Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Hoe Een Neustrimmer Te Gebruiken Tips & Gids

Hoe een neustrimmer te gebruiken – Tips & Gids

  Niet veel mensen voelen zich comfortabel met neushaar. Dit is de reden waarom neustrimmers een ding zijn – ze zijn een uitstekend hulpmiddel om van dat ongewenste haar af te komen.

  Neushaar is een zeer nuttig iets voor ons lichaam. Het dient als een filter dat stof en bacteriën uit onze neus zal houden. Daarom moeten we het nooit te veel trimmen. Anders kan ons immuunsysteem aangetast worden.

  Het gebruik van een elektrische neustrimmer is een redelijk veilige methode om van het ongewenste haar af te komen. Toch is het mogelijk om met geïrriteerde huid of ingegroeide haarzakjes te eindigen als je dit niet goed doet. Het is belangrijk om te weten hoe je een neustrimmer goed kunt gebruiken om dit soort letsel te voorkomen.

  Als je voor het eerst een neustrimmer voor je neus gebruikt, hebben we een volledige handleiding voor je opgesteld. We hopen dat dit je zal helpen om effectief van je neushaar af te komen.

  • Als je meer wilt weten over ontharingsopties, raadpleeg dan onze gids voor het waxen voor thuis
  • Of om er meteen in te springen, bekijk onze beste wax kits voor thuis die nu verkrijgbaar zijn

   

  Hoe een neustrimmer met roterende kop te gebruiken

  Hoe Een Neustrimmer Met Roterende Kop Te Gebruiken

  Roterende trimmers hebben een unieke manier van werken. Ze hebben een kop die draait, zodat je neus vrij is van haren, waar ze ook zijn. De kop bevat mesjes die de haren uit elke hoek van je neus knippen, zodat je niet te veel beweging hoeft te gebruiken of je zorgen hoeft te maken over het bereiken van elk deel van je neusgat.

  De neustrimmer met roterende kop kan ook worden gebruikt voor het trimmen van bakkebaarden of het maken van eventuele last minute aanpassingen aan je baard.

  Toch wil dit niet zeggen dat er geen regel is om een neustrimmer met een roterende kop te gebruiken. Als je dit type trimmer voor de eerste keer gebruikt, heb je misschien problemen met het begrijpen van hoe je alles goed kunt doen.

  Hier zijn de stappen die je moet nemen om het beste uit je roterende neustrimmer te halen:

  1. Zorg voor een goed verlichte spiegel

  Zorg Voor Een Goed Verlichte Spiegel

  Als je voor een badkamerspiegel staat, zorg er dan voor dat er voldoende verlichting in de kamer is. Als je niet kunt zien wat er in je neusgaten gebeurt, ga dan naar een andere kamer met beter licht. Je moet alle neusharen goed kunnen zien.

  Nog beter – als je een vergrootspiegel hebt, gebruik deze dan. Op deze manier kun je de neusharen veel gemakkelijker zien. Je kunt het met een normale spiegel doen, maar het zou je dwingen om er te dicht bij te gaan staan. Een vergrootspiegel zou dit oplossen.

  2. Zorg ervoor dat je neusgaten schoon zijn

  Zorg Ervoor Dat Je Neusgaten Schoon Zijn

  Voordat je je neustrimmer gaat gebruiken, moet je je neusgaten schoonmaken. Snuit het snot uit je neus en veeg rond en in je neus om je van alle snotjes te ontdoen die je zou kunnen hebben. Als je neus helemaal schoon is, zal het het trimproces veel gemakkelijker maken.

  In het geval dat je last hebt van allergieën of een verkoudheid, dan is het het beste om te wachten tot je je beter voelt voordat je je neus begint te trimmen. Als je neus niet schoon is, dan kan het zijn dat je neustrimmer niet alle haren pakt of zelfs defect raakt.

  3. Duw je neus omhoog

  Duw Je Neus Omhoog

  Bij het trimmen van je haren moet je je neus op de neus van een varken laten lijken door hem met je wijsvinger omhoog te duwen. Hoewel het er grappig uitziet, maakt deze positie je neusgaten open en kun je gemakkelijk alle haren in de neus zien.

  Maak je geen zorgen als je niet helemaal in je neus kunt kijken. Het enige wat je moet trimmen met een neustrimmer zijn de punten van het haar en niet de wortel.

  4. Maak met de trimmer ronddraaiende bewegingen in je neusgat

  Maak Met De Trimmer Ronddraaiende Bewegingen In Je Neusgat

  Plaats de haartrimmer met roterende kop in een van je neusgaten. Draai het dan rond, maar duw niet te diep. Op deze manier zorg je ervoor dat je alle zichtbare delen van je neusharen verwijdert.

  Ga er niet te diep in, omdat je letsel aan de gevoelige huid in je neus kunt veroorzaken. Hoewel de meeste haartrimmers met een roterende kop binnenin een veiligheidsbescherming hebben, kunnen ze je nog steeds pijn doen als je de trimmer te hard tegen je neusgaten duwt.

  5. Herhalen

  Zodra je klaar bent met het ene neusgat, herhaal je het proces in het andere neusgat. Zorg ervoor dat je net zo zacht doet en dat je je roterende neustrimmer helemaal rond de ingang van het tweede neusgat laat draaien totdat het schoon is getrimd.

   

   

  Hoe de neustrimmer schoon te maken en op te bergen

  Het is niet genoeg om alleen te weten hoe je een neustrimmer moet gebruiken. Je moet ook leren hoe je het goed schoonmaakt en opbergt.

  Hier zijn een paar tips:

  • Spoel het na elk gebruik af. De bevestiging van het mesje is meestal verwijderbaar en je moet dit gebruiken om je te helpen met het reinigen. Je moet ervoor zorgen dat er geen haren meer in zitten voordat je het opbergt.
  • Desinfecteer de messen. Je moet hiervoor de desinfecterende spray van een kapper gebruiken, omdat het de meest effectieve oplossing zal zijn.
  • Zorg ervoor dat je de neustrimmer op een droge en schone plaats hebt opgeborgen. Als het een hoes heeft, berg het dan hierin op.

   

  Hoe een neustrimmer voor verschillende delen van het gezicht te gebruiken

  Ondanks dat er verschillende merken en ontwerpen zijn, kun je deze stappen als een algemene handleiding voor het gebruik van je apparaat volgen. We bespreken hoe je verschillende delen van het gezicht kunt trimmen voor de gemakkelijkste en beste resultaten. We raden je toch aan om de instructies te raadplegen die bij je model worden geleverd.

  Neushaar

  Neushaar

  Gebruik het juiste hulpstuk (als er meerdere zijn) dat eruit moet zien als een roterend mes of een meer lineair, dun mes. Zet het aan en plaats het dan in een lichte hoek in het neusgat. Duw het niet te hoog – onthoud dat je realistisch gezien alleen de haren hoeft te trimmen die uitsteken.

  Beweeg het in een zachte en langzame beweging door het neusgat om alle hoeken te bereiken. Vergeet de kleine spleet aan het puntje van de neus niet. Het is normaal om een zoemend geluid te horen, wat het geluid is van je haren die worden getrimd.

  Als je het gevoel hebt dat bepaalde haren niet worden bereikt, zorg er dan voor dat de messen de haren daadwerkelijk raken. Reinig het mes na elk gebruik. Sommige modellen kunnen in water worden gereinigd, terwijl anderen met een mini-borstel worden geleverd die de haren naar buiten duwen.

  Kijk in de spiegel om te zien of je haren hebt gemist en herhaal de procedure.

  Oorhaar

  Oorhaar

  Dezelfde stappen voor het verzorgen van je neusharen gelden voor je oorharen. Er zijn slechts een paar extra dingen om te onthouden: plaats de messen nooit meer dan 5 mm in het oor – trim alleen de haren die uitsteken.

  Na het testen denken we dat roterende messen het meest comfortabel werken in de oren, maar het is een persoonlijke voorkeur. Zelfs de stilste motoren kunnen een beetje luid klinken, omdat het apparaat zo dicht bij de oren komt.

  Wenkbrauwen

  Wenkbrauwen

  (dit kan ook verwijzen naar wenkbrauw epilator)

  Gebruik het juiste hulpstuk (als er meerdere zijn) dat eruit moet zien als een lineair, dun mes. Roterende messen werken niet erg goed voor wenkbrauwen. Bevestig de wenkbrauwkam op de messen – dit beschermt je wenkbrauwen tegen volledig afscheren. Sommige kamstukken zijn verstelbaar, zodat je overal vanaf 3 mm of hoger kunt trimmen.

  Gebruik een kleine borstel om door je wenkbrauwen te kammen. Doe dit in de richting waarin ze groeien, die naar buiten zal zijn.

  Schakel het apparaat in en beweeg de kam langzaam over de wenkbrauw vanaf de buitenrand. Door dit in het tegenovergestelde verloop van de haargroei te doen, zullen de messen in staat zijn om de langere, weerbarstige haren die uitsteken op te pakken. Reinig het mes na elk gebruik. Sommige modellen kunnen in water worden gereinigd, terwijl anderen met een mini-borstel worden geleverd die de haren naar buiten duwen.

  Bakkebaarden, nekhaar en baarddetails

  Bakkebaarden, Nekhaar En Baarddetails

  Gebruik het juiste hulpstuk (als er meerdere zijn) dat eruit moet zien als een lineair, plat mes dat groter is dan het normale trimmes. Roterende messen werken niet bij bakkebaarden.

  Om het meest effectieve resultaat te krijgen, is het het beste om je in de tegenovergestelde richting van waar je haar groeit te scheren. Het mes/kamstuk direct tegen de huid plaatsen en langzaam bewegen is ook de beste manier om een schone trimbeurt te krijgen.

  Neustrimmer verzorgingstips

  Nu je weet hoe je een neustrimmer moet gebruiken, zijn hier een paar tips die je kunnen helpen bij het perfectioneren van je trimklus:

  • Bevochtig de binnenkant van je neus met een natte doek. Plaats een vochtige doek of tissue op je wijsvinger en steek deze vervolgens in je neus. Op deze manier scheid je de neusharen en maak je alles veel gemakkelijker voor de trimbeurt.
  • Trim niet wat niet zichtbaar is! Zoals we al eerder hebben gezegd, heeft neushaar zijn doel. Je moet er niet te diep in gaan of je te veel zorgen maken over het trimmen van de haren die niet zichtbaar zijn. Dat zal niet alleen niets doen, maar het kan ook zeer schadelijk zijn.
  • Kies het type neustrimmer dat het beste bij je past. Sommige mensen geven de voorkeur aan handmatige neustrimmers die niet op elektriciteit werken. Ze vereisen echter meestal dat je beide handen gebruikt. Aan de andere kant zijn elektrische neustrimmers veel comfortabeler, maar ze kosten meestal meer en hebben soms snoeren.
  • Berg geen vochtige of natte trimmer op. Zorg er altijd voor dat het op voorhand volledig droog is.

   

  Omgaan met ingegroeide neusharen en irritatie

  Omgaan Met Ingegroeide Neusharen En Irritatie

  Als je niet zeker bent geweest hoe je een neustrimmer goed moet gebruiken, dan is de kans groot dat dit een aantal ingegroeide haren heeft veroorzaakt of op zijn minst wat irritatie in de neusgaten.

  Hoewel deze plekken extreem pijnlijk kunnen worden, zijn er een paar dingen die je kunnen helpen om wat verlichting te krijgen.

  Bevochtigen

  Warm water kan ervoor zorgen dat je droge, geïrriteerde huid zich beter voelt. Neem een stuk doek en bevochtig het met warm water en plaats het dan over je wijsvinger. Steek de doek voorzichtig in het neusgat en laat hem daar een paar minuten rusten.

  Deze methode is ook geweldig om toekomstige ingegroeide haren te voorkomen, omdat het voorkomt dat je huid uitdroogt. Hoe zachter je huid is, hoe minder gevolgen je later zult hebben.

  Als er een bepaalde plek is die je irriteert, neem dan dezelfde vochtige doek en wrijf deze er maximaal een minuut tegenaan. Dit kan helpen bij het losmaken van de ingegroeid haar waar je mee te maken zou kunnen hebben.

  Desinfecteren

  Waterstofperoxide en ontsmettingsalcohol zijn twee stoffen die je kunnen helpen om ervoor te zorgen dat de wond niet geïnfecteerd raakt.

  Neem een wattenstaafje en laat het weken met waterstof of alcohol en dep de ingegroeide haar ermee. Dit zal het desinfecteren en voorkomen dat de irritatie toeneemt.

  Je kunt ook antibacteriële zalf gebruiken. Zorg ervoor dat je je handen wast voordat je het gebruikt, want dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat alles steriel is. Breng slechts een dun laagje aan, omdat de huid in je neus erg gevoelig kan zijn. Deze zalf kan je ook helpen door scherpe haren die je na het trimmen kunnen irriteren, te verzachten.

   

  Veelgestelde vragen (populaire vragen)

  Is het slecht om neusharen te trimmen?

  Integendeel – het verzorgen van je neusharen is een geweldige manier om je look op te frissen.

  Trimmen, in tegenstelling tot waxen of plukken, is eigenlijk de veiligste en snelste manier om neus-, oor- en wenkbrauwharen te verzorgen. Dat komt omdat het geen haren van de wortel trekt, wat infecties kan veroorzaken en kan voorkomen dat de haren hun werk doen door allergieën te verminderen en te voorkomen dat vuil in het lichaam terechtkomt.

  Vermindert het trimmen van neushaar snot?

  Geloof het of niet, snotjes hebben meer nut dan je denkt. Ze voorkomen dat je neusgaten uitdrogen en ze werken ook als zuiveraars van de lucht die je inademt.

  De hoeveelheid slijm die je krijgt, hangt af van verschillende omstandigheden, zoals de vochtigheidsgraad, het aantal keren dat je je neus snuit of allergieën als gevolg van veranderende weerpatronen. Het trimmen zal niet noodzakelijkerwijs snotjes verminderen, afgezien van het feit dat deze snotjes niet zoveel oppervlakte hebben om zich aan vast te klampen, omdat er minder of kortere haren zijn.

  Als je je echt zorgen maakt over de hoeveelheid slijm die in je neus wordt geproduceerd, dan is het het beste om je arts te bezoeken.

  Laat het trimmen van neushaar het sneller groeien?

  Nee, het groeit niet sneller. Een mogelijke reden achter deze gedachte (afgezien van de eeuwenoude mythe) is dat haren sneller zullen teruggroeien dan wanneer je ze zou plukken – wat logisch is als je erover nadenkt, omdat bij het trimmen de haren niet uit de wortel worden getrokken.

  Wanneer haren van hun basis worden getrokken, zullen ze langer nodig hebben om terug te groeien in vergelijking met halverwege te worden geknipt. Zoals we al hebben gezegd, is plukken heel gevaarlijk en kan het tot een infectie leiden.

  Trimmen moet iets vaker worden gedaan, maar je vermijdt een heleboel vervelende mogelijke bijwerkingen die met plukken gepaard gaan.

  nv-author-image

  Liselotte Vanophem

  Na het behalen van haar masterdiploma in film- en televisiestudies, heeft Liselotte onderzoek gedaan naar en op verschillende succesvolle blogs uitstekende inhoud gemaakt. Met een specialisatie in kunst-, lifestyle-, schoonheids- en reisbranche, werd ze bij bestreviews al snel onze vaste recensent.