vrouw loopt het dragen van een smartwatch

10 Beste Sporthorloge Om Je Training Bij Te Houden

Het is voor iedereen belangrijk om te sporten. Sport, in welke vorm dan ook, zorgt ervoor dat u lekker gezond en fit blijft. Het is goed voor zowel uw mentale als fysieke gezondheid. Tegenwoordig kan men profiteren van de technologie om onze prestaties te monitoren en wellicht te verbeteren.

Sporthorloges worden speciaal ontwikkeld om belangrijke informatie te monitoren en u te informeren over uw gezondheid. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens het hardlopen uw hartslag meten, maar ook hoelang en hoever u hardgelopen heeft.

Zo kunt u wekelijk uw progressie bijhouden om iedere keer meer uit uw training te halen! Dan moet u wel weten welk sporthorloge u nodig heeft. Er zijn er diverse op de markt, ieder met unieke eigenschappen.

In deze review trachten wij de zee van informatie om het beste sporthorloge te vinden, we zullen ook kijken naar de beste smartwatches die kunnen worden gebruikt om sportprestaties te verbeteren.

 

 

De 10 Beste Sporthorloges Voor Hardlopen En Sporten

1. Fitbit Ionic Fitness Smartwatch

Fitbit Ionic Fitness Smartwatch

Bekijk Hier De Prijzen

Als uw primaire zorg een goed sporthorloge vinden is, is dit wellicht het beste sporthorloge voor u. Start vanaf het begin je persoonlijke trainingsondersteuning op met een stapsgewijze instructie. Dit zorgt ervoor dat u goed begint! Het heeft de opslagruimte voor 300 van uw favoriete nummers. Dankzij de geïntegreerde GPS GLONASS kunt u uw routes en snelheden bijhouden.

Het meet doorlopend uw hartslag, zodat u goed op de hoogte blijft van uw gezondheid. De batterijduur is een respectabele 4 dagen! Handig als u het bijvoorbeeld meeneemt op een wandeltrip door de bergen met diverse overnachtingen. Kortom, dit sporthorloge voldoet aan alles wat u nodig.

Belangrijkste Kenmerken

 • Batterijduur van 4 dagen
 • Opslagruimte voor uw favoriete nummers, zonder smartphone
 • GPS GLONASS houdt uw routes en snelheden bij

 

2. Suunto 9 GPS-Sporthorloge

Suunto 9 GPS-Sporthorloge

Bekijk Hier De Prijzen

Als u een avontuur wilt aangaan, wilt u er zeker van zijn dat uw horloge lang meegaat. Met een batterijduur van 120 uur, is de Suunto 9 Baro gebouwd om lang mee te gaan! Dit sporthortloge is speciaal ontwikkeld voor sporters die alles uit de technologie willen halen om hun prestaties te verbeteren.

Een intelligent managementsysteem voor de batterij zorgt ervoor dat uw horloge net zo lang meegaat als u het nodig heeft. Het is gemaakt voor extreme avonturen, net als u.

U kunt dit horloge ook koppelen met een handige app, waarop u direct al uw avonturen en informatie deelt met wie u wilt. Leuk om in contact te blijven met het thuisfront wanneer u het avontuur aangaat.

Belangrijkste Kenmerken

 • Extreme batterijduur
 • Deel direct uw trainingen via de app
 • Gemaakt voor extreme omstandigheden

 

3. Garmin Forerunner 945 Sporthorloges

Garmin Forerunner 945 sporthorloge

Bekijk Hier De Prijzen

Dit sporthorloge van Garmin is een handig accessoire voor de fanatieke hardlopers onder ons! Het beeldscherm is groot en helder, wat natuurlijk voordelig is als u overdag rent, en het geeft de belangrijkste informatie weer.

Zo informeert het u over de afstand en tijd, maar ook uw hartslag, verbrande calorieën en gemiddelde snelheid. Dit sporthorloge is een goede compagnon en zeer gebruikersvriendelijk, wat ook wel makkelijk is als u het wilt gebruiken tijdens het sporten.

Belangrijkste Kenmerken

 • Groot en helder beeldscherm
 • Handige energiebesparingsmodus 
 • Weergeeft essentiële informatie

 

4. COROS PACE GPS-Sporthorloge

COROS PACE GPS-Sporthorloge

Bekijk Hier De Prijzen

Dit mooie sporthorloge is voorzien van talloze functionaliteiten die u zullen assisteren om het meeste te halen uit uw trainingen. Naast het schitterende ontwerp is het voorzien van een polsgebaseerde hartslagmeter en monitort het hardloop-, zwem-, en fietsprestaties.

Het gaat maar liefst 30 dagen mee in de standaardmodus en kan tot 25 uur gebruikt worden wanneer de GPS-modus is ingeschakeld.

Ook meet het nauwkeurig de hoogte dankzij de ingebouwde barometrische hoogtemeter. Dit sporthortloge is compatibel met STRAVA, een populaire app onder de duursporters. Sporters die tijdens trainingen graag meldingen ontvangen doen er ook goed aan om dit horloge te gebruiken. Het kan namelijk meldingen ontvangen en beheren van uw telefoon.

Belangrijkste Kenmerken

 • Compatibel met STRAVA
 • Tot 30 dagen batterijduur in de standaardmodus
 • Voorzien van polsgebaseerde hartslagmeter en prestatiemetingen

 

5. PowerWatch 2 Smartwatch

PowerWatch 2 Smartwatch Sporthorloge

Bekijk Hier De Prijzen

Dit is meer dan een sporthorloge, dit is een smartwatch! Allereerst de buitenkant. Dankzij de aluminium behuizing gecombineerd met saffierglas en een verharde bodem biedt het extreme prestaties in extreme weersomstandigheden. U hoeft u geen zorgen te maken over eventuele schade door wat regendruppels. Opladen van het sporthorloge is niet nodig.

Door de warmte van je lichaam blijft de PowerWatch 2 actief. Als u het horloge afdoet, slaat het automatisch de gegevens op het schakelt naar stand-by. Het meet je hartslag en informeert u hoe snel uw hart onder druk staat. Het registreert iedere route en de intensiteit van uw training. Kortom, dit is meer dan het beste sporthorloge. Dit is een multifunctionele smartwatch.

Belangrijkste Kenmerken

 • Opladen is niet meer nodig
 • Harde aluminium behuizing voor goede prestaties in alle weersomstandigheden
 • Schakelt automatisch naar stand-by voor energiebesparing

 

6. TomTom Multi-Sport GPS-horloge

TomTom Multi-Sport GPS-horloge

Bekijk Hier De Prijzen

Het TomTom Multi-Sport GSP-horloge is een waardige concurrent van de andere benoemde sporthorloges. Het TomTom sporthorloge heeft een slank, mooi ontwerp gecombineerd met een extra groot beeldscherm zodat jij snel en eenvoudig belangrijke informatie kunt aflezen.

Het is uitgerust met een hartslagmeter, zwemsensor, trapfrequentie-/snelheidsmeter en een geïntegreerde barometrische hoogtemeter. Voor de mensen die gedurende de training gemotiveerd willen worden heeft TomTom grafische trainingshulp geïmplementeerd. Het sporthorloge komt met een handige fietshouder en oplader.

Belangrijkste Kenmerken

 • Mooi ontwerp met een functioneel beeldscherm
 • Grafische trainingshulp voor extra motivatie en begeleiding
 • Uitgerust met essentiële meters voor prestatiemonitoring

 

7. Garmin Forerunner 35

Garmin Forerunner 10 Sporthorloge

Bekijk Hier De Prijzen

De Forerunner 35 is een GPS-hardloop horloge en houdt uw afstand, snelheid en verbrande calorieën bij. Het is gemakkelijk te gebruiken en uw kunt alle belangrijke informatie bekijken op het scherm. Naast het gebruikelijke wat een sporthorloge meet, informeert deze Garmin Forerunner 10 je ook wanneer je een persoonlijk record hebt gezet.

Dit geeft u telkens een extra zetje in de goede richting om uw prestaties te verbeteren! Met de Virtual PacerTM kunt u een doelstelling instellen, en ook pauzes inlassen. Het horloge verbindt makkelijk met uw computer, waarop u uw trainingen kunt delen met uw vrienden en familie.

Het is een licht, comfortabel horloge die ook gebruikt kan worden als normaal horloge. Zo is het multifunctioneel en altijd bij de hand. Wanneer u het horloge gebruikt met de GPS-modus geactiveerd, bedraagt de batterijduur 5 uur.

Belangrijkste Kenmerken

 • Multifunctioneel hoesje – voor zowel sport als regulier gebruik
 • Licht, comfortabel ontwerp
 • Verbind het met uw computer en deel uw data

 

8. Sigma Digitaal Sporthorloge

EZON Digitaal Sporthorloge

Bekijk Hier De Prijzen

Allereerst het exterieur. Dit sporthorloge heeft een tijdloos ontwerp en is erg gebruikersvriendelijk. Het heeft een groot en helder display met grote cijfers, wat het erg gemakkelijk af te lezen maakt.

Het waterafstotende ontwerp zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele schade door zweet en regendruppels. De hartslagmonitor meet continu uw hartslag en doelt erop om u informeren over de optimale trainingsintensiteit.

Ook meet het uw verbrande calorieën die gebaseerd is op uw persoonlijk ingevoerde gegevens.

Belangrijkste Kenmerken

 • Batterijduur van 12 maanden
 • Gebruikersvriendelijk
 • Waterafstotend ontwerp

 

9. TomTom GPS Standaard Sporthorloge Runner

TomTom GPS Standaard Sporthorloge Runner

Bekijk Hier De Prijzen

De laatste op onze lijst is de TomTom GPS Runner sporthorloge in de standaarduitvoering. Het is uitgerust met een comfortabel ontwerp voor een plezierige draagervaring en heeft een groot beeldscherm. Zo kunt u tijdens uw trainingen gemakkelijk de informatie aflezen die u nodig heeft om het meeste te halen uit uw trainingen. Net zoals de andere TomTom op deze lijst, is deze editie ook uitgerust met grafische trainingshulp.

Het is uitgerust met een GPS die uw afstand en snelheid bijhoudt. Ook is het waterbestendig, dus u hoeft u geen zorgen te maken over eventuele schade door opspattend water en zweet mocht u voor dit sporthorloge willen kiezen. De gemiddeld aangegeven batterijduur bedraagt 10 uur, wat voldoende moet zijn voor langere trainingen of zelfs prestatiemonitoring gedurende een marathon.

Belangrijkste Kenmerken

 • Grafische trainingshulp voor begeleiding en motivatie
 • Comfortabele draagervaring dankzij het ergonomische ontwerp
 • Royale batterijduur

 

10. Bushnell Neo Excel Golf GPS-Sporthorloge

Bushnell Neo Excel Golf GPS-Sporthorloge

Bekijk Hier De Prijzen

Dit horloge voldoet aan de behoefte van de fanatieke golfer. Het is uitgerust met speciale Bluetooth-functies die de golfer in staat stelt de Bushnell-toepassing te gebruiken om route-updates te ontvangen zonder een computer te hoeven raadplegen.

Het ontvangt ook berichten, faxberichten en bezit over een handige kalender. Het sporthorloge is zeer gebruikersvriendelijk en is uitgerust met een sterke batterij voor een optimale gebruikerservaring. Het heeft 35.000 vooraf geregistreerde cursen, een stappenteller, een kilometerteller en de mogelijkheid om maar liefst 4 vooraf ingestelde obstakels per gat in te stellen.

Belangrijkste Kenmerken

 • 35.000 vooraf geregistreerde cursen
 • Bluetooth-connectie
 • Gebruikersvriendelijk

 

Veelgestelde Vragen

Waarom Moet Ik Een Sporthorloge Gebruiken?

Een sporthorloge is speciaal ontwikkeld om uw prestaties te monitoren en u te informeren over uw gezondheid. Het monitort uw hartslag, informeert u over uw gelopen afstand en verbrande calorieën, en baseert dit op persoonlijk ingegeven informatie.

Zo krijgt u door de technologie van een sporthorloge inzicht in hoe gezond u bent.

Dit kan natuurlijk helpen om uw trainingen naar een hoger niveau te tillen door periodieke prestatiemonitoring, maar ook kan het u informeren over eventuele gezondheidsproblemen en u helpen deze te overkomen.

Kortom, sporten in combinatie met het gebruik van een sporthorloge brengt enkel voordelen met zich mee. U kunt voor uzelf de voordelen en de aankoopprijs tegen elkaar afwegen en de beslissing maken of u er wel of geen één wilt gebruiken.

 

Is Een Sporthorloge Hetzelfde Als Een Smart Watch?

Een sporthorloge heeft zeker gelijkenissen als we de functionaliteiten vergelijken van een smart watch en een sporthorloge. Echter zijn ze niet altijd hetzelfde. Sporthorloges maken vaak gebruik van technologie om nauwkeurig uw prestaties te meten, waar smart watches dit wellicht iets minder accuraat meten.

Smart watches zijn daarnaast natuurlijk ook geproduceerd voor sociale doeleinden. Het ontvang meldingen van WhatsApp, Facebook, etc. Sommige modellen sporthorloges hebben deze functies ook, maar lang niet allemaal.

 

Zijn Sporthorloges Waterdicht?

Hiervoor bestaat niet één antwoord. Het beste wat u kunt doen is goed de gebruikersinstructies raadplegen voordat u met een sporthorloge gaat zwemmen en/of duiken.

Normaliter zijn sporthorloges wel waterafstotend, wat ervoor zorgt dat u het kunt gebruiken in luchtvochtige omstandigheden en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over schade die veroorzaakt wordt door zweet en/of regendruppels.

Vocht penetreert vaak niet het exterieur van een sporthorloge, maar nogmaals, raadpleeg de gebruikersinstructies van uw gekozen model om dit zeker te weten.

 

Kan Ik Zwemmen Met Een Sporthorloge?

Sommige modellen sporthorloges zijn waterafstotend. Dit is echter niet hetzelfde als een waterdicht sporthorloge. Dit varieert en is compleet afhankelijk van uw model. Ik raad u aan om zorgvuldig de gebruikershandleiding raad te plegen voordat u ervoor kiest om te duiken en/of zwemmen met uw sporthorloge.

Normaliter penetreert oppervlakkig vocht het exterieur van uw sporthorloge niet waardoor het zweet en waterdruppels afstoot. Waterdichtheid vereist een andere constructie, waar sommige modellen aan voldoen.

Mocht u dus willen zwemmen met uw sporthorloge, informeer uzelf dan goed of uw model naar voorkeur hier compatibel mee is. Zo voorkomt u elektronische schade, dure reparaties en zelfs een vervangende aankoop.

 

Is Een Sporthorloge Noodzakelijk?

Dit hangt af van wat u wilt bereiken. Sporthorloges zijn goed voor een bepaald doel, namelijk u informeren over uw trainingsintensiteit, hartslag, afstand en verbrande calorieën. Er bestaan natuurlijk modellen die u informeren over veel meer dan het voorgaande, maar dit is de basis waar het gros van de modellen wel aan voldoen.

Het is aan u om te bepalen of u wilt profiteren van de voordelen die een sporthorloge met zich mee brengen, namelijk de mogelijkheid om periodiek uw gezondheid te meten om gebaseerd op deze informatie uw gezondheid te verbeteren.

Daarnaast kan een sporthorloge u ook waarschuwen als uw gezondheid discutabel is, waarna u actie kunt ondernemen dit te verbeteren. Het is puur informatief bedoeld en om u te helpen meer uit uw trainingen te halen en een gezondere levensstijl te laten leiden.

Ik zal niet zeggen dat het noodzakelijk is, want training zonder een sporthorloge kan natuurlijk prima. Maar de bijkomende voordelen van een sporthorloge vind ik persoonlijk het wel waard.

 

Conclusie Van Sporthorloges

Hopelijk na het lezen van dit artikel bent u meer op de hoogte van de verschillende modellen op de markt die allen strijden om de titel: het beste sporthorloge. Uiteindelijk maakt u de keus voor het beste sporthorloge dat bij uw behoeftes past. Succes met het maken van uw keuze.

nv-author-image