Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
een man met een Vango opblaasbare tent in een draagtas

10 Beste Vango Opblaasbare Tenten Voor 2024

  Vango opblaasbare tenten, een toonaangevend merk van slaapplaatsen voor buiten. Ze behoren tot de meest populairr tenten vanwege hun gebruiksgemak en opblaasbare technologie. Deze tenten zijn in verschillende modellen en maten verkrijgbaar, sommige met tunnelontwerpen en andere met grote multifunctionele luifels.

  Vango heeft tenten in verschillende capaciteiten. In de Odyssey-lijn bijvoorbeeld bieden ze al een variatie voor verschillende gezinsgroottes, variërend van de Odyssey 8-persoonstent tot de Odyssey Air 400. We hebben deze en ook allerlei andere opblaasbare tenten van Vango beoordeeld, de Odyssey 600, 500 en zelfs de Villa- en SC-variaties.

  #1
  Vango Odyssey-tent, Epsom Green, 800
  #2
  Vango Odyssey Air opblaasbare tent, epsom green, 500SC
  #3
  Vango Girls Odyssey Air Opblaasbare tent, Epsom Green, 500
  Vango Odyssey-tent, Epsom Green, 800
  Vango Odyssey Air opblaasbare tent, epsom green, 500SC
  Vango Girls Odyssey Air Opblaasbare tent, Epsom Green, 500
  -
  #1
  Vango Odyssey-tent, Epsom Green, 800
  Vango Odyssey-tent, Epsom Green, 800
  #2
  Vango Odyssey Air opblaasbare tent, epsom green, 500SC
  Vango Odyssey Air opblaasbare tent, epsom green, 500SC
  #3
  Vango Girls Odyssey Air Opblaasbare tent, Epsom Green, 500
  Vango Girls Odyssey Air Opblaasbare tent, Epsom Green, 500
  -

  Dit zou je een goed beeld van de verschillende ontwerpen moeten geven. Er is ook een overzicht van de specificaties waardoor je je behoefte gemakkelijker kunt bepalen, of het nu om vierkante meters, gewicht, hoogte of ontwerp kenmerken enz gaat.

  Hoewel de luchtstang-technologie het proces van opblazen en opzetten versnellen, hebben een aantal modellen van grote tenten voor de stabilisatie nog steeds een traditioneel frame met palen nodig. Dit maakt de Odyssey-serie veelzijdig.

  Deze tenten zijn bestand tegen de elementen en ze zijn comfortabel en kostenbesparend voor een investering op lange termijn. Ze behoren niet voor niets tot de top binnen het assortiment van opblaasbare tenten, en we lichten in dit artikel allemaal voor je uit waarom.

  10 Beste Vango Tenten Beoordeeld

  1. Vango Odyssey 800 tunneltent

  Vango Odyssey 800 tunneltent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Het Vango Odyssey 800-model is een vis-à-vis-tunneltent die naar onze mening een geweldige optie is voor gezinnen of voor grote groepen met vrienden. Dit model is goed ontworpen en heeft meerdere leefruimtes, net als een ruim interieur dat je ongeveer 70 vierkante meter totale vloeroppervlak geeft.

  Met een gewicht van 22 kilo is het voor een grote tent vrij licht, en de hoogte van het dak van bijna 2 meter zorgt ervoor dat de meeste kampeerders zich gemakkelijk kunnen verplaatsen, terwijl ze binnen zijn.

  De dubbele kingsize slaapcapsules zijn ontworpen om maximaal 8 kampeerders te kunnen huisvesten .Er worden  oprolbare gordijnen meegeleverd voor als je de ruimte verder wilt verdelen.

  Deze capsules hebben ook hun eigen optionele ingangsgordijnen, waardoor er configuraties met 1, 3 of 5 kamers mogelijk zijn. Voor een gemakkelijke toegang tot de belangrijkste leefruimte is er aan elke kant van de tent een deur en een raam van vinyl,Er is ook overal een behoorlijke hoeveelheid ventilatie aanwezig.

  Vango maakt overal in deze tent gebruik van hun gepatenteerde Protex Shield-stof. De tent bestaat uit 70D polyester voor een sterk maar lichtgewicht materiaal en is zowel brandvertragend als waterbestendig.

  Omdat er geen luifel aanwezig is, is er een royale hydrostatische kop van 4000 mm op de stof vastgemaakt. Degetapete naden werken samen met een ingenaaid grondzeil om te voorkomen dat er water naar binnen kan sijpelen.

  Het interieur van de tent is eenvoudig., Het beschikt over een haak in het midden van de tent om een lamp aan op te hangen en er zijn overal vakken om je spullen op te bergen. De Vango tent wordt ook met een grote rugzak geleverd die het opnieuw inpakken, vervoeren en opbergen van de tent een fluitje van een cent maakt.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Configureerbaar voor 1, 3 of 5 kamers
  • Grote ruimte van 70 vierkante meter
  • Uitstekende waterdichtheid van 4000 mm

   

  2. Vango Odyssey Air 500SC

  Vango Odyssey 500SC familietent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Een ander Vango-model in de reeks van Odyssey opblaasbare tenten, is de Air 500SC. Dit is een verbeterde versie van de Air 500 en Air 500 Villa-modellen. De belangrijkste verschillen zijn een grotere woonruimte en een verlengde ingang, compleet met een grote luifel van bijna 1,5 meter.

  Hierdoor kun je je laarzen en uitrusting buiten de tent opbergen zonder bang te hoeven zijn dat er binnen iets doorweekt raakt. Het biedt ook wat bescherming tegen de zon als je buiten wilt zitten. Het wooncompartiment heeft 22 vierkante meter aan leefruimte, terwijl het slaapgedeelte een afmeting van 20,5 vierkante meter heeft. Dit is goed voor een slaapplek met drie ruimtes.

  De slaapkamer heeft een ritssluiting voor privacy, verduisterende muren om het vroege ochtendlicht tegen te gaan en het kan in tweeën worden gedeeld als ouders apart van hun kinderen willen slapen.

  Het opzetten van deze tent verloopt soepel en snel, dankzij de meegeleverde luchtpomp die de tent binnen enkele seconden opblaast. Descheerlijnen en hoeken zijn gemakkelijk uit te zetten. Deze steekpunten werken samen met de interne spanbanden om de tent te allen tijde strak te houden.

  Het afdekzeil is van Vango’s gepatenteerde 70D polyester Protex-stof gemaakt met een waterdichtheid van 4000 mm. Het is ook brandwerend. De tent heeft getapete naden, zodat het niet kan gaan lekken en de woonruimte heeft een vastklikbaar grondzeil dat je naar behoefte kunt gebruiken.

  Ideaal voor 3-5 kampeerders, en een geweldige keuze voor kleine gezinnen. De tent heeft veel ventilatie, ritssluitingen voor privacy, meerdere toegangspunten, veel bewegingsruimte en genoeg toeters en bellen om de kampeerders tevreden te houden.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Grote luifel bij binnenkomst
  • Grotere leefruimte in vergelijking met Air 500 / Villa-modellen
  • Premium meerdere waterdichte functies

   

  3. Vango Odyssey Airbeam 500/600

  Vango Odyssey Airbeam 600

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Odyssey 600 van Vango is ruim 2 meter hoog en biedt 2-3 aparte ruimtes. Het is een betrouwbare tent die in het slaapgedeelte voor maximaal 6 kampeerders ruimte heeft. We zijn dol op de dubbele voor- en zijdeuren van de leefruimte van 29 vierkante meter, waardoor het voor iedereen altijd gemakkelijk is om naar binnen en naar buiten te stappen. De flap bij de ingang aan de voorkant kan ook met tentstokken worden ondersteund om een kleine luifel boven de ingang te creëren.

  Het belangrijkste woongedeelte heeft een clip-in polyethyleen vloer die geweldig is om bij nat weer de tent binnenin droog te houden en is functioneel om op de bodem van de tent te hebben liggen. Je kan de vloer eruit halen op een klein stukje gras uit laten lekken voor een schoon interieur.

  Het slaapgedeelte heeft een eigen ingang met ritssluiting en kan als een eenpersoonskamer worden gebruikt of het kan met een bijgeleverd gordijn worden gesplitst. De vloer in dit 24,5 vierkante meter grote gebied maakt gebruik van ingenaaid polyethyleen om te voorkomen dat er water naar binnen lekt.

  Kijkend naar de materialen, gebruikt Vango hun Protex Shield-stof en Powerflex-glasvezelstokken. Dankzij het duurzame70D polyester materiaal is de tent licht en flexibel voor jarenlang gebruik.

  De stof is met een hydrostatische kop van 4000 mm ook waterdicht gemaakt en is ook brandwerend. Bij slecht weer kun je met Vango’s Tension Band System de tent met meerdere banden stabiliseren. Dankzij de doorzichtige PVC-ramen en gaasopeningen blijft deze tent warm, laat hij veel licht door en biedt hij voor iedereen meer dan voldoende ventilatie.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Tent met 2-3 kamers, ideaal voor kleine gezinnen
  • Optionele clip-in PE-vloer voor een schoner interieur
  • Kan tentstokken gebruiken om een voortent te maken

   

  4. Vango Skye II Air 500 Tent

  Vango Skye II Air 500 Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Vango Skye II Air 500, opblaasbare AirBeam tent voor personen is de kleinste Vango luchttent uit de collectie en daarmee ideaal voor kortere trips. We raden aan om deze tent te gebruiken voor groepen van maximaal 2-3 personen, zodat u voldoende ruimte heeft voor uw kampeeruitrusting en ademruimte. Niemand houdt van een benauwde tent.

  De Skye Air is een eenvoudig op te zetten compacte tunneltent die dankzij de kwaliteitsventielen op de tent binnen enkele minuten op te zetten is. Dit zorgt voor een snellere luchtstroom bij het opblazen en leeglopen.

  Bovendien profiteert u van het aerodynamische tunnelontwerp bij harde wind en regen, waardoor het weer wordt afgebogen en u droog blijft. Bovendien kunt u zich met de stevige Sentinel Active Flysheet (3.000 mm HH) veilig voelen dat u zelfs tijdens stormen droog blijft.

  De binnentent en de buitentent kunnen samen worden opgezet. De naden (tent & grondzeil) zijn in de fabriek afgeplakt en daardoor zijn ze goed waterdicht. De opblaasbare tent is in wind en regen getest en is brandvertragend. De scheerlijnen voor extra stevigheid zijn goed zichtbaar. Het grondzeil kan losgekoppeld en weggerold worden

  De opblaasbare tent biedt ruimte aan 5-personen. De slaapkamers met Nightfall technologie zorgen dat het zonlicht buiten blijft, waardoor je fijn nog wat langer kan slapen.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Waterkolom van 3000 mm
  • Minder dan 10 kg totaalgewicht
  • Aerodynamisch ontwerp

   

  5. Vango Longleat Air 800XL Tent Treetops

  Vango Longleat Air 800XL Tent Treetops

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze Vango opblaasbare tent is perfect voor kampeertripjes met grote groepen. De stangen van de Vango AirBeam zorgen voor een stevige en stijve tentstructuur. De tent is zeer eenvoudig en snel op te zetten. De SkyTrack II is een flexibel ophangsysteem, waarmee je heel simpel verlichting of extra opslag kunt bevestigen. Het SkyTrack-systeem maakt het mogelijk om de tent naar  je eigen behoeften aan te passen.

  De stof in de slaapkamers blokkeert het vroege ochtendlicht, zodat je niet voortijdig uit een heerlijke slaap gewekt wordt. De geïntegreerde scheidingswand biedt flexibele slaapmogelijkheden, zodat je meer privacy schept of de kamer naar eigen wens kan onderverdelen.

  Overige eigenschappen zijn de kabelinvoer om elektrische kabels netjes in je tent te kunnen installeren, zodat je je campingapparaten eenvoudig op stroom kunt zetten. Een uitbreidbare tenttas met grote opening maakt het eenvoudig om je tent weer in te pakken.

  Dit ontwerp bevat ook robuuste compressiebanden, zodat je de totale omvang van de verpakking kunt beperken. De tent is van brandvertragend materiaal gemaakt en deze voldoet aan de Europese EN5912-veiligheidsnorm.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Ingenaaid grondzeil tegen vocht en beestjes
  • Deuren en ramen voorzien van gaas voor ventilatie en bescherming tegen ongedierte
  • Makkelijk op te zetten
  • Stormankers voor extra stevigheid

   

  6. Vango Rome 550XL

  Vango Rome 550XL

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Rome Air 550 XL is met de robuuste en stevige Sentinel Dura-stof (4.000 mm HH) en Airbeam®-technologie ontworpen, wat betekent dat de tent extreem snel kan worden opgezet en zeer robuust is.

  De ingang is voorzien van horrengaas voor ventilatie en om insecten buiten te houden. Naast een opbergruimte aan de zijkant om je spullen uit het zicht te houden, bevat de tent ook een grote vooraf bevestigde voortent met Diamond Clear Windows.

  Deze opblaasbare tent is perfect voor weekendjes weg met familie en vrienden of voor langere kampeervakanties. Een van de belangrijkste eigenschappen zijn de nieuwe slaapkamers met verduisterende materialen, welke voor een goede nachtrust zorgen en lekker lang uitslapen in de ochtend garanderen.

  Sentinel Dura voor extra stevigheid en duurzaamheid, zonder gewicht toe te voegen. De tent is voorzien van de nieuwe ColourLok technologie voor kleurbehoud, is 30% steviger, met een waterdichtheid met 4,000mm HH rating, is Vango de absolute marktleider op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

  SkyTrack II® – dit is een flexibel ophangsysteem waar je eenvoudig spullen aan kunt ophangen, zoals lampen, hangkasten of Vango Skyliners. Met het Skytrack systeem kun je je tent volledig naar je eigen wensen en behoeften indelen.

  Verduisterde slaapvertrekken voor een heerlijke nachtrust. Moeiteloze toegang tot het slaapvertrek dankzij bredere deuren en geen opstaande drempel. Verplaatsbare scheidingswand voor de binnentent, biedt de gewenste privacy en kan worden opgerold wanneer deze niet nodig is.

  Singelbanden met stormankers. Geen slapeloze nachten meer als de wind om de tent raast, met dit systeem staat je tent stevig aan de grond verankerd.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Makkelijk weer op te ruimen
  • Verduisterde kamers
  • Opruim mogelijkheden
  • Veel ruimte

   

  7. Vango Odyssey Airbeam 400

  Vango Odyssey Airbeam 400

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Koppels die op zoek zijn naar een functionele tent die binnen enkele minuten kan worden opgezet, zullen het Air 400 Odyssey-model van Vango echt leuk vinden. Met behulp van de AirBeam-technologie en de meegeleverde pompwordt het frame van de tent snel opgeblazen, waardoor het gebruik van traditionele tentstokken overbodig wordt.

  Het gebogen ontwerp geeft je meer binnenruimte en dankzij een nokhoogte van 2 meter heb je dus genoeg hoofdruimte om op te staan zonder te hoeven bukken. Hoewel je met 4 mensen in de tent kunt, is 2 een wat idealer aantal als het om comfort gaat.

  Er is een grote gaasdeur aanwezig die zich naar een woonoppervlak van 17 vierkante meter opent. De tweede deur, die van een ritssluiting is voorzien geeft toegang tot een extra ruimte van 19 vierkante meter waar je kunt slapen.

  Deze slaapruimte is groot genoeg voor een kingsize matras. De ruimte, heeft ‘verduisterende’ muren voor een donkerder interieur en kan met een privacy-gordijn worden gesplitst. De woonruimte heeft meerdere doorzichtige vinylvensters, evenals gaas voor bescherming tegen insecten die ook dienst doen als ventilatiepunten.  Voor meer privacy kan alles worden afgesloten.

  De tent is met Vango’s gepatenteerde Protex-materiaal uitgerust, dat uit duurzaam 70D polyester bestaat en dat in een 4000 mm waterkolom voor premium waterdichtheid is gecoat. Een ingenaaide vloer zorgt ervoor dat het water je buitenavontuur niet zal bederven. Er is voor eenvoudige transport en opslag een grote reistas.

  Belangrijkste kenmerken:

  • 2-4 persoons snelle opblaasbare tent
  • Veel licht en luchtstroom
  • Hoogwaardige waterdichtheid

   

  8. Vango Odyssey Air 500 Villa

  Vango Odyssey Air 500 Villa

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Odyssey Air 500 Villa verlicht de druk en zorgt met behulp van Vango’s AirBeam-technologie voor een snellere opzettijd. Dit systeem vervangt de traditionele glasvezelstokken door niets anders dan lucht.

  Met de meegeleverde dubbelwerkende pomp kun je de tent binnen enkele seconden opblazen. Door de binnenste spanbanden aan de scheerlijnen en de aan palen aan de buitenkant te koppelen, krijg je een verrassend stevige structuur die bij alle weersomstandigheden gebruikt kan worden.

  De tent wordt met een kleine luifel geleverd, zodat je een beschutte ingang hebt. De tent heeft meerdere doorzichtige vinylramen met optionele privacy-flappen. Er is een binnenruimte van bijna 40 vierkante meter.

  De ruimte is tussen een woongedeelte en een slaapruimte verdeeld. De queensize slaapruimte kan naar wens verder worden opgedeeld en heeft voor een comfortabele nachtrust verduisterende wanden om het licht van buiten te minimaliseren.

  Om makkelijk in en uit te kunnen stappen zijn er dubbele deuren aanwezig. Eén van deze deuren is volledig met gaas uitgerust voor meer ventilatie en voor bescherming tegen insecten. De Air 500 Villa maakt ook gebruik van een laag tot hoog ventilatiesysteem om het interieur ademend te houden en tegelijkertijd warm te blijven.

  Het Protex 70D polyester materiaal geeft de tent een lichtgewicht en duurzame stof die tegen zowel vuur als water bestand is. Een hoogwaardige hydrostatische kop van 4000 mm bedekt de stof. Het houdt tijdens de zwaarste regenbuien de regen buiten.

  In de tent zijn er opbergvakken in de slaapkamers aanwezig, is er de mogelijkheid om een lamp aan haken in het plafond op te hangen en er is een volledig ingenaaid grondzeil om de vloer te allen tijde droog en warm te houden.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Quick-Pitch opblaasbare tent ideaal voor kleine gezinnen
  • Uitstekende waterdichtheid en ventilatie
  • Ontworpen met luifel voor extra bescherming

   

  9. Vango Airbeam Portland Tent

  Vango Airbeam Portland Tent maat 500

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Vango AirBeam Portland-tent is ideaal voor kampeerders die een kleine en compacte tent nodig hebben en die voldoen aan de eisen van hun buitenactiviteiten. Verkrijgbaar in 4- en 5-persoons modellen, u kunt kiezen welke het meest geschikt is voor u, afhankelijk van de hoeveelheid kampeerspullen die u normaal gesproken meeneemt.

  We raden om eerlijk te zijn niet meer dan 3 personen voor beide tenten aan, omdat extra ruimte rond de slaapgedeeltes zo belangrijk is voor een comfortabele kampeerervaring.

  Deze opblaasbare Vango tent met AirBeam structuur is op te zetten zonder gebruik van stokken, waardoor de tent binnen enkele minuten rechtop staat. Het enige wat je nodig hebt is een luchtpomp en je kunt de binnenbanden binnen enkele minuten oppompen, en de constructie wordt automatisch opgebouwd.

  De tent heeft een gekoppeld grondzeil dat je eenvoudig aan de tent kunt bevestigen om bij slecht weer het water buiten te houden en ook insecten. Het zeil kan desgewenst worden weggerold. Doordat je het grondzeil eraf kunt halen, is het makkelijker schoon te maken.

  De waterkolommen van 3000 mm is geen grap, dit is ruim boven het gemiddelde, zeker voor een opblaasbare tent. Met dit beschermingsniveau kunt u er zeker van zijn dat lichte en matige regenval geen kans krijgt om in de tent te komen.

  De tent heeft heldere ramen, hierdoor heb je meer licht en een beter uitzicht van de omgeving. In de tent zijn lussen aanwezig om een lamp aan op te hangen en vakken om spullen in op te kunnen bergen.

  Belangrijkste kenmerken:

  • 2 tentmaten
  • Snelle installatie en kan alleen worden gedaan
  • Duidelijke ramen voor sterren kijken en uitzicht

   

  10. Vango Ringstead Gemengde Opblaasbare Tent

  Vango Ringstead Air Gemengde Opblaasbare Tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Deze Vango tent is zeer geschikt voor kleine gezinnen die willen kamperen op de camping of in de natuur. We denken vooral dat dit geschikt is voor gezinnen, aangezien je kunt zien dat er aparte slaapgedeeltes aan weerszijden van de tent zijn, wat perfect is voor ouders en kinderen.

  Het ontwerp van de tenten lijkt qua kleur en ontwerp sterk op de Vango Portland-tent, maar het slaapgedeelte met 2 kamers is waar ze zich onderscheiden.

  Dankzij de opblaasbare AirBeam-structuur zet je deze tent op zonder stokken, en dit in slechts enkele minuten. U profiteert ook van een betere bescherming tegen de wind, omdat luchtbundels met de wind meebewegen in plaats van erin te breken zoals metalen tentstokken.

  De deur van deze opblaasbare tent is als zonnescherm te gebruiken en kan dus helemaal omhoog en open. Dit is een belangrijke eigenschap voor mensen die kinderwagens of bijvoorbeeld een rolstoel bij zich hebben.

  De ramen hebben handige openingen om de luchtcirculatie te regelen en zijn ook erg handig als je vanaf binnen wat meer van je omgeving wilt kunnen zien.

  De gespiegelde slaapkamerindeling geeft extra privacy, wat ideaal is voor oudere kinderen of als je de tent met vrienden deelt. De slaapkamers bevinden zich aan de uiteinden van de tent.

  Belangrijkste kenmerken:

  • Pomp wordt meegeleverd
  • Ideaal voor gezinnen
  • Opklapbare deur

   

  Vango tenten met tentstokken versus Vango opblaasbare tenten

  • De meeste tenten hebben een traditionele benadering in hun constructie, waarbij een stoffen schaal wordt gebruikt die aan een frame van glasvezel of staal is bevestigd.
  • Naarmate de outdoorindustrie evolueert, verandert ook het ontwerp van buitenoverkappingen, waarbij comfort en gemak de topprioriteiten zijn bij het ontwikkelen van een geweldige tent.
  • Om deze redenen hebben Vango’s tenten niet alleen traditionele tenten met palen, maar ook opblaasbare tenten.
  • In sommige opzichten bieden de opblaasbare tenten kampeerders een niveau van gemak dat hun tenten met palen niet kunnen evenaren, maar ze hebben allebei hun eigen voor- en nadelen.
  • Hier zijn enkele waarheden over luchttenten in het algemeen.
  • Geen frame, dus je besteedt minder tijd aan het monteren en opzetten van de tent.
  • Je moet een pomp mee op reis nemen, die zwaarder kan zijn dan een tentframe van glasvezel.
  • Over het algemeen kleiner dan tenten met palen. Dit komt, omdat ze beperkt van formaat zijn als het om het behoud van een stevige structuur gaat.
  • Beide opties zijn redelijk stabiel, maar de AirBeam-opblaasbare tenten hebben meer te “geven” in winderige omstandigheden dankzij hun met lucht gevulde palen, die met de wind meebewegen, in plaats van er weerstand aan te bieden.
  • Luchttenten zijn over het algemeen duurder vanwege hun installatiegemak en geavanceerde technologie.

   

  Veelgestelde vragen

  Welke Odyssey-modellen zijn opblaasbaar?

  Vango heeft een paar verschillende maten in hun opblaasbare Odyssey AirBeam-tenten. Dit zijn de Air 400, Air 500, Air 500SC, Air 500 Villa, Air 600 en Air 600SC.

  Wat is het kenmerk van de tunneltent?

  Het kenmerk van de tunneltent verwijst naar het ontwerp van deze tenten. Ze hebben een voordeur (soms met een bijbehorende zijdeur) en 2 kamers waar je doorheen kunt lopen alsof je in een tunnel zit.

  Kan ik in de tenten staan?

  Dit is afhankelijk van de tenthoogte en je eigen lengte. Over het algemeen hebben de tenten een nokhoogte die geschikt is voor mensen die kleiner zijn dan 1,95 meter, dus de meerderheid van de kampeerders zou geen probleem moeten hebben om in deze tenten rechtop te staan.

  Zijn er opblaasbare tenten met stokken?

  De tenten bevatten alles wat je nodig hebt om ze op te zetten, inclusief stokken. We raden je echter aan om ze te upgraden. De meegeleverde stokken zijn niet verschrikkelijk, maar een set zware stokken zal de tent beter beveiligen en ze gaan ook langer mee.

  Moet ik een foortprint of los grondzeil voor Vango-tenten gebruiken?

  We raden het wel aan. Hoewel de tenten met ingenaaide en / of clip-in polyethyleen grondzeilen  worden geleverd, zal het gebruik van een footprint bij elke tent de levensduur van de tent verlengen, zodat je er vele jaren van kunt genieten.

   

  Conclusie over de opblaasbare tenten van Vango

  Of je nu een voorliefde hebt voor de opblaastenten of hun traditionele tenten met palen, Vango ontwerpt al hun tenten met verbeterde functionaliteit en verbeterd comfort voor je buitenervaring. De tenten bieden veel warmte en licht, maar ze kunnen de temperatuur door een overvloed aan ventilatie-opties gemakkelijk regelen.

  Bovendien zijn de waterdichtheidskenmerken van hoge kwaliteit, met behulp van een eersteklas waterkolom, getapete naden en PE-vloeren om het interieur droog te houden. In verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar, deze tenten zorgen ervoor dat buitenenthousiasten van deze tenten zullen genieten, ongeacht hun kampeerstijl.

  nv-author-image

  Liselotte Vanophem

  Na het behalen van haar masterdiploma in film- en televisiestudies, heeft Liselotte onderzoek gedaan naar en op verschillende succesvolle blogs uitstekende inhoud gemaakt. Met een specialisatie in kunst-, lifestyle-, schoonheids- en reisbranche, werd ze bij bestreviews al snel onze vaste recensent.