Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
vrouw loopt het dragen van een smartwatch

12 Beste Sporthorloges Beoordelingen Voor 2024

  De beste sporthorloges hebben allemaal GPS en ze zijn voor hardlopers, triatleten, golfers en andere buitenactiviteiten gemaakt. Hier zijn onze topkeuzes per categorie. De beste sporthorloges zijn de moeite waard als je serieus met buitenactiviteiten zoals hardlopen, wandelen en rotsklimmen bezig bent.

  Hoewel veel van de beste fitnesstrackers en beste smartwatches locatietracking op het apparaat zelf opnemen om buitentrainingen nauwkeurig bij te houden. Hebben speciale sporthorloges, ook wel GPS-horloges genoemd, functies die je veel meer gegevens kunnen geven over wat je doet en gaan ze op één keer opladen veel langer mee.

  Zelfs de meest elementaire sporthorloges houden je routes bij en brengen ze in kaart, ze meten je hartslag en gebruiken de gegevens om je tempo en snelheid te berekenen. Extra functies, zoals hoogtemeters, vooraf geladen kaarten, geavanceerde statistieken en muziekopslag kunnen extra kosten met zich meebrengen.

  Hoewel de meeste van de beste sporthorloges op hardlopers gericht zijn, zijn er gespecialiseerde modellen voor triatleten, golfers, duursporters en degenen die gaan wandelen en skiën.

  Om je te helpen kiezen welk apparaat het beste bij je past, hebben we de beste GPS-horloges in verschillende categorieën geselecteerd en op basis van prestaties, gebruiksgemak en ontwerp beoordeeld.

  Beste Sporthorloge / Smartwatch
  Fitbit Sense Advanced Smartwatch with Tools for Heart Health, Stress Management & Skin Temperature Trends, Lunar White/ Soft Gold Stainless Steel
  Fitbit Sense Advanced Smartwatch with Tools for Heart Health, Stress Management & Skin Temperature Trends, Lunar White/ Soft Gold Stainless Steel
  -
  Beste Sporthorloge / Smartwatch
  Fitbit Sense Advanced Smartwatch with Tools for Heart Health, Stress Management & Skin Temperature Trends, Lunar White/ Soft Gold Stainless Steel
  Fitbit Sense Advanced Smartwatch with Tools for Heart Health, Stress Management & Skin Temperature Trends, Lunar White/ Soft Gold Stainless Steel
  -

  Wat Zijn De Beste Sporthorloges?

  Na het testen van tientallen modellen is het beste sporthorloge de Garmin Forerunner 245 Music. Het Garmin-horloge is op hardlopers gericht, maar het is ook in staat om andere buitenactiviteiten te volgen. De Forerunner 245 biedt geavanceerde run-tracking-statistieken, een solide batterijduur en ingebouwde muziekopslag. De Forerunner 245 ondersteunt ook Spotify, dus als je je op die muziekservice abonneert, dan kun je ook afspeellijsten naar het horloge downloaden.

  Fitbit heeft ook een aantal geweldige GPS-horloges beschikbaar. De Fitbit Sense (ongeveer € 260-280) en Fitbit Versa 3 (€ 150-199) hebben beide ingebouwde GPS, multi-sport tracking en spraakassistentintegratie. De Sense heeft een huidtemperatuurlezer, stressdetectie en een ECG-monitor voor het detecteren van atriale fibrillatie (een hartaandoening die een onregelmatige hartslag veroorzaakt).

  Voor een budgetoptie is de Amazfit T-Rex een betaalbaar sporthorloge met een helder display. Het heeft een G-Shock-look en voldoet aan alle duurzaamheidseisen om Jurassic Park te overleven.

  Laten we al onze top recensies eens bekijken.

   

  De 12 Beste Sporthorloges Voor Hardlopen En Sporten

  1. Garmin Forerunner 245 Music

  Garmin Forerunner 245 Music

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Beste sporthorloge in het algemeen

  Levensduur van de batterij in GPS-modus: 6 uur (met muziek) | Waterbestendigheid: 165 voet | Bluetooth: Ja | Smartphone-meldingen: Ja | Hartslagmeter: ja

  Garmin heeft met de Forerunner 245 Music een homerun geslagen, het biedt een stijlvol pakket geavanceerde functies voor het volgen van hardlopen, een solide batterijduur en offline Spotify-ondersteuning. Je moet een abonnement op Spotify Premium hebben om deze functie te kunnen gebruiken, maar niet-abonnees kunnen ook muziek op de Forerunner 245 sideloaden.

  Het grote, heldere, transflectieve kleurendisplay van de Forerunner 245 maakt het gemakkelijk af te lezen, zelfs in zonlicht en zijn scherpe 240 x 240 pixels maken het een perfecte hardlooppartner voor buitenshuis.

  Hoewel de Forerunner 245 Music bijna evenveel als een nieuw Apple horloge kost, is het dankzij de uitgebreide trackingfuncties en een langere batterijduur – tot zes uur bij gebruik van GPS – de keuze voor serieuze hardlopers. En de ingebouwde muziekopslag kan tijdens die lange runs een welkome metgezel zijn.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Helder kleurrijk display
  • Interne muziekopslag
  • Goede batterijduur
  • Veel trainingsstatistieken

  zie ook:

   

  2. Fitbit Sense

  Fitbit Sense Best Reviews

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Beste sporthorloge / smartwatch hybrid

  Levensduur van de batterij in GPS-modus: 12 uur | Waterbestendigheid: 165 voet | Bluetooth: Ja | Smartphone-meldingen: Ja| Hartslagmeter: Ja

  De Fitbit Sense is de eersteklas smartwatch van het bedrijf die met meer geavanceerde gezondheids- en wellnessfuncties wordt geleverd dan de Versa-lijn. Het heeft niet alleen een door de FDA goedgekeurde ECG-sensor en zuurstofmeter, maar de Sense heeft ook de mogelijkheid om elektrodermale activiteit en de huidtemperatuur te meten.

  Als een van de beste Fitbits werkt de Sense met zowel iOS als Android en wordt hij met een app store, Alexa en meer geleverd. Natuurlijk heeft het ook GPS om je buitenactiviteiten te volgen. De Fitbit Sense gaat tot 12 uur mee wanneer hij je locatie scherp in de gaten houdt en 6 dagen wanneer hij in de standaard smartwatch-modus staat.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Mooi design
  • Lange levensduur van de batterij
  • Uitgebreide fitness- / gezondheidsfuncties

   

  3. Garmin Fenix 6

  Garmin Fenix 6

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Beste sporthorloge voor buiten

  Levensduur van de batterij in GPS-modus: 25 uur | Waterbestendigheid: 330 voet | Bluetooth: Ja | Smartphone-meldingen: Ja| Hartslagmeter: Ja

  De Garmin fenix 6, het ultieme sporthorloge voor buiten, is ontworpen om je overal te volgen en alles wat je doet te overleven. Maar je zult er goed voor moeten betalen.

  De fenix 6-serie begint rond de € 500 en gaat helemaal tot ongeveer € 1000 voor de fenix 6X Solar, die in het scherm een ingebouwd zonnepaneel heeft, wat helpt om de levensduur van de batterij te verlengen. De fenix 6-serie is in drie maten te verkrijgen: 42 mm, 47 mm en een grote 51 mm. Dit is met een gewicht van 58 gram een zwaar horloge.

  De fenix 6 is tot 10 ATM (100 meter) waterbestendig en zit boordevol sensoren: GPS, GLONASS, Galileo, een hartslagmeter, hoogtemeter, barometer, kompas, gyroscoop en thermometer.

  Het kan dus zo ongeveer alles van je meten. Het heeft ook sportspecifieke functies voor hardlopen, fietsen, zwemmen, wandelen, klimmen, skiën / snowboarden, cross-country skiën, peddelsurfen, roeien, kajakken en meer.

  Het meest indrukwekkend is dat de batterijduur van de fenix 6 maar liefst 25 uur is bij gebruik van GPS in de meest actieve instelling. In Expedition-modus, waar er niet vaak een update wordt gemaakt, kan je batterij wel tot 20 dagen meegaan. Dat is wat we duurzaamheid noemen.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Duurzaam ontwerp
  • Buiten leesbaar display
  • Lange levensduur van de batterij

   

  4. Garmin Approach S62

  Garmin Approach S62

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Beste sporthorloge voor golfers

  Levensduur van de batterij in GPS-modus: 20 uur | Waterbestendigheid: 50 meter | Bluetooth: Ja | Smartphone-meldingen: Ja| Hartslagmeter: Ja

  De Garmin Approach S62 biedt een scherper uiterlijk, groter scherm en een langere batterijduur dan zijn Garmin Approach S60 voorganger. Bovendien ondersteunt het een Virtual Caddy-functie, die op basis van je afgelopen rondes club suggesties en andere shottips biedt. Hoewel het niet garandeert dat het je golfspel zal verbeteren, voelt het inzicht van Virtual Caddy niet als een hebbedingetje en kan het je ten goede komen als je de neiging hebt om met je clubkeuzes te experimenteren.

  De Garmin Approach S62 gaat zonder opladen ongeveer 14 dagen mee, hoewel je er in continue GPS-modus slechts 20 uur mee kan doen. We hebben hem een week gebruikt waarbij we 3 rondes hebben kunnen doen voordat we de S62 moesten opladen, dus het is veilig om te zeggen dat je voor een weekendje golfen de gepatenteerde oplader van Garmin thuis kunt laten.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Werkt als een alledaagse smartwatch
  • Nauwkeurige GPS-metingen
  • Virtuele caddy-analyse

   

  5. Garmin Forerunner 745

  Garmin Forerunner 745

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een solide multisporthorloge

  Levensduur van de batterij in GPS-modus: 16 uur | Waterbestendigheid: 165 voet | Bluetooth: Ja | Smartphone-meldingen: Ja| Hartslagmeter: Ja

  Er is aan de Garmin Forerunner 745 veel leuks te vinden. Het horloge is gebruiksvriendelijk, de activiteitsfuncties zijn robuust en Garmin Connect biedt een momentopname van activiteitsgegevens en trainingsaanbevelingen.

  En hoewel de Forerunner 745 niet de meest geavanceerde smartwatch-mogelijkheden heeft, ondersteunt hij wel mobiele betalingen en muziekopslag, zodat atleten tijdens een training hun telefoons thuis kunnen laten.

  Al met al is de Forerunner 745 een van de beste sporthorloges voor multisporters. Als er een keerzijde aan het horloge is, dan is het dat apparaten zoals de Polar Vantage 2 en Garmins eigen Forerunner 945 een langere levensduur van de batterij beloven. Maar na 16 uur in GPS-modus, zou de batterij van de Forerunner 745 voor de meeste gebruikers geen afknapper moeten zijn.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Gemakkelijk in te stellen en te gebruiken
  • Robuuste activiteits- en trainingsgegevens
  • Comfortabel

   

  6. Amazfit T-Rex

  Amazfit T-Rex

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een betaalbaar sporthorloge met een helder display

  Werkt met: Android, iOS | Scherm: 1,3-inch AMOLED | Hartslag: Ja | GPS: Ja | LTE: Nee | Levensduur batterij: 20 dagen | Waterbestendigheid: tot 50 meter | Mobiele betalingen: nee

  Met een groot display, ingebouwde GPS, ingebouwd kompas en voldoende duurzaamheidscertificeringen om Jurassic Park te overleven, is de Amazfit T-Rex een van de beste sporthorloges die je kunt krijgen zonder te diep in de buidel te hoeven tasten.

  Met een bedrag van rond de € 120 is het minder dan de helft van de prijs van de Garmin Instinct en andere populaire GPS-smartwatches, waardoor het een betaalbaar alternatief is.

  De T-Rex biedt een indrukwekkende batterijduur, verschillende sportmodi en slaaptracking. Met alle sensoren die je maar wilt, is de T-Rex een beest om rekening mee te houden en wie wil er nou geen apparaat dat naar een dinosaurus is vernoemd?

  Belangrijkste kenmerken:

  • Betaalbaar voor een GPS-horloge
  • Robuust ontwerp
  • Indrukwekkende batterijduur

   

  7. Garmin Forerunner 45

  Garmin Forerunner 45

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Beste hardloophorloge 2021

  Een fantastische allrounder, de Forerunner 45 is niet het goedkoopste hardloophorloge van Garmin (zijn minder aantrekkelijke voorganger, de Forerunner 35, is nog steeds voor minder geld verkrijgbaar), maar voor de functies waar hij over beschikt heeft hij een geweldige prijs.

  Het is het ontwerp waar we echt dol op zijn. Hij is zo slank en licht – en met de maten 39 mm en 42 mm is hij voor zowel mannen als vrouwen geweldig.

  En hoewel het zich zeker aan het instapniveau van het enorme scala aan Garmin-apparaten bevind dat wordt aangeboden, is het verre van eenvoudig.

  Je krijgt de normale hardloopstatistieken, maar ook meer geavanceerde analyses met VO2 Max-scores om je te helpen om je verbeterende conditie te volgen. Ze worden niet met alle herstelgegevens op het horloge getoond die wel op de duurdere Garmins zoals de Forerunner 245 aanwezig zijn, maar VO2 Max wordt aan het einde van een run getoond en in Garmin Connect gevolgd.

  Je krijgt hetzelfde scherm dat je op alle Garmin-horloges krijgt, waterdicht tot 50 meter diepte en een optische hartslagmeter. Het volgt hardlopen, fietsen, hardlopen op de loopband, indoorbaan, elliptische trainer, cardio, yoga, maar er is ondanks de waterbestendigheid geen profiel voor zwemmen.

  Het is met de belangrijkste trackingvaardigheden op het gebied van hardlopen en fietsen ook met zowel Android- als iOS-vriendelijke telefoons compatibel.

  Smartwatch-functies op de Forerunner 45 omvatten ondersteuning voor meldingen, terwijl Connect IQ-compatibiliteit je in staat stelt om je wijzerplaat aan te passen.

  Als je net met hardlopen begint en niet veel uit wilt geven, dan houdt de Forerunner 45 (en kleinere 45S) de zaken eenvoudig en het zou zeker een overweging moeten zijn.

  Belangrijkste kenmerken:

  • 39 en 42 mm maten
  • Tempo, afstand, tijd
  • Hartslagmonitor
  • 50 ATM waterdichtheid

   

  8. Apple Watch Series 3

  recensie van de Apple Watch Series 3

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Apple Watch Series 3 met GPS is niet de nieuwste Apple Watch, maar wel de beste fitnesstracker en het beste fitnesshorloge voor iPhone-gebruikers. Het is goedkoper dan de Series 5 (een van onze topkeuzes onder de beste smartwatches) en heeft nog steeds alle geweldige fitness-trackingfuncties die in watchOS 6 zijn ingebakken.

  Je kunt een verscheidenheid aan trainingen volgen, waaronder zwemmen in open water en baantjes in het zwembad, wandelen, yoga en basics zoals hardlopen en fietsen.

  De Apple Watch Series 3 detecteert wanneer je aan een training begint en geeft je met terugwerkende kracht een tegoed voor de gemiste tijd. Als je een volledig functionele smartwatch wilt waarmee je je telefoon thuis kunt laten terwijl je in de sportschool bent of aan het hardlopen bent, dan is de Series 3 met GPS degene die je moet kopen. Het enige nadeel is dat de levensduur van de batterij slechts één dag is en die is zelfs nog minder als je GPS gebruikt.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Nauwkeurige hartslagmeting
  • Interne muziekopslag
  • Lagere prijs dan Series 4 en LTE Series 3

   

  9. Fitbit Inspire 2

  Fitbit Inspire 2 recensie

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Fitbit Inspire 2 is een van de beste Fitbits voor mensen met een beperkt budget, evenals een van de beste fitnesstrackers in het algemeen. In wezen is het een afgeslankte, enigszins uitgeklede versie van de Charge 3, waardoor dit ideaal is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het volgen van hun stappen en slaap.

  Net als de Charge 3 en Charge 4 heeft de Inspire 2 een OLED-aanraakscherm (hoewel deze een beetje kleiner is), een hartslagmeter, smartphonemeldingen, zwemtracking en ook slaapregistratie. Een tekortkoming van de Inspire HR is dat er geen ingebouwde gps is, maar je kunt hem wel aan je smartphone koppelen en de gps gebruiken om je buitenactiviteiten nauwkeurig te volgen, als je dat wilt.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Slank, lichtgewicht ontwerp
  • Nauwkeurige slaapregistratie
  • Betaalbare prijs

   

  10. Garmin Venu SQ

  Garmin Venu SQ

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Garmin Venu Sq heeft een aantal van de kenmerken van de originele Garmin Venu – waaronder GPS, bloedzuurstof (SpO2) metingen, mobiele betalingen en optionele muziekopslag – maar tegen een meer toegankelijke prijs. Dat maakt de Venu Sq een van de beste fitnesstrackers die je voor minder dan € 165 kunt krijgen.

  Het is misschien niet het meest aantrekkelijke horloge (hoewel de ‘squircle’-vorm bekend is), maar het is zeker bekwaam. De Garmin Venu Sq heeft GPS-, GLONASS- en Galileo-satellietvolgmogelijkheden, evenals de mogelijkheid om een verscheidenheid aan fitnessoefeningen bij te houden. Het is een goede hybride keuze voor mensen die zowel binnen als buiten trainen.

  Belangrijkste Kenmerken

  • Grote selectie van fitness- en gezondheidsfuncties
  • Nauwkeurige, snelle GPS
  • Goede levensduur van de batterij

   

  11. Garmin Forerunner 25

  Garmin Forerunner 25

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Beste sporthorloge-waarde

  Levensduur van de batterij in GPS-modus: 8-10 uur | Waterbestendigheid: 165 voet | Bluetooth: Ja | Smartphone-meldingen: Nee | Hartslagmeter: Nee

  Als je geen luxe functies nodig hebt, dan is de Garmin Forerunner 25 de beste keuze voor een budget sporthorloge. Het is een goedkoop, maar toch nauwkeurig GPS-horloge dat afstand, snelheid en tempo bijhoudt en je van elke kilometer die je loopt op de hoogte stelt.

  Met een batterijduur van bijna 10 weken in horlogemodus (en ongeveer 10 bij actief gebruik van GPS), kan de Forerunner 25 ook je dagelijkse horloge zijn en zal hij nog steeds werken wanneer je hem voor die geïmproviseerde jogs wilt gebruiken. Er ontbreekt echter een hartslagmeter, wat voor velen een afknapper kan zijn.

  Je zult naar iets anders moeten zoeken als je veel functies van je GPS-horloge verlangt, maar dit is de beste keuze voor iemand die gewoon een gebruiksvriendelijk apparaat van een vertrouwd merk wil hebben.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Lange levensduur van de batterij
  • Waterdicht
  • Goedkoop

   

  12. Garmin Approach S20

  Garmin Approach S20

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Het beste budget golfhorloge

  Levensduur van de batterij in GPS-modus: 15 uur | Waterbestendigheid: 50 meter | Bluetooth: Ja | Smartphone-meldingen: Ja| Hartslagmeter: Nee

  De Garmin Approach S20 is een van de beste sporthorloges op de markt. Het bescheiden ontwerp wordt door naadloze functionaliteit en een nette Garmin Golf-app gecompenseerd. En met een prijs van minder dan € 170, is het een van de meest betaalbare golf-wearables die er zijn.

  Het is het golfhorloge dat je kunt kopen als je niet om de luxe kenmerken van modernere wearables geeft. Iemand die vaak golft, zal de lange batterijduur en AutoShot-gegevens van de hardware waarderen. Degenen die minder vaak spelen, zullen ook niet te veel voor een gadget uitgeven en het zal hen helpen om hun golfervaring te verbeteren.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Geweldige partner-app
  • Lichtgewicht
  • Betaalbaar

   

  Sporthorloge vs Fitnesstracker?

  FITNESS TRACKER

  Fitnesstrackers bieden de meest elementaire hardloopgegevens; een stappenteller, calorieën en afstand. Meer geavanceerde fitnesstrackers kunnen altijd je slaap volgen en ook je hartslag registreren. Ze hebben vaak een uitstekende batterijduur en zijn lichtgewicht en gebruiksvriendelijk. Als je een beginnende hardloper bent, dan is dit voor jou waarschijnlijk genoeg.

  GPS HARDLOOP HORLOGES

  GPS-hardloophorloges bieden je niet alleen alles wat een fitnesstracker te bieden heeft, maar ze maken ook gebruik van wereldwijde positietechnologie om je route nauwkeurig vast te leggen, zodat je later je tempo, stapfrequentie en hoogte kunt analyseren om je training te optimaliseren. Als je langere afstanden of op heuvelachtig terrein loopt, dan zijn GPS-horloges ideaal, omdat ze verticale winst kunnen registreren, waardoor je nauwkeurigere gegevens krijgt dan bij een fitnesstracker. Nieuwere GPS-horloges zijn vaak GLONASS, de Russische versie van GPS, die in heel Europa meer nauwkeurigheid mogelijk maakt.

  HARTSLAGMETERS EN HARDLOOP HORLOGES

  De mogelijkheid om je hartslag te registreren, hetzij via een ingebouwde monitor om je pols, hetzij via een externe borstband, wordt als het volgende niveau op het gebied van hardloophorloges gezien. Als je tijdens je training je hartslag en slagen per minuut kunt volgen, dan kun je een veel beter afgestemd trainingsplan maken, waarbij hartslagzones worden gebruikt om vetverbranding, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen te stimuleren.

  Hartslagmeters kunnen ook je VO2 max, je maximale zuurstofverbruik en je herstelsnelheid schatten. Hoewel deze horloges meestal duurder zijn, bieden veel merken hun best verkochte modellen zowel met als zonder hartslagmeter aan om aan verschillende budgetten te voldoen.

  MULTISPORT HORLOGES

  Multisporthorloges zijn waterdicht en kunnen alle bovenstaande statistieken registreren, maar ze zijn specifiek voor hardlopen, fietsen, zwemmen en zelfs wandelen, snowboarden, skiën en paddleboarden om er maar een paar te noemen. Perfect voor triatlons en buitenavonturen.

  Extra functies om te overwegen

  Elke functie op je hardloophorloge is ontworpen om je training en race voor je plezier te optimaliseren en te personaliseren, dus je moet altijd bedenken welke functies voor jou belangrijk zijn.

  Extra functies kunnen zijn:

  • Audio- en trilmeldingen voor realtime informatie, van smartphone-meldingen tot rondetijden en hartslagzones
  • Online interactiviteit waarmee je je gegevens kunt uploaden en met trainingsapps kunt delen
  • Competitief racen tegen jezelf of virtuele partners
  • Aanpasbare trainingen en training runs
  • Berekening van hersteltijd

   

  Veelgestelde Vragen

  Waarom Moet Ik Een Sporthorloge Gebruiken?

  Een sporthorloge is speciaal ontwikkeld om uw prestaties te monitoren en u te informeren over uw gezondheid. Het monitort uw hartslag, informeert u over uw gelopen afstand en verbrande calorieën, en baseert dit op persoonlijk ingegeven informatie.

  Zo krijgt u door de technologie van een sporthorloge inzicht in hoe gezond u bent.

  Dit kan natuurlijk helpen om uw trainingen naar een hoger niveau te tillen door periodieke prestatiemonitoring, maar ook kan het u informeren over eventuele gezondheidsproblemen en u helpen deze te overkomen.

  Kortom, sporten in combinatie met het gebruik van een sporthorloge brengt enkel voordelen met zich mee. U kunt voor uzelf de voordelen en de aankoopprijs tegen elkaar afwegen en de beslissing maken of u er wel of geen één wilt gebruiken.

  Is Een Sporthorloge Hetzelfde Als Een Smart Watch?

  Een sporthorloge heeft zeker gelijkenissen als we de functionaliteiten vergelijken van een smart watch en een sporthorloge. Echter zijn ze niet altijd hetzelfde. Sporthorloges maken vaak gebruik van technologie om nauwkeurig uw prestaties te meten, waar smart watches dit wellicht iets minder accuraat meten.

  Smart watches zijn daarnaast natuurlijk ook geproduceerd voor sociale doeleinden. Het ontvang meldingen van WhatsApp, Facebook, etc. Sommige modellen sporthorloges hebben deze functies ook, maar lang niet allemaal.

  Zijn Sporthorloges Waterdicht?

  Hiervoor bestaat niet één antwoord. Het beste wat u kunt doen is goed de gebruikersinstructies raadplegen voordat u met een sporthorloge gaat zwemmen en/of duiken.

  Normaliter zijn sporthorloges wel waterafstotend, wat ervoor zorgt dat u het kunt gebruiken in luchtvochtige omstandigheden en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over schade die veroorzaakt wordt door zweet en/of regendruppels.

  Vocht penetreert vaak niet het exterieur van een sporthorloge, maar nogmaals, raadpleeg de gebruikersinstructies van uw gekozen model om dit zeker te weten.

  Kan Ik Zwemmen Met Een Sporthorloge?

  Sommige modellen sporthorloges zijn waterafstotend. Dit is echter niet hetzelfde als een waterdicht sporthorloge. Dit varieert en is compleet afhankelijk van uw model. Ik raad u aan om zorgvuldig de gebruikershandleiding raad te plegen voordat u ervoor kiest om te duiken en/of zwemmen met uw sporthorloge.

  Normaliter penetreert oppervlakkig vocht het exterieur van uw sporthorloge niet waardoor het zweet en waterdruppels afstoot. Waterdichtheid vereist een andere constructie, waar sommige modellen aan voldoen.

  Mocht u dus willen zwemmen met uw sporthorloge, informeer uzelf dan goed of uw model naar voorkeur hier compatibel mee is. Zo voorkomt u elektronische schade, dure reparaties en zelfs een vervangende aankoop.

  Is Een Sporthorloge Noodzakelijk?

  Dit hangt af van wat u wilt bereiken. Sporthorloges zijn goed voor een bepaald doel, namelijk u informeren over uw trainingsintensiteit, hartslag, afstand en verbrande calorieën. Er bestaan natuurlijk modellen die u informeren over veel meer dan het voorgaande, maar dit is de basis waar het gros van de modellen wel aan voldoen.

  Het is aan u om te bepalen of u wilt profiteren van de voordelen die een sporthorloge met zich mee brengen, namelijk de mogelijkheid om periodiek uw gezondheid te meten om gebaseerd op deze informatie uw gezondheid te verbeteren.

  Daarnaast kan een sporthorloge u ook waarschuwen als uw gezondheid discutabel is, waarna u actie kunt ondernemen dit te verbeteren. Het is puur informatief bedoeld en om u te helpen meer uit uw trainingen te halen en een gezondere levensstijl te laten leiden.

  Ik zal niet zeggen dat het noodzakelijk is, want training zonder een sporthorloge kan natuurlijk prima. Maar de bijkomende voordelen van een sporthorloge vind ik persoonlijk het wel waard.

   

  Conclusie over de beste sporthorloges

  Dus je kunt zien dat er voor elk verschillend scenario een keuze is of je nu een weekendloper, een professionele triatlonloper, golfer of zwemmer bent, er is voor jou in onze lijst een topkeuze te vinden.

  We hopen dat het je helpt om het beste sporthorloge voor jezelf te vinden en laat ons in de reacties hieronder weten welk model volgens jou het beste presteert.

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.