Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Iphone 13 Pro Max Review De Beste Telefoon Van Dit Moment

iPhone 13 Pro Max Review – de beste telefoon van dit moment

  De geweldige camera’s van de iPhone 13 Pro Max, het 120Hz-scherm en de langere batterijduur vormen samen een praktisch perfecte telefoon.

  De iPhone 13 Pro Max is wat er gebeurt als je praktisch alles krijgt wat je in een telefoon zou willen. Dit premium vlaggenschip (vanaf ± € 950) heeft een verversingssnelheid van 120 Hz, de snelste prestaties van elke telefoon en een werkelijk epische levensduur van de batterij.

  Maar het zijn de camera’s van de iPhone 13 Pro Max die deze telefoon over de top hebben gezet, omdat ze de beste zijn die ik tot nu toe op een telefoon heb getest. Je kunt in de filmmodus video’s met een meeslepend bokeh-effect opnemen, je eigen fotografische stijlen kiezen en met een nieuwe macromodus die gebruikmaakt van de ultrabrede camera superclose-ups maken.

  De camerabobbel van de iPhone 13 Pro Max is deze keer zeker prominenter, dankzij de grotere sensoren, en het algehele ontwerp is het zwaarder dan de iPhone 12 Pro Max. Maar ik vind het wel fijn dat de inkeping op het 6,7-inch scherm kleiner is. Bekijk onze iPhone 13 Pro review als je dezelfde functies in een compactere en iets goedkopere telefoon wilt.

  Als je op zoek bent naar iets meer betaalbaars en geen telelens of 120Hz-scherm nodig hebt, bekijk dan onze iPhone 13 review en iPhone 13 mini review.

  Hoewel ik wilde dat Apple sneller opladen en Touch ID aanbood, zoals je in mijn volledige iPhone 13 Pro Max-review zult zien, is dit de beste iPhone – en de beste telefoon op dit moment in alle categorieën.

  iPhone 13 Pro Max prijs en releasedatum

  Iphone 13 Pro Max Prijs En Releasedatum

  De iPhone 13 Pro Max is nu voor 128 GB opslagruimte vanaf ongeveer € 950 te koop. Naar 256 GB gaan kost rond de € 1040, 512 GB is ongeveer € 1215 en de maar liefst 1 TB-optie kost maar liefst rond de € 1385.

  Houd er rekening mee dat je op de iPhone 13 Pro Max kunt besparen als je je oude iPhone of andere telefoon inruilt. En we houden de beste iPhone 13-deals bij om je te helpen op deze nogal dure Apple telefoon wat geld te besparen.

  iPhone 13 Pro Max review: ontwerp en kleuren

  Iphone 13 Pro Max Review Ontwerp En Kleuren

  • Kleinere inkeping, maar iets zwaarder dan iPhone 12 Pro Max
  • Sierrablauw is onze favoriete kleur

  De iPhone 13 Pro Max behoudt de platte randen van de iPhone 12 Pro Max, maar ziet er een beetje anders uit. Ten eerste is de camera-array groter dan voorheen, dus het neemt aan de achterkant van de telefoon wat meer ruimte in beslag.

  Met een gewicht van 240 gram is de iPhone 13 Pro Max ook opmerkelijk zwaarder dan zijn voorganger van 228 gram. Maar dat zal ik toestaan, aangezien de nieuwe iPhone Pro een grotere batterij heeft.

  Positief is dat de inkeping van de iPhone 13 Pro Max iets kleiner is op het scherm, aangezien Apple het 20% heeft verkleind met behoud van dezelfde belangrijke Face ID-technologie. Het is geen volledig scherm, maar het is een verbetering ten opzichte van recente iPhones.

  Mijn enige echte klacht over het ontwerp van de iPhone 13 is dat het geen Touch ID biedt, noch in de aan / uit-knop, noch onder het scherm. In een tijd dat veel mensen op openbare plaatsen nog steeds maskers dragen, zou het leuk zijn om een alternatieve manier te hebben om onze iPhones gemakkelijk te ontgrendelen.

  Er zijn enkele klachten van gebruikers dat de iPhone 13-serie problemen heeft met ontgrendelen met de Apple Watch, die zou moeten werken terwijl je een masker draagt. Gelukkig zegt Apple dat er een oplossing komt.

  De iPhone 13 Pro Max is in vier kleuren verkrijgbaar: grafiet, goud, zilver en sierrablauw. Ik zou voor het blauwe model kiezen als ik met mijn eigen geld zou betalen. Het grafietmodel dat ik heb getest, heeft een strakke professionele uitstraling, maar is niet zo speels.

  iPhone 13 Pro Max review: scherm

  Iphone 13 Pro Max Review Scherm

  • 120 Hz ProMotion-display levert vloeiendere prestaties en animaties
  • Helderder scherm, beter leesbaar buitenshuis

  De grootste upgrade naar het scherm van de iPhone 13 Pro Max – en de grootste upgrade in het algemeen – is het nieuwe ProMotion-scherm. Dit 6,7-inch paneel kan de verversingssnelheid dynamisch van 10 Hz tot 120 Hz schalen, wat in vloeiendere algehele prestaties en animaties resulteert.

  Als ik bijvoorbeeld met de iPhone 13 Pro Max en iPhone 12 Pro Max naast elkaar op sommige van mijn favoriete blogs scrol, dan kan ik de tekst op de nieuwere telefoon van Apple gemakkelijker lezen als ik snel op beide schermen scrol. Het voelt gewoon meer responsief.

  Deze voordelen zijn ook op andere activiteiten van toepassing, zoals vegen tussen apps of terugkeren naar het startscherm. Maar ik ben meer enthousiast over apps die van ProMotion profiteren. Dit omvat online gaming zoals Genshin Impact of ROV, waarbij je alle kanten op beweegt en in monsters verandert. En de hele ervaring was heerlijk vloeiend.

  De iPhone 13 Pro Max en iPhone 13 Pro hebben momenteel een probleem waarbij bepaalde apps van derden niet op 120 Hz werken. Gelukkig zegt Apple dat er een oplossing komt.

  Een ander pluspunt van het scherm van de iPhone 13 Pro Max is de grotere helderheid. We hebben gemiddeld met Adaptive uit 837 nits gemeten en met Adaptive aan 1.038 nits. De iPhone 12 Pro Max was met Adaptive uit gemiddeld 654 nits. De Galaxy S21 Ultra komt op 821 nits uit.

  Het scherm van de iPhone 13 Pro Max levert verbluffende details, zelfs in scènes met weinig licht. Toen ik de trailer van James Bond No Time to Die bekeek, kon ik elke gedetailleerde spleet in Rami Maleks getransformeerde gezicht zien. (foto hieronder voor context van de laatste zin, kan verwarrend zijn)

  iPhone 13 Pro Max review: camera’s

  Iphone 13 Pro Max Review Camera's

  • Nieuwe sensoren laten meer licht binnen voor helderdere beelden
  • Krachtigere 3x optische/15x digitale zoom
  • Overtuigende macro-modus

  De iPhone 13 Pro Max heeft niet voor niets een grotere camera-array. De belangrijkste brede camera is de grootste van Apple tot nu toe met 1,9 m pixels (tegenover 1,7 μm) en biedt een diafragma van af/1,5, dat 49% meer licht levert dan de iPhone 12 Pro Max. En de ultrabrede camera biedt een groter diafragma van f/1,8 (was f/2,4 voor iPhone 13 Pro Max) voor helderdere foto’s en een breder gezichtsveld.

  Zoomen op de iPhone 13 Pro Max krijgt ook een boost, aangezien de telelens van de iPhone 13 Pro Max een 3x optische zoom biedt, tegenover 2,5x op de iPhone 12 Pro Max.

  En er zijn veel camera-upgrades die verder gaan dan de hardware. De iPhone 13 Pro Max maakt bijvoorbeeld gebruik van de ultrabrede camera om beelden tot op 2 cm afstand vast te leggen. Terwijl de iPhone 12 Pro Max moeite had om dichtbij te focussen, kon ik met de nieuwe iPhone elk detail vastleggen.

  De iPhone 13 Pro Max deed het tijdens onze tests ook uitstekend bij het vastleggen van bloemen, met rijke kleuren en veel details in de bloembladen.

  Een andere nieuwe camerafunctie van de iPhone 13 is Fotografische stijlen, waarmee je kunt kiezen hoe je foto’s er qua toon en warmte uit moeten zien. Je opties omvatten standaard, rijk contrast, levendig, warm, koel. En deze kun je naar eigen inzicht aanpassen.

  Wat de algehele beeldkwaliteit betreft, is de iPhone 13 Pro Max een stap voor op de andere beste cameratelefoons.

  Hoe complexer een foto is, hoe meer de iPhone 13 Pro Max schittert. De foto van de iPhone legt nauwkeuriger de doorschijnendheid van het water vast terwijl de omringende rotsen knallen, terwijl de foto van de Galaxy S21 Ultra er in vergelijking vlak uitziet.

  Ondanks een sprong van 2,5 naar 3x voor de telezoom op de iPhone 13 Pro Max, blijft hij achter bij Samsungs beste. Op sommige boten met 3x inzoomen, geef ik in dit geval de voorkeur aan de iets helderdere beelden van de S21 Ultra. En met 15x digitale zoom ziet de tekst op de boot er in de Samsung-opname scherper uit. De 15x zoom van de iPhone 13 Pro Max is in ieder geval beter dan de 12x maximale digitale zoom van de iPhone 12 Pro Max.

  De grotere sensor van de iPhone 13 Pro Max won in onze selfie-vergelijkingstest van de iPhone 12 Pro Max. Ons gezicht en onze kleding zagen er met de nieuwe iPhone stralender uit, terwijl we met de camera van vorig jaar een beetje in de schaduwen verdwijnen.

  Als het om ultrabrede foto’s gaat, dan staat de iPhone 13 Pro Max hier gelijk met de Galaxy S21 Ultra. Maar ik geef een kleine voorsprong aan de nieuwe iPhone vanwege het detail in de rots en vooral de rimpelingen in het water.

  Om de iPhone 13 Pro Max bij weinig licht te testen, heb ik deze hortensia’s ‘s nachts in bijna volledige duisternis gefotografeerd. Geen van beide afbeeldingen ziet er erg scherp uit, maar de iPhone levert een nauwkeuriger roze en helderder groene bladeren.

  iPhone 13 Pro Max review: video – en cinematic modus

  Iphone 13 Pro Max Review Video En Cinematic Modus

  • De cinematic modus steelt met automatische scherpstelling en bokeh de show
  • ProRes-ondersteuning voor meer creatieve controle

  De Cinematic video-modus op de iPhone 13 Pro Max is zo goed dat je je net een filmregisseur voelt. Dat is zeker hoe ik me voelde na het maken van verschillende clips die een bokeh-effect op je opnamen toepassen en automatisch de focus naar meerdere onderwerpen schakelt, afhankelijk van wat er in het frame gebeurt.

  Ik had ook plezier met de Cinematic-modus door mijn vriend me vast te laten leggen terwijl ik langs een pad liep en tijdens het basketballen een slam dunk probeerde te doen. In beide gevallen leverde de iPhone 13 Pro Max een overtuigende bokeh bij de video.

  Helaas is de resolutie voor de filmmodus over het hele iPhone-bereik tot 1080p beperkt, dus je kunt niet tegelijkertijd video’s in de portretmodus en 4K-kwaliteit hebben.

  Als je nog meer creatieve controle wilt, dan ondersteunt de iPhone 13 Pro Max ProRes-video, een formaat dat de voorkeur van video-editors heeft. Je kunt in ProRes tot 30 fps in 4K opnemen, maar houd er rekening mee dat alleen de 256GB en hogere modellen 4K ondersteunen. Het 128 GB-model is in ProRes tot 1080p beperkt, waarschijnlijk omdat deze bestanden heel veel opslagruimte in beslag nemen.

  Wat je ook fotografeert, je zult niet teleurgesteld zijn in de videokwaliteit van de iPhone 13 Pro Max. In deze weidse opname van de Manasquan-rivier lijkt alles, van de bomen in de lucht en gezwollen wolken tot het kabbelende water en wuivende takken, op een DSLR. Ik merkte echter een beetje ruis op toen ik op 3x inzoomde.

  iPhone 13 Pro Max review: Prestaties

  Iphone 13 Pro Max Review Prestaties

  • A15 Bionic blaast Android telefoons weg
  • Aanzienlijke grafische verbetering

  Dankzij de nieuwe A15 Bionic-chipset is de iPhone 13 Pro Max belachelijk snel en pakt hij de titel van snelste telefoon ter wereld. Ik raakte helemaal verdwaald in de racegame Warp Drive, die snelle framesnelheden en soepel actie levert, zelfs als je over de baan zoomt (en soms teleporteert).

  En ik kreeg ook een kick van Seek, dat de machine learning-spieren van de iPhone 13 Pro Max spant door onmiddellijk verschillende planten in mijn woonplaats te identificeren, van de siernetel tot de nieuw-guinea impatiens.

  Qua benchmarks vernietigt de iPhone 13 Pro Max opnieuw de Android concurrentie. In Geekbench 5, dat de algehele prestaties meet, behaalde de iPhone 13 Pro Max een multi-core score van 4.549 en een single-core score van 1.720. De Galaxy S21 Ultra bereikte respectievelijk 3.440 en 1.123, terwijl de iPhone 12 Pro Max 4.111 en 1.603 bereikte.

  Interessant is dat de iPhone 13 een iets lagere 4.436/1.668 scoorde, wat volgens ons aan het feit te wijten kan zijn dat de Pro Max meer RAM heeft. (Apple onthult niet hoeveel geheugen het in zijn verschillende iPhone-modellen stopt.)

  Je zou een grafische boost op de iPhone 13 Pro Max mogen verwachten, aangezien deze in de 3DMark Wild Life onbeperkte test de concurrentie voor was. Het registreerde een framesnelheid van 68,4 frames per seconde, vergeleken met 54 fps voor de iPhone 12 Pro Max en 34 fps voor de Galaxy S21 Ultra.

  Videobewerking zou voor deze telefoon ook snel moeten werken, aangezien het slechts 25 seconden duurde voordat de iPhone 13 Pro Max in de Adobe Premiere Rush-app een 4K-bestand naar 1080p transcodeerde. Dat is maar iets sneller dan de 28,5 seconden van de iPhone 12 Pro Max, maar veel sneller dan de 1:02 tijd van Samsung.

  iPhone 13 Pro Max review: batterijduur en opladen

  Iphone 13 Pro Max Review Batterijduur En Opladen

  • De batterijduur van 12 uur en 16 minuten is een van de langst meegaande telefoons
  • Opladen blijft zonder USB-C-poort op 20 W steken

  Nu komen we bij een van de beste delen van de iPhone 13 Pro Max review: levensduur van de batterij. Dankzij een grotere batterij en andere verbeteringen ging de iPhone 13 Pro Max met onze batterijtest, die via 5G met een helderheid van 150 nits continu over het web surft, maar liefst 12 uur en 16 minuten mee.

  De iPhone 12 Pro Max ging vorig jaar 10 uur en 53 minuten mee en de Galaxy S21 Ultra hield het 11:25 vol. Alles boven de 11 uur is geweldig, dus de iPhone 13 Pro Max verdient een plekje op onze lijst met de beste batterijlevensduur van telefoons .

  Het nieuws op het gebied van opladen is niet zo geweldig, aangezien de iPhone 13 Pro Max met een 20W UBC-C-oplader na 30 minuten slechts 50% capaciteit had bereikt, terwijl andere telefoons zoals de OnePlus 9 Pro en Xiaomi 11T Pro binnen 30 minuten of minder tot 100% kunnen komen. MagSafe opladen, hoewel handig, is met 15W zelfs langzamer.

  iPhone 13 Pro Max review: iOS 15

  Iphone 13 Pro Max Review Ios 15

  • Met SharePlay kun je video’s bekijken en met vrienden naar muziek luisteren
  • Focus vermindert afleiding

  iOS 15 is niet de sprong die iOS 14 in termen van het toevoegen van widgets was, maar het levert een aantal slimme en leuke upgrades op. FaceTime krijgt de nodige audio- en videoverbeteringen en met een toekomstige iOS 15-update kun je naar muziek luisteren of met vrienden of familie films of tv-programma’s kijken. En de Berichten-app heeft een nieuw gedeelte ‘Gedeeld met jou’ voor eenvoudigere toegang tot gedeelde foto’s, artikelen en meer.

  Ik vind vooral de nieuwe Focus-functie in iOS 15 leuk, waarmee op basis van wat je doet je meldingen kunt filteren. Meldingen zijn dankzij een nieuwe overzichtsweergave ook meer gestroomlijnd, zodat je niet overweldigd raakt.

  Andere iOS 15-goodies zijn een opnieuw ontworpen Safari (ik vind de adresbalk onderaan niet echt fijn, maar je kunt het veranderen), een meer uitgebreide Weer-app en een verbeterde Maps-app met meer details en betere wegweergaven. Last but not least, Live Text geeft je Google Lens-achtige krachten door via de camera tekst in realtime te herkennen om dingen op te zoeken.

  iPhone 13 Pro Max review: oordeel

  De iPhone 13 Pro Max is de zeldzame telefoon die van ons 5 sterren krijgt. Je krijgt superieure camera’s en video-opnamemogelijkheden – inclusief de zeer meeslepende Cinematic-modus en macro-modus – zinderende prestaties en een zeer responsief 120Hz-scherm. Bovendien is de levensduur van de batterij deze keer nog beter en een van de beste die we van een 5G-vlaggenschip hebben gezien.

  Ik waardeer ook de iets betere 3x optische zoom en 15x digitale zoom op de iPhone 13 Pro Max, het helderdere scherm en de iets kleinere inkeping. Maar ik wou dat Apple sneller kon opladen, en ik zou de volgende keer met de iPhone 14 graag een slanker ontwerp zien met minder camerabobbels en misschien een volledig scherm.

  Sommigen geven misschien gewoon de voorkeur aan de iPhone 13 Pro omdat deze kleiner en lichter is, omdat er geen andere functionele verschillen tussen de twee telefoons zijn. Maar als je de voorkeur aan een groter scherm geeft, dan komt de iPhone 13 Pro Max het dichtst in de buurt van perfectie die je in een telefoon kunt krijgen.

  ONS OORDEEL

  De geweldige camera’s van de iPhone 13 Pro Max, het 120Hz-scherm en de langere batterijduur vormen samen een praktisch perfecte telefoon. Het opladen zou sneller kunnen en Touch ID zou leuk zijn, maar over het algemeen is dit een beest dat niet te verslaan is.

  VOOR

  • Beste camera’s in een telefoon
  • Superieure prestaties
  • Cinematic video modus
  • Helderder scherm
  • Uitstekende batterijduur

  TEGEN

  • Kan sneller opladen gebruiken
  • Cinematic modus tot 1080p beperkt
  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.

  by , and