Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
de Quechua pop-up tent opgezet op een camping

Quechua Pop Up Tenten Review | Fresh and Black Tent

  Het vinden van de beste kampeertent is essentieel, vooral voor liefhebbers die het meeste uit hun tijd in de natuur willen halen. Voor sommigen is kamperen niet zomaar een hobby voor in het weekend, maar een levensstijl.

  Het aanschaffen van de juiste uitrusting is een must, zodat je van de natuur kunt genieten en tijd en geld kunt besparen. Laten we vandaag eens naar ééeen van de best beoordeelde waterdichte tenten op Amazon kijken – de Quechua waterdichte tent en ontdekken waarom kopers dol op deze pop-up tent zijn.

  De Quechua pop-up tent straalt een frisse en comfortabele sfeer uit en de pop-upfunctie is innovatie op zijn best. Wij zijn van mening dat deze tent voor zowel ervaren kampeerders als voor beginners perfect is.

  Hoewel deze tent alleen voor 2 en 3 personen te verkrijgen is, denken we dat gezinnen met kleine kinderen dol op deze tent zullen zijn, omdat het zowel ouders als kinderen een goede nachtrust zal geven na een dag vol plezier te hebben gehad.

  Het is ook redelijk geprijsd, wat voor de meesten van het grootste belang is, laten we hem daarom eens nader kijken.

  Quechua – 2 seconden II werptent

  Quechua - 2 seconden II werptent

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Belangrijkste kenmerken

  • Gewicht van het item: 3,6 kg
  • Verzendgewicht: 3,6 kg
  • Productafmetingen: 120 cm X 210 cm
  • Seizoen: 4 seizoenen
  • Capaciteit: 2 personen

  Wat we denken

  Wat we het leukst aan deze pop-up vinden zijn de volgende kenmerken: het is Easy Guide Systeem voor montage en vouwen en vermindering van warmte. De belangrijkste reden waarom we gaan kamperen is om te ontspannen en om in de natuur te zijn. We gaan kamperen om te ontstressen en ons weer op te laden.

  Slapen in de natuur is nog nooit zo comfortabel geweest. Je zult na een goede nachtrust zeker weer opgeladen zijn en klaar om de wereld weer onder ogen te zien. Als dit model het niet voor je is, bekijk dan onze volledige lijst met de beste pop-up tenten op de huidige markt, voor een beetje variatie.

  Kenmerken

  • Snelle pop-up montage en demontage
  • Verduisterende kamers
  • Vermindering van warmte
  • Waterdicht – iIn tropische regen getest
  • Duurzaamheid
  • Windweerstand van windkracht 6!
  • Meerdere ventilatie mogelijkheden
  • Lichtgewicht

   

  Onze favoriete kenmerken

  Quechua - 2 seconden II werptent 1

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Laten we eerlijk zijn, het is gemakkelijker om een tent op te zetten dan om alles weer in te pakken. Het is een bonus dat het slechts een paar seconden duurt om de tent op te zetten en dat als er geen wind is, je geen haringen nodig hebt.

  Maar het weer inpakken en opvouwen is het meest uitdagende gedeelte. Met het eenvoudige geleidingssysteem kunnen we de tent eindelijk weer bijna zo goed als nieuw opvouwen – je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je waardevolle ruimte in je rugzak opraakt.

  De vermindering van warmte is ook een pluspunt. Tijdens het kamperen voelen we ons altijd vochtig en plakkerig, omdat de tent tée heet en vochtig wordt.

  Er is voldoende luchtcirculatie en er kan minder warmte van de zon de tent binnenkomen, zodat je je nooit meer plakkerig en vochtig zult voelen.

  Waterdicht

  Een van de belangrijkste factoren bij het kopen van een tent is de waterdichte eigenschap. De belangrijkste reden waarom we een tent tijdens het kamperen gebruiken is dus dat we dan beschutting tegen de hitte, kou en regen of mist hebben.

  Quechua - 2 seconden II werptent 2

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Het is in de praktijk getest onder een douche met 200 mm water / uur / m². Dit betekent dat het is bewezen en getest dat het een stortbui kan weerstaan.

  Ook als het regent kan je nog steeds van een goede nachtrust genieten, want deze tent kan het water namelijk snel van zich afschudden.

  Snel en gemakkelijk

  Quick-Pitch-systeem – het duurt slechts 2 seconden om de tent op te zetten, wat het voor iedereen gemakkelijk maakt, vooral voor beginners en nieuwe kampeerliefhebbers. Het is een vrijstaande tent, dus als er geen wind is, kun je hem overal zonder haringen neerzetten: geen ingewikkelde onderdelen, geen ingewikkelde montage, gewoon snel en gemakkelijk.

  Quechua - 2 seconden II werptent 3

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Easy-Fold-systeem – Inpakken is net zo eenvoudig als opzetten. Met een easy-fold systeem waarmee je snel kunt inpakken zonder dat het omvangrijk wordt. Een veelvoorkomend probleem bij de meeste tentgebruikers is de moeilijkheid om hem weer in te pakken, omdat de meeste tenten dik worden en heel veel ruimte in de rugzak in beslag nemen.

  Donkere buitenstof

  De Quechua waterproof pop-up tent maakt gebruik van frisse en zwarte gepatenteerde buitenstof die de binnenkant zelfs op het helderste moment van de dag donker houdt.

  Quechua - 2 seconden II werptent 4

  Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

  Door het binnen donker te houden, wordt de tent koel gehouden en is het slapen comfortabel. Het frisse concept vermindert de warmte van de zon en de omgeving. De gebruikte stof is met Ti0² bedekt en heeft een UPF van 50+.

   

  Tent overzicht

  Vermindering van warmte

  Quechua gebruikt een ventilatiedoek met twee zijpanelen die verlengd en bevestigd kunnen worden. De buitentent op de rest van de tent, inclusief bij het slaapgedeelte, kan ook opgetild en aangepast worden om meer luchtcirculatie mogelijk te maken, waardoor de lucht binnenin fris blijft en condensatie wordt verminderd. Door condensatie wordt de lucht in de tent heet en muf. Quechua heeft dat probleem opgelost door ademend polyester onder de buitentent te gebruiken.

  Duurzaamheid

  De Quechua waterproof pop-up tent is een waardige investering, omdat je er zeker van kan zijn dat hij jaren meegaat. Het is tegen extreme hitte van de zon, harde wind en zware regenval bestand. Quechua gebruikt dekzeilen die zwaar met Ti0² of titaniumdioxide zijn bedekt.

  Ti0² is een zelfreinigend middel en breekt schadelijke verontreinigende stoffen af die door regen of luchtverontreinigende stoffen worden meegevoerd en die het tentdoek kunnen vernietigen. Hierdoor is de tent in vergelijking met andere producten op de markt duurzamer. Quechua gebruikt ook UPF +50 op het tentdoek zodat de zon niet in de tent binnendringt.

  Het vermindert niet alleen de warmte in de tent; de UPF +50 helpt ook om de tent zelf tegen beschadiging door de zon te beschermen, zodat deze langer meegaat.

  Windbestendigheid

  Bij minimale wind kan de tent vrijstaand worden neergezet; het is dan niet nodig om haringen te gebruiken. Met haringen is de tent tegen een windkracht van 50 km per uur bestand. De Quechua waterproof tent is een vier seizoenen tent, dus hij is gebouwd om alle weersomstandigheden te weerstaan zonder kapot te gaan of in stukken uit elkaar te vallen.

   

  Meest gestelde vragen

  Is er ruimte voor meer mensen?

  Tijdens het kamperen nemen we kookmateriaal, hengels en andere dingen mee die we tijdens een leuke reis in de natuur gebruiken. Is er in de tent voor zowel mensen als spullen voldoende ruimte?

  Ja, dat is er. Deze tent is compact, maar er is wat extra ruimte voor je spullen. Zolang je niet de hele keuken meeneemt, zal de ruimte geen probleem zijn.

  Als je het soort persoon bent dat veel kampeeraccessoires meeneemt, dan raden we je aan om de tent voor 3 personen te nemen, zodat jij en je partner de twee slaapgedeeltes kunnen gebruiken en de 3e ruimte voor je spullen kunt gebruiken. Misschien is er zelfs ruimte voor je kleine hond.

  Kan het als wel of niet als backpacktent worden gebruikt?

  Ingepakt is het ongeveer 60 cm – 71 cm, dus het is niet bepaald een backpacktent, tenzij je een grote rugzak gebruikt, dan zou het moeten lukken. We raden je aan deze los van je rugzak te dragen.

  Is het kindvriendelijk?

  Kinderen zouden geen probleem moeten hebben om volwassenen bij het opzetten van de tent te helpen. De kinderen zouden het zelfs zonder hulp op kunnen zetten. Het duurt een paar seconden om de tent op te zetten. Het wordt voor kinderen een makkie.

  De Quechua waterproof camping tent biedt alleen 2-persoons en 3-persoons tenten aan, dus gezinnen die van deze innovatie willen genieten, zullen 2 of 3 items moeten kopen. Het kan echter een waardige investering zijn, omdat de functies ervan een leuke en ontspannende tijd (en slaap) zullen bieden.

   

  Conclusie over Quechua Pop Up Tenten

  Kamperen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je hoeft geen expert te zijn om een leuk weekend met je dierbaren door te brengen. Als je over de juiste gereedschappen en uitrusting beschikt, dan kan het net zo eenvoudig als een, twee, drie zijn!

  nv-author-image

  Sofie Van Gorkum

  Expertise: Productbeoordelingen, Consumentenadvies, Duurzaamheid

  Sofie van Gorkum is een ervaren onderzoeker en editor gespecialiseerd in huishoudelijke producten. Afgestudeerd in rechten aan de Universiteit Leiden, heeft ze zich ontwikkeld tot een deskundige op het gebied van productbeoordelingen, consumentenadvies en duurzaamheid. Met haar unieke combinatie van juridische kennis en passie voor consumentenwelzijn, biedt Sofie diepgaande inzichten en betrouwbare recensies, gericht op een breed Nederlands publiek.

  by and