Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Wat Zijn De Soorten Gezichtspoeders?

Wat Zijn De Soorten Gezichtspoeders? – Beknopte Handleiding

  Van doorschijnend tot mineraal, gezichtspoeder is er in vele vormen, maten en texturen. Weet je niet zeker welke gezichtspoeder bij jou past? Geen zorgen, we leggen het je in deze korte handleiding voor gezichtspoeder allemaal uit.

  Wat is gezichtspoeder?

  Het is gewoon een cosmetica die je aanbrengt om foundation te fixeren of op een lichtere dag, BB cream of CC cream. Je kunt een verscheidenheid aan afwerkingen op de markt vinden – sommige matteren, sommige voegen glans toe en andere kunnen je een geslepen Kim K-goedgekeurde voorgevormde look geven.

  Wat is het verschil tussen finishing poeders en setting poeders?

  Wat is het verschil tussen finishing poeders en setting poeders?

  Nou, we zijn blij dat je het vraagt, want dit kan menig visagist-in-wording in de war brengen. Een setting poeder doet precies wat het op het blikje zegt – het fixeert je make-up. Wat betekent dat je meer leven uit je foundation/concealer etc kunt halen. Een finishing poeder komt zo dicht bij een echt filter als je kunt krijgen, omdat het de poriën vaak vervaagt en de textuur verzacht.

  Je kunt ze ook anders toepassen. Je kunt een vochtige mengspons gebruiken om de setting poeder voorzichtig in belangrijke gebieden te drukken. Terwijl voor je bij finishing poeder slechts licht bepoederen met een borstel nodig is.

  Welke soorten gezichtspoeder zijn er?

  translucent powder gezichtspoeders

  Doorzichtige poeder

  Een favoriet onder de schoonheidsgoeroes. Doorschijnend poeder is zowel in losse vorm als geperst beschikbaar. Het wordt vaak gebruikt om te matteren en glans te voorkomen, zonder de kleuren van je concealer of foundation te veranderen, omdat het doorzichtig is (de aanwijzing zit in de naam!)

  Je kunt doorschijnend poeder ook gebruiken om te “bakken”. Dit betekent dat je een extra dikke laag doorschijnend poeder onder je ogen of in gebieden waar je wat extra verfijning wilt aanbrengt en een paar minuten laat zitten. Hierdoor kan het product op je huid opwarmen, waarbij de laatste stap simpelweg het wegvegen is van wat zichtbaar is gebleven. Dat is alles, je hebt nu een vlekkeloos matte teint!

  Laura Mercier Translucent Loose Setting Poeder

  Finishing/Setting Poeder

  Dit soort gezichtspoeder wordt gebruikt om poriën of fijne lijntjes te verbergen. Kan een doorschijnend poeder ook een finishing poeder zijn? Natuurlijk! Het is ook perfect om te “bakken”! Niet alle finishing poeders zijn echter doorschijnend, een goede variëteit heeft prachtige pigmenten die je teint verder kunnen verbeteren.

  Mineral Powder

  Mineraal poeder

  Als je dol bent op make-up met minder chemicaliën, dan kan het een goed idee zijn om naar minerale make-up te kijken. Minerale gezichtspoeders zijn precies dat – poeder gewonnen uit mineralen. Sommige worden zelfs met toegevoegde vitamines geleverd. Je kunt een mineraal gezichtspoeder zowel geperst als los krijgen.

  Minerale poeders worden door de pro’s in plaats van een foundation gebruikt, dus gebruik het alleen om je basis te bedekken als je voor een volledig dekkende look gaat.

  Pressed Compact Powder

  Geperst compact poeder

  Kun je geloven dat een geperst compact poeder tegelijkertijd mineraal, doorschijnend en finishing kan zijn? Dat is waar. Dat gezegd hebbende, het hoeft niet zo te zijn. Geperst poeder heeft met de textuur van het product te maken. Het is soepel geperst tot een compact wat het de perfecte en nette reisgenoot maakt. Veel gezichtspoeders die in compacte vorm worden geperst, zijn gepigmenteerd, dus je kunt er een vinden die bij je huidskleur past.

  Loose Poeder

  Losse poeder

  Net als geperst gezichtspoeder kan de losse optie ook mineraal of doorschijnend of finishing zijn of al het bovenstaande. Het verschil tussen geperst en los poeder is dat los vaak rommeliger kan zijn en dat je misschien een grotere poederborstel nodig hebt om het op te doen (dat wil zeggen nadat je het overtollige ervan af hebt geschud)

  Banana Poeder

  Bananenpoeder

  Nee, het is niet de nieuwste smaak van eiwitpoeder, het is eigenlijk een geelgekleurd poeder (vandaar de naam ‘banaan’) dat niet alleen concealer fixeert, maar ook kleur corrigeert. Het is perfect voor het camoufleren van donkere kringen en vlekken en is ontwikkeld door mensen als visagist Mario Dedivanovic. Nou, als het goed genoeg is voor de Kardashians… dan is het goed genoeg voor mij, lees hier meer over bananenpoeders.

   

  Wat is het juiste poeder voor mijn huidtype?

  Droge huid

  Een veelvoorkomend probleem bij het gebruik van een make-uppoeder op een droge huid is dat het soms de droogheid kan accentueren en lijntjes kan vormen. Het beste is om een los, fijngemalen poeder spaarzaam te gebruiken voor een lichtere dekking en alleen in gebieden waar je make-up de neiging heeft om gedurende de dag te verdwijnen.

  Vette huid

  Een doorschijnend poeder zal je redder zijn. Het zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en de hele dag door een glans voor een matte finish zal vervangen. Als je tegelijkertijd dekking zoekt, kies dan voor een mat geperst poeder.

  Rijpe huid

  Finishing poeders kunnen helpen om de zichtbare tekenen van poriën en rimpels te minimaliseren, dus in poeder investeren kan voor mensen met een rijpere huid een goed idee zijn.

  Ik wil een lichte dekking

  Om de natuurlijke look te bereiken, breng je simpelweg een BB-, CC-cream of getinte vochtinbrengende crème aan en verdeel je er vervolgens lichtjes wat mineraal gezichtspoeder overheen. Hallo gloed van binnenuit!

  Ik wil volledige dekking

  Nadat je je foundation hebt aangebracht, breng je vervolgens wat poeder aan dat bij je huidskleur past. Dit zorgt voor volledige dekking en als je in een omgeving met airconditioning werkt of de neiging hebt dat je huid de hele dag vettig wordt, dan kun je het gedurende de dag gewoon opnieuw aanbrengen, waarbij je extra aandacht aan je T-Zone besteedt.

  nv-author-image

  Liselotte Vanophem

  Na het behalen van haar masterdiploma in film- en televisiestudies, heeft Liselotte onderzoek gedaan naar en op verschillende succesvolle blogs uitstekende inhoud gemaakt. Met een specialisatie in kunst-, lifestyle-, schoonheids- en reisbranche, werd ze bij bestreviews al snel onze vaste recensent.