2 vrouwen lopen met stappenteller horloges

10 Beste Stappenteller Horloge Voor Fitness

Iedereen wil gezond zijn. Dat is lastig als je niet bijhoudt hoeveel je per dag beweegt. Meten is weten. Nou, dat klopt. Anders kom je er natuurlijk niet achter of je goed bezig bent of iets harder je best moet doen.

Dankzij een stappenteller kunnen wij (ja, jij en ik) ons beter houden aan ons plan en onze doelen in zicht houden. Ook zijn ze vaak uitgerust met een calorieteller die bijhoudt hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens je trainingen.

Natuurlijk kun je met sommige modellen ook pronken met je trainingen, door ze te delen op social media. 

In dit artikel bespreken wij onze top-10 aan stappentellers en de belangrijke kenmerken van elk model. Als je hierin bent geïnteresseerd, lees dan verder.

 

 

Top 10 Stappenteller Horloges Om Uw Prestaties Te Volgen

1. Garmin Forerunner 735XT

Garmin Forerunner 735XT Steppenteller Horloge

Bekijk Hier De Prijzen

We kicken deze lijst af met een superieur model: de Garmin Forerunner 735XT. Dit model biedt talloze functionaliteiten om jouw trainingen naar een hoger niveau te tillen. Zo heeft het bijvoorbeeld uitgebreide triatlonfuncties, voor de echte bikkels onder ons die voor een triatlon trainen.

Hardlopen, fietsen en zwemmen kan worden gemonitord met dit model en dankzij de uitstekende prestatietraceringsfunctie houdt het horloge ook goed bij of je progressie boekt of niet.

Het meet de afstand, de verbrande calorieën en je hartslag. Zo krijg je inzage in je gezondheid en kun je op basis van die waardevolle informatie actie ondernemen.

Belangrijkste kenmerken

 • Triathlonfuncties: hardlopen, zwemmen & fietsen
 • Meet de afstand, hartslag & verbrande calorieën
 • Licht, ergonomisch ontwerp

 

2. Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2 horloge

 

Bekijk Hier De Prijzen

Dit fitnesshorloge is functioneel met een vleugje luxe, zoals reviews dit benoemen. Eén gebruiker zegt:

‘If you’re like me and mostly want an excellent fitness tracker with a handful of productivity features sprinkled on top, then the Versa 2 is for you.’

Het exterieur is comfortabel en ergonomisch ontworpen zodat je het voor langere periodes kunt dragen zonder irritatie te ervaren. Handig, want de batterijduur is ook respectabel. Het telt nauwkeurig het aantal stappen wat je zet en de afgelegde afstand.

Voor marathonlopers is de combinatie van de stappenteller, het ergonomische design en de lange batterijduur natuurlijk uitermate relevant. Daarnaast meet dit accessoire ook de kwaliteit van je slaap. Zo krijg je inzicht in de kwaliteit en de duur je nachtrust.

Het scherm is adaptief. Dit wil zeggen dat het zichzelf aanpast aan de weersomstandigheden. Persoonlijk vinden wij dat dit voor een bevorderde gebruikerservaring zorgt.

Tevens is dit voordelig voor de batterijduur, omdat het beeldscherm dus niet continu supervel hoeft te schijnen. Of je hier gebruik van wilt maken is jouw keuze, want je kunt alsnog zelf de beeldschermpreferenties personaliseren.

Belangrijkste kenmerken

 • Ergonomisch & functioneel
 • Adaptief beeldscherm
 • Lange batterijduur

 

Note: Als je op zoek bent naar een smartwatch voor functionaliteit, en niet alleen een stappenteller, bekijk dan ons andere artikel.

 

3. Fitbit Inspire HR

Fitbit Inspire HR Fitness Tracker

Bekijk Hier De Prijzen

Deze waterdichte fitnesswatch is een goede compagnon voor je dagelijkse activiteiten. Het heeft een nauwkeurige stappenteller waardoor jij inzicht krijgt in de afstand die je dagelijks loopt en hoeveel stappen je maakt.

Het meet ook nauwkeurig je hartslag. Dit geeft je inzage in je fysieke gezondheid op een belangrijk niveau. Aan de hand van je hartslag kun je veel te weten komen en actie ondernemen om je hartspier te versterken.

SmartTrack traceert je routes als je fietst, zwemt, loopt, etc. Het biedt je dus een breed scala aan functionaliteit.

Belangrijkste kenmerken

 • Waterafstotend
 • Nauwkeurige stappenteller
 • SmartTrack technologie

 

4. Fitbit Ace 2 (Kids)

Fitbit Ace 2

Bekijk Hier De Prijzen

Dit horloge heeft een respectabele batterijduur van maar liefst 4 dagen lang. Zo kun jij op een recreatieve wandeling of een inspannende hike nauwkeurig je prestaties blijven meten zonder je zorgen te hoeven maken over een leeglopende batterij.

De Fitbit is ook waterdicht, wat wij persoonlijk erg handig vinden voor een fitnesshorloge. Dit zorgt er namelijk voor dat je ook watersporten kunt uitoefenen en je prestaties kunt traceren met dit horloge. Dit breidt direct het aantal mogelijkheden uit wat het horloge biedt en doet de gebruikerservaring zeer ten goede.

Belangrijkste kenmerken

 • Waterdicht en waterafstotend
 • 4+ dagen batterijduur
 • Uniseks ontwerp

 

5. Xiaomi Mi Band 4 Smart Band

Xiaomi Mi Band 4 Smart Band

Bekijk Hier De Prijzen

De Xiaomi band is uitgerust met een functioneel en helder beeldscherm waarvan jij de belangrijkste informatie kunt aflezen in één oogwenk. Het is compatibel met 5 verschillende activiteiten:

 1. Loopband
 2. Joggen
 3. Hardlopen
 4. Wandelen
 5. Fietsen
 6. Zwemmen

Door de brede functionaliteit spreekt dit horloge ook een grote doelgroep aan gebruikers aan. Volgens diverse klantrecensies is de prijskwaliteitsverhouding optimaal en bevorder je de gebruikerservaring aanzienlijk wanneer je het in combinatie gebruikt met een Xiaomi-telefoon.

Wij gaan ervan uit dat niet iedereen die heeft, maar we kunnen ons alsnog vinden in de populaire mening onder de klanten. Dit betaalbare stukje technologie zal je veel inzage leveren over je gezondheid.

Belangrijkste kenmerken

 • Brede functionaliteit
 • Erg betaalbaar
 • Goede prijskwaliteitsverhouding

 

6. GPS Running SmartWatch

EZON GPS Running SmartWatch

Bekijk Hier De Prijzen

Dit horloge is meer dan een fitnesshorloge, maar gaat richting de categorie van de SmartWatch. Je kunt je telefoon koppelen aan dit fitnesshorloge om de mogelijkheden aanzienlijk te vergroten.

Het is uitgerust met een nauwkeurige hartslagmeter die je inzage geeft over het patroon van je hartslag waaruit jij kunt opmaken of je conditioneel in orde bent. De trainingsanalyse analyseert de intensiteit en effectiviteit van je trainingen.

Het meet de afstand, de tijd, het tempo, max. en gem. hartslag etc. Aan de hand van deze informatie kom jij meer te weten over je fysieke toestand en kun je doelen stellen.

Het heeft een harde, duurzame constructie van pc-materiaal. De band is gemaakt van comfortabel TPU-materiaal.  De gesp is RVS. Het ergonomische ontwerp zorgt voor een prima draagervaring.

Belangrijkste kenmerken

 • Verbinding met je telefoon mogelijk
 • Nauwkeurige trainingsanalyse
 • Ergonomische constructie

 

7. Polar Multisport Horloge

ZLI Multisport Horloge

Bekijk Hier De Prijzen

Ook dit model kun jij verbinden met je telefoon. Zo is het mogelijk om SMS-meldingen te ontvangen op je SmartWatch om altijd verbonden te zijn. De accurate stappenteller meet nauwkeurig de afstand het aantal stappen wat jij zet.

De fitnesstracker meet nauwkeurig je hartslag en legt een curve vast om meer inzage te krijgen over je gemiddelde hartslag. Het meet ook nauwkeurig het aantal verbrande calorieën per training. Zo kun jij beter doelen stellen en ook werkelijk inzage krijgen tot in hoeverre je jouw gestelde doelen bereikt.

Tot slot vinden wij dat er goed is nagedacht over het interface. Het is minimalistisch, functioneel en gebruikersvriendelijk.

Belangrijkste kenmerken

 • Verbinding met je telefoon
 • Gedetailleerde trainingsanalyse
 • Fitnesstracker

 

8. Jian E Smart Sport Armband

Jian E Smart Sport Armband

Bekijk Hier De Prijzen

Deze modern sportarmband kan ook doorgaan als een normaal horloge, gezien het ontwerp. Het is uitgerust met een groot, helder beeldscherm dat jij kunt afstellen naar jouw voorkeur.

Het meet je stappen en verbrande calorieën om jou inzage te leveren over je fysieke conditie en de intensiteit van je trainingen. Het heeft een IP67-classificatie. Dit wil zeggen dat het water- en stofdicht is. Zo is het dus ook compatibel met watersporten.

Belangrijkste kenmerken

 • IP67-classificatie: waterdicht en stofdicht
 • Multifunctionele sportarmband met modern design
 • Groot, helder beeldscherm

 

9. Senbos Slim Horloge

Senbos Slim Horloge

Bekijk Hier De Prijzen

Dit model is uitgerust met een 1,3 inch HD beeldscherm, dat zelfs bij lichte weersomstandigheden een prima kijkervaring bieden volgens gebruikers. Het meet nauwkeurig je hartslagcurve om inzicht te krijgen in je fysieke conditie. Daarnaast meet het je slaappatroon.

Het meet je verbrande calorieën, de afstand, het aantal stappen en geeft je ook een melding wanneer het tijd is om te trainen. Zo kun jij je beter houden aan je schema en eventuele aanpassingen doorvoeren als je dit nodig vindt.

Wat wij persoonlijk een erg unieke functie vinden is de bloeddrukmeter. Dit meet de boven- en onderdruk en geeft jou de mogelijkheid om meer te weten te komen over je bloeddruk. Daarnaast is het ook nog eens uitgerust met een bloedzuurstofmeter.

Tot slot kun je dit accessoire ook verbinden met je telefoon door middel van Bluetooth. Zo ontvang jij meldingen van Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram etc. Blijf zo dus altijd verbonden.

Belangrijkste kenmerken

 • Bloeddruk- en bloedzuurstofmeter
 • Bluetooth-verbinding met je telefoon
 • Nauwkeurige trainingsanalyse

 

10. YUYLE Stappenteller Smartwatch

YUYLE Stappenteller Smartwatch

Bekijk Hier De Prijzen

We sluiten deze lijst af met het model van YUYLE. Dit betaalbare model is een prima keuze voor de standaard functies. Het is uitgerust met een nauwkeurige trainingsmeter voor een precieze analyse van je prestaties. Zo meet het je stappen, de verbrande calorieën, de afstand en je hartslagcurve. Je krijgt meer inzicht in je conditie dankzij dit handige stukje technologie.

Net als de andere modellen is ook deze uitgerust met een automatische slaapmonitor die ervoor zorgt dat je slaap gemeten wordt. Meten is weten, en dus is het belangrijk om ook dit te meten om erachter te komen hoe we slapen.

Het exterieur is degelijk. Het heeft een verstelbare armband die je op jouw polsmaat kunt afstellen. Tijdens het rennen is het namelijk wel belangrijk dat het goed blijft zitten en dus niet losjes op de pols hangt. Wij stellen een verstelbare band toch altijd wel op prijs.

Het ergonomische ontwerp zorgt er ook voor dat het geen irritatie veroorzaakt. Dit kan natuurlijk afliggen van de drager zelf en hoe kwetsbaar je bent, maar in het algemeen zorgt dit materiaal niet voor irritatie op een reguliere huid.

Het horloge is uniseks, dus maak je geen zorgen over een te mannelijk of juist te vrouwelijk ontwerp.

Belangrijkste kenmerken

 • Degelijk exterieur, verstelbaar ontwerp
 • Precieze trainingsanalyse
 • Nauwkeurige slaapmonitor

 

Veelgestelde Vragen

Hoe werkt een stappenteller?

Hoe de pedometer werkt, is afhankelijk van welk model je hebt. De wat oudere modellen meten dit via een riem, die aangetrokken wordt bij een zwenking van een lichaamsgedeelte. Naar aanleiding van deze zwenking kan een stap worden geteld.

Moderne stappentellers werken allang niet meer met dit mechanisme, maar zijn volledig afhankelijk van de accuraatheid van diverse sensoren. De belangrijkste sensor is hierin de versnellingssensor. Hoe snel jij op een gegeven moment in een richting beweegt, toont aan hoeveel stappen jij zet.

De algemene telefoon heeft een drie-assen-versnellingsmeter, waarmee de smartphone bijvoorbeeld meet of het geschud wordt. Dankzij deze meters kan er in drie dimensies worden gemeten: breedte, lengte en hoogte.

Tijdens het lopen versnel je telkens een beetje, en dan rem je weer wat af. Wanneer die versnelling hoger is dan een bepaalde vooringestelde waarde, wordt er een stap bijgeteld.

Daarnaast maken sommige telefoons gebruik van een gyroscoop, die kleine draaiingen kan meten, om een stap te valideren. Deze meet bijvoorbeeld of jij je telefoon verticaal of horizontaal vasthoudt, en het kan ook vastleggen of een beweging ook daadwerkelijk een stap is.

 

Wat zijn de voordelen van een stappenteller?

Natuurlijk zijn er verschillende stappentellers die ieder een unieke eigenschap hebben die de gebruikerservaring nou net ietsjes anders maakt dan de andere modellen. Zo kunnen wij niet ieder voordeel beschrijven. In het algemeen zijn dit de voordelen van een stappenteller:

 • Nauwkeurige trainingsanalyse
 • Houd beter je doelen bij
 • Traceer je progressie
 • Krijg inzage in je fysieke conditie

Dankzij de pedometer krijg jij aanzienlijk veel inzage in hoe je op dit moment presteert. Daarnaast kun je met sommige modellen ook historische data vergelijken met je huidige prestaties, om vooruitgang te visualiseren.

De meeste pedometers zijn compatibel met veel sporten. Veelvoorkomende sporten zijn natuurlijk wandelen en hardlopen. Ook fietsen is populair.

Als je fitnesshorloge waterdicht is, kun je het zelfs gebruiken met watersporten zoals wedstrijdzwemmen en waterpolo. Raadpleeg je productbeschrijving of -instructies om erachter te komen of jouw fitnesshorloge waterdicht is.

 

Waar kan ik mijn stappenteller het beste dragen?

Een stappenteller of activity tracker om je pols lijkt wellicht handig. Dat is het ook, maar als je voornamelijk wilt weten hoe ver je dagelijks loopt blijkt de pols toch niet de beste plek te zijn om je stappenteller te bevestigen.

Om je pols worden namelijk ook de bewegingen van je bovenlichaam meegerekend, dus niet alleen van je onderlichaam. Als jij wilt bijhouden hoeveel je dagelijks beweegt, bevestig je de stappenteller het liefst aan je broekzak of bevestig je het met een clip aan je riem.

Veel modellen kunnen overigens op diverse manieren worden gedragen.

Om de dagelijkse data zo accuraat mogelijk met elkaar te kunnen vergelijken, is het in ieder geval belangrijk dat je de stappenteller altijd op dezelfde plek draagt en dat je dus consequent bent in je gebruikersmethode.

Natuurlijk moet je er ook over nadenken in wat voor omgevingen je jezelf bevindt met je stappenteller. Als je je op kantoor moet vertonen, is een stappenteller bevestigd aan je riem met een clipje wellicht niet de way-to-go.

nv-author-image