Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Hoe Kies Je Een Partytent - Koopgids

Hoe Kies Je Een Partytent? | Koopgids

  Het kiezen van de beste partytent kan een hele uitdaging zijn. Er zijn een aantal overwegingen die je moet maken voordat je tot een definitief besluit komt.

  Ten eerste moet je over het evenement of de show nadenken waarvoor je het nodig hebt. Je moet dan bedenken van welke materialen je wilt dat het gemaakt is en of deze tegen de voorspelde weersomstandigheden in jouw omgeving bestand zijn.

  Ten slotte moet je rekening houden met de maat, kleur en merknaam die je op je partytent wilt hebben. Met al het bovenstaande in gedachten, gaan we de belangrijkste redenen benadrukken waarom het belangrijk is dat je zorgvuldig kiest.

  We laten je ook enkele van de belangrijkste kenmerken zien waar je bij het maken van je definitieve beslissing voor het kiezen van een partytent op moet letten. Vervolgens delen we enkele van de beste modellen op basis van hun prijskaartje die momenteel op de markt zijn.

  Hoe kies je een pop-partytent?

  Laten we alle belangrijke criteria bekijken en precies uitsplitsen wat je in elk gebied nodig hebt.

  Materiaal

  pop up canopy roof

  Het spreekt voor zich dat een van de belangrijkste dingen om bij een partytent naar te zoeken, het materiaal is. Om het minimum te verwachten, moet het tegen water en zon bestand zijn. Over het algemeen zijn de meeste partytenten van nylon of gesponnen polyester gemaakt.

  Het wordt sterk aanbevolen om voor een pop-up partytent te gaan die van UV-bestendige chemicaliën is gemaakt, zodat deze zijn sterkte behoudt en de kleuren niet zo snel vervagen. Tot slot mogen we ook blij zijn te zien dat het materiaal ook brandvertragend is. Dit zou cruciaal zijn als we boven een grill- of BBQ in de achtertuin een partytent zouden gebruiken.

  Waterdicht

  waterdichte feesttent

  Als je slecht weer verwacht, zoek dan een partytent met waterafstotende eigenschappen.

  Vaker wel dan niet worden de partytenten van goede kwaliteit met een waterdicht membraan in de stof van de luifel vervaardigd. De goedkopere modellen hebben dit membraan misschien niet, waardoor het moeilijk is om je niet-waterdichte stof in een waterdichte partytent om te zetten.

  Natuurlijk, waterdichtafstotende spray kan helpen, maar als de fundering slecht is, dan zal deze zijn werk niet goed doen.

  De meeste pop-up partytenten van topkwaliteit hebben een soort poedercoating op het frame. Meestal Hammertone, thermohardende, zwarte of witte poedercoating. Dit dient als een uitstekende bescherming tegen regen en roest, waardoor je partytent duurzaam blijft.

  Verschillende coatings bieden verschillende beschermingsniveaus, sommige zijn alleen roestbestendig. Anderen kunnen het frame ook tegen afbrokkelen, afbladderen en corrosie beschermen. Houd dit in de gaten om de duurzaamheid van je partytent te vergroten.

  Maten

  maten feesttenten

  Het formaat van je partytent is echt afhankelijk van waar je hem voor gebruikt. Gelukkig voor jou hebben pop-up partytenten een grote verscheidenheid aan toepassingen. Fabrikanten erkennen dit en hebben ernaar gehandeld. Je zult in dit artikel de verschillende maten zien die beschikbaar zijn, van klein tot enorm.

  Er is nog iets anders om rekening mee te houden met de grootte, hoe groter de partytent, hoe groter het dakoppervlak. Dit kan gevoelig zijn voor harde wind, omdat er meer ruimte is waar de wind onder kan komen en het kan laten opstijgen! Dit is echter met zware luifelgewichten gemakkelijk te vermijden.

  Materiaal van het frame

  Materiaal van het frame

  Net als de stof van je partytent speelt ook het materiaal van je frame een cruciale rol. Het frame van je partytent zou de hele structuur ondersteunen en vasthouden, daarom moet het robuust en duurzaam zijn.

  De beste frames zijn stalen frames, ze zijn gewoon veel sterker en steviger dan hun aluminium tegenhangers. Ze voegen ook dat extra gewicht toe dat belangrijk is bij het afdekken van dingen van waarde, zoals op een markt of beurs. We beschermen onze bedrijven met deze partytenten, dus veiligheid is essentieel. Als het echter voor persoonlijk gebruik is, dan zijn frames van hol aluminium of metaal ook een goede keuze.

  Dit komt doordat ze licht van gewicht zijn en gemakkelijker mee te nemen zijn dan een stalen frame. Perfect voor een tent op het strand of een schuilplaats in de achtertuin.

  Blijf uit de buurt van plastic frames met een stok, vooral als je je pop-up voor commerciële doeleinden gebruikt, ze zijn zwak en doen het helemaal niet goed in de elementen. Dat gezegd hebbende, zijn ze oké voor speeldagen voor kinderen in de tuin als ze zich in een afgesloten ruimte bevinden.

  Naadafdichting

  Naadafdichting

  Val niet ten prooi aan marketing trucjes. Er is een reeks bedrijven die beweren dat hun luifelstof waterdicht is, maar niet eens gesealde naden hebben. Als de naden niet zijn geseald, dan is de kans groot dat er water doorheen sijpelt.

  Zoek naar pop-up partytenten waarvan de naden met dubbele lijnen langs de naad zijn gestikt. Dit is een teken van goede techniek. Ten tweede worden de naden met een soort waterdichte tape afgedicht. Met de dubbele lijnsteek en waterdichte tape ben je meer dan comfortabel tegen regen.

  Tas op wieltjes

  Tas op wieltjes

  De meeste partytenten die momenteel voor ons beschikbaar zijn, worden met een duurzame tas op wieltjes geleverd die bij het verplaatsen van A naar B helpt. Een tas op wieltjes is geen must-have, maar het is wel een welkome bonus als je partytent er een heeft. Sommige van de grotere modellen, zoals een 14×14 of 16×16 pop-up partytent, zullen als ze ingepakt zijn waarschijnlijk een redelijk gewicht hebben. Met dit gewicht kunnen rijden is een populaire functie.

  Kleur

  patytent Kleur

  Kleuren zijn belangrijk.

  Een zorgvuldig gekozen kleur helpt je om op een tentoonstelling, festival of soortgelijk sociaal evenement op te vallen. We raden je echter ten zeerste aan om voor een witte pop-up partytent te gaan, omdat deze het zonlicht reflecteert, binnen koel blijft en er nog steeds fantastisch uitziet.

  De meeste hebben een soort witte mix in de kleurenthema’s. Veel van de luifels die we hebben meegenomen, hebben 7-18 verschillende kleurkeuzes. Sommige hebben ook gestreepte kleurenthema’s die een authentiek gevoel voor handels- en marktshows geven.

   

  Waar is een pop-up partytent voor?

  Laten we eens naar alle verschillende scenario’s en evenementen kijken waarvoor we ze kunnen gebruiken.

  partytent Markt

  Markt. Ze maken geweldige stands voor evenementen en kunnen het middelpunt van elke markt of beurs worden. Ze hebben ook voldoende ruimte om al je producten te laten zien. Terwijl je tegelijkertijd de anderen veilig onder de luifel droog houdt.

  partytent Beurzen

  Beurzen. Een boost geven aan je bedrijf is altijd een welkome kans. Om deze reden zien sommige mensen een pop-up van hoge kwaliteit als een investering, in plaats van slechts een eenvoudige schuilplaats. Je kunt de jouwe bijvoorbeeld op plaatsen als Impact Canopies en Tent Printing laten personaliseren.

  partytent Kofferbakverkoop

  Kofferbakverkoop. Het is bewezen dat het hebben van een georganiseerde en opgeruimde opzet klanten aantrekt. Een luifel kan beschutting bieden en een geweldige winkelfunctie voor je tweedehands schat zijn.

  Catering evenementen

  Catering evenementen. Ze vormen ook een uitstekende, stabiele en lokkende eetkraam. Je kunt van een koel lokaal biertje of bierbar naar een volledig gebraad aan het spit gaan, afhankelijk van hoe groot het frame is. Ideaal voor buitenevenementen zoals bruiloften, festivals etc.

  Tuinfeesten

  Tuinfeesten. Ze vormen een geweldige schuilplaats in de tuin om de kinderen tijdens speeldagen te beschermen en ook om vrienden en familie tijdens het diner en de avondborrel een overkapping te geven.

  Stranduitstapjes

  Stranduitstapjes. Het zijn ideale opklapbare zonneschermen, die snel op te zetten zijn en uitstekende bescherming tegen de zon bieden. Vaak zijn hun luifelhoezen van UV-beschermde stoffen gemaakt. De zonneschermen zijn voor uitstapjes naar het strand erg populair.

  Carports

  Carports. Nu als autoluifel populair aan het worden. Ze hebben aanzienlijk grotere ontwerpen en sterkere materialen, zodat je de grotere pop-up-luifelmodellen kunt gebruiken om je auto bij elk evenement of thuis af te dekken. Of laat tijdens een evenement die nieuwe luxe motor zien.

   

  Rechte poot versus schuine poot partytent: wat is het verschil?

  Misschien heb je deze 2 soorten pootontwerpen in de lijst opgemerkt. Laten we eens kijken wat deze terminologie eigenlijk betekent.

  Rechte poot

  Rechte been feesttent

  Dit ontwerp komt het meest voor. Het goede van de rechte poot is dat als bijvoorbeeld de partytent op 10 x 10 wordt gemeten, het gearceerde gebied ook precies 10 x 10 is, je verliest dus geen vierkante meters.

  Met de schuine poot is dit echter niet het geval, meestal is het een kleinere kapmaat. Bijvoorbeeld een 10×10 pop-up partytent met schuine poten, dan heb je een dakmaat van 8×8, die 64 vierkante voet schaduw biedt. In tegenstelling tot een versie met rechte poten, zou deze de volledige 100 vierkante voet schaduw geven.

  Aangezien rechte poten populairder zijn voor marktkramen, beurzen enz., is het bovendien veel gemakkelijker om een aangepast logo op je luifelhoes te laten drukken. Dit is voor een hoes met schuine poten niet zo eenvoudig.

  Schuine poot

  schuin been feesttent

  Schuine poot luifels helpen vanwege de hoek om de schaduw op zijn plaats te houden als de zon laag staat. Over het algemeen zuiniger dan hun tegenhangers met rechte poten. Dit komt omdat ze zich meer op een draagbaar en ‘snel en gemakkelijk’ aspect richten en ze passen bij minder formele situaties. Ze zijn geweldig voor kortstondige kofferbak evenementen, snelle evenementen zoals buitensportactiviteiten en strandtochten.

  Poot met een hoek

  Poot met een hoek partytent

  Sommige fabrikanten hebben een partytent ontwikkeld die ergens tussen de 2 in ligt. Voor enkele van de grotere opties is dit ideaal, aangezien het verlies aan schaduw groter is naarmate de afmetingen toenemen. De extra stabiliteit van een kleine hoek komt ook bij een zwaardere partytent  ten goede.

   

   

  Veelgestelde vragen

  Hoe zet ik een pop-up partytent op?

  • Open de draagtas en haal de partytent uit de tas. Hiervoor zijn mogelijk 1 of 2 mensen nodig.
  • Bepaal waar je hem neer wilt zetten en plaats hem direct in het midden van dit gebied.
  • Pak het frame aan weerszijden vast en trek, waarbij je het frame naar buiten uitschuift tot het volledig is uitgeschoven.
  • Je tilt daarna elke hoek omhoog. De beste manier om dit te doen is door een hand op de framestang te plaatsen en met de andere hand omhoog te duwen. Zodra je het juiste niveau hebt bereikt, hoor je een klik, het zit nu op zijn plek vast.
  • Nadat je de oorverdovende klik van doom hebt gehoord, kun je de luifelhoes over de hoeken trekken. Bijna als een laken dat alle hoeken van het bed bedekt.
  • Pas de hoogte van de poten aan. Als je ooit fitnessmachines hebt gebruikt, dan is dit precies hetzelfde proces. Je drukt de pin naar binnen en schuift omhoog of omlaag, de pin springt er weer uit als hij bij het volgende gaatje komt.
  • Ga rondom de tent en bevestig elke poot op dezelfde hoogte om scheefheid te voorkomen.
  • Je kunt dit doen door de haringen door de voetgaten te slaan en met touwen vast te zetten. Of gebruik gewoon luifelgewichten, dat is wat je nodig hebt als je je bijvoorbeeld in een openbare ruimte of op beton bevindt.

  Hoe bevestig ik een hoes aan een pop-up partytent?

  • Schuif de overkapping voor het opzetten ongeveer 70% van zijn volledige uitschuifhoogte uit.
  • Haal het uit de verpakking. Met 2 personen is dit veel gemakkelijker.
  • Vouw de hoes open en zoek de 4 hoeken van de kap.
  • Zet de pop-up partytent vast en bedek eerst de ene kant. Ze hebben meestal klittenband aan de buitenkant van het frame, hier bevestigt en zet je de hoes vast.
  • Loop om de partytent heen en trek de hoes naar de andere kant.
  • Bevestig net als eerst met het klittenband. Zorg ervoor dat de hoes van de partytent in het midden van het frame is gecentreerd.
  • Bevestig de middelste naaf aan het frame, onder de kap.
  • Verleng het frame tot 100% van de volledige extensie en de luifel moet zich nu met het frame van de luifel uitstrekken.

  Hoe kan ik een pop-up partytent opvouwen of inpakken?

  • Verwijder eventuele luifelgewichten of haringen en touwen van de voeten van de poot.
  • Ten tweede, begin met het laten zakken van 2 poten aan één kant van de pop-up partytent.
  • Loop naar de andere kant en laat de resterende 2 poten zakken.
  • Met alle 4 de poten omlaag, duik je eronder en maak de naaf van de luifelafdekkingen los van het frame in het midden.
  • Ga terug naar de hoeken en haal alle 4 de hoeken los. Forceer ze niet, laat ze gewoon op natuurlijke wijze vallen.
  • Nu alle 4 de hoeken los zijn, ga je aan de tegenovergestelde uiteinden van je geweldige set-up maatje staan en duw de luifel dan voorzichtig naar elkaar toe. Het frame zal in zakken en de hoekschuiven zullen op natuurlijke wijze verder vallen.
  • Duw niet helemaal door, stop bij ongeveer 75%, je kunt de hoes nu gemakkelijk verwijderen.
  • Verwijder de overkapping en vouw hem op. Meestal werkt het goed om aan de tegenovergestelde uiteinden van je partner te staan en tijdens het vouwen naar elkaar toe te lopen. Pak de hoes dan weg.
  • Sluit het pop-up frame van de luifel en plaats het in de draagbare draagtas, maak de riemen vast.
  • Spring van vreugde.

  Hoe een pop-up partytent te verankeren?

  Als je buiten bent, dan heb je waarschijnlijk haringen en touwen om je pop-up partytent vast te zetten. Deze worden door de ruimtes in de voeten van de poten geslagen, de touwen worden vervolgens naar buiten getrokken en aan muren, bomen of in de grond verankerd.

  Grondankers voor werpen op zachte grond

  Als we het op betonnen of openbare gebieden willen bevestigen, waar het niet mogelijk is om haringen in de grond te slaan, zijn er voor deze omstandigheden luifelgewichten.

  Schuif op PVC-luifelgewichten

  Deze zijn er in verschillende vormen en maten, voor partytenten van verschillende afmetingen. Er zijn zandzakken, die met vochtig zand zijn gevuld om het frame te verzwaren. Er zijn ook gewichten van PVC en kunststof. Deze hebben veel verschillende vullingen, zoals water, metaal en zand. Ze werken allemaal goed, zolang ze maar aan de poten van de partytenten kunnen worden vastgemaakt en er een behoorlijke hoeveelheid gewicht achter staat.

  Hoe een pop-up partytent te versterken?

  Er zijn een paar manieren om dit te doen.

  • Onthoud dat ze niet echt zijn ontworpen om supersterke wind aan te kunnen, als je in een stormachtige wind zijwanden hebt, dan wordt dat in feite een scheepszeil. Dus het gebruik van zware luifelgewichten is van het grootste belang.
  • Het is een heel goed idee om voor elk gebruik een waterafstotende-spray op het doek van de overkapping aan te brengen, dit zorgt ervoor dat het vanaf het begin volledig waterbestendig is.
  • Als aanvulling op de waterafstotende-spray kun je ook een naadafdichtmiddel gebruiken om ritssluitingen en zijwandnaden af te dichten. Dit zijn meestal de kwetsbare gebieden waar water naar binnen sijpelt, dus zorg dat het voordat je het gaat gebruiken beschermd is.
  • Voor het frame kun je een spray op siliconenbasis gebruiken, die als afdichtmiddel fungeert. Dit werkt goed en het wordt aanbevolen om een coating aan te brengen, omdat het helpt om spanen, afbladderen en corrosie te voorkomen.
  • Voor ongelukkige ongelukken die in scheuren in de stof resulteren, kun je ze met een stofreparatieset of stevige reparatietape

  Al deze methoden zullen echt helpen om je pop-up partytent te versterken en deze duurzamer te maken, wat je op zijn beurt veel meer waar voor je geld geeft.

  Hoe de partytent schoon te maken?

  Je kunt de stoffen en hoezen met warm water en wat luifelreiniger schoonmaken. Nadat het grondig is schoongemaakt en geschrobd, plaats je het gewoon weer over het frame of hang je het uit om te drogen. Het is absoluut noodzakelijk dat je het volledig laat drogen voordat je het opbergt. Dit stopt de vorming schimmel terwijl deze zich in de draagtas bevindt.

  We raden je af om bleekmiddel te gebruiken om de hoezen schoon te maken, dit kan het materiaal namelijk aantasten en wat kleurverandering in de stof of erosie veroorzaken.

  Hoe het frame van de partytent schoon te maken?

  Zorg er bij het reinigen van het frame van de partytent voor dat de hele partytent volledig is opgesteld en de poten tot het hoogste niveau zijn uitgeschoven. Daarna kun je beginnen om het frame met een stevige doek of schrobber te reinigen. Maar geen schurende middelen, zodat je geen krassen in de poedercoating of andere beschermende eigenschappen die in het frame zijn geïntegreerd maakt. Heet water, niet-chemische zeep en een sterke arm zijn voldoende.

  Kan ik onder een pop-up partytent grillen of barbecueën?

  Ja, dit is mogelijk. Je moet er alleen voor zorgen dat de stof een vorm van brandvertragend materiaal heeft. Dit is cruciaal, omdat sommige van de goedkopere modellen geen vlamtolerantie hebben en zeer gevoelig voor vlammen en vonken zijn. CPAI-84 is de standaard die vaak bij polyethyleen tenten en partytenten wordt gebruikt, dus let hier in de productdetails op.

  Sommige beschermende sprays zijn ook in winkels en online verkrijgbaar, die kunnen bij het gebruik van een barbecue thuis helpen. Als je voorzichtig bent en de middelhoogte hoog genoeg is en als de zijwanden los zijn, dan komt het wel goed.

  Moet ik de hoes verwijderen als ik hem inpak?

  Wanneer de hoes wordt opgeborgen terwijl deze om het metalen frame is gewikkeld, dan kan deze gaan slijten en kunnen er scheuren in de stof ontwikkelen. Dus voor een lange levensduur en duurzaamheid kun je hem elke keer dat je hem opbergt beter eraf halen, netjes opvouwen en apart opbergen.

  nv-author-image

  Lien D'Hollander

  Expertise: Veelzijdige Expert in Gezondheid, Reizen, Sport, en Outdoor, Gepubliceerd op BestReviews.nl en Diverse Platforms, Uitgebreide Educatieve Achtergrond en Certificeringen
  Job: Productonderzoeker en Tester

  Onze business pro, Lien, is gespecialiseerd in de gezondheids-, reis-, sport- en outdoorindustrie. Ze creëert briljante content die uit haar hobby's, passies en substantiële werkervaring voortkomt. Ze heeft een goed oog voor het juiste product en kent door haar ruime reiservaring de markt in diverse landen. Haar recensie-inhoud is zeker het vermelden waard.

  by and