Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Fitbit Versa 2 Recensie

Fitbit Versa 2 Review – Is het goed?

  De Fitbit Versa 2, een smartwatch van rond de € 170, heeft Alexa en premium fitnesscoaching

  De Fitbit Versa 2 is door de Fitbit Versa 3 overschaduwd, maar was voor dit bedrag ooit de beste fitness-smartwatch van het bedrijf en is in de uitverkoop nog steeds de moeite waard.

  Oké, dus misschien is het niet zo eenvoudig om strakke buikspieren te krijgen, maar de Fitbit Versa 2 heeft in vergelijking met de originele Versa verschillende nieuwe functies, waaronder de stemassistent van Amazon en een premium abonnementsservice die het voor jou gemakkelijker maakt om je doelen te bereiken. De Versa 2 (€ 170) heeft ook geavanceerde slaapfuncties.

  Dat gezegd hebbende, is het op onze lijsten met de beste fitnesstrackers en beste smartwatches door de Fitbit Versa 3 (€ 190) vervangen. De Versa 3 heeft ingebouwde GPS, een helderder en scherper scherm en een batterijduur tot zes dagen, waardoor het een van de beste voor het bijhouden van slaap is.

  Dus waar blijft de Versa 2? Omdat je het voor een gereduceerde prijs kunt vinden, is het een van de beste goedkope smartwatches die je nu kunt kopen.

  Fitbit Versa 2 recensie: prijs en releasedatum

  De Fitbit Versa 2 kost rond de € 165, maar is in de uitverkoop te vinden. Bij de lancering was het dezelfde prijs als de originele Versa. De Versa 2 is in drie kleuren verkrijgbaar: zwart, roségoud en grijs. Twee speciale edities, beide met een koperen rose behuizing, de kosten bedragen rond de € 190, maar worden met een proefversie van 90 dagen van Fitbit Premium geleverd.

  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch with Voice Control, Sleep Score & Music, One Size, Black - Carbon
  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch (NFC), Petal Pink - Copper Rose Aluminum
  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch with Voice Control, Sleep Score & Music, One Size, Stone/Mist Grey
  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch with Voice Control, Sleep Score & Music, One Size, Black - Carbon
  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch (NFC), Petal Pink - Copper Rose Aluminum
  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch with Voice Control, Sleep Score & Music, One Size, Stone/Mist Grey
  -
  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch with Voice Control, Sleep Score & Music, One Size, Black - Carbon
  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch with Voice Control, Sleep Score & Music, One Size, Black - Carbon
  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch (NFC), Petal Pink - Copper Rose Aluminum
  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch (NFC), Petal Pink - Copper Rose Aluminum
  -
  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch with Voice Control, Sleep Score & Music, One Size, Stone/Mist Grey
  Fitbit Versa 2 Health & Fitness Smartwatch with Voice Control, Sleep Score & Music, One Size, Stone/Mist Grey
  -

  Fitbit Hart-studie

  Fitbit Hart-studie

  Als je een Fitbit Versa 2 (of Inspire HR, Charge 3, Charge 4, Ionic, Versa of Versa Lite) bezit, dan kun je je voor Fitbits nieuwe hartonderzoek inschrijven en het bedrijf zal je op de hoogte stellen als je apparaat een onregelmatig hartritme detecteert dat AFib aangeeft. Fitbit brengt je voor een gratis consult ook met een arts in contact. De Fitbit hart studie, is voor inwoners van de VS van 22 jaar of ouder beschikbaar, wordt uitgevoerd om te bepalen hoe nauwkeurig de apparaten in het detecteren van atriale fibrillatie zijn, als de eerste stap naar het verkrijgen van goedkeuring door de FDA.

  Fitbit Versa 2 recensie: Ontwerp

  Fitbit Versa 2 review: Ontwerp

  Apple en Fitbit moeten iets op het spoor zijn, want consumenten lijken het ‘squircle’-ontwerp van de smartwatches van die bedrijven niet erg te vinden. De Versa 2 heeft dezelfde afgeronde vierkante look als zijn voorganger, met een paar verfijningen. De rand is kleiner – Fitbit heeft zijn naam van de onderste rand verwijderd, zodat je iets meer ziet. Het is ongeveer even groot (4 centimeter in het vierkant), wat betekent dat het goed om de meeste polsen moet passen.

  Het display van de Versa 2 is niet alleen iets groter, maar heeft nu ook een always-on-optie die de tijd, datum en batterijduur laat zien.

  Waar de originele Versa drie knoppen had – twee aan de linkerkant en één aan de rechterkant – heeft de Versa 2 slechts één knop aan de linkerkant. Het dient als zowel een Select- als een Terug-knop. Alle andere navigatie gebeurt via het touchscreen van de Versa 2.

  Deze eenvoudige opstelling werkt redelijk goed. Je bent nooit meer dan een paar drukken verwijderd van waar je moet zijn. Echter, net als elk ander aanraakscherm, werden de Versa 2’s onstabiel als het scherm of mijn vinger zweterig was.

  Meer: Beste Fitbit

  Fitbit Versa 2 recensie: Display

  Fitbit Versa 2 review: Display

  Een andere verbetering is het AMOLED-touchscreen van de Versa 2. Het scherm is niet alleen iets groter, ongeveer 3,5 centimeter, maar heeft nu een always-on-optie die de tijd, datum en batterijduur laat zien. Dit scherm is in deze modus gewoon zwart-wit. Je moet de Versa 2 wekken om het volledige kleurenscherm te krijgen.

  Gedurende de week dat ik het horloge heb getest, heb ik nooit een probleem met het lezen van het display gehad, zelfs niet in zonlicht.

  Fitbit Versa 2 recensie: Alexa

  Fitbit Versa 2 review: Alexa

  De Versa 2 is niet de eerste smartwatch waarin Alexa is ingebouwd, maar Amazons Assistent is een leuke toevoeging voor degenen die de service gebruiken. Je moet een geactiveerd Alexa-account hebben om het op de Versa 2 te gebruiken.

  Je kunt Alexa op de Versa 2 gebruiken om het weer op te zoeken, smarthome-apparaten te bedienen, alarmen en timers in te stellen en een Fitbit-oefening te starten. Andere functies, zoals flash-briefings en telefoongesprekken, worden niet ondersteund. Hoewel je de Alexa-app niet op je smartphone hoeft te hebben, moet je de Fitbit-app wel actief hebben (deze kan op de achtergrond zijn) en met je Alexa-account verbonden zijn.

  Het gebruik van Alexa op de Versa 2 was een wisselvallige aangelegenheid. Het kostte me vaak een paar pogingen om Alexa op een commando te laten reageren; de tekst op het scherm van het horloge bleef op “denken…” staan. Toen het werkte, was het echter handig om mijn slimme huislampen te bedienen, vooral als ik in een kamer was zonder een door Alexa aangedreven slimme luidspreker. Het was ook leuk om niet de hele tijd Alexa te hoeven zeggen.

  Fitbit Versa 2 recensie: activiteiten volgen

  Fitbit Versa 2 review: activiteiten volgen

  Ik heb de Versa 2 iets meer dan een week gedragen en heb er verschillende keren mee hardgelopen en een paar wandelingen mee gemaakt. De Versa 2 kan automatisch activiteiten opnemen, zoals wandelen, hardlopen en fietsen, maar er zijn enkele kanttekeningen.

  Als je niet expliciet een van die activiteiten op het horloge begint te registreren, dan kun je je statistieken (zoals afstand) niet in realtime bekijken. Hoewel het horloge mijn wandelingen automatisch registreerde, registreerde het geen hardloopsessie. Dat komt omdat de RunDetect-functie vereist dat je ook je telefoon bij je hebt.

  Tijdens het hardlopen kan de Versa 2 slechts twee meetwaarden weergeven, zoals verstreken tijd en hartslag. Zonder mijn telefoon (en de GPS om op te vertrouwen), was de Versa 2 niet erg nauwkeurig. Er werd geschat dat een run van 6,1 kilometer 6,7 kilometer was. Ik neem het extra krediet graag aan. Als je met je telefoon hardloopt (en de GPS gebruikt), dan berekent de Fitbit-app je paslengte opnieuw, zodat toekomstige runs nauwkeuriger zijn.

  Ik vond de automatische pauzefunctie van de Versa 2, die je training pauzeert als je voor een verkeerslicht of een andere reden moet stoppen, erg prettig. Bij de minste beweging begint de klok echter weer te lopen.

  Als je naar een speciale activity tracker op zoek bent in plaats van een smartwatch met activity tracking, dan wil je misschien eens kijken waarom de Fitbit Charge 4 van rond de € 125 een betere keuze voor je zou kunnen zijn.

  Fitbit Versa 2 recensie: slaap volgen

  Fitbit Versa 2 review: slaap volgen

  Misschien vanwege het feit dat ik een kind van 11 maanden heb, waren mijn slaapscores niet geweldig, ergens in het midden van de 60 en 70 van de 100.

  Hoewel niet uniek voor de Versa 2, introduceert Fitbit twee nieuwe slaapgerichte functies voor zijn apparaten met hartslagmeters. De eerste is een slaapscore, die naar al je slaapgegevens van de avond ervoor kijkt en deze op een getal van 1 tot 100 neerzet. Hoe hoger het getal, hoe beter je hebt geslapen. Het is reductief, maar handig.

  Ik heb de Versa 2 meerdere nachten naar bed gedragen, maar omdat ik te veel woelde en draaide, herkende het horloge pas 3 uur nadat mijn hoofd het kussen had geraakt dat ik was gaan slapen. Je kunt echter teruggaan en elk slaaplogboek achteraf handmatig aanpassen. Misschien omdat ik een kind van 11 maanden heb, waren mijn slaapscores niet geweldig, ergens in het midden van de 60 en 70.

  Smart Wake heeft tot doel je zachter te wekken. Vertel de Versa 2 hoe laat je wakker wilt worden en binnen een tijdsbestek van 30 minuten rond die tijd zal het horloge zoeken naar wanneer je in een lichtere slaapcyclus zit en je dan wakker maken. Ik heb deze functie niet kunnen testen, omdat ik altijd in een lichtere slaapcyclus was rond de tijd dat ik normaal gesproken wakker werd. Toch zoemde de Versa zachtjes om mijn pols – niet te rigoureus waar je van zou schrikken, maar genoeg om me zachtjes wakker te maken, of op zijn minst op de snooze-knop op het horloge te drukken.

  Fitbit Versa 2 recensie: het volgen van de gezondheid van vrouwen

  Fitbit Versa 2 review: het volgen van de gezondheid van vrouwen

  Geïntroduceerd met de originele Versa, volgt de Versa 2 de gezondheid van vrouwen, waardoor vrouwen hun cycli kunnen volgen en waarschuwingen en meldingen op het horloge zelf kunnen ontvangen. Bij het testen van deze functie op de originele Versa merkte mijn collega Caitlin McGarry op dat het volgen van de gezondheid van vrouwen ‘vrij eenvoudig’ was. Dat was echter ongeveer een jaar geleden, zodra ze de kans heeft gehad om de functies van de Versa 2 uit te proberen, zullen we deze recensie bijwerken.

  Fitbit Versa 2 muziekopslag

  Fitbit Versa 2 muziekopslag

  Net als de originele Versa kun je met de Versa 2 voor offline muziekweergave tot 300 nummers naar het horloge zelf downloaden. Nieuw voor de Versa 2 is een Spotify-app (alleen voor Spotify Premium-abonnees), waarmee je het afspelen vanaf die service op het horloge kunt regelen, op voorwaarde dat je je telefoon bij je hebt.

  Dat is een stap in de goede richting, maar andere smartwatches hebben deze mogelijkheid en meer al. Met de Samsung Galaxy Watch Active (ongeveer € 170) en Garmin’s nieuwe Vivoactive 4 (ongeveer € 295) kun je bijvoorbeeld Spotify-afspeellijsten naar het horloge zelf downloaden, zodat je je telefoon niet nodig hebt. Ja, je kunt mp3’s downloaden of Deezer of Pandora gebruiken, maar als je Spotify gaat toevoegen, waarom zou je er dan niet helemaal voor gaan?

  Fitbit Versa 2 recensie: GPS

  Fitbit Versa 2 review: GPS

  Net als de originele Versa moet de Versa 2 op de GPS in je smartphone vertrouwen, in plaats van dat deze ingebouwd zit. Dat betekent dat je met je telefoon moet rennen als je statistieken zoals afstand en tempo wilt hebben.

  Zowel de Apple Watch Series 3 als de Samsung Galaxy Active, die ongeveer dezelfde prijs als de Versa 2 heeft, hebben beide ingebouwde GPS.

  Fitbit Premium

  Fitbit Versa 2 Premium

  Met een uitrol naar alle Fitbit-apparaten is de nieuwe abonnementsservice van het bedrijf, genaamd Fitbit Premium (€ 8,50 / maand of € 70 / jaar). Nadat je een doel hebt ingesteld, neemt het de gegevens van je Fitbit-apparaat en biedt het aangepaste trainingsprogramma’s, geavanceerde slaapstatistieken en meer gepersonaliseerde inzichten in je conditie en gezondheid. Fitbit Premium is nog niet beschikbaar, maar we zullen deze recensie bijwerken zodra we de kans hebben gehad om het uit te testen.

  Fitbit Versa 2 recensie: batterijduur

  Fitbit Versa 2 review: batterijduur

  De levensduur van de batterij voor de Versa 2 is iets beter dan die van het origineel: ongeveer vijf dagen voor algemeen gebruik en ongeveer twee dagen als je de always-on display-functie van de Versa 2 gebruikt. Met het scherm ingesteld om aan te blijven, kon ik bijna drie dagen uit de Versa 2 halen, zelfs als ik hem ‘s nachts droeg.

  De oplader van de Versa 2 is aan de grote kant. De basis heeft vier contacten, die in lijn met noppen aan de onderkant van het horloge liggen. Twee veerbelaste klemmen aan weerszijden van de basis van de oplader houden het horloge op zijn plaats. Het is minder elegant dan de magnetische oplader van de Apple Watch, evenals de minimalistische USB-connector van Garmin.

  Fitbit Versa 2 recensie: Apps

  Fitbit Versa 2 Apps

  Het is niet zo volwaardig als de Apple Watch, maar Fitbit’s opkomende app store heeft ongeveer 450 apps en meer dan 3.700 wijzerplaten. Apps zijn onder meer TRX Training, Starbucks, Spotify, Deezer, Uber, Yelp, The New York Times, Flipboard, Walgreens en Pandora.

  Fitbit Versa 2 recensie: smartphonefuncties

  Fitbit Versa 2 review: smartphonefuncties

  De Versa 2 kan notificaties van je smartphone ontvangen; ongeacht het besturingssysteem van je telefoon kun je oproepen beantwoorden of weigeren. Als je iOS gebruikt, dan kun je agenda-uitnodigingen en sms-berichten bekijken, maar je kunt er vanaf het horloge niet op reageren. Als je Android gebruikt, dan kun je de microfoon van de Versa gebruiken om met je stem antwoorden op te stellen.

  Ook ingebouwd in de Versa 2 is Fitbit Pay, waarmee je je portemonnee thuis kunt laten en dingen met de NFC-chip van het horloge kunt betalen. Fitbit Pay werkt met een groot aantal creditcardmaatschappijen, waaronder Chase en Capital One en kan in de metro van New York City en de Londense metro worden gebruikt.

  Fitbit Versa 2 recensie: oordeel

  Met de Fitbit Versa 2 zijn alle dingen die we leuk vonden aan het origineel beter: een stijlvol en lichtgewicht ontwerp, het volgen van de gezondheid van vrouwen, een goede batterijduur en inzichtelijke slaapregistratie. Ik vind het leuk dat Spotify-ondersteuning is toegevoegd, maar ik wou dat ik met die service nummers kon downloaden, zoals je met andere op fitness gerichte smartwatches kunt. De toevoeging van Alexa is een leuke bijkomstigheid, maar het werkt niet zo soepel als het zou moeten en je moet naar de Versa 3 kijken als je GPS wilt.

  En je zit niet aan het Fitbit-platform vast, de Versa 2 is moeilijker te verkopen als je hem met andere smartwatches van rond de € 170, zoals de Samsung Galaxy Watch Active en de Apple Watch Series 3 vergelijkt, die beide GPS, ingebouwde muziekopslag en contactloos betalen hebben. Een functie die de Versa 2 zou kunnen onderscheiden, is de nieuwe abonnementsservice van Fitbit, maar er is veel voor nodig om me te overtuigen om € 70 per jaar meer uit te geven. Toch is de Versa 2 een zeer goede fitnessgerichte smartwatch die abonnement of niet veel inzicht in je algehele gezondheid biedt.

  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.