Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Hoe Een Carport Bouwen en Beveiligen

Hoe Een Carport Bouwen en Beveiligen?

  Metalen carports zijn een manier om je voertuig tegen weersinvloeden te beschermen. Het installeren van een metalen carport of draagbare garagetent zonder fundering vereist nog steeds enige verankering om te voorkomen dat de unit bij harde wind omvalt.

  De meeste fabrikanten leveren grondankers om de carport in de grond te verankeren. Grondankers zijn ook bij bouwmarkten verkrijgbaar. Grondankers hebben ribben van 5 centimeter rond de diameter van de ankerschacht. Deze ribben zorgen ervoor dat het anker bij harde wind niet uit de aarde omhoog trekt, waardoor een zeer stabiele structuur voor je auto, vrachtwagen of gereedschap en uitrusting ontstaat.

  Hoe monteer je een Carport?

  hoe een carport te monteren 3x6m

  We zullen doornemen hoe je een basis garagetent/carport van 10 x 20 (3x6m) opzet, dit zijn de meest gebruikte afmetingen. Raadpleeg voor de specifieke luifels zoals de intrekbare, garage in een doos en metalen luifels hun montagehandleidingen.

  Handige gereedschappen: moersleutel / steeksleutel, waterpas, meetlint, bungeeballen, ankerset

  • 1: De bovenkant plaatsen

  Leg na het uitpakken alle onderdelen en stukken voor de hoes op de grond. Plaats het op dezelfde manier, zoals het is bedoeld om in elkaar gezet te worden, dus klaar voor montage. Let erop dat je de 4-weg verbindingsfittingen in het midden van de overkapping en de 3-weg verbindingsstukken aan de uiteinden van de overkapping plaatst. Als je denkt dat dit is gebeurd, controleer dan nogmaals de instructiehandleiding om er zeker van te zijn en ga dan verder met stap 2.

  • 2: Montage van de bovenkant

  Afhankelijk van het ontwerp van de garagetent zijn er 2 methoden om dit te doen. Sommige kunnen push-fit zijn, in welk geval je alle verbindingen gewoon in elkaar klapt zoals ze zijn opgemaakt. Gebruik geen lijm of ander kleefmidddel om te versterken. De andere methode is met bouten en moeren, dus in dit geval heb je een sleutel / spinner nodig om de bouten op hun plaats vast te draaien. Draai totdat het vast zit, dan is een extra kleine draai voor strakheid voldoende, overdrijf het niet, we willen het later weer los kunnen halen.

  • 3: Montage van de hoes

  Met het bovendeel klaar is het nu tijd om het zeil of de polyethyleen hoes te bevestigen. Leg het zeil over de bovenconstructie met alle 4 de hoeken bij elkaar, stof bij het frame. Dit is waar de bungees in het spel komen. Gebruik de bungee om de hoes aan het frame vast te maken, lus de ballen door de hoes, om een knoop te maken, trek ze aan om vast te zetten. Doe dit dan rondom het hele frame om het zeil op zijn plaats te bevestigen.

  • 4: Montage van de poten

  De autoluifels van 10 x 20 voet hebben meestal in totaal ongeveer 6 poten, voor deze afmetingen hebben ze er zelden 8, maar het is niet onmogelijk. Het correct monteren van de poten is voor een stabiel en waterpas frame cruciaal. De poten moeten op hun plaats springen als ze van push-fit zijn. Als ze op hun plaats moeten worden geschroefd, dan kun je mogelijk een stalen dwarsbalk onder het frame met poorten vinden waar de poten in passen.

  • 5: Poten vastzetten

  Nadat je alle poten correct op hun plaats hebt gezet, onder het bovenframe. Duw je ze in hun poorten en zet je ze vast met de daarvoor bestemde bouten of schroeven. Gebruik nu de waterpas om te controleren of het frame voor en na het vastdraaien waterpas staat. Misschien moet je de grond op bepaalde plaatsen aanpassen om ervoor te zorgen dat de hele overkapping volledig waterpas is.

  Dit is een bijzonder eenvoudige opstelling, meestal voor de goedkopere, meer draagbare modellen die zich op een snelle en lichtgewicht opstelling richten. Van de robuustere modellen mag je een veeleisendere opstelling verwachten.

   

  Hoe een garagetent te Carport?

  Laten we dit in 2 secties opdelen. Er is echt een enorm aantal mogelijke ondergronden waaronder beton, asfalt, aarde, hardpack, gras, grind met aandrijfstang en meer. We zullen het tot beton en aarde (hard en zacht) vereenvoudigen.

  Verankering is absoluut de sleutel tot de levensduur van je garagetent en het is absoluut noodzakelijk dat deze veilig en effectief wordt verankerd. Er zijn veel verschillende manieren om een garagetent te verankeren, de reden hiervoor is de grote verscheidenheid aan grondoppervlakken en ook de stijlen van de luifel. Een aantal worden eenvoudigweg met hun voeten verankerd, andere hebben basisrails die tijdens het verankeringsproces wat meer aandacht vereisen. We zijn hier om je er doorheen te begeleiden.

  Hoe een Carport in aarde of zachte grond te verankeren?

  verankering in vuil

  Zelfs met de grote metalen modellen of een zware draagbare garagetent, moeten ze allemaal nog worden verankerd om te voorkomen dat ze in de wind omvallen en schade aan je eigendommen veroorzaken. Als er geen fundering is, dan moet je het verankeren en deze moeten bij de aankoop van de autoluifel worden inbegrepen. Als dit echter niet het geval is, dan is het van cruciaal belang dat je een verankeringsset aanschaft, bij voorkeur een stevige.

  Je kunt ook specifiek grondankers kopen, die zijn meestal in je plaatselijke bouwmarkt enz. te vinden. Ze zijn met ‘ribben’ ontworpen die op afstand van de as van de aandrijving zijn geplaatst, deze zijn bedoeld om te voorkomen dat de ankers uit de grond worden getrokken en ze fungeren als een blocker of stopper. Uitermate efficiënt bij hoge windsnelheden en wordt ook aanbevolen.

  Als je iets robuuster bezit, dan is hier een stapsgewijze handleiding een metalen autoluifel om die in de aarde te verankeren.

  Voor de draagbare exemplaren boren we normaal gesproken door de stalen / plastic voeten om te verankeren, in tegenstelling tot een basisrail. Toch kan het voor methodologische doeleinden nuttig zijn.

  Stap voor stap verankeren in aarde:

  • 1: Basisrail

  Pak de basisrail op het frame vast en zoek naar de gaten die daar gepositioneerd zijn. Deze gaten zijn voor de ankers bedoeld, dit wordt je verankeringspunt op het frame. Er zijn over het algemeen ongeveer 3-4 gaten die rond het frame van de garagetent lopen.

  • 2: Boor

  Nu moeten we wat boren en de gaten iets groter boren, om plaats voor de ankerschachten te maken. Voor deze stap kun je een gatenzaagkit gebruiken en vergeet niet om een boor te gebruiken die ongeveer even groot is als het onderste deel van het anker, hierdoor kan het anker er helemaal doorheen schuiven aangezien het in diameter als een kegel toeneemt.

  • 3: Invoegen

  Nu is het tijd om de ankers door die prachtig geboorde gaten te plaatsen waaraan je zojuist hebt gewerkt. Steek de grondankers er van bovenaf in, zodat de onderkant van het anker er eerst door gaat en vervolgens het grondoppervlak aan de andere kant raakt.

  • 4: Hamer-tijd

  Het is tijd om te hameren, met je meest vertrouwde moker en nog meer vertrouwde vriend, houdt het anker recht en sla het in de grond. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je hem recht naar beneden slaat, zo recht mogelijk. Blijf op het anker slaan totdat de kop de basisrail raakt, sla er niet te hard op wanneer het de basisrail raakt.

  • 5: Spoelen en herhalen

  Nu hoef je alleen nog maar naar het volgende gat te gaan dat je hebt geboord en de ankers op dezelfde manier naar erin te slaan. Als alle ankers erin zitten, voila, je garagetent is zo veilig als een huis en kun je bij harde wind gerust zijn.

   

  Hoe een Carport in beton of harde grond te verankeren?

  carport verankeren in beton

  Ik weet dat verankering in beton een ontmoedigende taak kan zijn. Het is echter met de moderne ontwerpen van garagetenten en het geweldige gereedschap dat beschikbaar is echt niet zo erg, het is een eitje.

  Bij het overwegen van verankering in de harde grond zijn er een paar basismanieren om dit aan te pakken.

  Als je van plan bent om het bijvoorbeeld op een betonnen pad te monteren, dan moet je enkele betonnen wigankers aanschaffen.

  Als het een prominente plaats op een harde ondergrond of grind inneemt, raden we aan om een 30 inch wapeningsanker te gebruiken om de meest effectieve verankering te voltooien.

  Opnieuw gaan we de volgende stapsgewijze tutorial basis houden, om de meeste garagetenten die er zijn te dekken. Je kunt volgen of het met jouw garagetent compatibel is of gewoon wat meer over het hele proces in het algemeen leren.

  Hoe gaten te graven bij het verankeren van je Carport?

  Hoe gaten te graven bij het verankeren van je Carport

  • 1. Markering

  De eerste stap is eenvoudig, maar belangrijk, vooral wat betreft positionering. Ten eerste moet je op de grond zelf precies markeren waar de basisrails en gaten voor de ankers komen.

  • 2. Graven

  Nu je je gaten hebt gemarkeerd, is het tijd om te graven. Je wilt voor elke markering een gat graven, met een diameter van 7 tot 8 inch voor elk gat. Wees voor het beste effect consistent met je afmetingen en gatmaten. Wat betreft de diepte van het gat, dit hangt echt van een aantal factoren af.

  Ten eerste het aardetype in je omgeving. Als je tijdens het graven met taaie klei te maken krijgt, wil je het misschien voor gezien houden en dat als een niveaugids gebruiken.

  Ten tweede is er de lengte van je ankers, als je extra lange ankers hebt, dan zul je ook dieper moeten graven. Onthoud dat je wilt dat de kop van het anker de basisrail raakt, ongeacht de ankerlengte.

  Ten slotte is er de sterkte van de wind die je normaal gesproken in je omgeving hebt, als het harde wind is, koop dan langere ankers. Als het matig weer is, volstaat de standaard ankerafmeting.

  Stap voor stap naar betonverankering

  1. Begin met het aanschaffen van een boormachine en vergeet niet om een steenboor te gebruiken om mee te boren, een houtboor zal door in beton te boren in stukken versnipperen.
  2. Vervolgens wil je de metalen voetplaat correct plaatsen. Gebruik een markeerstift om de positie van het gat in het midden van de basisplaat te markeren, dit is om ons bij het boren te helpen.
  3. Nu kun je met het boren beginnen, pak de boor met steenboorbevestiging en boor een gat rechtstreeks door de markering. Een diepte van ongeveer 3-4 inch zou voor een bout van standaardformaat voldoende moeten zijn.
  4. Wanneer het gat is geboord, kun je de merkbout in het geboorde gat laten vallen en vastdraaien.
  5. Hierna kun je de paalvoet eroverheen plaatsen en met de moer en bout vastzetten. Vergeet niet om hiervoor een sluitring te gebruiken, dit zal helpen om het beter te beveiligen.
  6. Ten slotte kun je het afstandsmetaal plaatsen en de houten paal kan ook geïnstalleerd worden. Nadat deze 2 zijn voltooid, kun je ze gewoon laten staan om het beton een nacht te laten bezinken.

   

  Gebruikerstrends voor verankering

  Het is bekend dat mensen de ankers in plastic emmers plaatsen en de emmers vervolgens met beton vullen. Ze begraven de emmers ook in de grond om een stevige ondergrond op zachte grond te creëren.

  Het probleem hierbij is dat de emmers na verloop van tijd kunnen breken, waardoor ook het beton kan wijken. Er zijn echter stappen die je kunt nemen om de emmers te versterken.

  nv-author-image

  Sofie Van Gorkum

  Expertise: Productbeoordelingen, Consumentenadvies, Duurzaamheid

  Sofie van Gorkum is een ervaren onderzoeker en editor gespecialiseerd in huishoudelijke producten. Afgestudeerd in rechten aan de Universiteit Leiden, heeft ze zich ontwikkeld tot een deskundige op het gebied van productbeoordelingen, consumentenadvies en duurzaamheid. Met haar unieke combinatie van juridische kennis en passie voor consumentenwelzijn, biedt Sofie diepgaande inzichten en betrouwbare recensies, gericht op een breed Nederlands publiek.

  by and