Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Beste Samsung Telefoons

De 10 Beste Samsung Telefoons voor 2024

  Hier zijn de beste Samsung telefoons voor verschillende behoeften.

  Er zou een opschudding kunnen komen in onze lijst met de beste Samsung telefoons, die momenteel door de Samsung Galaxy S21-releases uit de lente wordt gedomineerd. Samsung rolt gewoonlijk twee vlaggenschiptelefoons per jaar uit: één in de eerste helft en één in de tweede helft. Nu we ons in juli bevinden, doemt de lancering van een Samsung telefoon in de zomer op.

  Maar Samsung zou dit jaar dingen door elkaar kunnen gooien. In plaats van een nieuwe Galaxy Note-phablet (telefoon+tablet), zoals de afgelopen jaren het geval was, zou de telefoonmaker zich naar verluidt op nieuwe versies van zijn opvouwbare telefoons richten. Wat Samsung ook doet, de nieuwe inzendingen vormen een uitdaging voor de eerste plaats bij de beste Samsung telefoons – om nog maar van de beste telefoons in het algemeen te zwijgen.

  Toch zijn de telefoons die Samsung nu beschikbaar heeft nog steeds behoorlijk formidabel. Het vinden van de beste Samsung telefoon van het stel is een kwestie van uitzoeken wat voor soort telefoon je zoekt en hoeveel je bereid bent te betalen. De kans is groot dat Samsung een telefoon met de functies heeft die je zoekt voor de prijs die je zoekt. Dit zijn onze keuzes.

  #1
  Apple iPhone 13 Pro Max (512 GB) - Sierra Blue
  #2
  Samsung Phantom Black Galaxy S21 Ultra 5G, Android smartphone zonder abonnement, Quad-camera, Infinity-O-display, 128 GB geheugen, krachtige accu, Phantom Black
  #3
  Apple iPhone 13 (256 GB) - blauw
  Apple iPhone 13 Pro Max (512 GB) - Sierra Blue
  Samsung Phantom Black Galaxy S21 Ultra 5G, Android smartphone zonder abonnement, Quad-camera, Infinity-O-display, 128 GB geheugen, krachtige accu, Phantom Black
  Apple iPhone 13 (256 GB) - blauw
  -
  #1
  Apple iPhone 13 Pro Max (512 GB) - Sierra Blue
  Apple iPhone 13 Pro Max (512 GB) - Sierra Blue
  -
  #2
  Samsung Phantom Black Galaxy S21 Ultra 5G, Android smartphone zonder abonnement, Quad-camera, Infinity-O-display, 128 GB geheugen, krachtige accu, Phantom Black
  Samsung Phantom Black Galaxy S21 Ultra 5G, Android smartphone zonder abonnement, Quad-camera, Infinity-O-display, 128 GB geheugen, krachtige accu, Phantom Black
  #3
  Apple iPhone 13 (256 GB) - blauw
  Apple iPhone 13 (256 GB) - blauw

  Wat zijn de beste Samsung telefoons?

  De Galaxy S21 Ultra, die eerder dit jaar op de markt is gekomen, is op dit moment de ultieme smartphone van Samsung. De Galaxy S21 en Galaxy S21 Plus zijn beide indrukwekkende telefoons op zich, met dynamische displays, snelle processors en lagere prijskaartjes in vergelijking met de S20-modellen van vorig jaar. Ze verdienen net zo goed een plaats in het debat over de beste Samsung telefoon.

  Er zijn nog steeds goedkopere opties, vooral met de lancering van de Galaxy A52 5G. De Galaxy S20 FE van vorig jaar blijft ook een populaire optie om vlaggenschipfuncties tegen een lagere prijs te krijgen, hoewel er voor het einde van het jaar een nieuwe versie zou kunnen komen.

  Wat betreft de opvouwbare telefoons van Samsung, de Galaxy Z Fold 2 is als de beste opvouwbare telefoon naar voren gekomen die je kunt kopen, hoewel het behoorlijk duur is, zelfs na een prijsverlaging van ongeveer € 170. Belangrijker nog, er is zoals we al zeiden een opvolger onderweg, dus tenzij je nu een nieuwe telefoon nodig hebt, wacht nog een maand of twee om te zien wat Samsung voor zijn opvouwbare line-up in petto heeft.

  De beste Samsung telefoons die je nu kunt kopen

  1. Samsung Galaxy S21 Ultra

  Samsung Galaxy S21 Ultra

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste Samsung telefoon die je kunt kopen

  Schermgrootte: 6,8 inch | Android-versie: 11 met One UI 3 | Processor: Snapdragon 888 (VS)/Exynos 2100 (WW) | Camera’s: 108 MP hoofd-, 12 MP ultragroothoek-, 2 10 MP telefoto- en laser-autofocussensor (achter); 40MP (voor) | RAM/opslag: 12GB, 16GB/128, 256, 512GB

  De Samsung Galaxy S21 Ultra staat om een aantal redenen bovenaan onze lijst met beste Samsung telefoons. Begin met de Snapdragon 888 system-on-chip, die de Amerikaanse versie van de telefoon aandrijft, die de beste prestatieresultaten geeft die we van een Android-apparaat hebben gezien. We stellen het ook op prijs dat de S21 Ultra de eerste telefoon buiten de Samsung Galaxy Note-reeks is die de S Pen ondersteunt, waardoor je productiviteit een extra boost krijgt.

  Maar een paar functies onderscheiden zich echt van die verkoopargumenten. De Galaxy S21 Ultra heeft een dynamisch scherm met een verversingssnelheid die afhankelijk van wat je doet tussen 10 Hz en 120 Hz kan worden geschaald. (Taken zoals scrollen krijgen de snellere verversingssnelheid, terwijl meer statische activiteiten een batterijbesparende snelheid krijgen.) Je vindt twee telelenzen aan de achterkant van de S21 Ultra – een met een 3x zoom, de andere met een 10x zoom – waarmee Samsung de plaats van Samsung als de telefoonfabrikant bevestigt die het beste met zoomlenzen omgaat.

  De Galaxy S21 Ultra blijft een dure telefoon, maar hij debuteert voor ongeveer € 170 minder dan de kosten van de Galaxy S20 Ultra toen hij in 2020 arriveerde. Als je de beste functies wilt die Samsung te bieden heeft, koop dit apparaat dan meteen.

  Redenen om te kopen

  • Dynamisch 6,8-inch AMOLED-display
  • Dubbele telelenzen
  • S Pen-ondersteuning

  Redenen om het te vermijden

  • Geen oplader in de doos
  • Geen kaartsleuf voor een microSD-kaart

   

  2. Samsung Galaxy Note 20 Ultra

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Nog steeds een geweldige Samsung telefoon met een S Pen inbegrepen

  Schermgrootte: 6,9 inch | Android-versie: 10 met One UI 2.5 | Processor: Snapdragon 865 Plus (VS)/Exynos 990 (WW) | Camera’s: 108 MP, 12 MP, 12 MP en laser-autofocussensor (achter); 10MP (voor) | RAM/opslag: 12 GB/128, 512 GB

  Het is nu ongeveer een jaar oud en het is door de Galaxy S21 Ultra als de beste Samsung telefoon van zijn plaats gestoten. Toch blijft de Galaxy Note 20 een geweldige keuze voor phablet-fans, gezien alle voordelen die Samsung in dit model heeft geïntroduceerd.

  Een van de meest in het oog springende functies van de Galaxy Note 20 Ultra blijft de dynamische verversingssnelheid van de telefoon die zich op basis van waar je de telefoon voor gebruikt automatisch aanpast. Er zijn ook andere productiviteitsgerichte functies: de S Pen reageert sneller dan ooit, met een vertraging die tot 9 ms is teruggebracht. De DeX-functie van Samsung werkt draadloos met de Galaxy Note 20 Ultra. De telefoon wordt ook door de Snapdragon 865 Plus aangedreven, wat nog steeds een uitstekende chipset is, zelfs na de komst van de Snapdragon 888.

  De forse camerabobbel van de Note 20 Ultra is even wennen en mensen die voor een smartphone niet in de vier cijfers willen betalen, zullen ergens anders naar willen kijken. Maar de Galaxy Note 20 Ultra levert een van de meest veelzijdige grote telefoonervaringen van alle Samsung telefoons. En het is heel goed mogelijk dat een nieuwe Galaxy Note dit jaar niet wordt verzonden, waardoor de Note 20 Ultra de beste phablet is die je in de nabije toekomst kunt krijgen.

  Redenen om te kopen

  • Verbluffend dynamisch 120Hz-scherm
  • Soepelere prestaties van de S Pen
  • Krachtige camera met 50x zoom

  Redenen om het te vermijden

  • Grote camerabult op achterkant
  • Duur

   

  3. Samsung Galaxy S21

  Samsung Galaxy S21

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De goedkopere vlaggenschip telefoon van Samsung

  Schermgrootte: 6,2 inch| Android-versie: 11 met One UI 3| Processor: Snapdragon 888 (VS)/Exynos 2100 (WW)| Camera’s: 12 MP hoofd, 12 MP ultragroothoek, 64 MP telefoto (achter); 10MP (voor)| RAM/Opslag: 8GB/128, 256GB

  De prijs voor de Galaxy S21 is goed, de goedkoopste van de nieuwe vlaggenschepen van Samsung. Met een bedrag van rond de € 675 is de startprijs van de Galaxy S21 rond de € 170 minder dan wat Samsung vorig jaar voor de Galaxy S20 in rekening bracht. Die prijs is in vergelijking met Apple’s iPhone 12 ook goed.

  In sommige opzichten weerspiegelt de functieset die lagere prijs, omdat Samsung voor de behuizing van de S21 plastic gebruikt en een microSD-kaart weg heeft gelaten. Ook heb je met een 6,2-inch scherm met een verkleinde resolutie te maken. Maar dat scherm heeft ook een dynamische verversingssnelheid, waardoor de snelheid waarmee het scherm wordt vernieuwd, op basis van de taak die voorhanden is wordt aangepast. En de Galaxy S21 heeft dezelfde Snapdragon 888-chipset die de S21 Ultra de beste prestaties voor een Android-telefoon levert.

  Voeg uitstekende camera’s toe die het in vergelijking met vergelijkbare modellen van Apple en Google goed doen en je hebt een geweldige telefoon voor een minder astronomische prijs.

  Redenen om te kopen

  • Uitstekend dynamisch 120Hz-scherm
  • Krachtige prestaties
  • Uitstekende telelens

  Redenen om het te vermijden

  • Geen oplader of kaartsleuf voor microSD
  • Plastic achterkant

   

  4. Samsung Galaxy Note 20

  Samsung Galaxy Note 20

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een geweldige vlaggenschiptelefoon voor minder dan € 1000

  Schermgrootte: 6,9 inch | Android-versie: 10 met One UI 2.5 | Processor: Snapdragon 865 Plus (VS)/Exynos 990 (WW) | Camera’s: 12 MP, 12 MP, 64MP en laser-autofocussensor (achter); 10MP (voor) | RAM/opslag: 12 GB/ 8, 128 GB

  Hoe goed de Galaxy Note 20 Ultra en Galaxy S21 Ultra ook zijn, beide telefoons kosten meer dan € 850. De Galaxy Note 20 kost ongeveer € 850 en je hoeft niet te veel compromissen te sluiten voor een nog steeds krachtige phablet om honderden euro’s te besparen.

  Het 6,7-inch scherm van de Galaxy Note 20 slaat de snellere verversingsfrequenties van die duurdere telefoons over en in plaats van een glazen achterkant krijg je een plastic exemplaar. Geen van beide offers is echter te groot, vooral als het betekent dat je een telefoon met camera’s krijgt die even goed presteren als de drievoudige lenzen van de Note 20. Je krijgt ook de S Pen — het geheime wapen van de Galaxy Note-reeks — en alle verbeteringen voor het maken van aantekeningen die bij de Note 20 Ultra zitten.

  Voeg uitstekende prestaties van een Snapdragon 865 Plus-chipset toe – dezelfde asl die in de duurdere Note 20 Ultra – en je zult onder de indruk zijn van alle waarde die Samsung in de Galaxy Note 20 van rond de € 850 heeft gestopt. Het verslaat echter net aan de Galaxy S21 Plus voor een plaats op deze lijst en dat is alleen vanwege de S Pen. Als je een telefoon van rond de € 850 met de nieuwste specificaties en een glazen achterkant wil hebben, bekijk dan zeker de S21 Plus.

  Redenen om te kopen

  • Uitstekende camera’s
  • Uitstekende prestaties
  • Aantrekkelijk design

  Redenen om het te vermijden

  • Geen snelle verversingssnelheid
  • Levensduur van de batterij is matig

   

  5. Samsung Galaxy S20 FE

  Samsung Galaxy S20 Fe

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Beste waarde voor een Samsung telefoon

  Schermgrootte: 6,5 inch|Android-versie: 10 met One UI 2.5 |Processor: Snapdragon 865| Camera’s: 12MP, 12MP en 8MP (achter); 32MP (voor)| RAM/opslag: 6 GB/128 GB

  Misschien was je onder de indruk van de verschillende Galaxy S20-modellen die in 2020 zijn gedebuteerd, maar werd je door het feit afgeschrikt dat ze € 850 of meer kosten. De Samsung Galaxy S20 FE kan die schok verlichten door veel van de beste functies in de S20 in te pakken, maar voor rond de € 250 minder. Het is goed met een aantal telefoons te vergelijken, waaronder de nieuwste modellen van Apple, zoals we in onze Samsung Galaxy S20 FE versus iPhone 12 face-off ondervonden.

  Deze telefoon van rond de € 600 draait op een krachtige Snapdragon 865 system-on-chip met 5G-connectiviteit. Het 6,5-inch OLED-scherm heeft de supersnelle 120Hz verversingssnelheid die voor soepeler scrollen zorgt. En hoewel de 8 MP-telelens niet zo scherp is als de 64 MP-lens op de S20, zijn we van de Space Zoom-functie nog steeds onder de indruk.

  Je zult met de Galaxy S20 FE wat compromissen sluiten – de telefoon heeft een plastic behuizing en de meegeleverde oplader is niet zo snel – maar dit is een geweldige telefoon voor mensen die premiumfuncties tegen een redelijke prijs willen. Met een bedrag van rond de € 85 minder dan de Galaxy S21 is het nog steeds een goede prijs, tenzij je de Snapdragon 888 moet hebben. Houd er rekening mee dat er geruchten over een Galaxy S21 FE rondgaan, wat betekent dat Samsung voordat het jaar om is een vervanging voor de S20 FE zou kunnen uitrollen.

  Redenen om te kopen

  • Betaalbare prijs
  • Groot 120Hz-scherm
  • Goede prestatie

  Redenen om het te vermijden

  • De levensduur van de batterij kan beter
  • Wordt niet met snellader geleverd

   

  6. Samsung Galaxy Z Fold 2

  Samsung Galaxy Z Fold 2

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De beste Samsung telefoon die kan worden opgevouwen

  Schermgrootte: 7,6 inch (hoofd), 6,2 inch (cover)| Android-versie: 10 met One UI 2.5 |Processor: Snapdragon 865 Plus| Camera’s: 12MP, 12MP en 12MP (achter); 10MP/10MP (voor)| RAM/opslag: 8 GB/256 GB

  Samsung heeft duidelijk van de misstappen met de originele Galaxy Fold geleerd en heeft met de Galaxy Z Fold 2 een veel doordachter ontworpen opvouwbaar model gemaakt. En hoewel we de grotere schermen waarderen – zowel het afdekscherm als het binnenpaneel zijn groter dan voorheen – evenals het versterkte scharnier, is wat de nieuwe Fold echt op laat vallen, zijn rol als productiviteitsverhoger.

  Het versterkte scharnier brengt dezelfde Flex-modus die Samsung met de Galaxy Z Flip naar de Fold reeks heeft geïntroduceerd, waardoor je je scherm in verschillende functies kunt splitsen. Multitasking met drie apps keert terug en je kunt nu apps aan elkaar koppelen om tegelijkertijd te starten. Andere apps zijn opnieuw ontworpen om van het volledige scherm van de Galaxy Z Fold 2 te profiteren, waardoor je telefoon in feite een tablet wordt.

  De Galaxy Z Fold 2 is een veel betere koop nu Samsung de prijs permanent met ongeveer € 170 heeft verlaagd naar rond de € 1500. Toch is dat veel om voor een smartphone te betalen, zelfs een die drie camera’s aan de achterkant en een Snapdragon 865 Plus-processor biedt. Samsung werkt naar verluidt aan een opvolger, de Galaxy Z Fold 3 die volgens sommige geruchten in augustus zou kunnen aankomen. Totdat die telefoon arriveert, is de Fold 2 echter het beste opvouwbare apparaat in het assortiment van Samsung.

  Redenen om te kopen

  • Groot omslagdisplay
  • Ondersteuning voor Flex-modus
  • Verbeterde multitasking

  Redenen om het te vermijden

  • Heel duur
  • Geen waterbestendigheid

   

  7. Samsung Galaxy A52 5G

  Samsung Galaxy A52 5g

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Voordelige 5G van Samsung

  Schermgrootte: 6,5 inch|Android-versie: 11 met One UI 3| Processor: Snapdragon 750G| Camera’s: 64MP, 12MP, 5MP en 5MP (achter); 32MP (voor)| RAM/opslag: 6 GB/128 GB

  Het middenklasse telefoonassortiment van Samsung wordt momenteel door de Galaxy A52 5G geleid. (Dat is tenminste het geval in de VS, waar de Galaxy A72 5G niet wordt verzonden.) Ondanks een lager prijskaartje dan de Galaxy S-serie, zul je veel van de belangrijkste functies vinden die deze telefoons benadrukken. Samsung heeft een 6,5-inch scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz, hoewel er geen dynamische aanpassing voor het scherm van de Galaxy A52 5G is.

  De belangrijkste 64 MP-lens maakt een aantal behoorlijk boeiende opnamen, zelfs als de andere camera’s op de telefoon (een 12 MP-lens plus speciale macro- en dieptesensoren) geen gelijke tred met de foto’s kunnen houden die door topcameratelefoons in deze prijsklasse worden geproduceerd. Je zult de Snapdragon 750G-chipset van de A52 5G waarderen, de goede levensduur van de batterij en het feit dat er een telefoonoplader bij de telefoon wordt geleverd.

  Als je naar een Samsung telefoon op zoek bent die minder dan €430 kost, dan is de Galaxy A52 5G een behoorlijk solide keuze, hoewel de prijs van de Galaxy A42 en A32 nog lager is. (Bekijk in onze Galaxy A52 5G vs. Galaxy A42 5G vs. Galaxy A32 5G vergelijking hoe deze telefoons het doen.)

  Redenen om te kopen

  • 120Hz-scherm
  • Veelzijdige hoofdcamera

  Redenen om het te vermijden

  • Inconsistente prestaties van andere camera’s
  • Display krast gemakkelijk

   

  8. Samsung Galaxy Z Flip

  Samsung Galaxy Z Flip 5g

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een slim flip-telefoonontwerp

  Schermgrootte: 6,7 inch|Android-versie: 10 met One UI 2| Processor: Snapdragon 855 Plus| Camera’s: Dual 12 MP (achter); 10MP (voor)| RAM/opslag: 8 GB/256 GB

  Met de Samsung Galaxy Z Flip hebben we eindelijk een opvouwbare telefoon die met andere toestellen zijn mannetje kan staan. Net als de Motorola Razr, heeft Samsung de flip-telefoons van weleer voor inspiratie gebruikt, maar in tegenstelling tot Motorola’s gebrekkige apparaat, voelt de Galaxy Z Flip solide en goed gebouwd aan. Waardering voor de laag Ultra Thin Glass die Samsung op het 6,7-inch interieurdisplay van de telefoon gebruikt en de algehele kwaliteit van het scharnier van de telefoon.

  Het apparaat opvouwen tot iets dat netjes in een zak past, is niet alleen een cosmetische gimmick. Samsung heeft een manier bedacht om het meeste uit de opvouwbaarheid van de Galaxy Z Flip te halen, met een Flex-modus die activiteiten tussen de bovenste en onderste helft van het scherm verdeelt. De Galaxy Z Flip ondersteunt ook multitasking met veel apps, waardoor je twee apps tegelijk kunt uitvoeren.

  De Snapdragon 855 Plus-chipset die de telefoon aandrijft, levert sterke prestaties, hoewel recentere telefoons sneller zijn (inclusief Samsungs eigen Galaxy S21-modellen). De twee camera’s aan de achterkant van de Galaxy Z Flip produceren foto’s die bijna net zo goed zijn als de beste cameratelefoons, hoewel we als het om het maken van foto’s gaat nog steeds de voorkeur aan de iPhone 12 Pro of de Pixel 5 geven. Om die reden is het moeilijk om deze opvouwbare telefoon boven goedkopere, meer capabele vlaggenschipapparaten aan te bevelen. Maar de Galaxy Z Flip bewijst dat een opvouwbare telefoon echt kan leveren wat het beloofd en dat is een grote stap voorwaarts.

  Je hebt twee keuzes met de Galaxy Z Flip: een LTE-versie of een 5G-versie. Afgezien van hun mobiele connectiviteit, zijn ze in wezen dezelfde telefoon, hoewel de Galaxy Z Flip 5G minder dan het originele model kost. (In feite is het voor ongeveer € 1000 dezelfde prijs als de Galaxy S21 Ultra.) We raden de 5G-versie boven de duurdere standaard Flip aan, hoewel je ook op de aanstaande Galaxy Z Flip 3 kunt wachten, die tegelijkertijd met de Galaxy Z Fold 3 zal arriveren.

  Redenen om te kopen

  • Ultradun glas voegt duurzaamheid toe
  • Compact ontwerp wanneer opgevouwen
  • Goede prestaties en camera’s

  Redenen om het te vermijden

  • Ondermaatse batterijduur
  • In vergelijking met andere telefoons nog steeds duur

   

  9. Samsung Galaxy A71 5G

  Samsung Galaxy A71 5g

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De telefoon van vorig jaar is nog steeds solide

  Schermgrootte: 6,7 inch|Android-versie: 10 met One UI 2| Processor: Snapdragon 765| Camera’s: 64 MP, 12 MP, 5 MP diepte en 5 MP macro (achter); 32MP (voor)| RAM/opslag: 8 GB/128 GB

  Je bent misschien het jaar oude Samsung Galaxy A71 5G vergeten, vooral sinds Samsung de Galaxy A72 is gelanceerd, die nieuwere hardware belooft, zelfs als deze geen 5G-connectiviteit heeft. Maar de A72 gaat niet naar de VS – hij lijkt te veel op de Galaxy S20 FE, besloot Samsung. Dat betekent dat de A71 5G in dit land nog steeds een optie is, vooral omdat de prijs is gedaald van de oorspronkelijke kosten van ongeveer € 500 en deze bij zowel providers als retailers beschikbaar blijft.

  De lanceringsprijs van de Galaxy A71 was al vrij laag voor een 5G-telefoon, dus alles onder de € 500 is een nog betere waarde. Dat is vooral waar, als je bedenkt dat de A71 5G een goede batterijduur, behoorlijke prestaties en – belangrijker nog – connectiviteit met allerlei 5G-netwerken biedt. Je zult ook het grote 6,7-inch OLED-scherm waarderen, wat het idee versterkt dat je grote schermopties hebt die verder gaan dan de dure Galaxy Note-serie.

  Redenen om te kopen

  • Goede levensduur van de batterij
  • Goede prestatie
  • Prijs is gedaald

  Redenen om het te vermijden

  • Middelmatige camera’s
  • Hardware van vorig jaar

   

  10. Samsung Galaxy S21 Plus

  Samsung Galaxy S21 Plus

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een andere grote schermoptie van Samsung

  Schermgrootte: 6,7 inch| Android-versie: 11 met One UI 3| Processor: Snapdragon 888 (VS)/Exynos 2100 (WW)| Camera’s: 12 MP hoofd, 12 MP ultragroothoek, 64 MP telefoto (achter); 10MP (voor)| RAM/Opslag: 8GB/128, 512 GB

  Er is niet veel dat de Galaxy S21 Plus van de Galaxy S21 onderscheidt, hoewel de vorige telefoon een groter scherm, een grotere batterij en een meer gepolijst ontwerp dan de goedkopere S21 biedt. Of dat de extra € 170 waard is, hangt af van hoe je over extra schermruimte denkt, aangezien de S21 Plus in onze batterijtest ongeveer net zo lang meeging als de S21 , zelfs met een grotere batterij.

  Kies je voor de Galaxy S21 Plus, dan krijg je een prima phablet, zeker als het om het 6,7 inch OLED-paneel gaat. Dat komt omdat het scherm van de Plus, net als andere leden van de S21-familie, een dynamische verversingssnelheid heeft die zich op basis van wat je met de telefoon doet aanpast. (Het komt met het 48-120 Hz-bereik van de S21 overeen.) De camera’s zijn ook uitstekend, met name de telelens van de Galaxy S21 Plus, die een 3x optische zoom en een 30x digitale zoomlens heeft.

  Fans van grote telefoons zullen het niet erg vinden hoe omvangrijk de Galaxy S21 Plus kan zijn. Ze zullen gewoon blij zijn met een stevig ontworpen telefoon die hen het display biedt waar ze om vragen.

  Redenen om te kopen

  • Prachtig 120Hz AMOLED-scherm
  • Uitstekende prestatie
  • Waanzinnige zoomfunctie

  Redenen om het te vermijden

  • Omvangrijk en onhandelbaar
  • Geen microSD-sleuf of meegeleverde oplader

   

  Hoe je de beste Samsung telefoons kiest

  Kiezen welke Samsung telefoon je wilt kopen, wordt voornamelijk door budgetoverwegingen bepaald. Je gaat bijvoorbeeld niet voor een Galaxy S21 Ultra springen als je niet bereid bent om ten minste € 1000 neer te leggen, zelfs als je ervoor kiest om die betalingen te spreiden. Maar er moet ook rekening met andere factoren worden gehouden.

  Begin met hoe je je smartphone gebruikt. Als het in de eerste plaats een productiviteitsapparaat is, dan zou je je op de Galaxy Note-reeks willen concentreren, met name vanwege de krachtige S Pen die bij Samsungs telefoon met groot scherm wordt geleverd. Als je je telefoon voor fotografie gebruikt, dan is de Galaxy S-serie meestal de eerste in de rij voor de camera-innovaties van Samsung.

  Budgetgerichte kopers zullen de nu uitgebrachte Galaxy A52 5G van rond de € 425 en andere modellen in de middenklasse Galaxy A-serie overwegen. Je kunt ook kortingen op Samsung telefoons vinden door rechtstreeks bij de telefoonfabrikant te kopen en je huidige apparaat in te ruilen. Bekijk de beste Samsung telefoonaanbiedingen voor de laatste besparingen.

  Houd er rekening mee dat er altijd nieuwe Samsung telefoons om de hoek kunnen komen kijken. We verwachten ergens dit jaar een opvolger van de Galaxy Z Flip. Wat betreft Samsungs andere opvouwbare telefoon, de Galaxy Z Fold 3 zou ook in de maak zijn, mogelijk ter vervanging van de Galaxy Note-reeks later dit jaar. De status van de Galaxy Note 21 blijft in de lucht hangen.

  Hoe we Samsung telefoons testen

  Hoe We Samsung Telefoons Testen

  Om de beste Samsung telefoons te vinden, testen we de telefoons van het bedrijf op dezelfde manier als we elke smartphone testen die we beoordelen. We voeren op elke telefoon benchmarks uit, inclusief synthetische benchmarks zoals Geekbench 5 en 3DMark om grafische prestaties te meten. Dat stelt ons in staat om het Samsung-apparaat met andere telefoons te vergelijken, waaronder de iPhone van Apple. Daarnaast gebruiken we real-world tests, waaronder een videotranscoderingstest met Adobe Premiere Rush.

  In ons lab meten we de helderheid van het display van de telefoon (in nits), evenals hoe kleurrijk elk scherm is (met behulp van het sRGB- en DCI-P3-kleurengamma). In deze gevallen zijn hogere cijfers beter. We meten ook de kleurnauwkeurigheid van elk paneel met een Delta-E-classificatie, waarbij lagere cijfers beter zijn en de score 0 perfect is.

  Om te bepalen hoe lang de batterij van een Samsung telefoon meegaat, laten we de telefoons continu via LTE met hun schermen ingesteld op 150 nits helderheid internetten. De gemiddelde smartphone gaat 10 uur mee, met de beste batterijduur van tot 11 uur of meer in onze tests.

  Onze cameratests omvatten het maken van foto’s met elke Samsung telefoon die we beoordelen en deze met vergelijkbare foto’s van vergelijkbare modellen te vergelijken. We maken foto’s van landschappen, eten, portretten en meer, en stellen je met zij-aan-zij vergelijkingen in onze beoordelingen ook in staat om het zelf te beoordelen.

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.