zonder dat het onderwerp weet dat ze gefotografeerd worden. Geforceerde foto’s zijn onnatuurlijk. Soms is het dus beter om spontane foto’s te nemen, zo vertel je veel beter een verhaal dan rigide, geforceerde fotografie.
  9. Experimenteer met dubbele belichting – Vele camera’s hebben de mogelijkheid tot dubbele belichting, dat betekent dat je een foto maakt en de camera beweegt terwijl je het volgende shot maakt, zo maakt je camera een soort combinatie van beide shots. Zo kun je echt creatieve foto’s maken!
  1. Creëer contrast tussen je onderwerp en de achtergrond – Voor portretfoto’s is het beter om een witte, zwarte of lichtgekleurde achtergrond te kiezen. Maar door hiermee te spelen kunnen we contrast creëren en vermijden we dat de persoon waarvan we een foto maken, naar de achtergrond verdwijnt. Hoe je de compositie ook maakt, je wilt dat je onderwerp opvalt. Dat kun je ook doen door de flash te gebruiken als de foto buiten wordt genomen, zo vermijd je dat de persoon in een silhouet vastzit.

   

  Veelgestelde Vragen

  Kun je ‘s nachts een Polaroid gebruiken?

  Ja, maar bij weinig licht, zoals bij nachtfotografie, kan je instant camera een langzame sluitertijd gebruiken, waardoor hij gevoelig voor elke beweging is, terwijl de belichting plaatsvindt. Kies een stevig, vlak oppervlak en ondersteun de camera ook van opzij, indien mogelijk. Vermijd beweging van de camera wanneer je op de ontspanner indrukt.

  Gaan Polaroidfoto’s lange tijd mee?

  Polaroid foto’s zijn niet ontwikkeld om voor eeuwig te blijven bestaan. Ze zijn voor onmiddellijk resultaat ontworpen. In vergelijking met andere media zijn instant foto’s fragiel. Dit komt door de chemicaliën in de print.

  Wat gebeurt er wanneer Polaroid foto’s vervallen?

  Je kunt foto’s nemen met wat je ook wilt en dat omvat ook vervallen Polaroidfilm! Sommige mensen werken graag met vervallen film, hierom alleen, omdat de foto’s onvoorspelbaar en uniek kunnen zijn.

   

  Conclusie over Polaroid Camera’s

  Fotografie is niet alleen voor oude gepensioneerden en hipsters, er zijn veel mensen die ervan houden om foto’s met een moderne instant camera te maken, net als onze ouders dat met de Polaroids van weleer deden. Dit waren onze favorieten, de keus is aan jou!

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.