Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Hoe Breng Je Gezichtspoeder Op De Juiste Manier Aan?

Hoe Breng Je Gezichtspoeder Op De Juiste Manier Aan?

  Ik ben een fan van een dewy skin, vooral omdat mijn huid met de jaren droger is geworden. Helaas neemt mijn liefde voor de dewy skin een andere wending zodra ik zie hoe de look zich naar foto’s vertaalt.

  Op bijna elke foto waar ik mijn gezicht niet met poeder heb behandelt, kom ik als een glimmende puinhoop over. Is het niet grappig hoe dat met foto’s werkt? Maar met een beetje hulp van een veeg van het magische stof dat beter bekend staat als gezichtspoeder, zullen we allemaal afscheid nemen van de look alsof we net op een hete zomerdag buiten hebben gestaan.

  Voordat je naar buiten rent en een nieuw poeder koopt, zijn er een paar dingen die je over het correct aanbrengen van poeder moet weten. Aanbrengen is de sleutel tot een dewy, niet vette schoonheidslook. De allerbeste poeders zijn niet duidelijk zichtbaar en zien er niet uit alsof je net je gezicht hebt gepoederd. Een zuiver, doorschijnend poeder dat zich niet in de fijne lijntjes nestelt, zal helpen om dat te realiseren.

  Hier delen we zes eenvoudige tips om je te helpen het ideale poeder voor je huidtype te vinden, terwijl we de go-to’s voor toepassingen delen om je een poederprofessional te maken.

  Hoe kies je het perfecte gezichtspoeder

  Hoe kies je het perfecte gezichtspoeder

  Warenhuizen zoals Sephora en Nordstrom maken het gemakkelijk om met medewerkers samen te werken om de beste schoonheidsproducten voor je huidskleur en huidtype te vinden. Als je de voorkeur aan producten geeft die dierproefvrij zijn of als je de optie nodig hebt die extra olie opneemt, laat het je schoonheidsgoeroe dan weten.

  Bij het testen van poeder zal de juiste match op je huid verdwijnen. Houd er rekening mee dat alle doorschijnende poeders niet op elke huidtint werken. Poeders zoals Hourglass’ Veil Translucent Setting Powder kunnen op verschillende huidtinten werken. Maar als je een donkerdere teint hebt, dan is Laura Mercier een hoog gewaardeerd, doorschijnend los poeder in medium diepte dat make-up fixeert en olie en glans vermindert.

  Onthoud dat wat voor je beste vriendin werkt of bij een schrijfster waar je voor schoonheidsadvies naar kijkt, misschien niet voor jou werkt. Het is het beste om verschillende poeders uit te proberen om je beste match te vinden.

  Moet je aan poeder veel geld uitgeven of er juist op besparen?

  Moet je aan poeder veel geld uitgeven of er juist op besparen

  Veel uitgeven aan producten is een persoonlijke keuze, maar we hebben tegenwoordig geluk, omdat er veel schoonheidsproducten zijn die met traditionele warenhuismake-up kunnen concurreren. Fan-favorieten zoals Maybelline’s Fit Me Loose Finishing Powder en Black Opal’s True Color Soft Velvet Finishing Powder hebben beide een uitgebreid kleurengamma en zorgen ervoor dat de huid er de hele dag op haar best uitziet.

  Aanbrengen met een grote, pluizige borstel

  Aanbrengen met een grote, pluizige borstel

  Gooi het kussentje dat bij je poeder zit weg en gebruik in plaats daarvan een pluizige make-upborstel zoals de EcoTools Full Powder Brush. Of als je de voorkeur aan een kwast geeft die kan multitasken, dan kan de NARS Yachiyo Kabuki Brush blush, poeder en bronzer met een vlekkeloze finish aanbrengen.

  Het op de juiste manier aanbrengen is de sleutel

  Het op de juiste manier aanbrengen is de sleutel

  Poeder kan je het beste na je andere beautyproducten zoals concealer en foundation aanbrengen. Het helpt om de make-up te fixeren. Om het aan te brengen, dompel je de borstel in het poeder en dep je deze tegen de zijkant van het bakje om overtollig product te verwijderen. Je kunt ook op de borstel blazen.

  Je denkt misschien dat je poeder op het hele gezicht aan moet brengen, maar dat is niet nodig. Druk in plaats daarvan de borstel op de huid onder de ogen en dan in een lijn van je voorhoofd, langs de brug van je neus naar de kin en ook op andere plekken die de hele dag door vettig zijn.

  Onze tip

  Als je een beetje poeder onder je ogen aanbrengt voordat je oogschaduw aanbrengt, dan zorg je ervoor dat de fall-out van de oogschaduw je make-up niet zal ontsieren. Nadat je de oogschaduw hebt aangebracht, veeg je het poeder eenvoudig met een tissue weg.

  Wees voorzichtig met te veel aanbrengen

  blotting papers for face

  Je kunt in de verleiding komen om je poeder mee te nemen om je make-up gedurende de dag op te frissen, maar pas op dat je niet te veel poeder aanbrengt. Neem in plaats daarvan vloeipapier mee dat bedoeld is om olie op te nemen zonder je make-up te verknoeien. Op deze manier breng je het poeder niet te veel aan, waardoor je make-up er dik uit gaat zien.

  nv-author-image

  Lien D'Hollander

  Expertise: Veelzijdige Expert in Gezondheid, Reizen, Sport, en Outdoor, Gepubliceerd op BestReviews.nl en Diverse Platforms, Uitgebreide Educatieve Achtergrond en Certificeringen
  Job: Productonderzoeker en Tester

  Onze business pro, Lien, is gespecialiseerd in de gezondheids-, reis-, sport- en outdoorindustrie. Ze creëert briljante content die uit haar hobby's, passies en substantiële werkervaring voortkomt. Ze heeft een goed oog voor het juiste product en kent door haar ruime reiservaring de markt in diverse landen. Haar recensie-inhoud is zeker het vermelden waard.