Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
rode gistrijst in een kom

10 Beste Rode Gist Rijst Supplementen Online 2024

  Rode Gist Rijst wordt voornamelijk in Aziatische landen gegeten. In China is men al 2000 jaar geleden begonnen met het fermenteren van witte rijst met de gist Monascus Purpureus. Door dit fermentatieproces krijgt de rijst een dieprode kleur.

  Naast kleurmiddel voor bijvoorbeeld die lekkere Peking eend is deze rode gist rijst vooral geschikt als krachtig supplement voor het verlagen van de cholesterol. En dat is goed nieuws, want de meeste Nederlanders hebben een te hoog cholesterol. Ik ook.

  Het is een ingewikkeld verhaal hoe Rode Gist Rijst nu precies werkt, maar het komt er op neer dat tijdens het fermentatieproces Monacoline K ontstaat. En dit zorgt ervoor dat de cholesterol binnen acht tot 12 weken is verlaagd.

  Table could not be displayed.

  Het is dus een natuurlijk alternatief voor het gebruik van medicinale cholesterolverlagers. Ik ben op onderzoek uitgegaan en ik heb de beste Rode Gist rijst supplementen voor je op een rijtje gezet.

  Onze Top 10 Beste Beoordelingen van Rode Gist Rijst Supplement

  1. Puritan’s Pride CO Q-10 Plus Red Yeast Rice Softgels

  Puritan's Pride Co Q 10 Plus Red Yeast Rice Softgels

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Puritan’s Pride Co Q10 is een versie van de Rode Gist Rijst die wordt geleverd in een busje met 120 softgels. Deze softgels zijn gemakkelijker in te nemen dan grote harde capsules. Ook is in deze versie het enzym Co Q10 toegevoegd.

  Dit is een antioxidant en het zorgt ervoor dat het zuurstoftransport wordt verbeterd. Ook beschermt het de cellen tegen schade bij het  vrijkomen van vrije radicalen. Q10 is toegevoegd omdat het nemen van cholesterolverlagende middelen de Q10-levels doen dalen.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Soft gel versie
  • Makkelijker om in te nemen
  • Toegevoegd Q10

   

  2. Golden Naturals Ubiquinol 50 mg & Rode Gist Rijst

  Golden Naturals Ubiquinol 50 mg & Rode Gist Rijst 

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze variatie van Rode Gistrijst wordt geleverd in een potje met 60 capsules, die geschikt zijn voor veganisten. Dit is dus hetzelfde als het product hierboven, je kunt er ook ongeveer twee maanden mee doen. Het bijzondere aan dit product is dat er Ubiquinol aan is toegevoegd.

  Het al eerder genoemde co-enzym Q10 wordt geoxideerd toegevoegd aan supplementen. Dat wordt dan in het lichaam omgezet in Ubiquinol. In dit product is de Q10 dus al omgezet in de lichaamseigen stof. Dit resulteert in hogere Q10-waarden van het bloedplasma.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Geschikt voor veganisten
  • Toegevoegd Ubiquinol
  • Genoeg voor twee maanden

   

  3. Vitortho Rode Gist Rijst met 100 Mg Q10

  Vitortho Rode Gist Rijst

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze capsules zijn van het merk Vitortho. Dit merk levert al 30 jaar voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit. De Rode Gist Rijst capsules worden geleverd in een potje met 60 capsules. Elke capsule bevat 100 mg Q10. Eén capsule per dag is genoeg.

  Je doet er dus ongeveer twee maanden mee. Deze capsules werken zeer efficiënt volgens de reviews. Je zou dus, als het potje op is, een verlaging van je cholesterol moeten kunnen zien. Ook deze capsules zijn vegetarisch.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Zeer efficiënt
  • Vegetarische capsules
  • Toegevoegd Q10

   

  4. perfectbody Rode Gistrijst Capsules Met Q10

  Perfect Body Rode Gist Rijst Capsules Met Q10 

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Dit product is van echte Hollandse makelaardij. Het wordt vervaardigd door PerfectBody NL. De capsules zijn vegetarisch. Daarnaast is het enzym Q10 toegevoegd. Het bevat Rode Gist Rijst van een zeer hoogwaardige kwaliteit en daardoor kun je langere tijd met dit product doen.

  Dit product is ISO-22000 gecertificeerd. Dat betekent dat het uitgebreid getest is en voorzien van een internationaal voedselveiligheidscertificaat. Er zitten 60 capsules in een potje, maar het is de bedoeling dat je er twee per dag inneemt. Dat betekent dat je met één potje ongeveer een maand doet.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Nederlands fabricaat
  • ISO-22000 certificaat
  • Vegetarisch

   

  5. Fairvital Rode Rijst Extract 150 mg – VEGAN

  Rode Rijst Extract 150 mg - VEGAN

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze capsules Rode Rijst Extract zijn van het bekende Duitse merk Fairvital. De capsules hebben een hoge dosering en je hoeft maar één pil per dag te slikken. Dit product is van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding! Er zitten 60 tabletten in een potje, dus je kunt er twee maanden mee doen.

  Dat moet genoeg zijn om de eerste verlagingen van je cholesterolniveau te kunnen constateren. Het fijne van dit product is dat er alleen maar gezonde ingrediënten inzitten en dat het geschikt is voor veganisten.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Geschikt voor veganisten
  • Voor twee maanden
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

   

  6. N2 Natural Nutrition Rode Gist Rijst Tabletten

  N2 Natural Nutrition Rode Gist Rijst Tabletten

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze tabletten van het merk N2 Natural Nutrition zijn ook 100% veganistisch. Het heeft zelfs het 100% veganistisch certificaat. Dat kan je alleen verkrijgen door een zeer strenge test van de Britse maatschappij ‘The vegeterian society’. Daarnaast heeft het een uitsluitend gezonde ingrediëntenlijst.

  Er zitten 90 capsules in een potje, waardoor je er ongeveer drie maanden mee kan doen. Het ingrediënt Monacoline K zit eigenlijk in elk Rode Gist Rijst supplement, het is een natuurlijke statine, oftewel cholesterolverlager.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • 100% Veganistisch certificaat
  • Voor drie maanden
  • Uitsluitend gezonde ingrediënten

   

  7. MY PHYTOTEK Rode Rijst Gist + Q10

  MY PHYTOTEK Rode Rijst Gist + Q10

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze Rode Gist Rijst capsules worden gefabriceerd door het Franse merk MyCosmetik. Dit merk staat al langere tijd bekend voor de verkoop van essentiële oliën en hoogwaardige voedingssupplementen. De producten worden verkregen door het versnijden en malen van de ingrediënten en er worden geen additieven of oplosmiddelen toegevoegd.

  De capsules van dit product worden geleverd met toevoeging van het co-enzym Q10. Er zitten maar liefst 120 capsules in een potje en het is de bedoeling dat je er eentje per dag neemt. Zo kun je dus met 1 potje ongeveer vier maanden doen!

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Frans merk
  • Voor vier maanden
  • Hoogwaardige kwaliteit

   

  8. Zenemet Geconcentreerd Rode Gist Rijst

  Zenemet Geconcentreerd Rode Gist Rijst

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze Rode Gist Rijst capsules zijn 100 % veganistisch. Daarnaast bevat het een gezonde ingrediëntenlijst en is het vrij van toevoegingen en gluten. Het bevat maar liefst 180 capsules in één potje en ook van deze pil hoef je er maar eentje per dag.

  Dat betekent dat je met een potje maar liefst een half jaar kan doen! Het wordt geleverd met een 100% tevredenheidsgarantie. Als je cholesterol niet verlaagd wordt, mag je het product terugsturen en krijg je het volledige bedrag terug.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Voor een half jaar
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Vrij van toevoegingen en gluten

   

  9. Solaray Red Yeast Rice CoQ-10

  Rode gistrijst Plus Q10-60 Vegcaps

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze Rode Gist Rijst capsules bevat ook het COQ10-enzym. De letter Q komt van het Engelse woord  ‘ubiquitous’. Dit betekent ‘overal tegenwoordig’. Dat klopt precies, want Q10 zit overal: in je haren, je nagels, werkelijk elke cel.

  Ons lichaam is dus in staat om Q10 zelf aan te maken, maar je kunt je lichaam ook een extra handje helpen om het zuurstoftransport te verbeteren en dus Q10 toe te voegen. Dat doet deze capsule dus, in samenwerking met het verlagen van de cholesterol. Deze capsule heeft verder alleen maar gezonde ingrediënten op de lijst staan én het zijn vegetarische capsules.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Vegetarische capsules
  • Gezonde ingrediëntenlijst
  • Toegevoegd Q10

   

  10. Puritan’s Pride Red Yeast Rice 600 mg 120 Capsules 6210

  Puritan's Pride Rode Gist Rijst

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze versie van Rode Rijst capsules is een bestseller van het uitgebreide assortiment op dit gebied. De reviews vertellen dat de cholesterol snel aanzienlijk verlaagd wordt door het gebruik van dit product. Het wordt soms zelfs voorgeschreven door dokters!

  De capsules worden geleverd in een busje met 120 stuks. Dat betekent dat je er ongeveer vier maanden mee kan doen. Elke capsule bevat 600 mg van Rode Gist Rijst.

  Er zitten maar vier ingrediënten in, te weten gelatine, rijstpoeder (dit is het eigenlijke product), plantaardig magnesium stereaat en silica. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je allerlei extra rommel slikt.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Beste verkoper in het assortiment
  • 600 milligram per capsule
  • Goede resultaten

   

  Veel Gestelde Vragen over Rode Gist Rijst

  Wat is Rode Gist Rijst?

  Rode Gist Rijst is een voedingssupplement dat ontstaat door het fermenteren van witte rijst met de gist Monascus Purpureus. Deze rode rijst wordt al sinds 2000 jaar in China gegeten als dagelijks onderdeel van de voeding.

  Het is opmerkelijk dat precies in dit gebied het minste aantal mensen sterft aan hart- en vaatziekten. Uit onderzoek is gebleken dat Rode Gist Rijst werkt als een natuurlijke statine, oftewel een cholesterolverlager.

  Rode Gist Rijst in de vorm van een voedingssupplement helpt dus bij het verlagen van de cholesterol.

  Waarom zou ik geen gewoon medicijn nemen voor het verlagen van mijn cholesterol?

  Normaal gesproken wordt bij een te hoog cholesterol gehalte een medicijn door de dokter aangeraden. Dat is heel vaak een zogenaamde statine. Deze statine remt de aanmaak van cholesterol in de lever.

  Statines zijn krachtige medicijnen, maar hebben soms bijwerkingen als vermoeidheid, buikpijn, hoofdpijn of duizeligheid. Deze bijwerkingen komen niet voor bij het alternatieve supplement Rode Gist Rijst.

  Als je dus last hebt van de negatieve bijwerkingen van de gangbare medicijnen, kun je dit supplement eens proberen om je cholesterol te verlagen.

  Hoef ik alleen Rode Gist Rijst te nemen om mijn cholesterol te verlagen?

  In principe wordt je cholesterol verlaagt bij het innemen van Rode Gist Rijst als supplement. Maar het is natuurlijk heel verstandig om ook op een natuurlijke manier te proberen je cholesterol te verlagen.

  Dit kan je doen door gezond te eten, af te vallen als je overgewicht hebt, minimaal 2, 5 uur per week te bewegen en te stoppen met roken. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat hoge cholestoerol het risico op hart- en vaatziekten verhoogt

  Het is daarom van belang om op alle terreinen te proberen dit niveau te verlagen. Rode Gist Rijst kan je een extra boost geven, waardoor het motiverend werkt.

  Hoe vaak moet ik Rode Gist Rijst nemen

  Als je besluit om Rode Gist Rijst capsules te nemen om je cholesterol te verlagen, dan kun je een potje met capsules Rode Gist Rijst aanschaffen. Kies altijd een hoogwaardig product met een goede ingrediëntenlijst.

  De producten die hierboven beschreven staan, zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit. De meeste producten van Rode Gist rijst gaan uit van één capsule per dag. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van elk product en overschrijd nooit de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

  Zijn er gevaren voor het innemen van Rode Gist Rijst?

  Er zijn in principe geen gevaren voor het innemen van Rode Gist Rijst, maar neem het nooit samen met alcohol in. Dit kan de lever beschadigen! Ook de combinatie met grapefruitsap is niet verstandig.

  Waarbij helpt het innemen van Rode Gist Rijst?

  Rode gistrijst als supplement helpt het cholesterolgehalte laag te houden en op een laag niveau te houden. Het is een natuurlijke statine. Een statine remt de aanmaak van cholesterol in de lever.

  Een te hoog cholesterolgehalte kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door een erfelijke aanleg of te veel verzadigd vet in je voeding. Roken, overgewicht of een te langzaam werkende schildklier kunnen ook bijdragen aan een te hoog cholesterol.

  Een te hoog cholesterolgehalte is niet goed, want dat kan dan weer een risico vormen voor hart- en vaatziekten. Naast het stoppen met roken, gezond eten, beginnen met sporten en afvallen kun je Rode Gist Rijst toevoegen aan je dagelijkse dieet. Dat zal je cholesterol helpen te verlagen.

  Daarnaast zijn er studies die doen vermoeden dat Rode Gist Rijst nog meer gezondheidseffecten heeft. Dat is nog onvoldoende bewezen om harde uitspraken te mogen doen, maar deze studies wijzen op een verlaging van de bloedglucosespiegel.

  Dat betekent dat het zou kunnen helpen met het tegengaan van insulineresistentie, een oorzaak van diabetes. Daarnaast zou het helpen bij het tegengaan van leververvetting, het verminderen van de toename van vetmassa en het zou ook nog eens een lichte bloeddrukverlagende werking hebben!

   

  Conclusie

  Het is bewezen dat Rode Gist Rijst als voedingssupplement de cholesterolspiegels net zo goed kan verlagen als de gangbare medicijnen, maar het wordt veel beter verdragen door het lichaam.

  Een hoge cholesterolspiegel verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Het is dus van belang dit zo snel mogelijk te verlagen en Rode Gist Rijst capsules kunnen hierbij goed helpen.

   

  Informatiebronnen

  Bijwerkingen en dosering van rode gistrijst

  nv-author-image

  Liselotte Vanophem

  Na het behalen van haar masterdiploma in film- en televisiestudies, heeft Liselotte onderzoek gedaan naar en op verschillende succesvolle blogs uitstekende inhoud gemaakt. Met een specialisatie in kunst-, lifestyle-, schoonheids- en reisbranche, werd ze bij bestreviews al snel onze vaste recensent.