Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Hoe Waterproof Eyeliner Te Gebruiken En Te Verwijderen – Professionele Tips Voor 2022

Hoe waterproof eyeliner te gebruiken en te verwijderen

  Het verwijderen van waterproof mascara staat bekend om zijn lastigheid, maar je kunt gerust zijn wetende dat het leren verwijderen van waterproof eyeliner lang niet zo moeilijk is. Nou, aan het eind van de dag is het verwijderen van zowel de beste waterdichte eyeliners als mascara’s met de juiste technieken en producten voor het verwijderen van make-up een fluitje van een cent.

  Hoe graag je ook gewoon in slaap wilt vallen met je eyeliner er nog op, is dit een enorme no-go-zone. Als je je make-up ‘s nachts laat zitten, dan kan dit tot beschadiging van je huid leiden, zowel op korte als op lange termijn. Bovendien is de huid rond je ogen en je oogleden het meest delicate deel van je gezicht, dus je mag nooit aan hard wrijven op dat gebied.

  Geef je huid de liefde en verzorging die het verdient door te leren hoe je op de juiste manier een waterproof eyeliner kunt gebruiken en verwijderen.

   

  Hoe waterproof eyeliner te gebruiken

  Hoe Waterproof Eyeliner Te Gebruiken

  Voordat je leert hoe je het eraf haalt, laten we eerst eens kijken hoe je je waterproof eyeliner aanbrengt, zodat je de perfecte look krijgt waar je voor gaat. We blijven bij de klassiekers en richten ons op het leren toepassen van een wing eyeliner.

  Als je net begint:

  1. Houd je arm en hand stabiel door ze op een vlakke ondergrond te plaatsen terwijl je in een spiegel kijkt. Zorg ervoor dat de spiegel op ooghoogte staat, niet onder je.
  2. Creëer nog een punt van stabiliteit door je pink op je wang te laten rusten (de pink van de hand waarmee je de eyeliner vasthoudt). Begin met je niet-dominante kant – dit is degene die minder comfortabel aanvoelt om mee te tekenen. Door dit te doen, zal het gemakkelijker zijn om te repliceren wat je aan je comfortabelere kant hebt gemaakt.
  3. Het is tijd om de stipjes samen te voegen! Het tekenen van stippen in de vorm van de wing zal in principe in kaart brengen waar je je uiteindelijke wing zult maken. Begin vanuit de binnenhoek van je oog en plaats kleine stippen dicht bij je wimperlijn. Ga verder met de stippen onder een hoek die wijst naar de hoek van je wenkbrauw.
  4. Teken wat langere streepjes waar de wing heen gaat om te helpen met het maken van het streepje aan het einde. De wing kan zo lang worden als je wilt – er zijn geen regels voor!
  5. Verbind nu gewoon de stippen. Je kunt kleine strepen gebruiken om het te verbinden, zodat je niet buiten de stippen gaat.

  Als je wat zelfverzekerder bent:

  1. Nogmaals voor de beste controle, laat je arm op een vlakke plek rusten om je hand en arm te stabiliseren. Kijk altijd naar het spiegeloogniveau, maar je kunt je hoofd een beetje kantelen voor beter zicht als dat nodig is.
  2. Indien nodig kun je nog steeds je pink op je wang laten rusten.
  3. Begin vanuit de binnenhoek van je ooglid en trek een lijn met de zijkant van de eyeliner of borstel (niet de punt zelf). Breng het aan in een wing een maak een streepje aan het einde, houd het dicht bij de wimperlijn.
  4. Nu ga je een tweede lijn maken, maar deze zal net boven de eerste eindigen, waardoor die driehoekige vorm aan het einde van de wing ontstaat.
  5. Verbind alles langzaam, zodat je niet buiten de lijnen komt.

  Voor de profs:

  1. Deze methode gaat van de buitenste hoek naar de binnenste hoek. Tenzij je een vaste hand hebt, raden we je toch aan om je elleboog op een oppervlak te leggen voor stabiliteit.
  2. Je kunt je hoofd iets naar achteren kantelen om indien nodig een beter zicht op je wimperlijn te krijgen.
  3. Maak vanuit het buitenste deel van je oog één veeglijn zo dicht mogelijk bij de wimperlijn. Maak er nog een van het midden naar de binnenste hoek als je niet in één keer de hele weg kunt bereiken.
  4. Doe hetzelfde, maar deze keer creëer je een lege driehoek door verder weg van de wimperlijn te blijven totdat de lijn zich in het midden van het ooglid bevind.
  5. Vul de kleine driehoek aan het einde op waar de wing is, en je bent klaar.

  Hoe waterproof eyeliner te verwijderen

  Hoe Waterproof Eyeliner Te Verwijderen

  Het verwijderen van eyeliner met een waterproof formule is in wezen hetzelfde als het verwijderen van je gewone eyeliner, maar dan met een beetje meer zorg en aandacht. Aangezien de formule is ontworpen om moeilijk te verwijderen te zijn, kun je in de verleiding komen om over je huid te wrijven als deze er niet afkomt. Vermijd dit door onze stappen te volgen.

  (Vergeet niet om altijd een product te gebruiken dat geschikt is voor je huid. Gebruik een huidvriendelijk product als je huid snel geïrriteerd raakt.)

  1. Wattenschijfjes zijn in dit geval super handig, maar je kunt ook wattenbolletjes of een make-upverwijderende doekjes gebruiken. Kies er een en ga dan voor je waterproof make-up remover, micellair water, balsem of natuurlijke olie zoals kokosolie. Op olie gebaseerde removers zijn de enige die waterproof formules kunnen verwijderen. (Make-updoekjes werken ook, voor het verwijderen van waterproof make-up, maar zorg ervoor datje zeker weer dat ze ervoor zijn gemaakt.)
  2. Week de pad in de oplossing, of als je balsem gebruikt, pak dan genoeg zodat het schijfje bedekt wordt.
  3. Sluit je oog en houd het schijfje tegen je ooglid waar de eyeliner is aangebracht. Houd het daar tot 30 seconden vast, zodat de oplossing de eyeliner op kan lossen. Ga niet wrijven.
  4. Nu kun je altijd zo voorzichtig mogelijk beginnen met het wegvegen van de eyeliner in cirkelvormige bewegingen, of van de binnenste naar de buitenste hoek. Als het schijfje vuil begint te worden van de eyeliner, draai deze dan om om een schone kant te gebruiken.

  Ga nu verder met je normale make-upverwijderingsroutine. Doe een dubbele reiniging als je veel make-up draagt en vergeet niet om je huid daarna met wat serum, olie en vochtinbrengende crème te voeden.

  Tips voor nazorg voor je delicate ooglidgebied

  Tips Voor Nazorg Voor Je Delicate Ooglidgebied

  Zelfs als je een zeer zachte methode gebruikt om de eyeliner te verwijderen, is het nog steeds heel belangrijk om voor je ooggebied te zorgen om droogheid en pijn te voorkomen.

  • Breng ‘s avonds een oogcrème aan op je ogen en zelfs overdag als je het in je ochtendroutine in kunt passen. Oogcrèmes zijn speciaal gemaakt om dat delicate ooggebied te hydrateren, omdat de huid daar zeer droog en broos kan worden.
  • Draag een oogmasker. Terwijl de meeste onder de ogen worden geplaatst, kun je een beetje van het maskerserum op je bovenste oogleden aanbrengen (zorg er natuurlijk voor dat je het niet in je ogen krijgt) om dat gebied ook te hydrateren.

   

  Veelgestelde Vragen

  Hoe lang gaat de waterproof eyeliner mee?

  De meeste waterproof formules gaan veel langer mee dan gewone eyeliners, sommige zelfs tot 24 uur. Ze zijn ontworpen om niet te breken, uit te smeren of uit te lopen. Deze draagtijd zal allemaal afhangen van het merk en de ingrediënten die worden gebruikt om een bepaalde eyeliner te formuleren.

  Wat de houdbaarheid betreft, moeten de meeste eyeliners ongeveer om de drie tot zes maanden worden vervangen. Sommige eyeliners met alleen maar natuurlijke ingrediënten kunnen een kortere houdbaarheid hebben, dus controleer altijd de kleine lettertjes.

  Is waterproof eyeliner slecht voor de huid?

  Nee, het is niet slecht voor je huid zolang je het goed aanbrengt, en natuurlijk ook goed verwijderd. Als je een bijzonder gevoelige huid hebt, kies dan voor een formule die je niet gaat irriteren.

  Er mag geen make-upproduct te lang op je huid blijven zitten, en dat is vooral het geval bij waterproof formules die sterker zijn om vocht tegen te gaan. Een andere tip is om te voorkomen dat je eyeliner op je wimperrand plaatst, omdat dit voor sommige mensen irriterend kan zijn.

  Hoe vaak kan ik een waterproof eyeliner dragen?

  Het is het beste om het niet elke dag te dragen, maar meerdere keren per week is prima, zolang je het maar op de juiste manier verwijdert. In de zomer, wanneer het over het algemeen vochtiger en zweteriger is, is het normaal om vaker waterproof formules te willen dragen – verwijder het gewoon voorzichtig en ga nooit naar bed als je het nog op hebt.

  Wat is de beste waterproof eyeliner remover?

  Micellair water, waterproof oogmake-upremover, reinigende oliën en balsems op oliebasis zijn allemaal ideale opties voor het verwijderen van waterproof formules.

  Je hoeft echter niet altijd voor de conventionele, commerciële producten te gaan en je kunt indien nodig enkele natuurlijke producten die je in huis hebt gebruiken.

  Kokosolie is een veilige keuze, maar wees voorzichtig als je een acnegevoelige huid hebt – kokosolie kan zwaar zijn als het op de huid komt en is moeilijk af te vegen, wat tot verstopping van de poriën kan leiden. Gebruik biologische kokosolie en verwijder deze direct na het aanbrengen.

  We raden niet echt gezichtsdoekjes aan, omdat ze de huid kunnen strekken en voortijdige rimpels kunnen veroorzaken. En omdat je eyeliner van je ogen verwijdert, wil je op dit gebied extra voorzichtig zijn, omdat de huid zo dun en kwetsbaar is.

  Tot slot

  Of een wing eyeliner nu je alledaagse basis is of je graag af en toe experimenteert, er is niets beters dan te weten dat je erop kunt vertrouwen dat je eyeliner niet uitloopt of vlekt. En als je wilt dat het aan het einde van een lange dag eraf gaat, dan heb je nu de beste tips en trucs om je waterproof eyeliner te verwijderen. Make-upremovers op oliebasis zijn je beste vriend bij het verwijderen van die langdurige formule – vergeet niet om zachte bewegingen te gebruiken en nooit te schrobben of te wrijven.

  nv-author-image

  Lien D'Hollander

  Expertise: Veelzijdige Expert in Gezondheid, Reizen, Sport, en Outdoor, Gepubliceerd op BestReviews.nl en Diverse Platforms, Uitgebreide Educatieve Achtergrond en Certificeringen
  Job: Productonderzoeker en Tester

  Onze business pro, Lien, is gespecialiseerd in de gezondheids-, reis-, sport- en outdoorindustrie. Ze creëert briljante content die uit haar hobby's, passies en substantiële werkervaring voortkomt. Ze heeft een goed oog voor het juiste product en kent door haar ruime reiservaring de markt in diverse landen. Haar recensie-inhoud is zeker het vermelden waard.

  by