Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
een man die een opblaasbare kampeertent oppompt

10 Beste Opblaasbare Tenten Review Voor 2024

  Ik was ooit in het algemeen erg sceptisch over opblaasbare tenten, maar misschien ben je hier om dezelfde reden terechtgekomen als dat ik dit artikel heb geschreven.

  We zijn geïntrigeerd geraakt door de overtuigende prestaties en door de positieve recensies van mensen die deze tenten hebben gebruikt. In feite is de eerste tent die in de ruimte is verschenen een opblaasbare tent geweest, met dank aan Vango en andere luchttenten die in 2018 verschillende campingprijzen hebben gewonnen.

  #1
  Highlander Aeolus 4 Airpole Quick Pitch Spacious Ademend 4 Man Tent
  #2
  Eurotrail Tunneltent Cambridge Air 305 x 475 x 200 cm
  #3
  Easy Camp compatible Tent Base Air 500 5 Pers. | 120335
  Highlander Aeolus 4 Airpole Quick Pitch Spacious Ademend 4 Man Tent
  Eurotrail Tunneltent Cambridge Air 305 x 475 x 200 cm
  Easy Camp compatible Tent Base Air 500 5 Pers. | 120335
  -
  -
  -
  #1
  Highlander Aeolus 4 Airpole Quick Pitch Spacious Ademend 4 Man Tent
  Highlander Aeolus 4 Airpole Quick Pitch Spacious Ademend 4 Man Tent
  -
  #2
  Eurotrail Tunneltent Cambridge Air 305 x 475 x 200 cm
  Eurotrail Tunneltent Cambridge Air 305 x 475 x 200 cm
  -
  #3
  Easy Camp compatible Tent Base Air 500 5 Pers. | 120335
  Easy Camp compatible Tent Base Air 500 5 Pers. | 120335
  -

  op tent type:

  Ze zijn steeds sterker geworden en hebben hun plaats in de kampeerwereld versterkt. Hiermee is een overvloed aan fabrikanten de strijd aangegaan in een poging om zelf een stukje van de taart op te eisen. Met dit in gedachten geloven we dat de toekomst van de opblaasbare tenten onder kampeerders rooskleurig is.

  Dit creëert voor consumenten een probleem: hoe moet je nou uit meer dan 200-300 modellen kiezen?

  Voor het ongetrainde oog is dit een moeilijke taak met veel gevaren en valkuilen. Ons team is aan de slag gegaan en heeft talloze producten met ingewikkelde criteria zorgvuldig getest en onderzocht om de goede tenten van de slechte te scheiden.

  door tentvorm:

  10 Beste Beoordelingen Van Opblaasbare Kampeertenten

  1. Highlander Tent Aeolus 4

  Highlander Tent Aeolus 4

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Highlander Aeolus 4 is een populaire 4-persoons opblaasbaar tent die ook als ruime 3-persoons tent gebruikt kan worden.  Zowel de binnen- als buitentent zijn van 185T ademend polyester gemaakt en de buitentent beschikt daarnaast nog over een polyurethaan coating waardoor de tent waterbestendig is. De tent heeft een waterkolom van 3000 millimeter. Het grondzeil van de tent is volledig in de tent geïntegreerd, ook onder het luifel.

  Het kan zeer gemakkelijk worden opgezet en kan in udner 3 minuten alleen worden opgezet. Gelukkig wordt een luchtpomp gratis meegeleverd bij de aankoop, dus deze is vanaf het begin klaar voor installatie. De tent beschermt optimaal tegen alle weersomstandigheden en de luchtcirculatie in de tent is erg goed. De naden van de tent zijn getapet en de ramen kunnen voor wat meer privacy van gordijnen worden voorzien.

  Met een gewicht van slechts 15 kg voor het hele pakket, is het niet echt een model voor backpacken, maar zeker gemakkelijk door iedereen in het gezin over een redelijke afstand te dragen. Het tunnelontwerp helpt de luchtweerstand aanzienlijk te verminderen met zijn aerodynamische ontwerp en laat regen gewoon van de zijkanten aflopen.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Veel ruimte
  • Waterbestendig
  • Gordijnen voor privacy

   

  2. Eurotrail Tunneltent Cambridge Air

  Eurotrail Tunneltent Cambridge Air

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Opblaasbare familie tent voor kampeerders die niet op comfort en gemak in willen leveren.

  Leefruimte

  De tent beschikt over een grote leefruimte met grote heldere afsluitbare ramen voor een mooi panoramisch uitzicht. De zijdeur heeft een speciaal regenluifeltje en een extra gaasdeur voor ventilatie en om de insecten buiten te houden.

  Het is mogelijk om met een scheidingswand 2 slaapkamers te maken, wat perfect is voor gezinskampeerders en degenen die wat privacy willen creëren tijdens het omkleden of slapen. Ideaal om ouders en kinderen van elkaar te scheiden of misschien een speciale opslagruimte te hebben.

  Extra optie: Optioneel verkrijgbaar tenttapijt, het voelt heerlijk zacht aan, en het beschermt tegelijkertijd je grondzeil tegen overmatige slijtage.

  Opbergruimte

  De binnentent is voorzien van een handige organiser in de voorwand, en zakken aan de binnenzijde. De binnentent is voorzien van een handige organizer in de voorwand, en vakken aan de binnenzijde.

  De zakken zijn ook voorzien van mesh, wat een geweldig ontwerp is omdat het lucht door de zak laat circuleren, waardoor condensvorming wordt voorkomen. Door condensatie kunnen kleine plassen water in de hoeken ontstaan, die uw elektronica en telefoons kunnen beschadigen. Gaasvakken zijn het veiligst en zijn duidelijk zichtbaar in de Cambridge Air-tent.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Veel leefruimte
  • Kamer te verdelen in 2 kamers
  • Opbergvakken
  • Extra optie van een tapijt

  3. Easy Camp Hurricane 500 tent

  Easy Camp Hurricane 500 tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Easy Camp Hurricane 500 is een ruime en comfortabele tent, ideaal voor vrienden of gezinnen. Hij is gemakkelijk op te zetten is, zelfs voor de beginnende kampeerder. Geen gedoe met ingewikkelde tentstokken, want de tent heeft een opblaasbaar frame. Je hoeft hem alleen maar even op te pompen en hij staat!

  Wanneer de buitentent eenmaal is opgeblazen hang je de binnentent er eenvoudig in, door middel van handige ringetjes. De binnentent biedt plaats aan maximaal 5 personen, maar met 4 personen heb je wat meer slaap- of bagageruimte. De binnentent is opgedeeld in twee slaapcabines, maar kan ook tot één grote slaapcabine worden gemaakt.

  De tent heeft grote ramen waardoor je altijd lekker naar buiten kunt kijken en contact met de natuur hebt. Alle ramen zijn af te sluiten met gordijnen, wanneer je juist wat meer privacy wenst.

  Waterkolom 3000 mmHet tentdoek is gemaakt van polyester met een PU coating. De waterkolom geeft aan hoeveel mm water er per cm² op het doek kan staan voordat het doorlekt. Een waterkolom van 3000 mm betekent dat de tent waterdicht is, zelfs bij zware regenbuien.

  Brandvertragend materiaalDe tent is gemaakt van brandvertragend materiaal. Dit is altijd zeer belangrijk in de buurt van campingkooktoestellen, barbecues en kampvuurtjes.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Veel ruimte
  • Tent is van binnen verstelbaar
  • Waterdicht

   

  4. 10T opblaasbare tunneltent voor 3 of 5 man

  10T opblaasbare tunneltent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Je kan de tent overal gebruiken op de camping, in de tuin, bij een festival of in de natuur. De tent is te gebruiken voor paren, familie en vrienden als accommodatie in de zomervakantie. De opblaasbare tent is in verschillende kleuren te verkrijgen.

  Opzetten

  Deze gezinstent met grondzeil is snel op te zetten. Je hoeft hem alleen maar op te pompen, af te spannen en je bent klaar. Dit komt voornamelijk door de hogedrukbogen die, wanneer opgeblazen, de hele tent snel op zijn plaats tillen. Bovendien, omdat het met lucht gevulde bogen zijn en geen metalen palen, zullen ze weven met de wind en niet breken.

  Compacte verpakking

  De verpakking is compact. Makkelijk in te pakken en mee te nemen. Opgepakt slechts 35 cm x 69 cm en weegt slechts 15 kg, wat ongelooflijk licht is voor zo’n grote opblaasbare tent. Inhoud van de rugzak: tent, luchtslangen, luchtpomp, slaapcabine, haringen, scheerlijnen.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Afsluitbare ramen
  • Compacte verpakking
  • Veel ruimte

   

  5. Vango Odyssey Airbeam

  Vango Odyssey Airbeam 500

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Vango Odyssey-lijn is een lijn van opblaasbare tenten van topkwaliteit die in het veld uitstekend presteert. Hun Odyssey 500 stond een tijdje geleden op het podium en die deed het zo goed, dat ze de 600 zijn gaan ontwikkelen en nu de 600SC ontwikkeld hebben. We zijn dol op dit model, omdat het met zijn zonnekap, luifelbevestiging en grote afmetingen heel goed bij gezinnen past.

  Opzetten

  Dit is een zeer gemakkelijke tent om op te zetten. Wat het opblaas gedeelte betreft, het heeft weinig voorbereiding nodig en je kunt meteen aan de slag om hem via het drukventiel op te pompen. We schatten dat je ongeveer 8 minuten nodig hebt van de auto tot het volledig opzetten van de tent.

  Een cool kenmerk van deze tent zijn de luchtbalken die de tentstokken in traditionele tenten vervangen en die zijn voorgebogen, dit zorgt voor extra sterkte in het ontwerp, waardoor de hele constructie stijver wordt.

  Waterbestendig

  De buitentent is van hoogwaardig polyester gemaakt  met een krankzinnige waterkolom van 4000 mm. Je kunt er zeker van zijn dat er geen water in dit materiaal door zal dringen, zolang er geen scheuren en gaatjes in zitten. Het Protex 70 Denier materiaal is ook brandvertragend, dus je hoeft je ook geen zorgen te maken dat vonken en kooltjes je tent in vuur en vlam zullen zetten.

  Gepatenteerd

  De Odyssey-lijn heeft een gepatenteerd spansysteem met de naam de Vango TBS II, je zult dit in veel van hun modellen terugzien en het helpt om de stabiliteit te verbeteren door een spanband-systeem te gebruiken om het frame op zijn plaats te trekken en vast te houden.

  Note: Als je meer informatie wilt over de beste Vango tenten, bekijk dan onze volledige recensie en gids.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Solo-opstelling
  • Kwaliteitsmaterialen
  • 4000 mm HH-classificatie
  • Afgeschermde kamer
  • Reparatiepatches inbegrepen

   

  6. Vango Skye Air II 400

  Vango Skye Air II 400

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Vango Skye is een populaire lijn luchttenten uit de Vango collectie. U zult direct merken dat het een zeer aerodynamisch ontwerp gebruikt, dit helpt het barre weersomstandigheden te weerstaan. Bovendien kan het de regen direct van de tentconstructie laten glijden, waardoor de tijd dat het water zich terugtrekt, wordt verkort.

  Verkocht als 4 persoonstent, er is voldoende ruimte voor 4 campers. We zijn echter van mening dat het het beste kan worden gebruikt voor 2 of maximaal 3 personen, waarbij de resterende ruimte wordt gebruikt voor uw kampeertassen en uitrusting.

  Het ontwerp van de tunneltent creëert een grotere binnenruimte en verbetert ook de wind- en regenbestendigheid, een geweldig ontwerp voor kamperen op afstand en ook voor familiecamping.

  Een van onze favoriete eigenschappen is hoe compact deze tent is. Voor een opblaasbare tent is dit vrij zeldzaam en toont het de bouwkwaliteit waartoe Vango in staat is. Dit zorgt ook voor een veel gestroomlijnder op- en afbouwproces, waardoor zelfs de meest amateuristische kampeerder deze tent in slechts een paar minuten kan opzetten.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Snel op te zetten
  • Tegen de wind bestand
  • Verduisterde kamers
  • Waterdicht

  voor kinderen:

   

  7. Outwell Holidaymaker 500 tent

  Outwell Holidaymaker 500 tent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Outwell Holidaymaker 500 is een ruime, opblaasbare tent en dé perfecte reisgenoot voor een comfortabele gezinsvakantie.

  De tent is geschikt voor maximaal vijf personen en bestaat uit een binnentent met twee aparte slaapruimtes en een zeer ruime voortent, die ook in twee delen te scheiden is. Genoeg ruimte voor het hele gezin dus!

  Luchtbuizen

  De opblaasbare tent heeft een zeer stevig frame van opblaasbare luchtbuizen. Deze luchtbuizen blaas je afzonderlijk van elkaar op, met behulp van de speciaal meegeleverde handpomp. Dus geen gedoe meer met tentstokken, het is gewoon een kwestie van even oppompen en je tent is klaar.

  Binnentent

  De binnentent is opgedeeld in twee ruime slaapcabines die plaats bieden aan maximaal 5 personen. De scheidingswand tussen de slaapcabines is tevens open te ritsen om één grote slaapruimte te creëren.

  Daarnaast zijn de slaapcabines van verduisterende stof gemaakt, zodat je ook wanneer het buiten al licht is nog heerlijk kunt uitslapen of een middagdutje kunt doen.

  Windkracht 9Dankzij de aerodynamische vorm en het stabiele ontwerp is de tent tegen harde wind bestand. De tent is uitgebreid getest en kan windkracht 9 op de schaal van Beaufort aan.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Makkelijk op te zetten
  • Vast grondzeil
  • Getinte ramen, meer privacy, goed slapen
  • Meegeleverde pomp

   

  8. Eurotrail Bergamo Air Opblaasbare Tunneltent

  Eurotrail Bergamo Air Opblaasbare Tunneltent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De bergamo is met het Eurotrail AirTube systeem binnen enkele minuten op te blazen tot een ruime accommodatie met een grote slaapcabine voor 4 tot 5 personen.  De tent heeft een vastgenaaide luifel met ramen. De grote panorama-ramen in de woonkamer laten veel daglicht in de tent. Alle ramen zijn aan de binnenkant te verduisteren. Het leefgedeelte heeft 3 deuren en biedt veel ruimte voor bagage zoals een tafeltje en stoelen. De 2 zijdeuren hebben allebei een regenscherm en zijn met extra muggengaasdeuren uitgerust.

  De ruime binnentent biedt plaats aan 4 tot 5 personen en de ruimte is met de scheidingswand in 2 delen te verdelen. Het grondzeil is over het hele oppervlak aan de tent genaaid wat voorkomt dat er water of ongedierte binnen kan dringen. Voor in het leefgedeelte is er ook een heerlijk fleece tapijt aanwezig. Geprijsd iets boven het marktgemiddelde, maar met een echte kwaliteitsfabricage, is deze tent ideaal voor gezinnen die willen investeren in een tent voor de lange termijn.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Snel op te zetten
  • Veel ruimte
  • Grote ramen

   

  9. Coleman Opblaasbare Tent Valdes 6XL

  Coleman Opblaasbare Tent Valdes 6XL

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  De Air Valdes-serie is uitstekend ontvangen door kampeerders en ontving in 2016 een award voor innovatie van Camping World, vanwege de verduisterende slaapkamerfunctie. Coleman heeft met de Valdes 6L en 6XL hun plek in de markt van opblaasbare tenten gemarkeerd.

  Opzetten

  Verbazingwekkend genoeg kan de enorme 6XL door slechts één persoon worden opgezet. Sluit je pomp aan op het ventiel en begin, het ventiel is een hogedrukventiel die de luchtinlaat veel sneller toelaat dan standaardventielen en het versnelt ook het leeg laten lopen. De binnenste stangen zullen snel omhoog komen, dankzij de duurzame binnenbanden (TPU) in het frame, die door een duurzame polyester schaal worden beschermd en die met ongebroken kracht wordt opgeblazen.

  Verduisterende slaapkamer

  Een bekroonde innovatie zorgt ervoor dat 99% van het zonlicht geblokkeerd wordt om welke kamer dan ook binnen te dringen, waardoor er een donkere, slaapopwekkende omgeving ontstaat. Het verlaagt de temperatuur in de tent met maximaal 5 graden. Naast dat de tent het zonlicht blokkeert, absorbeert hij het ook en gebruikt het de energie later om de tent weer op te warmen.

  XXL slaapkamers

  Een bijkomend voordeel van zijn de afmetingen is dat de slaapkamers enorm zijn. Mogelijk een slimme truc van het bedrijf om hun grote dubbele luchtbed in de verkoop te integreren, maar we zijn niet gek. Je kunt in deze extra grote kamers net zo goed als een koning of koningin slapen.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Brandvertragend
  • Duurzame TPU binnenband
  • Verduisterende slaapkamertechnologie
  • 4000 mm HH-classificatie
  • XL-formaat kamers

   

  10. VidaXL Tent met Opblaasbare Tentbogen

  VidaXL Tent met Opblaasbare Tentbogen

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Het tentdoek is van luchtdoorlatend polyesterweefsel gemaakt en heeft een PA coating en is daarom zowel UV- als waterbestendig. Om vuil en vocht wat vanaf de bodem naar bovenkomt te bestrijden is de vloer van de tent al aan de tent vastgenaaid, waardoor de tent dus ook heel gemakkelijk schoon te maken is.

  Let op: Wij raden aan om het dak met een waterdichte spray te behandelen, voor het geval de tent aan zware regenval wordt blootgesteld. Als je de opblaasbare tent extra wilt verstevigen, dan kan je ervoor kiezen de tent met de meegeleverde touwen en haringen aan de grond vast te zetten.

  Belangrijkste Kenmerken:

  • Extra te verstevigen
  • Groot genoeg voor 4 personen
  • Makkelijk schoon te maken

   

  Veelgestelde vragen

  Wat is een opblaasbare tent en hoe werkt het?

  Een opblaasbare tent gebruikt lucht om steunbalken te vullen die als luchtstangen bekend staan. Er worden geen traditionele tentstokken in de opstelling gebruikt, dus geen gedoe meer met glasvezel of een metalen frame. In de balken zitten binnenbanden, zoals fietsbanden, ook wel bekend als TPU’s.

  Deze zorgen voor stabiliteit en vormen het frame van de tent. Een duurzame, dikke binnenband is het belangrijkste kenmerk van een opblaasbare tent van een goede kwaliteit. Bij de meeste opblaasbare tenten moet een TPU in het ontwerp zijn geïntegreerd.

  Wat is de beste opblaasbare tent?

  Vango stond altijd al vooraan in de beweging van opblaasbare tenten, er is zelfs een van hun tenten in de ruimte geweest. Dat is een fenomenale prestatie, waar je het vast wel mee eensbent. Naarmate ze populairder werden, kwamen er meer merken op de markt en begonnen bestaande bedrijven hun eigen modellen te ontwerpen.

  Respectabele merken om naar uit te kijken en die vergelijkbaar zijn met Vango zijn Outwell, Kelty Mach, Berghaus, Easy Camp (hun Hurricane Series) en Quechua.

  Heimplanet heeft ook een geweldige lichtgewicht rugzakversie gemaakt, in tegenstelling tot de grote ontwerpen voor gezinnen die zo gewoon zijn.

  Zijn opblaasbare tenten sterk en stabiel?

  Ja. Je zou kunnen denken dat het niet zo is, omdat het met lucht is opgeblazen, en hierdoor waarschijnlijk niet zo stevig zal staan maar dit is niet waar. In feite zijn opblaasbare tenten zelfs ongelooflijk sterk bij de sterkste wind.

  De sleutel tot hun kracht is dat ze kneedbaar zijn in de wind, terwijl tenten met tentstokken niet met de wind mee kunnen buigen, maar ze direct proberen te weerstaan. Als de windsnelheid hoog genoeg oploopt, dan zullen deze tentstokken gewoon doorbuigen en breken.

  Luchtstangen kunnen niet doorbuigen of breken, ze stromen en buigen mee met de wind, dit resulteert in een veel hogere weerstand tegen harde wind. Het is uiteraard niet te vergelijken met een solide constructie zoals een autokap of tuinluifel en prieel maar ze hebben echter zeker hun plaats voor extremiteiten in de buitenlucht.

   

  Conclusie over Opblaasbare Tenten

  We hebben veel plezier gehad met het schrijven van dit stuk en we hopen dat je het met plezier hebt gelezen.

  Het is duidelijk, opblaasbare tenten zijn echt ver gekomen en hebben hun traditionele tegenhangers van de tenten met tentstokken op veel manieren ingehaald, net zoals het zeil dat op veel manieren heeft gedaan. Met dit in gedachten, denken we echt dat ze het proberen waard zijn. Misschien vind je de perfecte set-up om als gezin te gaan kamperen met een opblaasbare tent aan je zijde.

  Tot de volgende keer… Veel plezier met kamperen!

  nv-author-image

  Lien D'Hollander

  Expertise: Veelzijdige Expert in Gezondheid, Reizen, Sport, en Outdoor, Gepubliceerd op BestReviews.nl en Diverse Platforms, Uitgebreide Educatieve Achtergrond en Certificeringen
  Job: Productonderzoeker en Tester

  Onze business pro, Lien, is gespecialiseerd in de gezondheids-, reis-, sport- en outdoorindustrie. Ze creëert briljante content die uit haar hobby's, passies en substantiële werkervaring voortkomt. Ze heeft een goed oog voor het juiste product en kent door haar ruime reiservaring de markt in diverse landen. Haar recensie-inhoud is zeker het vermelden waard.

  by and