Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.

De 10 Beste Robotstofzuigers Modellen Voor 2024

  Voor dit artikel hebben we ons in robotstofzuigers verdiept. In een wereld waarin steeds meer wordt geautomatiseerd kon de stofzuiger niet achterblijven en kan een robotstofzuiger als een geschenk uit de hemel komen. Het huishouden is voor weinig mensen een hobby, dus hoe minder je zelf hoeft te doen, hoe beter.

  Dat is ook waarom automatiseringen als Alexa of Google Assistent zo populair zijn of waarom draadloze stofzuigers of steelstofzuigers het tegenwoordig zo goed doen. We willen het ons het liefst zo makkelijk mogelijk maken. Terecht uiteraard.

  Table could not be displayed.

  Daarom zijn we in de wereld van de robotstofzuiger gedoken. Merken als iRobot, Blaupunkt en Eufy zijn hierin leidend. Je ziet ook steeds meer innovaties die je leven nóg makkelijker maken. De nieuwste modellen hoef je maar een keer in te stellen en voor de rest gaan ze volledig zelfstandig hun gang.

  Ook is het al lang niet meer zo dat een robotstofzuiger onder hoeft te doen aan een normale stofzuiger. Er is op het gebied van de motor veel verbeterd waardoor de zuigkracht bijna gelijk is aan die van een normale stofzuiger. Zo zijn de modellen van Blaupunkt met een krachtige BLDC-motor uitgerust die voor een sterke aanzuiging zorgt.

  Biedt het een oplossing voor alles? Nee, je zult nog steeds gemorste kruimels op de bank moeten opzuigen met een kruimeldief. Maar je kunt wel een deel van al het zuigwerk loslaten.

  Natuurlijk is iedereen altijd op zoek naar de beste stofzuiger en een robotstofzuiger is hier geen uitzondering in. Neem daarom een kijkje op onze lijst van hieronder waarin we de 10 beste robotstofzuigers uiteenzetten.

  zie ook:

  Beoordelingen Van De Beste Robotstofzuigers Die Vandaag Beschikbaar Zijn

  1. Xiaomi Mi Roborock S5 Max

  Xiaomi Mi Roborock S5 Max

  Xiaomi Mi Roborock S5 Max

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een robotstofzuiger schaf je aan om je leven wat makkelijker te maken en deze van Xiaomi zal dat ongetwijfeld doen. Hij is makkelijk in te stellen via een app en gaat automatisch aan de gang op door jou nauwkeurig ingestelde tijdstippen. Het scant de kamer ongeveer 300 keer per minuut en is constant bezig met het berekenen van de meest efficiënte route. Het resultaat: een vloer die zowel gezogen als gedweild is. Deze robotstofzuiger heeft namelijk beide functies.

  Een nadeel van draadloze stofzuigers is vaak dat ze snel leeg gaan. In tegenstelling tot snoer stofzuigers die oneindig meegaan. Deze robotstofzuiger lost dit probleem op doordat het automatisch naar het oplaadstation rijdt wanneer zijn vermogen onder de 20% daalt. Wanneer het klaar is met laden, gaat de robot weer verder waar het gebleven was. Dat scheelt jou een hoop gedoe.

  De stofcapaciteit is 100 ml, wat niet erg hoog is, maar de watertank heeft daarentegen een capaciteit van 290 ml. Hiermee kan deze Mi Roborock stofzuiger een oppervlakte van ten minste 200 m2 dweilen.

  Het rijdt met gemak over obstakels tot 2 cm, denk aan kabels, drempels of tapijt. Wanneer het over tapijt gaat, schakelt de robotstofzuiger automatisch over op de turbomodus die voor deze vloersoort beter geschikt is.

  Belangrijkste kenmerken

  • Stofzuigen en dweilen
  • Grote watertank
  • Voor iedere vloersoort

   

  2. iRobot Roomba Combo® i8+- Robotstofzuiger met Dweilfunctie – Zelfledigend – Ideaal voor Huisdieren – i8578

  iRobot Roomba Combo® i8

  iRobot Roomba Combo® i8

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Zoals we eerder hebben gezien bij (draadloze) stofzuigers, zet de innovatie zich voort met de Roomba Combo® i8+ robotstofzuiger en dweilrobot. Deze robot brengt slimme technologie naar een nieuw niveau met zijn dubbele functie om zowel te stofzuigen als te dweilen. Hij is niet alleen veelzijdig in het omgaan met zowel nat als droog vuil, maar past zich ook aan verschillende vloertypen aan met zijn 4-Staps schoonmaaksysteem. Hiermee biedt de Roomba Combo® i8+ een indrukwekkende schoonmaakervaring, afgestemd op je persoonlijke wensen.

  Een van de meest opvallende eigenschappen van deze robotstofzuiger is zijn vermogen om te stofzuigen en dweilen tegelijkertijd, ideaal voor harde vloeren. Met de Roomba Combo® opvangbak detecteert de robot wanneer het tijd is om je vloeren te stofzuigen en te dweilen. De Imprint® Smart Mapping-technologie zorgt ervoor dat geen plekje wordt overgeslagen.

  Met een capaciteit om een oppervlakte tot 55m2 te dweilen, is deze robotstofzuiger geschikt voor de meeste huishoudens. De watertank heeft een inhoud van 210ml, wat voldoende is voor een grondige schoonmaak. Dankzij iRobot OS blijft de software altijd up-to-date met de nieuwste functies.

  Belangrijkste kenmerken

  • Herkent sterk vervuilde gebieden en heeft een speciale dweilfunctie voor harde vloeren.
  • 4-Staps schoonmaaksysteem voor een uitgebreide reiniging.
  • Gebruiksvriendelijk met ondersteuning voor spraakassistenten zoals Google Assistant.

   

  3. Eufy RoboVac X8 Hybrid EU Robotstofzuiger

  Eufy RoboVac X8 Hybrid EU Robotstofzuiger

  Eufy RoboVac X8 Hybrid EU Robotstofzuiger

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze robotstofzuiger en dweilrobot met dubbele turbine technologie is een krachtpatser in huishoudelijke reiniging. Met een gecombineerde zuigkracht van 4000 Pa zorgt hij voor een efficiënte verwijdering van vuil en huisdierenharen, waarbij hij tot 57,6% meer haren opzuigt in vergelijking met eerdere modellen. De 2-in-1 functie van stofzuigen en dweilen bespaart tijd en zorgt voor brandschone vloeren. Dankzij het grote waterreservoir van 250 ml kan het apparaat tot 140 minuten dweilen en tot 180 minuten stofzuigen. De geavanceerde iPath-lasernavigatie en AI.Map 2.0-technologie bieden slimme en efficiënte schoonmaakroutes door het huis en de mogelijkheid om schoonmaakgebieden en verboden zones in te stellen via de app. Deze robotstofzuiger is daarmee een topper in gebruiksgemak en grondige reiniging.

  Belangrijkste kenmerken

  • Dubbele turbine met 4000 Pa zuigkracht.
  • 2-in-1 stofzuigen en dweilen.
  • iPath-lasernavigatie voor efficiënte routes.
  • Groot waterreservoir van 250 ml.

  4. Blaupunkt Bluebot XVAC BPK-VCBB1XVBWT

  Blaupunkt Bluebot XVAC BPK-VCBB1XVBWT

  Blaupunkt Bluebot XVAC BPK-VCBB1XVBWT

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Blaupunkt Bluebot XVAC robotstofzuiger met dweilfunctie is een veelzijdige schoonmaakhulp voor mensen die een hekel hebben aan stofzuigen en dweilen. Deze robot, uitgerust met een watertank, biedt een krachtige stofzuig- en dweilfunctie. Het apparaat is bijzonder efficiënt in het verwijderen van huisdierenharen en vuil van tapijten dankzij zijn ronddraaiende borstel en zijborstels. Met een geluidsniveau van slechts 56 dB is het een opvallend stille machine, waardoor je ongestoord kunt genieten van je vrije tijd. De geavanceerde filters maken het ook een uitstekende keuze voor mensen met allergieën. Daarnaast beschikt het over slimme navigatiesensoren die schade voorkomen en een systematische schoonmaakpatroon garanderen. Het herkent automatisch tapijt en schakelt over op een turbo zuigfunctie voor een diepe reiniging.

  Belangrijkste kenmerken

  • Stofzuigen en dweilen in één.
  • Stil in gebruik (56 dB).
  • Geavanceerde filters voor allergieën.
  • Slimme navigatie en tapijtherkenning.

  5. Xiaomi Roborock Q7 Max Robotstofzuiger met Dweilfunctie

  Xiaomi Roborock Q7 Max Robotstofzuiger met Dweilfunctie

  Xiaomi Roborock Q7 Max Robotstofzuiger met Dweilfunctie

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Q7 MAX-robotstofzuiger van Roborock tilt huishoudelijke schoonmaak naar een hoger niveau met zijn indrukwekkende kenmerken en technologieën. Met een aanzienlijke zuigkracht van 4200 Pa, overtreft deze stofzuiger zijn voorgangers, waardoor hij moeiteloos vuil van zowel vloeren als tapijten kan verwijderen. De stevige rubberen borstel verbetert de duurzaamheid en vermindert problemen met haarklitten, wat ideaal is voor huishoudens met huisdieren.

  De Smart LiDAR-navigatie van de stofzuiger, ondersteund door Smart Navi 3.0, maakt gebruik van lasertechnologie om efficiënt door het huis te navigeren en de plattegrond te mappen. Deze functie stelt gebruikers in staat om specifieke gebieden aan te wijzen voor reiniging, wat zorgt voor een meer gepersonaliseerde schoonmaakervaring.

  Een ander opvallend kenmerk is de mogelijkheid om tot vier verschillende kaarten te scannen en op te slaan, ideaal voor huizen met meerdere verdiepingen. Gecombineerd met een lange batterijduur die tot 180 minuten schoonmaken ondersteunt, maakt dit de Q7 MAX geschikt voor grotere woningen.

  De 2-in-1 functionaliteit voor dweilen en stofzuigen, met een stofbox van 470 ml en een watertank van 350 ml, maakt het mogelijk om beide taken tegelijkertijd uit te voeren. De elektronische watertank reguleert de vochtigheid van de mop en de waterstroom, wat bijdraagt aan een effectieve en aanpasbare reiniging.

  Voor extra gemak is de Q7 MAX compatibel met spraakbediening via apparaten zoals Alexa en Google Assistant. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om schoonmaaktaken te plannen, te controleren en aan te passen via spraakcommando’s.

  Belangrijkste kenmerken

  • Krachtige Zuigkracht: 4200 Pa voor effectieve reiniging.
  • Smart LiDAR-Navigatie: Efficiënte navigatie en mapping van meerdere verdiepingen.
  • 2-in-1 Dweilen en Stofzuigen: Grote capaciteit voor zowel stofbox als watertank.
  • Spraakbesturing: Integratie met smart home-apparaten voor gemakkelijke bediening.

   

  6. Medion E32 SW Robotstofzuiger met Dweilfunctie

  Medion E32 SW Robotstofzuiger met Dweilfunctie

  Medion E32 SW Robotstofzuiger met Dweilfunctie

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Medion E32 SW robotstofzuiger met dweilfunctie biedt een indrukwekkende schoonmaakprestatie voor zowel stofzuigen als dweilen. Deze multifunctionele robot combineert twee reinigingsmodi, waardoor hij effectief werkt op zowel tapijten als harde vloeren zoals parket en tegels. Zijn lange batterijduur van 120 minuten zorgt ervoor dat hij grote oppervlakken kan schoonmaken, zelfs als je niet thuis bent. De E32 SW schakelt moeiteloos tussen stofzuigen en dweilen door simpelweg het stofreservoir te vervangen door een waterreservoir. Hij is uitgerust met geavanceerde sensortechnologie, waardoor hij meubels ontwijkt en beschadigingen voorkomt. Het is een ideale keuze voor allergiepatiënten en huisdiereigenaren, dankzij de krachtige zuigkracht en deeltjesfilters.

  Belangrijkste kenmerken

  • Dubbele reinigingsfunctie (stofzuigen en dweilen)
  • Lange batterijduur (tot 120 minuten)
  • Geschikt voor huisdieren en allergiepatiënten
  • Geavanceerde sensortechnologie om meubels te ontwijken

   

  7. ECOVACS Deebot X1 E OMNI robotstofzuiger

  ECOVACS Deebot X1 E OMNI robotstofzuiger

  ECOVACS Deebot X1 E OMNI robotstofzuiger

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Deebot robotstofzuiger en dweilrobot biedt een geavanceerde en moeiteloze schoonmaakervaring. Het automatische was- en droogsysteem van de dweilmop is een gamechanger: de mop keert terug naar het station voor automatische reiniging en drogen, waardoor nare geurtjes worden voorkomen. Daarnaast biedt de robot met zijn sterke zuigkracht en een stofzak van 3 liter tot 75 dagen rust zonder dat je het stofreservoir handmatig hoeft te legen. De AIVI 3.0-technologie is indrukwekkend in het detecteren van objecten, waardoor de robot efficiënt obstakels vermijdt, zelfs in slecht verlichte ruimtes. De OZMO Turbo 2.0 roterende dweilmop met verhoogde druk verwijdert zelfs de hardnekkigste vlekken, terwijl de grote accucapaciteit een uitgebreide reiniging tot 260 minuten toelaat. Bovendien maakt de TrueMapping 2.0-technologie het mogelijk om je huis snel en nauwkeurig in kaart te brengen, waardoor deze robot ideaal is voor grotere woningen of huizen met meerdere verdiepingen.

  Belangrijkste kenmerken

  • Automatisch wassen en drogen van de dweilmop.
  • Sterk zuigvermogen met grote stofzak.
  • Geavanceerde objectdetectie en navigatietechnologie.
  • Effectieve roterende dweilmop met grote accucapaciteit.

   

  8. Philips HomeRun 3000-serie robotstofzuiger met dweilfunctie

  Philips HomeRun 3000-serie robotstofzuiger met dweilfunctie

  Philips HomeRun 3000-serie robotstofzuiger met dweilfunctie

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Philips HomeRun Aqua 3000 Series XU3000/02 is een indrukwekkende robotstofzuiger die zowel zuig- als dweilfuncties combineert voor een grondige reiniging. Met zijn ultrasterke zuigkracht en automatische detectie van tapijten, levert dit apparaat uitzonderlijke prestaties op verschillende oppervlakken. De mogelijkheid om tot 200 minuten te reinigen op één acculading maakt het bijzonder efficiënt voor grotere ruimtes. De intuïtieve HomeRun-app verhoogt het gebruiksgemak, ideaal voor beginnende gebruikers die hun schoonmaakervaring willen personaliseren. Dit model bewijst zijn waarde door een grondige reiniging te bieden, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen, en de extra dweilfunctie is een bonus voor huishoudens die streven naar maximale netheid.

  Belangrijkste kenmerken

  • Ultrasterke zuigkracht met automatische tapijtdetectie.
  • Combineert stofzuigen en dweilen in één handeling.
  • Gebruiksduur tot 200 minuten met een krachtige Li-ion-batterij.
  • Gebruiksvriendelijke en intuïtieve HomeRun-app voor gepersonaliseerde schoonmaakplannen.

   

  9. Dyson 360 Heurist – Robotstofzuiger

  Dyson 360 Heurist - Robotstofzuiger

  Dyson 360 Heurist – Robotstofzuiger

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Dyson 360 Heurist™ robotstofzuiger brengt geavanceerde technologie in je huis, waarmee het zowel kan stofzuigen als dweilen. Deze robot werkt relatief stil, waardoor je dagelijkse activiteiten ongestoord kunnen doorgaan. Dankzij het intelligente vision-systeem, uitgerust met time-of-flight-sensoren, navigeert het apparaat efficiënt en systematisch door de kamers, zonder gebieden over te slaan.

  De robot wordt aangedreven door een krachtige digitale motor die een aanzienlijke zuigkracht levert, geschikt voor diverse vloertypen. Met zijn volledig opgeladen accu kan de Dyson 360 Heurist™ een indrukwekkende oppervlakte schoonmaken, waardoor het ideaal is voor grotere ruimtes.

  De geavanceerde functies, zoals de slimme connectiviteit met de Dyson Link-app, bieden gebruikersgemak en controle over het schoonmaakproces. De robot herkent en behandelt effectief sterk vervuilde gebieden en moeilijk bereikbare plekken. Daarnaast biedt het apparaat verschillende schoonmaakprogramma’s en opties, zoals speciale borstels voor huisdieren, wat het tot een veelzijdige keuze maakt.

  Belangrijkste kenmerken

  • Kan stofzuigen en dweilen.
  • Intelligente navigatie met mapping-functie.
  • Krachtige BLDC motor voor sterke zuigkracht.
  • Slimme connectiviteit met de Dyson Link-app.

   

  10. Rowenta Explorer Serie 60 Rr7455 – Robotstofzuiger

  Rowenta Explorer Serie 60 Rr7455 - Robotstofzuiger

  Rowenta Explorer Serie 60 Rr7455 – Robotstofzuiger

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Ook deze slimme robotstofzuiger van Rowenta is met innovatieve snufjes uitgerust die je leven makkelijker maken. Het heeft een geavanceerd navigatiesysteem dat de ruimte ‘leest’ en naar aanleiding daarvan de meest efficiënte route bepaalt. Voordat je hem zijn gang laat gaan, baken je het schoonmaakgebied af, net als bij andere robotstofzuigers. Dankzij de hoogte van slechts 6 cm kan het apparaat ook onder veel meubels komen.

  Het is voor alle soorten vloeren geschikt, dankzij de aanpassing van het vermogen op basis van het vloertype. De Rowenta Explorer Serie 60 combineert stofzuigen en dweilen met het Aqua Force-systeem, waardoor hij zowel op harde vloeren als op tapijt effectief is. Met een gebruikstijd van 120 minuten en de mogelijkheid om automatisch naar het laadstation terug te keren, is hij zeer efficiënt in gebruik.

  Ook lastiger te bereiken, kleine hoekjes kan het met de extra zijborstels en het speciale borstelsysteem voor dierenharen bereiken. En heb je huisdieren? Geen probleem, de Rowenta Explorer Serie 60 is speciaal ontworpen om dierenharen en grote stofdeeltjes met gemak op te zuigen.

  Belangrijkste kenmerken

  • Geschikt voor alle soorten vloeren, zowel harde vloeren als tapijt.
  • Accuduur van 120 minuten en keert automatisch terug naar het laadstation.
  • Speciale borstel voor dierenharen en moeilijk bereikbare hoekjes.
  • Innovatief Aqua Force-systeem voor gelijktijdig stofzuigen en dweilen.

   

  5 snelle tips voor wanneer je een robotstofzuiger wilt kopen

  1. 1. Kijk goed naar je huis en daarmee je behoefte

  Heb je een houten vloer? Heb je tapijt? Heb je huisdieren? Maak een lijst van de eigenschappen van je huis, zodat je weet waar de stofzuiger aan moet voldoen. Niet iedere robotstofzuiger is bijvoorbeeld geschikt voor tapijt.

  1. Bepaal je budget

  De prijzen van robotstofzuigers lopen nogal uiteen. Je hebt er een voor 100 euro, maar ze zijn er ook van 500 euro of meer. Kijk dus goed naar je behoeften en bepaal of het gestelde budget daarbij past. Hoe meer je wilt dat de stofzuiger kan, hoe hoger de prijs zal zijn.

  1. Wil je er een app bij?

  De nieuwste modellen werken vaak samen met een app waardoor ze makkelijke zijn te bedienen. Vaak kun je het apparaat met een paar drukken op de knop bedienen.

  1. Robotstofzuigers gebruiken verschillende manieren van navigeren

  De wat goedkopere modellen doen dat vaak op een willekeurige manier, terwijl de wat luxere modellen hier systematisch mee te werk gaan. Ze leren je huis kennen en brengen het in kaart. Ze scannen de ruimtes om obstakels te ontdekken en de meest efficiënte route te bepalen.

  1. Sommige modellen zijn nou eenmaal beter dan andere

  Niet alle robotstofzuigers hebben dezelfde zuigkracht. Sommige zijn beter geschikt voor vloerbedekking, terwijl andere het beter doen op harde vloeren.

   

  Veelgestelde Vragen

  Kan een robotstofzuiger een normale stofzuiger vervangen?

  Een robotstofzuiger is een ideale helpende hand in de huishouding, maar kan ondanks constante innovaties (nog) niet een normale stofzuiger vervangen. Ze zijn vaak wat minder krachtig en kunnen ook niet hetzelfde. Ze kunnen bijvoorbeeld geen trappen of meubels zuigen en komen vaak niet helemaal in de hoekjes. Ze kunnen je auto niet uitzuigen en geen spinnenwebben verwijderen. Denk dus twee keer na voordat je je oude normale stofzuiger bij het grofvuil zet. Hij zou nog weleens van pas kunnen komen.

  Gebruiken robotstofzuigers veel stroom?

  Dat valt mee, maar het verbruikt wellicht wel meer dan je denkt. Het apparaat laadt zich binnen een paar uur op, maar gebruikt ook energie als het uitstaat. Het staat namelijk niet volledig uit, maar op stand-by stand zodat hij op de geprogrammeerde tijd automatisch weer met zuigen begint. Daarom laadt het zich een paar keer per week op. Een laadbeurt kost zo’n 30 tot 40 Watt, wat jaarlijks uit zal komen op een kostenpost van ongeveer 5 tot 12 euro.

  Hoe lang gaat een robotstofzuiger mee?

  Dat hangt van veel verschillende factoren af, maar een van de belangrijkste is de kwaliteit van de accu. Een robotstofzuiger wordt in veel gevallen intensief gebruikt en daardoor ook veel opgeladen. Een slechte accu slijt daarom vrij snel, terwijl een van kwaliteit een stuk langer meegaat. Het is daarom altijd aan te raden om een robotstofzuiger van een goed merk te kopen die wat langer in deze business zitten zodat ze veel ervaring hebben opgebouwd.

  Kan een robot ook haren opzuigen?

  De meeste robotstofzuigers kunnen ook haren opzuigen. Dit is wat lastiger op tapijt, dus dat is iets om op te letten bij je aankoop. Sommige robotstofzuigers hebben een speciale stand of zuigmond voor het opzuigen van (dieren)haren en zijn daarmee meer geschikt voor deze klus.

  Leren robotstofzuigers je huis kennen?

  Ja, dat kunnen ze! Niet alle soorten, maar de wat duurdere modellen die met de nieuwste technologieën uitgerust zijn werken met allemaal sensoren en navigatiesystemen waardoor ze je huis in kaart kunnen brengen en de beste route kunnen berekenen.

   

  Conclusie

  Een robotstofzuiger gaat hoe dan ook je leven makkelijker maken. Hoe meer je bereid bent te investeren hoe meer een robotstofzuiger voor je kan doen. Sommige modellen kunnen niet alleen je huis zuigen, ze kunnen ook dweilen. Er zijn modellen die volledig automatisch werken. Je stelt ze een keer in en de rest gaat vanzelf, iedere keer weer. Geen omkijken naar! Kijk dus voor jezelf waar je naar op zoek bent en gebruik onze lijst van hierboven om te zien welk model daaraan voldoet.

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.

  by and