Skip to content
BestReviews wordt door de lezers ondersteund. Wanneer je via de link op onze website iets koopt, dan kunnen we daarmee een affiliate commissie verdienen. Leer meer.
Hoe Waterproof Mascara Te Gebruiken En Te Verwijderen – Professionele Tips Voor 2022

Hoe waterproof mascara te gebruiken en te verwijderen

  Het ontdekken van waterproof mascara na het gebruik van gewone mascara is als landen op een goudmijn. Met de waterproof formule blijft je mascara de hele dag en nacht zitten, voorkomt het schilfering en vlekken en loopt hij zelfs niet door in de natste omstandigheden. 

  En als je net als wij van de prachtige look van volle wimpers houdt, dan zijn we er zeker van dat je niet voorbij de beste waterdichte mascara kunt gaan die er zijn. 

  Maar even serieus – waterproof mascara’s (en waterproof make-up in het algemeen) zijn een uitdaging om te verwijderen. Aangezien de waterproof formule is ontworpen om de effecten van vocht, vochtige omgevingen en zweet te verdragen, zal het geen kinderspel zijn om het zo gemakkelijk te verwijderen als niet-waterproof mascara. 

  Maar er is goed nieuws – het is zeker niet onmogelijk om waterproof mascara te verwijderen. Om te voorkomen dat je met je make-up naar bed gaat en om fris wakker te worden, laten we je zien hoe je waterproof mascara kunt gebruiken en verwijderen zonder aan je heerlijke wimpers te trekken, of hard te schrobben. 

  Lees door tot het einde voor antwoorden op je veelgestelde vragen over het verwijderen van de koppige formule. 

   

  Hoe waterproof mascara te gebruiken

  Hoe Waterproof Mascara Te Gebruiken

  Voordat je leert hoe je het eraf moet halen, laten we eens kijken hoe je je waterproof mascara van je keuze kunt aanbrengen om elke keer de schoonste, gladste applicatie te krijgen.

  1. Bereid je wimpers voor met een primer of wimperconditioner. Een primer voor je wimpers is niet anders in zijn doel dan een gezichtsprimer, omdat het werkt om je wimpers te beschermen tegen schade die de waterproof formule door overmatig gebruik kan veroorzaken. 

  Je kunt je wimpers ook met een laag van een gewone mascara eronder beschermen, die moeiteloos oplost zodra de waterproof laag loskomt wanneer je een remover gebruikt.

  1. Gebruik een spoolie zonder enig product erop en borstel het door je wimpers om ze te scheiden – dit zal helpen om het aanbrengen van de mascara soepeler te maken.
  2. Kies het juiste penseeltype voor je mascara. Als je voor volume gaat, gebruik dan een mascara die speciaal is gemaakt om je wimpers volumineus te maken. Hetzelfde geldt voor verlenging. Sommige mascara’s zijn zelfs voor beide ontworpen. 

  Kies ook een mascara die samenvalt met je gevoeligheid – gevoelige ogen hebben een zachtere, waterproof formule nodig, zoals de Maybelline Lash Sensational Sky High Waterproof Mascara of IT Cosmetics Tightline Waterproof Mascara.

  1. Als de mascara die je gebruikt veel product op de borstelharen heeft, gebruik dan een tissue en dep de borstelharen voorzichtig om overtollig product te verwijderen voordat je je wimpers borstelt.
  2. Krul je wimpers indien nodig. Hoewel waterproof formules een krul kunnen creëren, kunnen ze niet allemaal een krul vasthouden als de wimpers dik en zwaar zijn. Door ze van tevoren te krullen, zorg je voor een langere draagtijd voor je krul.
  3. Breng het op dezelfde manier op je wimpers aan als een gewone mascara, zorg ervoor dat je met de staaf wiebelt terwijl je omhoog beweegt voor de beste dekking.

  Hoe waterproof mascara te verwijderen

  Hoe Waterproof Mascara Te Verwijderen

  Hoewel het geen geheim is dat het moeilijker is om van deze formule af te komen dan een gewone, is het niet zo moeilijk als je zou denken. In wezen draait het allemaal om het gebruik van de juiste producten, omdat ze het proces veel eenvoudiger zullen maken.

  Voordat je echter begint, zorg ervoor dat je het juiste product voor je huid kiest. We zullen daar later in de veelgestelde vragen meer over vertellen, maar als je huid erg gevoelig is, kies dan voor een make-up remover voor de gevoelige huid. 

  1. Je hebt katoenen ballen of make-up remover pads nodig, evenals wat wattenstaafjes om in die moeilijk bereikbare gebieden te komen. Als je je meer bewust bent van het milieu, gebruik dan een make-up remover-doek die je kunt wassen en hergebruiken.
  2. Gebruik een make-up remover balsem, olie of micellair water. Zorg ervoor dat het product waterproof make-up verwijdert, aangezien niet alle producten dat doen. 
  3. Week het bolletje watten of het wattenschijfje in het product van je keuze. Sluit één oog, plaats wattenbolletje of het wattenschijfje op je oog en houd het voorzichtig tegen je wimpers. Houd het daar gedurende 20 tot 30 seconden (iets langer als de mascara er dik op zit).
  4. Masseer het zachtjes een paar seconden in met zachte bewegingen en veeg dan weg. Als je meer dan één keer moet vegen, doe dit dan in dezelfde richting om trekken te verminderen. Niet wrijven! Hierdoor kunnen je wimpers beschadigen of zelfs uitvallen.
  5. Veeg overtollige mascara van de onderkant van je oog. Gebruik indien nodig een wattenstaafje om het overtollige van de onderste wimpers te verwijderen. Vouw de pad of gebruik een nieuw wattenschijfje als het te vuil wordt. Herhaal het proces voor je andere oog.

  Ga nu verder met je normale make-upverwijderingsroutine. Doe een dubbele reiniging als je veel make-up draagt en vergeet niet om je huid daarna met wat serum, olie en vochtinbrengende crème te voeden.

  Tips voor nazorg voor je wimpers

  Tips Voor Nazorg Voor Je Wimpers

  Geef je wimpers alle liefde die ze verdienen door ze op nazorg te trakteren. We raden je aan dit elke keer na het dragen van een waterproof formule te doen, omdat het je natuurlijke wimpers kan strippen en broosheid kan veroorzaken als deze niet wordt verwijderd of goed wordt gedragen.

  • Probeer een wimpermasker. Ze zitten in flesjes die eruitzien als mascara’s, ze zijn alleen gevuld met een heleboel heerlijkheid die je wimpers gaat voeden en hydrateren. Meestal draag je ze ‘s nachts, net als een huidmasker voor de nacht. 
  • Breng wat olijfolie aan na het verwijderingsproces voor een beetje verzorgende en hydraterende werking. Het is een goedkope, natuurlijke manier om je wimpers te hydrateren.
  • Borstel met een schone spoolie na verwijdering om ervoor te zorgen dat je alles hebt verwijderd, en er geen vlokken mascara meer tussen plakken. Borstelen kan ook helpen om de wimpers te scheiden en glad te strijken.

  FAQ

  Hoe lang gaat waterproof mascara mee?

  Bij het dragen op je wimpers kunnen sommige waterproof formules wel 24 uur meegaan, zoals de Lancôme Monsieur Big Waterproof Mascara. Anderen kunnen 10 tot 12 uur meegaan, en sommigen zelfs meer – het hangt allemaal af van het merk en de formule. 

  In termen van houdbaarheid, controleer altijd de buis, omdat het zal aangeven hoe lang het te gebruiken is, voordat het vervalt. De meeste mascara’s moeten na drie tot zes maanden gebruik worden vervangen.

  Is waterproof mascara slecht voor wimpers?

  Het is mogelijk dat het je wimpers een beetje uitdroogt, maar dat is alleen als je het te veel gebruikt en als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, zoals het dragen van een primer eronder en het niet goed verwijderen. Als je je heel erg zorgen maakt, kies er dan een met voedende ingrediënten, zoals oliën, aminozuren, bijenwas, enz.

  Wat gebeurt er als ik de waterproof mascara er niet af haal? 

  Het maakt niet uit hoe uitgeput je je voelt na een lange dag of lange nacht feesten, verwijder altijd je mascara – vooral als het waterproof is. Als je het er niet afhaalt, dan kan het tot broze wimpers leiden en uiteindelijk zullen ze uit beginnen te vallen. Dit is echter volledig te voorkomen, zolang je de juiste stappen neemt om het te verwijderen, evenals nazorg voor je wimpers.

  Hoe vaak kan ik waterproof mascara dragen?

  We raden je aan om het niet elke dag te dragen, maar een paar keer per week is prima. Als je merkt dat je in de zomer, als het vochtig is, of weken waarin je bijzonder veel zweet, dan kun je de waterproof optie gebruiken, zolang je er maar voorzichtig en veilig mee om gaat en het na elk gebruik verwijdert.

  Wat is de beste waterproof mascara remover?

  Micellair water, waterproof oogmake-upremover, reinigende oliën en balsems op oliebasis zijn allemaal ideale opties voor het verwijderen van waterproof formules.

  Je hoeft echter niet altijd voor de conventionele, commerciële producten te gaan en je kunt indien nodig enkele natuurlijke producten die je in huis hebt gebruiken.

  Kokosolie is een veilige keuze, maar wees voorzichtig als je een acnegevoelige huid hebt – kokosolie kan zwaar zijn als het op de huid komt en is moeilijk af te vegen, wat tot verstopping van de poriën kan leiden. Gebruik biologische kokosolie en verwijder deze direct na het aanbrengen.

  Olijfolie is een andere fan-favoriet, omdat het de mascara gemakkelijk en snel zal reinigen. Vergeet niet om het daarna af te spoelen met wat warm water en je go-to reiniger (dubbele reiniging indien nodig).

  Tot slot

  Waterproof make-upproducten hoeven niet de vijand te zijn – het gaat erom dat je weet hoe je ze goed en effectief kunt reinigen, en het is echt niet zo moeilijk als het lijkt. We zijn er zeker van dat het een vast onderdeel van je bedtijdroutine zal worden, net als het poetsen van je tanden. 

  Zorg ervoor dat je altijd een reinigingsmiddel gebruikt dat zacht is voor je huid en test het eerst op een klein stukje van je huid om te zien of je een soort reactie hebt. Removers op oliebasis zijn de juiste producten om voor te gaan, omdat olie water afstoot, waardoor het snel en voorzichtig wordt verwijderd.

  nv-author-image

  Sofie Van Gorkum

  Expertise: Productbeoordelingen, Consumentenadvies, Duurzaamheid

  Sofie van Gorkum is een ervaren onderzoeker en editor gespecialiseerd in huishoudelijke producten. Afgestudeerd in rechten aan de Universiteit Leiden, heeft ze zich ontwikkeld tot een deskundige op het gebied van productbeoordelingen, consumentenadvies en duurzaamheid. Met haar unieke combinatie van juridische kennis en passie voor consumentenwelzijn, biedt Sofie diepgaande inzichten en betrouwbare recensies, gericht op een breed Nederlands publiek.

  by and