Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Samsung Galaxy Watch 3 Recensie

Samsung Galaxy Watch 3 Review 2024 – is het beter dan Apple Watch?

  De Samsung Galaxy Watch 3 brengt de roterende ring terug – plus een paar andere trucs

  De favoriete ring van de Samsung Galaxy Watch 3 – de roterende boog op een prachtig verpakte smartwatch van rond de € 340 – is net zo bevredigend als het lijkt.

  Hoewel met een draaibaar iets friemelen geweldig is, zijn levensreddende gezondheidsfuncties zoals een door de FDA goedgekeurde ECG-sensor en tripdetectie beter. Houd rekening met SpO2- en VO2 Max-waarden, een enorme bibliotheek met wijzerplaten en een afgeslankt ontwerp, en Samsung heeft in zijn wearable van de volgende generatie een winnaar gevonden.

  Het lijdt geen twijfel dat dit de beste Android smartwatch (en beste Samsung Galaxy 21 Ultra-accessoire) is die je nu kunt krijgen, maar deze Samsung Galaxy Watch 3 review legt uit hoe deze nieuwe concurrent het tegen de beste smartwatches doet, evenals de toonaangevende Apple Watch series 6.

  Samsung Galaxy Watch 3 Smartwatch Bluetooth, behuizing 45 mm, staal, lederen band, satuurmeter, valherkenning, sportbewaking, 53,8 g, accu 340 mAh, IP68, Mystic Black [Italiaanse versie]
  Samsung Galaxy Watch 3 Smartwatch Bluetooth, behuizing 45 mm, staal, lederen band, satuurmeter, valherkenning, sportbewaking, 53,8 g, accu 340 mAh, IP68, Mystic Black [Italiaanse versie]
  -
  Samsung Galaxy Watch 3 Smartwatch Bluetooth, behuizing 45 mm, staal, lederen band, satuurmeter, valherkenning, sportbewaking, 53,8 g, accu 340 mAh, IP68, Mystic Black [Italiaanse versie]
  Samsung Galaxy Watch 3 Smartwatch Bluetooth, behuizing 45 mm, staal, lederen band, satuurmeter, valherkenning, sportbewaking, 53,8 g, accu 340 mAh, IP68, Mystic Black [Italiaanse versie]
  -

  Samsung Galaxy Watch 3 specificaties

  Samsung Galaxy Watch 3

  • Startprijs: € 340
  • Scherm: 1,2 inch/1,4 inch
  • Kleuren: Mystic Bronze, Mystic Black, Mystic White
  • Afmetingen: 41 x 42,5 x 11,3 mm/45 x 46,2 x 11,1 mm
  • RAM: 1GB
  • Opslag: 8GB
  • Batterij: 247 mAh / 340 mAh
  • Duurzaamheid: 5ATM + IP68
  • Besturingssysteem: Tizen 5.5
  • Kenmerken: HRM, SpO2, VO2 Max, ECG, bloeddrukmeting

  De Samsung Galaxy Watch 3 is op 6 augustus 2020 in de verkoop gegaan. Degenen die geïnteresseerd zijn in het kiezen van de nieuwe smartwatch, hebben een paar maten en variaties om uit te kiezen.

  Met de startprijs van de Galaxy Watch 3 van rond de € 340 krijg je het 41 mm-model in Mystic Silver of Mystic Bronze. (De laatste optie is de kenmerkende kleur van Samsung, passend bij de Samsung Galaxy Note 20 Ultra en Samsung Galaxy Buds Live, die tegelijkertijd werden gelanceerd).

  Het grotere model van 45 mm begint bij ongeveer € 365 en wordt in Mystic Black of Mystic Silver geleverd. Het wordt ook in een titaniumvariant aangeboden, hoewel dat een premium zal zijn. En als je je Samsung Galaxy Watch 3 met LTE wil hebben zodat hij kan bellen en op berichten kan reageren wanneer je smartphone buiten het Bluetooth bereik is, verwacht dan rond € 45 aan de basisprijs toe te voegen.

  Samsung Galaxy Watch 3 ontwerp

  Samsung Galaxy Watch 3 Ontwerp

  De ring is terug, schat. Toen we het mechanisme tijdens onze originele Samsung Galaxy Watch review hadden getest, vonden we de fysieke ring nuttig en leuk. Het draaien van de wijzerplaat werkte met beide zijknoppen goed en bood een geweldig alternatief voor vegen of proberen met onze vinger in het ronde display te porren.

  De ring houdt het een tweede keer vol, maar voelt nog beter aan, omdat Samsung de Galaxy Watch 3 heeft afgeslankt. Hij is 8% kleiner, 14% dunner en 15% lichter dan de eerste Galaxy Watch. We hebben het hier over millimeters, maar als het om iets gaat dat je om je pols draagt, dan is het verschil merkbaar.

  Toch ziet het Mystic Bronze-model van 48 gram, 41 mm dat ik heb getest, er in vergelijking met mijn Apple Watch 5 lomp uit. De afweging is dat het meer op een traditioneel horloge lijkt dan op een hightech horloge. Terwijl ik mijn Apple Watch misschien af doe voor een lekker diner of een avondje uit, staat de Samsung Galaxy Watch 3 zijn mannetje als een stijlvol accessoire.

  Beter nog, de Samsung Galaxy Watch 3 wordt in vergelijking met de op fitness gerichte Samsung Galaxy Watch 2 met echt lederen banden geleverd die bij de kleur van de behuizing passen en aan een meer verhoogde esthetiek bijdragen. Maar het leer is niet goed tegen zweet of water bestand, dus ik zou ze voor sportievere exemplaren ruilen als ik de Galaxy Watch 3 als mijn dagelijkse horloge zou blijven gebruiken.

  Samsung Galaxy Watch 3 display en wijzerplaten

  Samsung Galaxy Watch 3 Display En Wijzerplaten

  Het scherm van 360 x 360 pixels van de Samsung Galaxy Watch 3 is scherp, helder genoeg om in direct zonlicht te zien en altijd aan, maar dat trok mijn interesse niet.

  Ik geef toe, Apple Watch-complicaties geven me stress. Ik voel me gedwongen om een combinatie van vijf verschillende wijzerplaten tegelijk te trekken om alles te zien wat ik de hele dag nodig zou kunnen hebben en zelfs dan zou ik willen dat er meer opties waren. Betreed de Galaxy Watch 3 met 80.000 verschillende wijzerplaten en 40 complicaties om uit te kiezen.

  Het heeft me heel wat tijd gekost om erachter te komen welke combinatie van ontwerp en gegevens me op de Galaxy Watch 3 troost bood, maar ik heb een zwak voor de weergerichte achtergronden. Ik kan niet uitleggen waarom ik nooit de voorspelling controleer voordat ik het huis verlaat, dus als het zien van regenanimaties om mijn pols niet helpt, dan zal niets helpen.

  Samsung Galaxy Watch 3 prestaties

  Samsung Galaxy Watch 3 Prestaties

  De Tizen-software van Samsung loopt nog steeds achter op Apple’s watchOS, maar is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het wispelturige Wear-besturingssysteem van Google. Niet alleen zijn de verschillende menu’s van de Galaxy Watch 3 zeer aanpasbaar en zitten ze boordevol handige apps, maar het starten en schakelen tussen hen voelt ook scherp aan.

  Dankzij de ring is de navigatie intuïtief en ik vertrouwde erop, samen met de dubbele knoppen, om daar te komen waar ik heen wilde. De bewegingsgebaren deden het daarentegen niet echt voor me. Toen ik ze aan het werk kon krijgen, voelde ik me tijdens het proces een beetje dwaas.

  Wat niet gek aanvoelde, is het T9-toetsenbord van de Galaxy Watch 3, dat ik vaker gebruikte om te appen dan ik dacht. Ik weet het, typen op zo’n klein scherm klinkt belachelijk, maar ik waardeerde de mogelijkheid om berichten te verzenden in gevallen waarin ik niet kon praten om berichten te versturen. Ik wou dat de Apple Watch Scribble door een aangepast miniatuurtoetsenbord zou vervangen.

  Samsung Galaxy Watch 3 fitness – en gezondheidsfuncties

  Samsung Galaxy Watch 3 Fitness

  De Samsung Galaxy Watch 3 kan in totaal 40 activiteiten volgen en zeven kunnen automatisch worden gevolgd, wat betekent dat je niet altijd van tevoren hoeft te selecteren wat voor soort oefening je doet. Ik had dit nodig toen mijn levendige zwarte labrador van 40 kilo niet wilde stoppen zodat ik een wandeling kon volgen op onze routinematige trektochten door onze stad.

  De ingebouwde GPS van de Galaxy Watch 3 heeft mijn dagelijkse koers nauwkeurig genoeg gemeten (het is ongeveer 20 kilometer, afhankelijk van hoe vaak de hond in cirkels wil lopen). Ik had dezelfde ervaring toen ik het horloge meenam om te gaan fietsen en hardlopen, waarvan de laatste door on-demand VO2 Max-metingen werd geïnformeerd. Ik ben verre van een duurloper, dus ik heb geen waarschuwingen af laten gaan, maar ik kan me voorstellen dat meer toegewijde atleten deze functie tijdens de training zouden waarderen.

  Samsung Galaxy Watch 3 Gezondheidsfuncties

  Maar misschien waarderen ze de leren riemen niet. Ik weet zeker dat ik ze niet waardeerde. Het voelde vreemd om ze nat te laten worden van het zweet, en ik heb er niet eens over nagedacht om de Samsung Galaxy Watch 3 in de buurt van een zwembad mee te nemen, ondanks de 5ATM-classificatie voor waterbestendigheid. Ik raad aan om siliconenbandjes te kopen als je van plan bent om de Galaxy Watch 3 voor meer dan lichte oefeningen te gebruiken, of om in plaats daarvan naar een van de beste fitnesstrackers te kijken.

  Maar waar je ook bent, de valdetectiesensoren van de Samsung Galaxy Watch 3 bellen namens jou de hulpdiensten wanneer het merkt dat je een harde en plotselinge val hebt gemaakt. Apple Watch heeft deze functie al een paar jaar, dus het is goed om te zien dat Samsung een inhaalslag maakt.

  Samsung Galaxy Watch 3 ECG – metingen en bloeddrukmeting

  Samsung Galaxy Watch 3 Ecg Metingen

  De Galaxy Watch 3 heeft een door de FDA goedgekeurde ECG-monitor, wat betekent dat de nieuwe smartwatch, net als de Apple Watch, tekenen van atriale fibrillatie kan detecteren.

  Hoewel de door de FDA goedgekeurde ECG-sensor van de Apple Watch oud nieuws is (hij debuteerde met de Apple Watch Series 4), is Samsung traag geweest om zijn versie goedgekeurd te krijgen, waarbij eerst toestemming voor de technologie op de Galaxy Watch Active 2 in Zuid-Korea werd verkregen.

  Nu kunnen beide smartwatches ECG-metingen uitvoeren.

  Samsung Galaxy Watch 3 Bloeddrukmeting

  Samsung heeft in Zuid-Korea ook toestemming gekregen voor zijn bloeddrukmeter. Voorlopig blijft de sensor slapend in The Galaxy Watch 3 totdat deze door de FDA is goedgekeurd. Als het binnenkort groen licht krijgt, dan zou het de eerste smartwatch van een groot techmerk met een werkend bloeddrukbewakingssysteem zijn.

  Samsung Galaxy Watch 3 slaapregistratie

  Samsung Galaxy Watch 3 Slaapregistratie

  In bed profiteert de Galaxy Watch 3 van de samenwerking van Samsung met het National Sleep Institute om dragers inzicht te geven in hun REM-cyclus, plus een ochtendrapport over de slaapkwaliteit en tips om de slaap te verbeteren.

  In de nachten dat ik hem in bed heb gedragen, testte ik tegelijkertijd de slaaptracking van de Apple Watch. De native app voor het bijhouden van slaap van Apple gaf me wat meer slaap en wist wanneer ik midden in de nacht wakker werd tijdens monsterlijke onweersbuien, terwijl Samsung met meer bruikbare gegevens reageerde.

  Sommige van deze inzichten worden door de SpO2-sensor of saturatiemeter van de Galaxy Watch 3 geleverd. Een SpO2-sensor kan ademhalingsstoornissen tijdens het slapen signaleren, wat een veelvoorkomend symptoom van slaapapneu is. Ik heb bijvoorbeeld niet veel moeite met slapen, maar iemand die dat wel heeft, zou met de Watch 3 kunnen leren hoe hij actie kan ondernemen om zijn slaapcyclus te veranderen.

  Samsung Galaxy Watch 3 apps en opslag

  Samsung Galaxy Watch 3 Apps

  Tizen OS heeft een beperktere bibliotheek met selecties van derden dan de native Apple Watch App Store, maar er zijn genoeg grote programma’s zoals Uber en Spotify tot je beschikking.

  En met de 8 GB aan muziekopslag van de Galaxy Watch 3 kun je met een Spotify Premium-abonnement liedjes opslaan om offline af te spelen. Ik gebruik geen LTE-model, dus ik kijk ernaar uit om een paar van mijn afspeellijsten beschikbaar te hebben als ik mijn telefoon voor fietstochten thuislaat. Ik waardeer deze functie van mijn Apple Watch 5, die een grotere opslagcapaciteit van 16 GB heeft. Ik heb echter met een paar van mijn favoriete afspeellijsten al ongeveer de helft van de opslagruimte van mijn Galaxy Watch 3 opgebruikt, dus ik moet audio gaan offloaden die ik niet meer nodig heb.

  Batterijduur Samsung Galaxy Watch 3

  Batterijduur Samsung Galaxy Watch 3

  Waar de nieuwe Galaxy Watch ten opzichte van het vorige model tekort lijkt te schieten, is de levensduur van de batterij. In tegenstelling tot het 4-daagse uithoudingsvermogen van de originele Galaxy Watch, is de 340 mAh-batterij van de Galaxy Watch 3 voor 2 dagen geschikt. Dat is redelijk voor smartwatch-normen (de Apple Watch 5 biedt slechts 18 uur) en draagt waarschijnlijk bij aan het afgeslankte ontwerp.

  De Galaxy Watch 3 maakt de batterijschattingen van Samsung waar. Zelfs met urenlange trainingen en slaapregistratie in de eerste twee dagen dat ik het droeg, ging het horloge ongeveer 2 dagen mee. Toen ik echter de altijd-aan-weergave-instelling inschakelde, daalde de levensduur van de batterij in de tweede cyclus tot 24 uur. Toch is dit beter dan mijn Apple Watch 5.

  Als er meer sap nodig is, dan kan de Galaxy Watch 3 met zijn eigen lading of via draadloos delen met een compatibele Samsung-telefoon worden opgeladen. Ik heb dit oplaadstation van Amazon uitgeprobeerd om ook mijn nachtkastje georganiseerd te houden.

  Samsung Galaxy Watch 3 uitspraak

  De Samsung Galaxy Watch 3 valt op in een drukke draagbare markt. Er zijn tegenwoordig tal van stijlvolle smartwatches en uitstekende fitness-trackers om uit te kiezen en Samsung is erin geslaagd om een balans tussen beide te vinden. Het bracht de beste gezondheidskenmerken van de Galaxy Watch Active 2 naar een ontwerp met omlijsting dat met aanbiedingen van een uurwerk savant Fossil wedijvert.

  Maar deze convergentie bracht een prijs met zich mee – de Galaxy Watch 3 is duurder dan de Galaxy Watches en Wear OS Fossil-opties die ervoor kwamen en neigt meer naar levensstijl dan naar fitness. Ik kan niet zeggen dat ik mijn Apple Watch door een Android-horloge voor dezelfde prijs zou vervangen. Maar als je een Android-telefoon hebt gekocht, in het bijzonder een telefoon van Samsung, en je wilt er een verlengstuk van om je pols, waar je ook gaat, dan zul je niets mooiers en krachtigers vinden dan de Galaxy Watch 3. Of iets met een even bevredigend draaiend mechanisme, tenminste.

  Conclusie

  De Samsung Galaxy Watch 3 (rond de € 340) brengt een roterende ring, ECG-bewaking en valdetectie rechtstreeks naar je pols. Het is de beste Android lifestyle smartwatch die je nu kunt krijgen.

  VOOR

  • Slanker ontwerp dan het origineel
  • Fysieke roterende omlijsting is terug
  • FDA-goedgekeurde ECG-metingen

  TEGEN

  • Bloeddrukmetingen werken niet in de VS
  • Kortere batterijduur dan origineel
  nv-author-image

  Jesper Jongman

  Jesper is onze vaste techneut, afgestudeerd communicatiewetenschapper en reisprofessional. Hij heeft op het gebied van technologie en elektronica substantiële kennis, waarbij hij gedurende vele jaren nauwgezet producten in deze industrie test en beoordeelt. Hij heeft een echte passie voor alle nieuwe technologie, van smartphones tot drones en ook voor moderne huishoudelijke apparaten. Je kunt zeker zijn van zijn aanbevelingen en eerlijke recensies, aangezien hij voor alle scenario's met de hand de beste opties kiest.