meisje draagt ​​een gps tracker-horloge

10 Beste GPS Horloge Voor Kinderen in 2021

Als ouder weet je als geen ander hoe het kan zijn als je niet weet waar je kleine donders uithangen. Ook al is er wellicht niets aan de hand is, houd je liever een oogje in het zeil. Maar dan moet je dat alsnog wel kunnen doen wanneer je op afstand bent.

Je kinderen bereiken ooit de leeftijd dat ze net iets verder van het huis mogen gaan en ze uit het oog verdwijnen. De technologie biedt je wederom de oplossing, met handige kindersmartwatches met een speciale GPS functie zodat je, mocht je dit willen, je kinderen kan traceren wanneer je dit wilt.

Door deze functie weet jij te allen tijde waar je kinderen uitspoken, zodat je altijd op de hoogte bent van de situatie.

Naast deze voordelige functionaliteit, is het ook erg belangrijk voor je kinderen om op de hoogte zijn van hun eigen gezondheid. Dit kan ook met een kindersmartwatch. In dit artikel bespreken we een aantal functionele en gebruikersvriendelijke GPS horloges voor kinderen.

Note: Als je in plaats daarvan op zoek bent naar een smartwatch voor volwassenen, bekijk dan ons andere artikel.

10 Beste GPS Trackers Voor Kinderen

1. Garmin Vivofit Junior 2

Garmin vivofit junior 2

 

Bekijk hier de prijzen – Amazon   Bekijk hier de prijzen – BOL

Dit horloge is meer ingericht op de fysieke ontwikkeling van je kind dan de veiligheid. Het zit boordevol functionaliteiten om de gezondheid en fitness van je kind te traceren om progressie te maken.

Het is compatibel met een breed scala aan sporten zoals wandelen, hardlopen, fietsen en klimmen. Het monitort de afstand, verbrande calorieën, hartslag en de intensiteit.

Het monitort nauwkeurig de hartslag van je kind, ook wanneer ‘ie slaapt. Zo kan dus ook de kwaliteit van de slaap vast worden gesteld.

Je kunt gegevens opslaan om historische data met huidige data te vergelijken. Is er vooruitgang geboekt? Gaat het de goede kant op? Dat kom je allemaal te weten door deze functie. Mocht je als ouder vinden dat je kind behoefte heeft aan fysieke ontwikkeling of is je kind hartstikke sportief, dan is dit horloge zeker een leuk accessoire.

Belangrijkste Kenmerken

 • Compatibel met veel sporten
 • Monitort slaaproutines
 • Slaat historische data op voor vergelijking

 

2. Wonlex GPS Horloge voor Kinderen

OXOQO GPS Horloge voor Kinderen

Bekijk hier de prijzen – BOL

We gaan van start met deze kindvriendelijke smartwatch die gericht is op veiligheid. Dit GPS horloge biedt jou als ouder de mogelijkheid om je kind te allen tijde te traceren, waar ‘ie dan ook is. Dit zorgt voor rust en vermindert stress.

Naast de GPS functionaliteit, is deze smartwatch ook IP67-waterdicht. Dit houdt in dat je kind lekker in het water kan spelen zonder het horloge kapot te maken. Natuurlijk zorgt dit er ook voor dat je direct in actie kan komen als ouder wanneer je merkt dat je kind zich in de buurt van water bevindt.

Je hebt als ouder ook de controle over de microfoon van het horloge, die je kan activeren om te luisteren naar wat je kind uitspookt. Dit is een discrete functie, dus je kind zal dit niet doorhebben. Deze functie is wellicht wat over de top, maar voor de ouder die veiligheid waardeert zal het zeker een handige optie zijn.

Belangrijkste Kenmerken

 • IP67 waterdicht
 • Lange batterijduur
 • GPS functionaliteit en microfooncontrole

 

3. Connect Go Kinderen Smart Watch 

Helmer LK703 kinderen Smart Watch met GPS-tracker

Bekijk hier de prijzen – Amazon   Bekijk hier de prijzen – BOL

Dit GPS Horloge voor kinderen biedt, naast nauwkeurige GPS lokalisering, de mogelijkheid om je kinderen te bellen en vice versa. Het kan namelijk ook zo dat je kind jou wil bereiken. Daar is goed over nagedacht bij het ontwerp van dit horloge. Persoonlijk vinden wij dit een goed doordachte functie.

Het horloge detecteert de locatie van je kind en beperkt daardoor dus de bewegingsruimte. Kom in actie wanneer jij vindt dat het te ver is, door je kind simpelweg een belletje te geven. Naast het bellen kun je ook onopgemerkt naar je kind luisteren door microfoonactivatie. Wederom zien we deze functie, dat waarschijnlijk wil zeggen dat het een gewaardeerde functie is voor ouders, dat zeer toepasselijk kan zijn in sommige situaties.

Tot slot heeft dit horloge ook een sensor die detecteert wanneer het horloge wordt verwijderd. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom vinden wij deze functie ook erg handig en het stelt de ouder in staat om snel te handelen wanneer deze sensor een melding geeft.

Belangrijkste Kenmerken

 • Nauwkeurige GPS lokalisering
 • Tweezijdige belfunctie
 • Sensor die verwijdering detecteert

 

4. JBC GPS Kinderhorloge

JBC GPS Kinderhorloge

Bekijk hier de prijzen – Amazon   Bekijk hier de prijzen – BOL

Dit betaalbare horloge biedt je de functionaliteiten die jij nodig hebt om je gerust te stellen wanneer je oogappeltje op pad is.

Het GPS kinderhorloge is in staat om je kind real-time te lokaliseren, wat betekent dat jij op ieder moment precies weet waar je kind is. Daarnaast stelt dit horloge jou ook in staat om de route van je kind te traceren. Mocht er zich een noodgeval voordoen, dan kun je dus precies zien waar je kind is, maar ook is geweest.

Natuurlijk hopen wij, net als jou, dat deze functies puur preventief zullen zijn. Maar als er zich iets voortdoet, is het geruststellend om te weten dat je hiertoe in staat bent.

Dit is tevens het eerste horloge op de lijst waar je een veiligheidsgebied kunt instellen. Dit betekent dat jij een radius kunt instellen waar jij vindt dat je kind veilig is. Als het horloge detecteert dat het buiten deze zone is, zal het een melding afgeven.

Het is spatwaterdicht. Je doet er dus niet goed aan wanneer je deze in het water onderdompelt. Echter, voor wat regenachtige dagen is dit prima. Je kind kan dus lekker spelen.

Belangrijkste Kenmerken

 • Spatwaterdicht
 • Veiligheidsgebied instellen
 • Real-time lokalisering & routetracering

 

5. B&H-ERX 4G Kids Smartwatch

B&H-ERX 4G Kids Smartwatch

Bekijk hier de prijzen – Amazon   Bekijk hier de prijzen – BOL

Dit horloge heeft de mogelijkheid om een vooringesteld gebied te bewaken en geeft een melding af wanneer je kind dit gebied verlaat. In speciale smartwatch-terminologie noemen we dit ‘geofencing’. Wat is dat?

Geofencing = ‘De betekenis van een geofence is dat een bepaald gebied, bijvoorbeeld een winkel of een smart home, op een virtuele manier wordt afgebakend door middel van GPS’

Dan weet je dat ook weer. Dit staat dus eigenlijk voor een geografisch hekwerk wat je kunt laten plaatsen waar je kind niet buiten kan komen. Wanneer ‘ie dit wel doet, zal het horloge een melding afgeven.

Over de batterijduur mag ook wel wat gezegd worden. De 680 mAh batterij heeft een grote capaciteit en zal daardoor dus ook lang meegaan. Het is waterresistent, niet waterdicht. Let hier goed op. Echter, handen wassen doet geen kwaad.

Belangrijkste Kenmerken

 • Geofencing
 • Lange batterijduur
 • Nauwkeurige GPS lokalisering

 

6. XLH Black s12 GPS Horloge Kind

XLH Black s12 GPS Horloge Kind

Bekijk hier de prijzen – Amazon   Bekijk hier de prijzen – BOL

Deze smartwatch zit boordevol functionaliteiten die gericht zijn op de veiligheid van het kind en de geruststelling van de ouders. Het is uitgerust met een SOS-knop waarmee je kind direct met je in contact kunt komen. Dit horloge is tevens ingericht als smartphone. Het heeft een camera, een microfoon en een zaklamp. Dit komt natuurlijk goed van pas in het donker en om te kunnen seinen naar hulp als dit nodig is.

Het heeft een handige do-not-disturb functie, die bijvoorbeeld gebruikt wordt wanneer je kind op school is. Je kunt als ouder tijdperiodes instellen waarin het horloge wel of niet actief is.

Om van de functionaliteiten te genieten, dient er wel een Simkaart ingevoerd te worden. Deze zit er natuurlijk niet bij. Informeer jezelf dus ook even over Simkaarten zodat je een goede keuze kunt maken.

Belangrijkste Kenmerken

 • SOS-knop
 • Ingericht als smartphone
 • Handige ‘Do-not-disturb’ -functie

 

7. B&H-ERX 4G Kids Smartwatch

B&H-ERX 4G Kids Smartwatch Pink

Bekijk hier de prijzen – Amazon   Bekijk hier de prijzen – BOL

Dit horloge is gelijkwaardige aan nummer 7 op deze lijst, echter heeft het een andere uitstraling. Hij is roze van kleur, waardoor het erg aantrekkelijk is voor jonge meisjes of jongetjes die van roze houden.

Dit accessoire is uitgerust met dezelfde functionaliteiten als de blauwe variant.

Belangrijkste Kenmerken

 • Geofencing
 • Lange batterijduur
 • Nauwkeurige GPS lokalisering

 

8. Garett Electronics GPS Tracker Kind

Garett Electronics Kids Happy

Bekijk hier de prijzen – Amazon   Bekijk hier de prijzen – BOL

Deze GPS smartwatch voor je kind biedt een groot scala aan functionaliteiten waar jij als ouder van kan profiteren. Je kunt te allen tijde je kind lokaliseren door nauwkeurige GPS tracering. Het heeft een ingebouwde stappenteller, waar je kind natuurlijk gebruik van kan maken om lekker fit te blijven.

Dit horloge heeft ook een ingebouwde SOS-functie, waarmee je snel in actie kunt komen wanneer er iets aan de hand is. Net als de andere horloges, kun je ook met dit horloge je kind ‘afluisteren’.

Voor de gezondheid is het ook geschikt. Zoals we net al zeiden heeft het een stappenteller, maar ook een slaapmonitor. Zo kun je ook de slaaproutine achterhalen en zorgen dat je kind genoeg slaap krijgt voor zijn of haar ontwikkeling. Daarnaast is het waterdicht, dus laat je kinderen maar lekker spetteren.

Belangrijkste Kenmerken

 • SOS-functie
 • Fitness-functies: slaapmonitor & stappenteller
 • Precieze GPS lokalisering

 

9. Sport GPS-S12 Kindersmartwatch Waterdicht

StarlianTracker GPS-S12 Kindersmartwatch Waterdicht

Bekijk hier de prijzen – Amazon   

Stop een Simkaart in deze kindersmartwatch en profiteer van de functionaliteiten. Naar aanleiding van onze research vinden we dat dit horloge een groot scala aan handige functies biedt aan jou als ouder. Om er maar een paar te benoemen:

 • Ingebouwde camera
 • Functioneert ook als Walkietalkie
 • Stel een beveiligd gebied in
 • SOS-knop
 • Nauwkeurige GPS lokalisering

Naast de bovenstaande functies is dit horloge ook IP67 waterdicht, wat net dat extra stukje beveiliging biedt tegen waterschade dan enkel beveiliging tegen opspattend water.

Kortom, wij vinden dit een prima horloge voor het doel dat het moet vervullen.

Belangrijkste Kenmerken

 • Ingebouwde Walkietalkie
 • Beveiligingsgebied
 • IP67 waterdicht

 

10. JingJingQi Smartwatch Kids

JingJingQi Smartwatch Kids

Bekijk hier de prijzen – Amazon   Bekijk hier de prijzen – BOL

Deze smartwatch voor je kind bevindt zicht in de middenklasse qua prijs. Hiervoor krijg je een royaal aanbod aan functionaliteiten.

Ten eerste biedt het horloge een nauwkeurige traceringsfunctie om je kinderen te lokaliseren wanneer je dit wilt. Ten tweede heeft het een handige SOS-knop wanneer er een ongeluk gebeurt of wanneer je kind een andere reden heeft om hier gebruik van te maken.

Ten derde heeft het een stappenteller die de stappen van je kind bijhoudt. Natuurlijk is dit ook handig voor de gezondheid van je kind. Zo kun je bijvoorbeeld een dagelijks doel afspreken ter bevordering van de conditie van je kind. Ten vierde detecteert ook dit horloge eventuele afnames van het horloge en geeft een notificatie af wanneer dit plaatsvindt.

Tot slot monitort het horloge ook de slaap van je kind.

Belangrijkste Kenmerken

 • Nauwkeurige GPS
 • SOS-knop
 • Stappenteller & slaapmonitor

 

Veelgestelde Vragen

Zijn kinderhorloges met GPS veilig?

Smartwatches voor kinderen die uitgerust zijn met een GPS zijn uitermate veilig en juist speciaal ontworpen en geproduceerd om de veiligheid van je kind te bevorderen en om jou als ouderzijne gerust te stellen.

De accuraatheid van een GPS horloge voor je kind varieert van model tot model. Zorg er dus altijd voor voordat je deze door je kind laat gebruiken dat je het eerst test met bijvoorbeeld je partner of zelfs kind in goed vertrouwen. Mocht er dan wat mis zijn, raadpleeg dan de verkoper voor uitleg of vervanging.

Hoe werkt een GPS horloge voor mijn kind?

Om deze vraag te beantwoorden laten we de entertainment die een horloge biedt even achterwege. In de eerste instantie staat veiligheid natuurlijk voorop. Simpel gezegd werkt een GPS horloge voor je kind zo:

 1. Stel een beveiligd gebied in (met een radius van XX meter)
 2. Je kind houdt te allen tijde het horloge om en wordt getraceerd door de GPS
 3. Bij overtreding van de grens geeft het horloge een melding af aan de ouder

Zo ben jij in staat als ouder om altijd te weten waar je kind is en of ‘ie te ver is gegaan. Kom dan in actie of neem contact op je met je kind.

Heb je een telefoon nodig bij gebruik van een GPS horloge voor mijn kind?

Het is niet noodzakelijk om een telefoon te gebruiken in combinatie met een GPS horloge voor je kind, maar dan geniet je niet van de volledige functionaliteiten van een horloge. Door het te verbinden met een telefoon wordt de gebruikerservaring en het gebruiksgemak aanzienlijk bevordert.

Is een abonnement noodzakelijk voor GPS tracering?

Bij sommige modellen heb je geen maandelijks abonnement nodig om te genieten van GPS tracering. Vaak zien we dat wanneer een maandelijks abonnement niet verplicht is, je dan ook niet van alle functies profiteert.

Daarvoor is dan een Simkaart vereist waar wel een abonnement bij afgenomen moet worden. Alsnog heb je zelf de keuze om deze upgrade te maken.

nv-author-image